Állami tulajdonba veszi és Törőcsik Mari Házzá alakítja a kormány a Kossuth-díjas színésznő szülőházát a Heves megyei Pélyen, nem messze a Tisza-tótól.

Tisztelegve munkássága előtt, Törőcsik Mari Házzá alakítják át a színművész szülőházát a Heves megyei Pélyen a kormány döntése értelmében.

A Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent kormányhatározat szerint az ingatlant, amely jelenleg művelődési ház és önkormányzati tulajdon, az állami tulajdonba vételt követően felújítják és bővítik.

Az épületben közösségi könyvtárat, valamint diák- és turistaszállást alakítanak ki.

A kormány ennek érdekében felkérte a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket az Ingatlan állami tulajdonba vételéhez. A szövegben az is szerepel: "elsődlegesen az Ingatlan ingyenesen történő megszerzésére kell törekedni". Az intézkedés határidejénél az szerepel: "Azonnal". A felújítás és az új funkciók kialakításának határideje 2019. február 28.

A döntés értelmében azt is megvizsgálják, hogy a "Pély-Községünk, Szülőfalunk Alapítvány" milyen feltételrendszer mellett képes üzemeltetni az épületet. A határozat szerint a cél a szülőház "muzeális intézmények rendszerébe" integrálása.

Forrás: MTI, Index, HVG

Címlapi kép: MTI/ZIH ZSOLT

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
De hát Törőcsik Mari még az élők sorában van!
.
Egyáltalán beleegyezését adta, mint Öcsi bácsi relikviáinak a birtokba vétele, amely tárgyaknak a SPORTMÚZEUMBAN lenne a helyük. Törőcsik Mari művésznőé pedig, majd a SZINÉSZMŰZEMBAN!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
De hát Törőcsik Mari még az élők sorában van!
.
Egyáltalán beleegyezését adta, mint Öcsi bácsi relikviáinak a birtokba vétele, amely tárgyaknak a SPORTMÚZEUMBAN lenne a helyük. Törőcsik Mari művésznőé pedig, majd a SZINÉSZMŰZEMBAN!
Commenter
@tudode: megelőztél. Pont ez ugrott be: Puskás hagyaték 2. És nem állnak majd meg Pélynél, ott a velemi ház is. A döntésben szerepet játszik Törőcsik Mari "saját" döntése is, itt is egy megromlott egészségi állapotú, idős emberről van szó, ezt is jól "kiaknázzák.'
tudode
.
@Commenter: .
Fentieken kívül, ugyan nem tartozik ehhez a GYALÁZATOS "döntéshez", de ha a KÉTMILLIÓS VÉGKIELÉGÍTÉS .. p o f á t l a n ... volt, amin ELCSÁMCSOGTAK ezek a NINCS RÁ SZÓ, FOGALOM harácsolók, akkor, amit EZEK MŰVELNEK, arra már a NÜRNBERGI mesterdalnokok hangolhatnának már!
farkas28
--_-__--Itt találsz meztelen lányok a városodban : My.Su/Lanyok
papa.49
Emlékházat az elhunyt nagyjainknak szoktunk kialakítani, vagy már megszületett a döntés a haláláról is ???
verőce21
Nagyon nehéz - és költséges - egy emlékházat fenntartani. Éppen idén februárban avattunk, hoztunk létre egy ilyet a család egyik nagypapájára emlékezve. (jeles személy volt a nagypapa, országosan ismert, nem akarok erre kitérni) Végül úgy hoztuk létre az önkormányzattal közösen, hogy megfizetünk egy fiatal családot, aki beköltözött a ház egy részébe és vállalja a fenntartási munkákat.
Commenter
@papa.49: amilyen pofátlanok és amilyen "keresztények" még a halála előtt (bocsánat) be akarják biztosítani magukat, és profitálni más renoméjából, életművéből amelyhez nekik semmi közük. Jól meggyőzték korábban Puskás özvegyét aki már összetört volt lelkileg, valamint a vélhetően már akkor nagybeteg lányát. Szerintem a Puskás Akadémia ha Spanyolországban élő örökösök kicsit is odafigyelnének már nem viselhetné ezt a nevet.
papa.49
@Commenter: A lopás cigányszokás !!!
Commenter
@papa.49: vannak becsületes romák is, nem is egy. De ki is beszélt itt először cigánybűnözésről? Úgy van. Szép az amikor a náci nácizza a nácit.
papa.49
@Commenter: Nézd ezt lehet ragozni de amíg a börtönökben a fogvatartott elítéltek kb. 80 % cigány nincs mit ragozni, ez tény !!!
Továbbmegyek azok a cigány családok akik MUNKÁVAL KERESIK MEG A PÉNZÜKET A MEGÉLHETÉSÜKHÖZ, NEM ESNEK ILYEN ELBÍRÁLÁS ALÁ !!!
görbetükör
Megszerezné, vagy megszerzi? Nem mindegy!
Turistaszállás -- vajon ki lenne a következő tulaj...?
papa.49
@görbetükör: Vagy ,,gázszer,, vagy a ,,ledes,, más szóba se jöhet )))))))))
Commenter
@papa.49: mint általában mindenhol a kivételek itt is erősítik a szabályt. Farkas Flóri ugye a kormányszintű tolvajlás egyik nagymestere...
papa.49
@Commenter: Van még néhány ,,nagymenő,, a tarsolyban )))
A füstös flóri sokat tud a szolnoki családról azért ,,védett vad,, !!!
papa.49
@görbetükör: Turisztikai miniszter meg a pelus hajigáló )))))))))
Commenter
@papa.49: a haszonlesés etnikum és bőrszínfüggetlen. Ráadásul mint írod a csuti és csutiné is zsarolhatók múltjuk, jelenük okán.
papa.49
@Commenter: Amíg náluk a többi doksija addig biztonságban vannak, csak az ezredesnek is vannak doksijai a díszes kompániáról !!!
Mit gondolsz miért volt a első csutikormány titokminisztere a köteleslaca ???
Commenter
@papa.49: valahol olvastam ma hogy 2018 nagyon rossz éve volt az ezredesnek. Az a mi pechünk, vagy szerencsénk? hogy nincs elég ideje (ránk) és/vagy a csutira.Nem lehet tudni mikor sokall be, ráadásul egy újfajta keleti szövetségen is töri a fejét. Á, jobb bele sem gondolni. A saját volt határain belül sem oké ez, máshol meg végképp nem.
Eladott Ország
Magunk sem tudjuk eldönteni, mennyire morbid ez az egész. Mindenesetre fideszes potentátok avattak emléktáblát, a színésznő állítólag lefagyott a leleplezéskor.
img.444.hu/tumblr_mwcq33ZNQw1qzcej2o1_500.jpg
Már megint én szégyellem magam. Ezúttal Jordán Tamás előtt.
kolozsvaros.com/2017/03/03/mar-megint-en-szegyellem-magam-ezuttal-jordan-tamas-elott/
youtu.be/I7UehdGqS_4
papa.49
@Commenter: Ügyeskedik a ipse, hogy valamiképpen visszaszerezze a volt ,,keleti blokkját,, amit pár éve nagyon megígért az egész mellüket kitüntetésekkel borított vén szaroknak, akik még mindig a nagy SZU ról ábrándoznak !!!
Commenter
@papa.49: hát a nagy SZU remélhetőleg ugyanolyan álom marad már csak mint Nagy Magyarország...
papa.49
@Commenter: Én azért még ezt a lehetőséget se zárnám ki, ismerve a köcsög csuti nép iránt érzett ,,hatalmas elkötelezettségét,, !!!
Commenter
@papa.49: jaj ne...az nem lehet hogy ez a rém továbbírja még sokáig ezt a rémálmot. Egy FB hozzászólás pedig leleplezte a beszédíróját is, nem történész volt az:
Hogy nem sülyed el ez a cigány ! Nagy Imre temetésén, más ( Fodor Gábor) által irott beszéddel ismerte meg a legtöbb magyar !
De tovább nem offolom ezt a topicot, bocs...
Caseridda
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
tudode
@bakcsubakka: .
Töröcsik Mari kortársaként el vagyok képedve, hogy ez az EMBERILEG "00" még a SAJÁT ÉDESAPJÁT is kiadta, akitől kapott egy, két JÓL IRÁNYÍTOTT kokit, színesben, abban az időben!
.
Mit várhat erről az ESZEMENTTŐL bárki azok után!
gulyasgyula
Nem is tudom hogy voltak meg a Pélyiek //1350 ember // eddig egy ilyen fontos múzeum nélkül ...Ja a térség leggazdagabb települése , úgy s e tudnák másra költeni a pénz ...Pedig biztos nincs Stadionjuk se ...
Dr plágium
@papa.49: 16:02-re Récsöl esélyesebb, neki van állítólag turisztikai valamije...
Dr plágium
"elsődlegesen az Ingatlan ingyenesen történő megszerzésére kell törekedni".
Szóval ingyé kéne...az Önkormányzatot is meg rövidítik? Vagy építenek stadiont a Művelődési ház helyet???
Pélynek 2 híres szülötte van, Törőcsik Mari és Koncz Zsuzsa. Koncz Zsuzsa szülőházát mikor sajátítják ki?
papa.49
@bakcsubakka: Köteleslaca a viceházmester, aki jelenleg bitorolja az országgyűlés elnöki székét !!!
papa.49
@Dr plágium: Persze, hogy a rühelke, hiszen félévenként 15 milláért részt vett valami ,,rántás kavaró,, tanfolyáson Svájcban, ÁLLÍTÓLAG DIPLOMÁZOTT IS ,ki látta én nem !!!
A tulajdonos lehet a ledes szemétláda, vagy gázgéza a lölő !!!
Commenter
@papa.49: csak azért amit ma tegnap éjjel a Nagy Imre szoborral művelt...az járna neki ami szerinte minden kommunista ivadéknak jár.
papa.49
@Commenter: Te tudod, a véleményem, mert már kitárgyaltuk egyszer a Nagy Imrét, de ettől függetlenül ritka szemét dolgot művelt a kontárság azzal a szoborral, annak az embernek a szobra milliárdszor többet ér mint a csutipatkány az összes rokonával együtt !!!
Commenter
@papa.49: Tudom, de ettől függetlenül az a mocsokság ami a helyére kerül arra nincsenek szavak. A New York Timestől kapott dícséretet sem tesszük az ablakba: szélsőjobbos, fasiszta, revizionista, horthysta. Ezek vagyunk most. Csodálatos jellemzés. 21. századi, európai. 56-ban nem ezért haltak, nem ezért hagyták el a hazát.
papa.49
@Commenter: Na azért voltak akik hazajöttek mikor már nem volt gáz, és most ők voltak az ,,IGAZI ELLENÁLLÓK,, !!!
Commenter
@papa.49: ja. az én rokonaim csak koporsóban jöttek haza :( mert idegen földben nem akartak nyugodni.
papa.49
@Commenter: Én a vajna félékre gondoltam !!!
Commenter
@papa.49: ja értem. Én mára elköszönök. Jó éjt neked, és a fórumtársaknak is.
Eladott Ország
Állítólag, már elkezdték bebalzsamozni a színésznőt. A felcsúti stadionban épül a mauzóleum.
papa.49
Vajon a SZÍNÉSZNŐ mit szól mindehhez ???
simmering73
"Elsődlegesen az ingyenes megszerzésre kell törekedni." Erre mondják azt: einstand. Tolvajtempó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.