Szerda délelőtt várja egyeztetésre a három nagy szakszervezet képviselőit a munka törvénykönyvének tervezett módosításáról a fideszes Kósa Lajos – közölte a képviselő az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Szerda délelőtt egyeztet a munkatörvény módosításáról a szakszervezetekkel Kósa Lajos

Fotó: MTI/Soós Lajos

Kósa Lajos – aki a javaslat egyik előterjesztője – elismerte, hogy a tervezet fogadtatása vegyes, de szerinte ha valaki érti, miről van szó, az láthatja, "amiről az ellenzék beszél, az butaság".

A cél a felesleges bürokratikus rendszabályok leépítése. Emellett több pontban megerősítik azokat a törvényi garanciákat, amelyek a munkavállalókat védik – jelentette ki. Kérdésre válaszolva azt is elmondta, csak ott lehet áttérni a módosított munkaidőkeret elszámolására, ahol a kollektív szerződés megengedi.

Kósa Lajos kiemelte: kompromisszumban szeretnének megállapodni a szakszervezetekkel.

Forrás: MTI

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Szerdán ,,egyeztetés,, de kedden már meg is szavazzák az új módit !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zeta
Nem előtte kellett volna egyeztetni?
Majd közlik a munlavállalókkal, ez van,kussoltok vagy még szarabb lesz?
colibri
Ez az ember beszél mások butaságáról? Egy bukott frakcióvezető és miniszter? Nagy tudásával elbújhatna a világ elől! Mr 20(?) %, na egyedül ahhoz ért!
Sámannus
Ez fideszül annyit jelent, hogy lenyomják a torkukon. Ma beszéltem az egyik volt kollégámmal. Teljesen ki volt akadva. Neki sem jött be amit fideszül mondanak. annál is inkább mert nekik még tizenkét órás műszakok is vannak... Bunkó laja mit akar velük kezdeni? Nóóórmális?
human
Ma hallottam a rádióban egy szakszervezetist aki kritizálta az új törvénymódosítást. Kíváncsi leszek, hogy csak a kötelező szöveget mondta fel vagy tényleg tiltakozni fognak és megvédik a munkavállalókat.
Régi szép idők mikor még a vasutasok gördülő sztrájkot is képesek voltak szervezni. A fidesz alatt úgy néz ki nekik jó.
papa.49
Szerdán ,,egyeztetés,, de kedden már meg is szavazzák az új módit !!!
Grafix69
Én elküldeném ezt a faszfejet árkot így december felé , aztán megkérdezném tőle februárban , hogy járt -e azon a 3 vasárnapon a templomba mikor nem kulizott, mert a kifizetés az lehet elmarad ha felszámolják a céget 2 év múlva addig meg ingyen dolgozol te büdös tapló .?
Eladott Ország
Szijjártót épp Düsseldorfban ette a fene, ahol is arról beszélt az újságíróknak, hogy milyen boldogok a német multik attól, hogy még többet lehet túlóráztatni az amúgy is agyonhajszolt magyar munkavállalókat. Mint az köztudott, munkaerőhiány van idehaza, amennyiben a munkaképes, életerős fiatalok és kevésbé fiatalok jelentős része elhagyta az országot. Ezt az űrt betöltendő az a nagyszerű döntés született, hogy a kormány 250-ről 400-ra emelné az éves túlórakeretet. Vagyis dolgoztassuk halálra azokat, akik még képesek dolgozni ebben az országban, hisz ki kell szolgálni a német multikat, máskülönben mitől pörögne a gazdaság? Mivel a politikusoknak soha nem kellett és már vélhetően nem is kell gyárban dolgozniuk, ezért gond nélkül meg is fogják szavazni a fideszes Kósa Lajos és Szathmáry Kristóf által benyújtott javaslatot. A kormány nagyszerű terve, miszerint a nyugdíjasokat újra visszavezetik a munka világába, sajnos nem vált be, ezért most ezzel a tervvel próbálkoznak. Valami csak össze fog jönni, nemde?
Eladott Ország
A NER jelen állapota egyetlen képben: miközben a nem létező munkaerőhiány felszámolására a fidesz megtalálta az évi 400 órás túlóra lehetőségét, nagy ívben szarva az olyan várható következményekre, mint a dolgozók kizsákmányolása, az ezzel összefüggő családi stressz, vagy a külföldi munkavállalás fellendítése, egy úgynevezett élsportoló akár 150-szer annyit kereshet, mint egy átlagmagyar. Vagyis miközben egy átlagmagyar végigtúlórázza januártól az egész évet (ha nem unja meg a dicsőséget és nem tántorog ki kalandozni valami haldokló nyugati országba), gyakorlatilag senki nem lesz egész Európában, aki kedvezőbb feltételekkel adózik, mint a magyar sportolók. A modern kori magyar rabszolgaság néz farkasszemet a pofátlansággal, egy eszelős miniszterelnök lázas rögeszméivel.
Yoda69
Vajon mennyi pénzt kap kupak a német multiktol ha keresztül hajtja ezt a modern rabszolga törvényt?
madlaci66
Az egyetlen kérdése lajcsinak: akartok-e még pár száz millát az államtól kedves szakszervezetek?
kereső
Azért ez a Tv.módositás nem csak a multiknál dolgozókat érinti (már azt,ahol van kollektiv szerződés),hanem majd valamennyi állami céget.:A köztulajdonban működő, közszolgáltatást végző cégek ágazataiban a munkavállalók csaknem 100 százaléka tartozik kollektív szerződés hatálya alá. Ilyen az energiaipar (MVM Magyar Villamos Művek Zrt.), a vízellátás, a szállítás, a közlekedés (Volán, MÁV, BKV), a postai szolgáltatások (Magyar Posta Zrt.) és a távközlés is.

Ha ma -kedden- elfogadják a Tv.módositást, akkor mi a francról egyeztetnek még a szakszervezettel?szerdán délelőtt-amelyeket előzőlleg kistafiroztak.Segitsenek meghiúsitani az esetlegese dolgozói ellenállást? Mást el sem tudok képzelni.
creativehun
Nem pofázni kellene itt hanem felgyújtani az egész kibaszott parlamentet ezekkel a tetvekkel együtt! Az üres beszédek,semmitmondó fecsegések ideje már kibaszottul rég lejárt! Itt az ideje felébredni a népnek és kezébe venni a saját sorsát! Ha nem...akkor meg ne csodálkozzon senki azon ami majd történik. Persze..kihalt a magyarból a büszkeség a becsület és a tettrekészség.Hol vannak már azok az idők amikor az igaz magyar emberek egy ilyen hír hallatán kaszát,kapát fogva ütötték volna ezeket a mocskokat?!
Yoda69
@creativehun: Ezt meg is kellene szervezni. De ki?
Eladott Ország
A csengeri csilliárdos háziasszonyok védőszentjét és minden kupakok szakértőjét is bevetette a fidesz. Logikusnak tartom. Németh Szilárdnál sosem szabad megállni. Szóval a legokosabb Lajos kapaszkodik az ő szaktekintélyébe, édesjóistenem tényleg hova süllyedtünk, hogy az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának élén ilyen minőségű emberanyag áll és gondoskodik , egyeztet a szakszervezetekkel. Könnyen belátható, hogy mennyire mélyen hasítunk ha már itt tartunk...
Nessy
Egyeztetés? Kósa felmondja/ felolvassa a leckét, és utána távozik, ahogy ez kormányzatunk tagjainál divat újabban!
Eladott Ország
@Nessy: Akár a lónak is imádkozhatna a szakszervezet. Véleményem szerint szart sem ér a szakszervezet és az egyeztetés sem.
Clavigo
A " szakszivezérek"--CSICSKÁK,,,,már egyeztettek a Putrissal,,2010-12 körül ? Nem emlékszem a dátumra. Akkor adták el,mondtak le nagyon sok munkavállalói jogról... Vazzzzze,,,,egy ilyen törvényjavaslatra legalább egy két napos sztrájkot hoznék össze a helyükben,,,,figyelmeztetésképpen,,,, Ezzel a Félkegyelművel miről tudnak egyeztetni vajon ? A saját fizetésemelésükről ?
Eladott Ország
@Clavigo: A szakszervezeti vezetőknek már megvan a magas fizetése. Csak emlékeztetőül, Gaskó, Csehák, Szőllősiné, vezette meg a többi jogutód szarházit...
kereső
Majd leül Cser Ágnes egyeztetni az orvosok,-és szakdolgozók érdekében a kormánnyal! Milyen jó lesz ...
Clavigo
@Eladott Ország: Igen,,,Hogyne emlékeznék.. :) A " jogutódok " azóta is nyugodtan ejtőznek a " langyos fosban ".. ,,meg egyeztetnek..:) :)))
Eladott Ország
@Clavigo: nol.hu/belfold/eltankolt-milliok-1559487
Gaskó túltolta a habzsi-dőzsit, de most mindent megmagyaráz.
ferenczalai33
]=-Itt találsz meztelen lányok a városodban : tress.is/lanyok
Brandywinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.