Az LMP törvényjavaslattal változtatna a nyugdíjprémium számításának gyakorlatán a kisnyugdíjasok érdekében – közölte a párt frakcióvezető-helyettese vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Schmuck Erzsébet elmondta: javaslatuk lényege, hogy azok is kapják meg a nyugdíjprémium teljes összegét, már novemberben is, akiknek 80 000 forint alatti a nyugdíjuk.

Máshogy számítaná az LMP a nyugdíjprémiumot, hogy mindenki a teljes összeget kaphassa

Fotó: pixabay.com CCO

Jelenleg a 80 000 forint alatti nyugdíjjal rendelkezők számára arányosan csökken a nyugdíjprémium összege – mutatott rá az ellenzéki politikus, elfogadhatatlannak nevezve, hogy 50 000 forintos nyugdíj után 11 250, a nyugdíjminimum esetén pedig csak alig több mint 6000 forint jár nyugdíjprémiumként. Sérelmezte azt is, hogy a nyugdíjasok csak akkor kapnak nyugdíjprémiumot, ha a magyar gazdasági növekedés eléri a 3,5 százalékot.

Schmuck Erzsébet tájékoztatása szerint egy éve a 85 ezer forintnál alacsonyabb nyugdíjat kapók száma meghaladta a 714 ezret, és ha az elmúlt egy évben nőttek is a nyugdíjak, az idén – számításai szerint – több mint félmillióan nem kapják meg a nyugdíjprémium teljes, 18 ezer forintos összegét.

A frakcióvezető-helyettes a párttársa, Demeter Márta ellen kezdeményezett nemzetbiztonsági felülvizsgálati eljárással kapcsolatban, kérdésre válaszolva, emlékeztetett: a képviselő a közelmúltban esett át nemzetbiztonsági vizsgálaton, ahol semmilyen problémát nem találtak.

"Azt gondoljuk, hogy ez a helyzet nem változott" – mondta. Hozzátette: a képviselőknek joguk van kérdéseket feltenni, joguk van ellenőrizni a kormányt, mindazonáltal várják a vizsgálat eredményét.

Szintén kérdésre válaszolva a Nógrád és Pest megyei településeket érintő szemétszállítási fennakadások ügyében Schmuck Erzsébet úgy fogalmazott: az LMP radikális változtatást és beavatkozást vár a kormánytól a probléma gyors kezelése és megoldása érdekében.

(MTI)

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Smukk Bözsi,,,,Ne felejts el egyeztetni Bandzsa Marissal,,,,ebben az ügyben is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
Aha.Schmuck E kb. annyira hiteles a volt KISZ titkár kb annyira hiteles mint Ungár Péter aki bandzsamarcsika ellenzékeként akarja romba dönteni a fideszt. Prémium? Ti max. a fidesznek adtatok prémiumokat a 2/3-al. Kevés az lmp-nél rusnyább pártképződmény létezik...vagy létezett valaha is.
CsipkeRózsa
A kormánypárt 2/3-os többsége biztosítja, hogy a nemzetbiztonsági vizsgálaton találjanak problémát.
cikicakk55
Nem olvastam el a cikket,mert a mai napig nem tudom megbocsájtani az ellenzéknek és ebben benne van mindegyik ellenzéki párt,hogy az áprilisi választáson még egyetlen egy kiskapu nyitva volt,amelyiket átlépve el lehetett volna zavarni a Fideszt,vagy a kormányt.Mindegy,mert egyhülyeség. Lényeg,hogy reggel 7-től este 7-ig képtelenek voltak összefogásra. Semmi kötelezettsége nem lett volna a dolognak,hisz az csak arra lett volna jó,hogy bukjon a kormány,bukjon a Fidesz. Ők viszont fanyalogtak,hogy csak ezzel,meg azzal,meg miért nem amazzal.Képtelenek voltak összefogni,pedig tudták,csak az az egyetlen egy esély van elzavarni a pártot vérfürdő,erőszak nélkül. Most persze utólag mindegyik tudja mit is kéne csinálni.Jobbnál jobb ötletekkel állnak elő,aminek semmi értelme,mert a Fidesz 2/3 lesöpri azokat a javaslatokat amiből nekik nincs elég hasznuk. Már pedig a nyugdíjasok támogatása csak teher. Ne hogy már egy nyugdíjas 65 éves kora után még évekig dőzsöljön a 60-80.000 ft-os nyugdíjából. Az ellenzék épp akkora nulla,mint a Fidesz,csak ha akkor összefognak,a sok pártból kilehetett volna emelni a kormányzásra méltóakat,mert vannak,csak eddig nem mertek lépni. A nép kell mögéjük,akik erőt adnának a változáshoz. Na de a biztos pártpénzt feladni 6 millió mélyszegényért,azért az már számukra túlzás volt. Most meg inkább kussolnának,mert már hiteltelenek.
wagabund
baszki...szóljon már valaki az lmp-nek, hogy pusztába kiabál, szart sem ér el, csak égeti magát ezzel a makogó nővel is...esélyük sincs egyetlen építő javaslat elfogadására sem, főleg, ha a társelnökük pont beleszart a ventillátorba...
Clavigo
Smukk Bözsi,,,,Ne felejts el egyeztetni Bandzsa Marissal,,,,ebben az ügyben is.
Commenter
@cikicakk55: Az ellenzék épp akkora nulla,mint a Fidesz,csak ha akkor összefognak,a sok pártból kilehetett volna emelni a kormányzásra méltóakat,mert vannak,csak eddig nem mertek lépni. Sok pártból kiemelni a kormányzásra méltóakat? Ez valahogy eddig nekünk nem (nagyon) sikerült.
ittott
LMP menjen bandzsmariskához a jutalomért, hogy 2/3-os hatalomra segítette a fideszt, és azon vegyen magának kötelet.
Eriksson
@cikicakk55: Volna egy kérdésem: Ha mindenki mindenkivel összefog, ki lett volna közülük az a szerencsés, akit elfogadnak miniszterelnök-jelöltnek?
wagabund
@Eriksson: felkérnének néhány külsőst... Puzsért, Kelemen Annát, Sárosdy Lillát, Győzikét..

siker siker hátán...
Eriksson
@wagabund: Mekkora ötlet!
De mit szólna hozzá Gyurcsány? :)))
cikicakk55
@Commenter: tegnap 17:16
Abban igazad van,hogy eddig nem nagyon sikerült,egy életre való kormányt összehozni,de ha az összes ellenzéki párt összefogott volna,akkor abból a 6-8 pártból már lehet,hogy kilehetett volna válogatni egy parlamentre való embercsoportot. Tök mindegy milyen párt néven futnának tovább,csak az ország érdekébe tegyék. Most aztán már késő,mert azt az egyetlen kis lehetőséget is lezárta a Fidesz. Most már teljesen mindegy hány szavazatot kapnak,mert csak is Ők nyerhetnek.
cikicakk55
@Eriksson: tegnap 18:32
Fogalmam sincs ki lett volna alkalmas miniszterelnöknek a sok ellenzéki párt katonái közül,de a jelenleginél csak is jobb jöhetett volna. nagyon elég lenne,ha csak pár fej lehullana a Fideszből a vezérek közül és mindjárt kiderülne,hogy az a 2,6 millió mekkora kamu. Egymást letiporva rohannának a Fideszesek a bankkártyájukért és húznának kifelé az országból,még lehet és van miből.Olyan lenne az,mint a süllyedő hajó. Ott sem biztos,hogy túlélik azok akik elsőként jutottak mentőövhöz,mert a többi lehúzza.
Commenter
@cikicakk55: én szerintem Karácsony Gergely ellenkormánya ami független szakértőkből állt pont ilyen lett volna. Mellár professzor kapta volna a pénzügyi tárcát pld. Ez az árnyékkormány olyan volt ami felülírta a pártpolitikát. Nem jöhetett létre már csak a választási csalás miatt sem. Sajnálom, mert el fog bennünket söpörni a csőd.
Eriksson
@cikicakk55: Amit írsz, csak egy vágyálom mindaddig, amíg GyF ott van az országos politikában. Ugyanis ő a legnagyobb gátja az összefogásnak. Ahol valami értelmesnek látszó dolog készülődik, rögtön odadugja azt a nagy heftijét.
csak úgy....
@Eriksson: nagy nap a mai! valami értelmeset is óvastam töled! -hogy a gyf nem való oda! de, ha szabadna kiegészíteni, egy ov., kl.,ml,dt, és a többi volt,harácsoló komcsival...
wagabund
@Eriksson: van egy rossz hírem...tegnap Gyurcsány belemondta a kamerába, hogy köszöni jól van, és marad továbbra is DK vezér...előbb-utóbb még eljön a napja...

Azt azért megemlítette, hogy itthon nem bírja leküzdeni Orbánt...ezért megy brüsszelbe árulkodni..

Hát nem tudom...ezt is az adókból fizetik...?
Eriksson
@wagabund: Gyurcsány maga a magyar demokrácia sírásója. Egy milliárdos, akit legkevésbé sem érdeklik olyan dolgok, melyek a saját érdekeivel ellentétesek. Emlékszünk rá miniszterelnök korából. Ezért is kellett mennie.
Azóta a helyzet csak rosszabbodott, az elmebaj végképp elhatalmasodott rajta.
wagabund
@Eriksson: mielőtt bárki megköpködne...Gyurcsányr érdekes, okos fazonnak tartottam, bár erősen botladozó politikusnak...(miért botladozott? mert a szarházi párttársai gáncsolták)...most vissza a mához...nem ismerek rá, olyan hülyeségeket beszél...el nem tudom képzelni, mitől változott meg?
wagabund
Nem dicsekvésként írom, de ma vásárolni voltam az osanban...áru van dögivel, ha nem tudnám hol élek, akár -ha hunyorítva is- de ráfoghatnám, hogy nyugaton vagyok...

nem szarevésből, csak érdekességként összehasonlítottam az árakat a hónapokkal ezelőttivel...nos a zöménél tíz százalék emelkedés alsó hangon, de akad huszonöt, egy terméknél harminc százalék is...
kifizettem a tizenhátomezer forintos számlát, nem is gond, csak az, hogy a nyugdíjemelés nem tíz százalék...
ez a Schmuck miért nem ezen lovagol?...bár szart sem ér egyetlen felszólalása sem...

és nem magamért aggódom, hanem akiknek tényleg gond a hó vége(és igenis öröm a legkisebb nyugdíjprémium is)...
Eriksson
@wagabund: Hogy őszinte legyek, nekem is sokszor felrémlik, hogy hova jutott az az üde, helyes fiatalember, akire 2006-ban szavaztam.
Mára már csak egy megkeseredett, gyűlölködő, méltóságát vesztett politikailag súlytalan pacák lett, aki elől menekül minden változást akaró ember.
wagabund
@Eriksson: igen, valahogy így néz ki...
Eriksson
@wagabund: Éppen nézek egy videó-összeállítást Fletó virágkoráról. Igaz, hogy a HírTV készítette Apáti Bencével, de teljesen hiteles, mert csupa-csupa bejátszás, hogy miket mondott Gy. az ő saját szájával.
www.youtube.com/watch?v=HGNp7Jxn2y0
Veleda
1. Magasról leszrom az LMP-t. 2. Nem érdekel a Smukk se és a Kismukk se. Most még Gyurcsány fagyoskodása sem hoz nagyobb aktivitásba!
DE! a magam részéről sérelmezem azt is, hogy a nyugdíjasok csak akkor kapnak nyugdíjprémiumot, ha a magyar gazdasági növekedés eléri a 3,5 százalékot. Tessék kérem jól dolgozni és a nyugdíjasokat támogatni. Sérelmesnek tartom, , hogy pont azok kapnak 6 ezer ft.-ot, akik nyomorognak, és nagyon rá vannak szorulva a támogatásra. Tessék minden nyugdíjasnak egyformán kifizetni a 18 ezer ft.-ot.
Eriksson
@Eriksson: 07:42-től van egy jó mondása Fletónak: "Én szívesen rábízom Orbán Viktorra, aki négy év alatt egyszer nem jutott el Moszkváig"
cikicakk55
@Commenter: október 29 19: 33
Na látod,erre már nem nagyon tudok semmit írni,mert azt nem tudom elképzelni sem ki lett volna,vagy lenne alkalmas egy másik kormány vezetője lenni. Azt tudom csak,hogy ez a kormány az egész országot lerombolja, az emberekben szítja a gyűlöletet az indulatot. Szerencsére itt a propin egy két ember kivételével még a másképp gondolkozók is emberi hangnemben írnak,de nagyon sok olyan van,ahol Magyar a magyar k. anyázza és átkozza,pedig az érdekünk ugyan az lenne. Egy új és jobb kormány nem építhető fel egyetlen ellenzéki pártból sem. Mindegyikből ki kell szedni azokat,akik eddig emberek tudtak maradni és a Magyar népért az országért dolgoznának,nem a családjuk és a barátaik gazdagodására. Jó lenne olyan országban élni,ahol minden vállalkozó a tudásához mérten nyerné el a megbízásokat és reális áron. Jó lenne,ha az egészségügy az oktatás újra talpra állna,mert ennyire mélyen még soha nem volt.
Commenter
@cikicakk55: Egy új és jobb kormány nem építhető fel egyetlen ellenzéki pártból sem. Mindegyikből ki kell szedni azokat,akik eddig emberek tudtak maradni és a Magyar népért az országért dolgoznának,nem a családjuk és a barátaik gazdagodására. Jó lenne olyan országban élni,ahol minden vállalkozó a tudásához mérten nyerné el a megbízásokat és reális áron. Jó lenne,ha az egészségügy az oktatás újra talpra állna,mert ennyire mélyen még soha nem volt. Demokratikus úton itt már leváltás többé aligha lehetséges. Tehát demokratikusan kiválogatni sem tudod azokat az ellenzéki és/vagy politikusokat akik a helyébe léphetnének. A választásnak volt egy forgatókönyve amit a március 15-i beszéde előre is vetített. Csak akkor nem látták sokan még. Rendszerszintű csalás, fiókpárt(ok) stb...reménytelen mélységben vagyunk. Űrkutatási biztost nevez ki, miközben beborít minket a szemét minden értelemben, egy falunyi ember hal meg kórházi fertőzésekeben :(((
cikicakk55
@Eriksson: október 29: 19: 43
Én személy szerint nem haragszom Gyurcsányra,de a pártja az MSZP alatt annyi bajt okozott,hogy mindenki rá haragszik,pedig Ő csinálta a legkevesebb problémát.Én csak annyi hibáját láttam,hogy túlságosan megbízott a minisztereibe és inkább a saját cégeivel foglalkozott,mint az ország dolgaival. Persze,lehet,hogy nincs igazam,de a Fidesz előtti 8 évet Gyurcsány hibájának tartják,pedig akkor volt még egy világválság is,amit szerintem elég jól túléltünk a többi országhoz képest Tudom,hogy IMF hitelből és el is adósította az országot,de most mennyivel jobb? Sokkal több az adósságunk,lenyúlták az összes Manyup pénzt. Az IMF legalább figyelte,hogy mire költik a hitelt amit felvettek. Az Unió meg adja de nem foglalkozik vele mi lesz a sorsa a pénznek. Gyurcsányt szerintem sem kéne erőltetni,mert alapból túl sokan haragszanak rá( szerintem ok nélkül)
cikicakk55
@wagabund: Tegnap 13:31
Én is ugyan ezeket a dolgokat veszem észre. Mivel nálunk is erősen behatárolódott a kiadási oldal,így a tavalyihoz képest sem a választék, sem a mennyiség nem változott.Ugyan azok a fajta és féle áruk ugyan abban a mennyiségben( sőt néha még szűkebben is),csak valahogy kb 10 nap alatt elköltöm azt,amit egy éve 20 nap alatt költöttem el. Ez vonatkozik az élelmiszerre,tisztasági szerekre,gyógyszerekre és rezsire is. Mindig olvasom,hogy milyen jól élünk,de valahogy ez nálam nem csapódik le. Az én nyugdíjam nem tartotta meg a vásárló értékét,mint ahogy a kormány próbálja ezt beadni. A másik,hogy állítólag az egészségügyi dolgozóknak 17%-ot emeltek csak az idén. Mennyit kereshetett volna a fiam ha tavaly lett volna diplomázott felnőtt szakápoló,ugyan is az idén 8 nap 12 órázással egy hónapban 162.000 ft fizetést kapott.Ez nettó. Hol az a 27% emelés? Gondolom más szakmáknál is ez van,csak én azokba nem látok bele.
cikicakk55
@Commenter: Tökéletesen igazad van,csak az alkotmányt kéne vissza állítani és a törvénykönyvet az eredeti állapotába,és akkor talán lehetne demokratikusan is választani. Így ezekkel a törvényekkel,ezzel a kormányt védő alkotmánnyal lehetetlenség felállítani egy új demokratikus államot. Az biztos,hogy egyetlen ellenzéki párt sem alkalmas önállóan egy kormány vezetésére.
Commenter
@cikicakk55: Tökéletesen igazad van,csak az alkotmányt kéne vissza állítani és a törvénykönyvet az eredeti állapotába,és akkor talán lehetne demokratikusan is választani. Mivel orbán választást követően (már 2/3-os) többséggel megpuccsolta a jogállamot a már nagyon nem sztálinista! vagy kommunista Alkotmányt, eltörölte a jogállamot, kiiktatta a fékeket és ellensúlyokat, le és bedarálta sőt össze is mosta magával itt ott az ellenzéket, törvényesen őt már leváltani nem lehet. Ő maga lett az állam mint egy bizonyos francia Lajos király. Kaptunk egy "I. Viktort. "
Eriksson
@cikicakk55: Túl jóhiszemű vagy, mint amilyen én is voltam a 2006-os választásoknál. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, sokat változott a világ, benne mi is, és Gyurcsány is.
Tegnap 15:23-kor belinkeltem egy videó összeállítást, amely tömören bemutatja mindazt, hogy mitől, miért változhatott meg sokaknak a véleménye róla.
Eriksson
@cikicakk55: 0 11.42-es írásodban több megállapítást is felhoztál Gy. mentségére, de mindezt tételesen cáfolni lehetne.
Commenter
@Eriksson: 12 év alatt meg Amerikáig sem.
Eriksson
@Commenter: Még ki is lett tiltva Amerikából. Nem oda való. :)))
Commenter
@Eriksson: dehogy lett kitiltva! :))) majd...ki lesz esetleg.
Eriksson
@Commenter: Amikor Goodfriend itt volt, az nem intézett valami ilyesmit? Vidával meg a többiekkel?
Nem emlékszem már.
wagabund
@cikicakk55: egy nyugdíjas nyugdíja sem tartotta meg a vásárlóerejét...csakhogy...van jónéhány ember, aki nem számol, mert kétszáz felett van a nyugdíja, és a feleségé is..ők csak költenek...

Még egyet, ha szabadna... a Közt.elnökünk Floridában járt megnyitni az ottani alkonzulátust...
-miért kell oda alkonzul? kérdezné a magamfajta tájékozatlan bunkó...
-hát azért, mert már több mint százezer állandóan ott lakó letelepedett magyar él Floridában...valamint hasonló méretű a magyarországról oda látogató turistaforgalom...mondta a bemondó..

bevallom leesett az állam...
Commenter
@Eriksson: én se...rá lehet keresni, de szerintem a szemétbotrány most mindent visz...
cikicakk55
@Eriksson: október 31 12:15
Természetesen én a saját véleményemet írom és az nem baj,hogy te más képpen látod Gyurcsányt. Lehet,hogy tényleg naív voltam,de én most is csak azt tudom mondani,hogy nem rossz ember Ő,csak nem kéne politizálnia. Tudomásul kéne vennie,hogy minden amit rossz volt 2002-2010 közt azt az Ő számlájára írják az emberek és bár mennyire nem direkt hibázott,de hibázott sokat és ezt nem fogják neki megbocsájtani. Épp ezért nincs nagy sikere a DK-nak,mert szerintem egy jól gondolkozó párt lenne,ha nem tolnák állandóan elénk Gyurcsányt Megnéztem a videót,de nekem még jobban az jött le róla,hogy jót akar,de nem jól csinálja..
cikicakk55
@wagabund: október 31 13:45
Ettől én is meglepődtem.Azt tudom,hogy 1956 után nagyon sokan kötöttek ki Amerikában,de az nem feltétlen az Ő döntésük volt,mert oda mentek ahová küldték őket. Azt azonban nem tudtam,hogy ilyen sok Magyarnak megy annyira jól,hogy turistaként Amerikába utazzanak.Már a vízum megszerzése is nagyon macerás.Tudom,mert a sógornőm az édesanyja haláláig csak látogatóba járt ki a lányához,aki ott él. Hónapokat várt a vízumra,mire 3 hét tartózkodást megkapta. Most már végleg kiköltözött,mert meghalt a mama és már semmi nem köti ide. A Bátya( férjem) nem áll hozzá olyan közel,mint a lánya és a két unokája és ez teljesen jogos. Én sem a testvéremet választanám a gyerekem helyett.A nyugdíj sajnos úgy igaz,ahogy írod.Nekem sem fájna a fejem sem,ha csak havonta fejenként 50.000 ft + nyugdíjat kapnánk. Akkor már 220.000 ft-ból könnyedén eléldegélnénk,bár még akkor sem luxusban,de én nem is vágyom rá,csak jó lenne,ha én is szedhetném az epilepszia elleni gyógyszereimet.Így állandó stresszben vagyok,hogy vajon ma mennyire vagyok veszélybe. A holdtölte, a hidegfront nagyon necces,de a férjem majd 35.000 ft-os gyógyszerei mellé már nem fér be az én majd 20.000 ft-os gyógyszerem. Na mindegy,ez az én gondom,de úgy érzem,ennél sokkal többet dolgoztam.Jobban megérdemelném a magasabb nyugdíjat,hisz én sosem sumákoltam a befizetésekkel,mert vonták.
Eriksson
@cikicakk55: Nekem mint magánemberrel semmi bajom Gyurcsánnyal, mert nem ismerem. Én kizárólag közéleti emberként ítélem meg. A tetteiből, a hozzáállásából, a határtalan önbizalmából kifolyólag.
A DK-t nem lehet elvonatkoztatni Gyurcsánytól, mert azt ő alapította, tagjai az ő szimpatizánsai. Ha Gyurcsány visszavonulna, azzal megszűnne a párt is és a tagok fizetése is, akik az államtól kapott pénzből jól élnek.
papa.49
Az biztos hogy ez a számítási mód amit az állam alkalmaz a legigazságtalanabb, mert pont akik a legkevesebbet kapják nyugdíjként azok ebből is a legkevesebbet kapják !!!
Commenter
@papa.49: hol élsz? mikor volt az állam igazságos? Pont a szegényebb rétegekkel tol ki.
Eriksson
@papa.49: A pénzosztás sosem volt igazságos. Aki kapja az kevesli, aki adja az sokallja.
Eriksson
@wagabund: Régi mondás, hogy a főnökömmel mindketten meg vagyunk elégedve a fizetésünkkel. Ő az enyémmel, én meg az övével.
csak úgy....
@Eriksson: te egy mindennel elégedett ,csak unatkozó nyögdijas lehetsz ,persze nem csodálkoznák ha a lányod vagy a vöd szerves tagja a mai magyar politikai vezetésnek...
engem a nyomorultak és földönfutók iránti cinizmusod zavar,de piszokul!
látom magam elött a még zsírtól csillogó orcádat és hallom az egészséges böfit,mikor ide ülsz és ..,jópofáskodsz! nem irigyellek ,te így teszel a családért...
Rockxy
Na, mivan?
Az elempé kormányközelben érzi magát?
papa.49
@Eriksson: Ebben az esetben ez nem igaz, miért kell variálni az összeggel, bejeletik a nyugdíjasok kapnak 18 ezret, oszt. PONT, mindenki egyformán, mert a nyugdíj úgyse lesz több ezzel egy petákkal sem !!!
De így elhintik a 18 ezret, és EZ ÍGY NEM IGAZ !!!
Eriksson
@papa.49: Még ha a 18 000 átlag lenne de nem, ez a plafon. Kész átverés só.
Ha jól emlékszem Medgyessy időben a 19 000 ft egységes volt.
papa.49
@Eriksson: Majd keresik az együgyűek a hiányzó összeget...
papa.49
Nézzétek egy biztos én 2009 május 1. lettem nyugdíjas, megkerestem az évi nyugdíj emelést arra a 8 hónapra többet emeltek annak ellenére hogy 68 ezer Ft. mentem nyugdíjba, mint most a tavalyi évre a 90 ezres nyugdíjamra egész évre, PEDIG AKKOR GAZDASÁGI VILÁG VÁLSÁG VOLT !!!
Commenter
@papa.49: Sajnos Magyarországon mintha megállt volna az idő...az akkor volt.Most is gazdasági válság van állítólag.
papa.49
@Commenter: De csak nálunk, nem a világon !!!
csak úgy....
@papa.49: ennek a kollégának szeretnél magyarázni valamit ? @Eriksson: egy más tészta,neki elég ha havonta egyszer mosolyognak rá az unokák ,csak helikopterrel gyöjjenek mert az nagy port ver föl a faluba...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.