Összesen 94 eset miatt tett fel- és bejelentéseket az MTVA és más sértettek a december 16-ai és 17-ei, a köztévé székházánál történt események kapcsán.

Hivatali visszaélés, rágalmazások, becsületsértések, személyes adattal való visszaélések, garázdaság és félelemkeltő üzenetek okán terrorcselekmény elkövetésével való fenyegetés megvalósulása miatt tett fel- és bejelentést az MTVA és más sértettek a tészékháznál december 16-án és 17-én történt események miatt – olvasható a hvg.hu cikkében.

Terrorcselekmény elkövetésével való fenyegetés miatt is bejelentést tett az MTVA az ellenzéki képviselők akciója nyomán

Szabó Tímea, a Párbeszéd parlamenti frakcióvezetője beszél, mögötte Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, Székely Sándor DK-s országgyűlési képviselő és Szél Bernadett független képviselő (b-j) az MTVA-székház előtti kormányellenes tüntetésen 2018. december 17-én

Fotó, címlapi kép: MTI/Mohai Balázs

A lap szerint az MTVA mindezt egy közleményben jelentette be.

A közleményben az is szerepel a lap szerint, hogy 

egyes ellenzéki országgyűlési és európai parlamenti képviselők jogsértő magatartása, a munkavégzés akadályozása, továbbá a munkatársak események hatására bekövetkezett inzultálása okán több bűncselekmény elkövetésének gyanújával fordultak a sértettek a nyomozóhatóságokhoz.

Ezek miatt tették meg a "szükséges intézkedéseket, be- és feljelentéseket" az MTVA és más sértettek.

Mint ismert, december 16-án a tévészékháznál ért véget a rabszolgatörvény és a közigazgatási bíróságok létrehozosáról szóló törvény elfogadása miatt indult egyik tüntetés, ekkor 13 ellenzéki képviselő jutott be a tévészékházba, hogy a Momentum öt pontját beolvashassák a köztévében. 

A december 16-ai éjjelen és a 17-ei nap folyamán az épületet védő fegyveres biztonsági őrség és más biztonsági őrök többször dulakodtak az ellenzéki parlamenti képviselőkkel: Hadházy Ákost és Szél Bernadett kidobták az épületből, Varjú László képviselőt mentők vitték el. A képviselők ugyan többször is kihívták a rendőrséget, ám a rendőröket a biztonsági őrök nem engedték be az épületbe. Végül az MTVA vezetője birtokvédelmi eljárást kért, amit a magyar jogrendben példátlan módon aznap meg is kapott – ezután már a rendőrök is bementel a székházba, hogy onnan kitessékeljék az ellenzéki országgyűlési képviselőket.

A képviselők több esetben feljelentést tettek ugyancsak.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Senkinek ne legyenek illúziói, pártállam jön 2019-ben és koncepciós perek, ha meglesz a bíróság is... Sajnos ennek meg is kell történnie, hogy a falig menjenek és felébredjenek az emberek.
El lesz számoltatva mindenki aki ebben részt vett és nem a rózsadombon fognak megrohadni, mint a vén kommunisták 89 után!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
jaj gyerekek, nem az számít, hogy jogilag mi állja meg a helyét, hanem a Habony lapokban tele lehet "terrorcselekményezni" a "ki kivel baszott" celeb cikkek mellett az újságot a birkáknak.. Csakhogy, amikor minden családból érintett már valaki, akkor ez fordítva fog elsülni. Jó helyre költözik a Viktor, csak pár szinten lejjebb fog lakni a várbörtönben..
Sámannus
Össze fog a nemzet a ruszki imádókat lefossuk mit hadoválnak.
Caseridda
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
anima
Tényleg van hárommillió agyhalott Magyarországon, akik köztünk járnak... sétálnak?
Nessy
Azért igazán lehetett volna a be és feljelentések száma szép kerek száz!
Biztos találtak volna még ötletet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.