Az Amnesyt Magyarország jogvédő szervezet példátlannak nevezte, hogy magyar országgyűlési képviselőket fizikai erőszakkal dobjanak ki egy közintézményből.

Amnesty: szintet lépett a hatalom: bevetették a fizikai erőszakot

A képviselőknek joguk volt ott lenni, a Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Varju László elleni incidenst alaposan ki kell vizsgálni és a felelősöket bíróság elé kell állítani

– mondta Vig Dávid, az Amnesty Magyarország igazgatója.

Szerinte a biztonságiak akciója is egyértelműen mutatja, hogy a magyar kormány mennyire elszánt abban, hogy minden, a kormánnyal kritikus véleményre lecsapjon. Azt mondta, hogy a kedd reggel mindenképpen fordulópontot jelent, hiszen fegyveres őrök fizikai erőszakot alkalmaztak a választott képviselőkkel szemben.

(index.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/Mohai Balázs

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Szél Bettike, aki most szegény pártnélküli és elszegődött a gyurcsánypárt politikai tanácsadójának, csak odadobták, ahová való, a süllyesztőbe. Most megtapasztalhatja, milyen megbecsült is volt az LMP-ben. :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Végre elindult valami. Remélem, egyre jobban szorulni fog a hurok a fidesz körül! Az ellenzék meg tartson ki ezen az úton!
csak úgy....
@durbincs: neked má megent mi a pétscha köll ? te tokaji szomorodni ?te román löre ploestiböl...
cikicakk55
@Eriksson: Szerinted én kőkemény balos vagyok? nem érzem magam balosnak,de jobbosnak sem. Egyszerűen csak utálom mikor a politikusok erővel és rafináltsággal,hatalmuk tudatában megpróbálnak bár mit lenyomni a torkomon. nem volt jó az életünk 2002-2010-ig sem,mert folyamatosan csúsztunk lefelé és láttuk amint a milliomosok egyre gazdagabbal lesznek. Ám ami 2010-től ebben az országban van,az már nem csúszás,hanem zuhanás. A család(om) barát(om) kormány hízik,gazdagszik,nő a létszámuk,még a szegényeké is,de nagyon. Akik milliomosok voltak 2010-ig azok most sem nyomorognak,de most már milliárdokról van szó. Akkor még a 100 leggazdagabb Magyarnál csak az első 2-3 volt úgy mond milliárdos. Most az utolsónak is legalább 2-3 milliárdja van. Ezt látom saját szememmel,nem a jobb és a baloldal hír-műsoraiban hallom,vagy olvasom. Egyszerűen én már ennek a szemét kormánynak semmit nem hiszek el. Lehet,hogy túl tolták a biciklit az ellenzékiek,de már épp ideje volt,hogy tegyenek valamit.Ez a vehemencia és összetartás április előtt kellett volna
Eriksson
@cikicakk55: Az én meggyőződésem (s nemcsak az enyém), hogy ez az egyértelmű vagyoneltolódás a rendszerváltozással kezdődött. Azok jártak jól, akik jókor voltak jó helyen, és sikerült maguknak kiprivatizálni a "népvagyon"-t. Csak akkor ez nem volt beszédtéma a nagy nyilvánosság előtt, mert az újságok nem írták, a tévék nem adták, internet meg alig-alig volt.
S az is igaz, hogy a volt Kádár-korszaknak is megvoltak a maguk milliárdosai, gondolj csak bele. Voltak olyan dolgok, helyek, melyekről a pórnépnek még csak tudniuk sem lehetett. A rendszerváltozás arra volt jó, hogy nevesítsék a vagyonokat.
Mostanában az internet világa kezdi kinyitni a szemeket, hogy minden kormánynak, mindig is megvoltak a maguk haszonélvezői. És így van ez, nemcsak Magyarországon, hanem mindenütt a világon.
cikicakk55
@Eriksson: Tudod engem a Kádár korszakban nem érdekelt,hogy kinek mennyi pénze van.Nem érdekelt,hogy mennyit kereshetnek a színészek( ugye akkor Ők voltak a csoda és a gazdagság képviselői) Nem érdekelt az sem,hogy a főnököm a Főorvos mennyit kereshet,mert biztos sokat,mivel szép autója és szép háza volt.Soha nem voltam irigy másokra. Most sem érdekelne,hogy ki mennyit keres,ki mennyit nyúl le,hisz azt tudtam akkor is,hogy vannak súlyos titkok a politika világában,amit jobb is,hogy mi nem tudunk. Tehát nem érdekelne,ha a mai nyugdíjasok,vagy a betegek akkora biztonságban lennének,mint akkor voltak. Amennyiben én is olyan nyugodt nyugdíjas éveket élhetnék,mint a nagyszüleim és a szüleim,nem érdekelne,hogy a miniszterelnök mit csinál miből él.Nyugodt lennék,ha a gyerekeim és az unokáim jövője olyan biztonságos lenne,mint az enyém volt akkor. Tudom,hogy a lopások a rendszerváltáskor kezdődtek,de a legtöbb mai milliárdos az akkori politikusok és azok leszármazottai. Mindegyik pártban benne vannak,de akkor csak egy párt volt,viszont Ők kevesellték azt amijük van.Valamivel heccelni kellett a népet Kádár ellen,így azzal vadítottak bennünket,hogy rabok vagyunk,és,hogy a nyugat mennyivel gazdagabb és mi is mennyivel több mindent tehetnénk,ha oda tartozhatnánk. Nos oda tartozunk,de nekem most nem telik arra,hogy lássam azt,ami akkor titkos volt és tilos.
Eriksson
@cikicakk55: Érdekes módon senkit nem érdekelt akkoriban, hogy kinek mennyije van, és érdekes módon sokkal nyugodtabbak voltunk anyagi helyzetünk felől. Egyszerűen tisztában voltunk azzal, hogy egyiknek több van, a másiknak kevesebb, de hajlandóak voltunk akár többet is dolgozni, ha valamit meg szerettünk volna szerezni.
Szerintem a mai dolgozók és nyugdíjasok sokkal jobb helyzetben vannak, mint ezelőtt bármikor, ezt a szüleink, nagyszüleink bizonyíthatnának, ha még lennének.
Nyugodtak lehetünk gyermekeink, unokáink jövője felől, legalábbis egyelőre, ameddig béke van. Ha lesz problémájuk, majd megoldják, mint ahogy az értünk aggódó szüleink is nehezen látták be, hogy megállunk mi is a magunk lábán, ha már kikerültünk a családból. Csak neveljük őket munkára, becsületre, és akkor mindent megadtunk nekik, amire szükségük lehet.
Igen, heccelve voltunk Kádár ellen, de talán nem akkora mértékben mint ahogy mostanában szokás. Most meg mit hallunk nap, mint nap? Sose lehetsz bolgog, ha nem hőbörögsz a fennálló rend ellen. Pedig ha az embernek meg van a maga békéje, a többi jön magától. A cirkusz sosem vitt előbbre, legfeljebb visszatetszést keltett.
A vágyott nyugat gazdasága csak talmi csillogás, de ma már nem az. Azóta tudjuk, hogy az ő gazdaságuk más országok kizsigereléséből rabszolgasorsából lett, ami gazdaság nálunk sose lesz, mert sose voltunk gyarmattartók. S nem is leszünk. Nem is akarunk. Inkább akarunk továbbra is gyarmatnak lenni. Vakon követni az utasításaikat, saját érdekeinkkel szemben is.
Ezért nem leszünk sose gazdagok, mert amink van, vagy lehetne, azt is önként odaadjuk azoknak, akiknek amúgy is több van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.