A Fidesz feljelentette Demeter Márta LMP-s képviselőt hivatali visszaélés és személyes adatokkal való visszaélés miatt.

A Fidesz feljelentette Demeter Mártát
Fotó: Bruzák Nomémi/MTI

Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdán, mielőtt benyújtotta a feljelentést az V. és XIII. kerületi ügyészségen, a Markó utcai épület előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, arra kérik a hatóságot, indítson nyomozást.

A kormánypárti politikus emlékeztetett arra, hogy Demeter Márta, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke szeptember 19-én iratbetekintésen járt a kecskeméti katonai légibázison, majd nem sokkal később

"olcsó politikai haszonszerzés céljából ártatlanokat vádolt meg és hamis hírbe hozott".

Demeter Márta egyebek mellett írásbeli kérdéseiben és Facebook-oldalán is azt állította, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kiskorú lányát katonai géppel hozták haza Ciprusról Budapestre, ám kiderült, hogy ez nem igaz. Az ellenzéki képviselő azóta sem kért bocsánatot – fűzte hozzá.

Böröcz László azt mondta, Demeter Márta

olyan katonai adatokat hozott nyilvánosságra, melyek az ENSZ ciprusi missziójáról szólnak, és amelyek honvédelmi és nemzetbiztonsági érdekekből 30 évig nem nyilvánosak.

Hozzátette: ezt a képviselőnek tudnia kellett, erről az iratbetekintésen is tájékoztatták.

Demeter Márta megszegte képviselői esküjét és bebizonyította, hogy alkalmatlan képviselői munkájára, mert nem tud érzékeny adatokkal a szabályoknak megfelelően bánni – mondta.

Böröcz László közölte, a frakciójában értékelték a történteket és Kocsis Máté frakcióvezetővel, Németh Szilárd honvédelmi államtitkárral és Kósa Lajossal, a honvédelmi és rendészeti bizottság elnökével úgy döntöttek, feljelentést tesznek az ügyben.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@fideszes gyökér: Dehogy...Ez a kretén még kuláknak is hülye lett volna.. Ezt a hülyét nem tudták volna hova deportálni...Ettől az NKVD,,meg az ÁVO is sírva fakadt volna..testületileg...:) :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Még mindig nem a lényegről megy a duma.
A dolog veleje az kéne legyen, hogy nyithat-e a HM utazási irodát és ezzel együtt légitársaságot bármilyen rendű, rangú katonai család számára.
Döntsük már el, hogy ez egy KATONAI gép vagy egy charterjárat? Katonák (és felszerelésük) szállítására van kialakítva vagy két(KETTŐ)éves kislányok és anyukájuk fuvarozásához? A következő hasonló jellegű utazásnál már peldnkázóasztal is lesz a gépeken vagy azt a kicsit a gép padlóján kell majd tisztába tenni? Esetleg egy ejtőernyőt terítenek le, nehogy felfázzon? Elvégre a családok (ezzel a gyerekek is) éve van.
Csupa csupa kérdés és se a Böröcz, se a Rezsibuzi, se az államtitkár nem ad választ. Csak a feljelentés...
namihami
Még annyit: ezzel nem a széltyúkocskát próbálom kimosni. Nem kedvelem a helyzetüket túlzottan sokat változtató politikusokat. Bár van egy igen sokat és sokszor forgolódó példa a szeme előtt. És az milyen magasra jutott az állandó forgolódása által. Vele a család...
Desischado
@Szeparepa2: Nekem is ez a véleményem. És egy füst alatt Demeter Mártát is ellehetetlenítik. Ki van ez találva, kérem,
Sámannus
@Szeparepa2: Én úgy tudom, a honvédségi repülő tett gyakorló repülést, ami máskülönben nem törvényellenes, de az már a felettesek felelőssége, ha azt a gépet utasokkal engedik felszállni, ráadásul csecsemőkorúval. Ez a szédületes fidesz baromság is megérne egy feljelentést, annál is inkább, mert így hogy tudják mit teszek, a tetejébe úgy kavarnak, hogy a halmozott szabálytalanság eltűnjön a zavaros helyzetben. Az általad említett kiutaztatás nem jelent veszélyt a családra, mert egy NATO országban teljesítenek szolgálatot, ahol biztonságos az élet. Egyedül a ütközőzóna miatt kell a helyszínen békefenntartónak lenni.
Szerintem a fidesz szándékosan teregette ki az esetet, hogy beletörölhesse a lábát az ellenzékbe, de ők is hibáztak szerintem.
desiro
@Shikari: Hogy a jó édesanyád nem tett húsdarálót a 3.14csája elé...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.