Rick Perry amerikai energiaügyi miniszter a jövő héten kelet- és közép-európai országokat keres fel a Trump-adminisztráció orosz szén- és gázszállításokat kiváltását kínáló ajánlatával. A washingtoni energiaügyi minisztérium közleménye szerint Rick Perry Ukrajnában, Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban és Magyarországon atomenergetikai, kiberbiztonsági, szén- és cseppfolyós földgáz szállítási témákban folytat majd tárgyalásokat illetékes kormányzati vezetőkkel. A Trump-adminisztráció külföldön keres piacot az amerikai szénerőművek bezárásával 1983 óta a legalacsonyabbra csökkent belföldi szénfelhasználás miatt keletkezett feleslegnek - írja az MTI Az egyik legnagyobb ukrán energiaipari vállalat, a Centrenergo 2017 júliusában 700 ezer tonna amerikai szén vásárlásáról kötött megállapodást. Az elmúlt hónapban a legnagyobb lengyel földgázipari vállalat a PGNiG állapodott meg az amerikai Venture Global LNG vállalattal cseppfolyósított földgáz vásárlásáról Lengyelország orosz...

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Eriksson: Az LNG-szállítás gazdaságossága.
A földgáz nagynyomású szárazföldi szállítóvezetékes szállítása felső határát 4000 km-nél szokták meghúzni, mert e távolság felett már több gázt kell felhasználni a szállítóvezetéki kompresszorok hajtására, mint a szállított gáz mennyisége. (A tengerbe fektetett szállítóvezetékek esetében ezt a határtávolságot 1200 km körül húzzák meg.) Ez egyben azt is jelenti, hogy 4000 km-en túl az LNG-szállítás már gazdaságosabb.
Az LNG felhasználása.
Az LNG a fogadó állomásokra érkezik, ott a tankhajó tartályaihoz hasonló hőszigetelt tartályokba fejtik, majd a szükséges mennyiséget elpárologtatják és szállítóvezetékbe komprimálják. A legnagyobb LNG-importőrök voltak 2011-ben: Japán, Dél-Korea, Kína, India, Spanyolország, Tajvan, Nagy-Britannia. A két utóbbi ország jelentős mennyiséget importál csővezetéken is
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@durbincs: A 10:06-as kaparmánya maga a helyesírási borzadály, pont olyan,mint ennek a férckaprmánynak a szerzője, valamilen Durbincs-Shikari.Ahelyett hogy itt ontja az elmebeteg szövegeit, inkább tanuljon meg magyarul helyesen írni,maga szőröstalpú! Bár az értelmi képessége arra tök alkalmatlan, egy valói dáko-román az életben nem fog magyarul megtanulni.
silber13
@durbincs: Kuss vén buzeáns, gyerekmolesztáló! Vagy talán idege lettél?:-))))))
silber13
@durbincs: Kuss vén buzeáns, gyerekmolesztáló! Maga tényleg idegbajos !Szegíny!:-)))))))
tulipan
@durbincs: Nagyon tetszik a legújabb szótárazásod, és főleg, hogy gőzöd sincs, miket is másolsz ki! Hahahaha :)
Ti mind a gyerektelen soros aktorok nem is értitek mioket fiorkáltol ? mikor a család szentségét támadjátok ? Milyen sorok is zárna össze ?a tietek? ? a bárányoktól-farkasokig ?
és hullik már a forgács is ,Éber Henry mára kuka , N Bandika kuka ? és sorolhatnánk ?
És az Orbányod sajna ettől nemhogy kukább lenne ? Így Karácsonytájt ? képzeli hát szertelen ? De csak húgy. kell ott nektek. ott Ploestiben ? bányalóvizeletpáleszt vedelve vederből,berévedve ? Persze a haver Shikarival karöltve Te Dinkák ?
Azt ez a bunkó Durbincs/Sügér, még mindig csak egy gumbo ?, úgy kellesz Te ide, vagy bárhova? mint csak kulának a zöld-légy ?
silber13
@durbincs: Na mi a baj vén buzeráns?:-))) Idegesek vagyunk? Magára tört a hiszti és ontja a hülyeségeit? ert ilyenkor azt sem tudja, miket ír. Hiába no! Nehéz az élet Durbincs-Shikari!:-)))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.