Az ellenzék korábban másképp tudta. Ha ez így marad, akkor az ülés nem lesz határozatképes.

Az ellenzék kezdeményezte a parlament rendkívüli ülését. Péntek délelőtti sajtótájékoztatójukon azt mondták: arra számítanak, hogy január 3-án határozatképes lesz az általuk kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülés, és azon napirendre kerülhetnek az Országgyűlés idei utolsó ülésén, valamint a közmédia székháza előtti tüntetésen történt események.

A Fidesz ugyanakkor most közleményben azt írta, az ellenzéket "csak a balhé és a hatalom érdekli", ezért bojkottálják az ülést.

A DK, az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik és az LMP, valamint a független képviselők csütörtökön rendkívüli parlamenti ülésnap összehívását kezdeményezték, az ehhez szükséges több mint 40 képviselői aláírást eljuttatták a házelnökhöz. Az ülésen két határozati javaslatot akartak tárgyalni.

A házbizottság pénteken döntött az ülésről, amelyet január 3-ra írtak ki.

A parlamenti frakcióval rendelkező ellenzéki pártok képviselői pénteken közösen tartottak sajtótájékoztatót a házbizottság rendkívüli ülésről határozó döntéséről.

Ezen Burány Sándor, a Párbeszéd képviselője kijelentette: a fideszes Balla Györgytől azt a tájékoztatást kapták, hogy a kormánypártok várhatóan részt vesznek majd a rendkívüli ülésen.

Burány Sándor úgy fogalmazott, a parlamentben az elmúlt időszakban történt "tűrhetetlen jogsértésekkel" kívánnak foglalkozni.

Az ellenzék ennek érdekében két határozati javaslatot tárgyalna, amelyek kimondanák, hogy jogellenesen vezették a Ház december 12-i ülését, továbbá azt is, hogy december 16-án és 17-én megsértették a képviselők mentelmi jogát az MTVA székházánál, amikor biztonsági őrök fizikailag bántalmazták a politikusokat – ismertette.

Vadai Ágnes, a DK képviselője kijelentette, az ellenzék valamennyi parlamenti eszközt igénybe vesz álláspontja kifejtésére.

Példaként említette erre, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságnak is foglalkoznia kell azzal, hogy a közmédia épületénél az államhatalom képviselőit, rendőröket és mentősöket is akadályoztak a munkavégzésben.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP politikusa úgy fogalmazott, remélik, a kormánypárti képviselők nem maradnak gyáván távol a rendkívüli üléstől, így az nem válik határozatképtelenné.

A szocialista képviselő arra kérte Kövér László házelnököt, hogy ne szelektíven próbálja kivizsgálni az elmúlt három hétben történt parlamenti eseményeket, hanem például annak is járjon utána, Lezsák Sándor levezető elnök jogszerűen vonta-e meg a szót az ellenzéktől a "rabszolgatörvény" általános vitájában.

A jobbikos Farkas Gergely emlékeztetett, pártja azért is támogatta a Ház rendkívüli ülésének összehívását, mert Kövér László hosszú ideje távol marad a házbizottsági ülésektől, így azokon nem lehet érdemi vitát folytatni az ülésteremben történtekről.

Kiemelte továbbá, minden parlamenten kívüli eszközt is támogatnak annak érdekében, hogy az emberek hangot tudjanak adni a "rabszolgatörvénnyel" és a kormánnyal szembeni elégedetlenségüknek. A Jobbik ezért arra biztat mindenkit, hogy vegyen részt az országosan szervezett tüntetéseket, félpályás útlezárásokon és későbbi sztrájkokon.

Csárdi Antal, az LMP képviselője szintén úgy vélekedett, hogy a "rabszolgatörvény" tárgyalása és elfogadása sem volt jogszerű, így az ellen minden parlamenti és azon kívüli eszközt fel kell használni.

A tájékoztatón Burány Sándor tűrhetetlennek nevezte, hogy a hatalom – mint mondta – az éj leple alatt, gyáván eltávolította Nagy Imre Országház épületéhez közel álló szobrát. Úgy fogalmazott, erről végső soron az a miniszterelnök döntött, aki politikai karrierjét Nagy Imre újratemetésének köszönheti.

Bangóné Borbély Ildikó szintén elítélte a szobor elmozdítását. "Ezzel most ismét leleplezte magát az elnyomó hatalom, amely csak politikai ugródeszkának használta Nagy Imrét és mártírtársait" – jelentette ki.

A Fidesz mégis bojkottálja az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülést a túlóratörvényről

A Parlament alsóházi terme az Országgyűlés plenáris ülése után 2018. december 12-én. MTI/Illyés Tibor

A Fidesz azonban a sajtótájékoztató után a HVG cikke szerint közleményt adott ki, amelyben azt írták:

a kormánypártok nem vesznek részt az ellenzék képmutató színjátékában

A közlemény szerint

a Fidesz "rendkívüli képmutatónak" tartja, hogy miután az ellenzéki pártok meg akarták akadályozni az Országgyűlés legutóbbi ülését, és az ellenzéki politikusok a Soros aktivistákkal együtt előre megtervezett erőszakos akciókban, közintézmények elfoglalásban vettek részt, most erről rendkívüli ülést kezdeményeznek. Ebből is látszik, hogy nem a magyar emberek, hanem csak a balhé és a hatalom érdekli őket. A kormánypártok nem kívánnak részt venni az ellenzék képmutató színjátékában, ezért nem vesznek részt az ellenzék által kezdeményezett ülésen

Ha a kormánypárti képviselők nem lesznek ott, akkor a parlament határozatképtelen lesz – írja a HVG.

Forrás: HVG, MTI

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Már vártam ezt a cikket!! Így lenne ötösöm a lottón!! :DDD
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
komolyan gondolta is valaki, hogy ezekben a retardált barmokban van annyi tisztesség, hogy odamennek és ott küldik el őket, hisz meg van hozzá a hatalmuk! =))
ágimami
Már vártam ezt a cikket!! Így lenne ötösöm a lottón!! :DDD
Gauntlet
Visszament a kollaboráns ellenzék?
Minek? Mit vártak? minden ugyanaz ugyanazokkal !
hiteltelen barmok !
cikicakk55
Ez az egész csak egy gyáva kifogás a Fidesztől. A vádaskodást,hogy Soros emberei vannak az ellenzékben,miért nem bizonyítják be hitelesen. Azért mert Ők azt mondják,az még nem jelenti azt,hogy úgy is van. Aki nem Fideszes az csak is Soros embere lehet. Számolja már meg a Fidesz,hogy hány olyan ellenzéki politikus van,akiknek az egyetemi tanulmányait Soros támogatta! Mutassanak csak egyetlen banki átutalást,amit Soros küldött bár melyik ellenzéki csoportnak vagy politikusnak. 2015 óta zsinórban csak a migránsok és Soros a téma. Az,hogy szétlopják az országot,hogy az iqnuku Mészáros pár év alatt az ország második leggazdagabb embere lett,arra nem válaszolnak. Az ellenzéki képviselők kérdésére válasz a " csak" és a " boldog karácsonyt" Miért kéne nekünk állampolgároknak elhinni,hogy csak az az igaz,amit a Fidesz mond? Én nem hiszem el például,hogy soros annyira sok embert és csoportot támogatna a Fidesz ellen. Ezek mind önálló megmozdulások és azt jelentik,hogy betelt a pohár. Egyre több a fiatal,akik nem is ismerik Sorost,csak azt érzik és tudják,hogy ez a kormány nem az Ő jövőjükért van. na ezért tüntetnek,de a Fidesznek könnyebb Sorosozni,mint gerincesen vállalni a vitát.
justhpeter
Mindenki nyugodjon meg, ez fog menni 2022-ig. Van másik út is, de erre a jelenlegi ellenzék alkalmatlan.
Macskaszem
A fitymasz szerint az ellenzéket csak a hatalom és a balhé érdekli.
Kérdem én a fideszt mi érdekli a hatalmon meg a gátlástalan rabláson kívül?
tudode
Elképzelni is krémeSS mit kell elviselniük a FÉLRESIKERÜLT NEMI VÁLADÉKTÓL az alárendeltségébe tartozóknak, már akik rendelkeznek még a TISZTESSÉG, a HAZASZERETET szikrájával.
.
Talán már NEM TUDJA FELTENNI AZ ASZTALRA cipőstől a topogóját, de KORÁBBI ÖNMAGÁHOZ képest már bepimpósodott, amelyről első titkárnője azt mondta, hogy
.
----- Orbán első titkárnője nyilatkozott: Az Isten óvja meg tőlük Magyarországot!
www.thepost.hu/reszletek.php?id=3285
------------------------
-
Lefejtve róla azt a KÖZJOGI MÉLTÓSÁG címet, amelyet EGYSZER SEM SZERZETT tisztességgel, marad egy MINDEN HÁJJAL MEGKENT "politikai szélhámos"!
.
Azaz KORMÁNYON, vagy min a SAJÁT sunyi tetteinek ELLENZÉKE az ominózus 4/5-öd helyett 2/3-al KISZEMTELENKEDETT saját imakönyvével!
Caseridda
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
simmering73
Ennek az országnak még nem voltak ilyen mocskos, aljas politikusai, mint ezek a hatalmat bitorlók.
tulipan
Ezektől a FAFEJŰ, kapzsi, undorítóan, hazug narancsos HARAMIÁKTÓL, sajnos, nem is lertjhetett MÁST VÁRNI!!!
tudode
@bakcsubakka: .
Láttad amikor pletyózott a faterjáról, és a családjáról?
.
Amikor megláttam, LEÍRTAM A PASIT!
tulipan
@durbincs: Má' meg mi van, Te narancsos segglyuknyaldosó, félfaroknyi Sügég?h Hs Te avgy a Ploesti bánykeccos csoda 1000km-re?akkor inkább nem kérünk belőled? ott a TE gén félépítésed-vérvonalas-eszed a laposhomloku Neander-völgyit mintázza, mégcsak? A magyarok itt Budapesten TŐLED, te büdöske, már 1000km-re a Homo Sapienst ?s tiszta matek,csak érted ?@Durbincsovics: még ha nem is Te vagy, a Ploesti bányaiskolád tudora ?
Igyekezz, mert elsőként NEKED KELL a szaros Ploesti pofázmányodat megsikálnod, hisz a rekeszkula már messze kilog a szádbúl ? Te ostoba, szarfaszú romány ! mondhatjuk Te csont hülye vagy? ha ez számít ?
Madácsi Pali
Amennyiben a fideSS nem jelenik meg javaslom az össz ellenéki képviselőknek nyissák ki az ország házának ajtaját a nép előtt. Közösen nilvánitsák érvénytelenné a tehénlepénylágyságút, renedjék el a köztársaság meghekkelésért O1G és kormányának minden tagjának őrizetbevételét.
lampa laz
Amellett, h a patkány megtiltotta nekik, h ott legyenek, nem is érnek rá, mert kolostor avató dzsemborin lesznek. A geci költözik a milliárdos puritán kecójába.
Desischado
@Madácsi Pali: Egyetértek! Nagyon kiváncsi vagyok, mit csinál erre az ellenzék. Mert az már nem megy, ami régen. Radikális aknamunka kell a fidesz ellen, ki az utcára. De az is megfelelne, ha kimondanák a kormány bukását. Megpuccsolták a választást és ellopták az országot. Semmiféle Magyarország nincs, csak a Magyar Köztársaság! A tákolmány is illegális, ergo: minden törvényük érvénytelen és törvénytelen! Itt kéne kezdeni!
karma1
@Madácsi Pali: Az otleted nagyon jo, de ezt csak egyetlen alkalommal lehetne veghezvinni: hogyha a rendorseg atallna a nep oldalara. Meg ez is eljohet, - nem adok 2 honapot orbannak es a bandajanak, menni fognak, bar nem onkent.
koverek viselkedese 12.-en a Parlamentben MINDENT elarult! Egy kisse eligazodom a testbeszedben - igy vilagosan lathato volt, hogy ERRE a helyzetre egyaltalan nem szamitottak, nem volt B tervuk, es mivel nem kover volt a hazelnok - mero gyavasagbol, azert adta at latorczainak ezt a balhes napot, mert tudta, hogy baj lesz, csak azt nem tudta, hogy ekkora? Ha kover lett volna a hazelnok, AZONNAL elrendelhette volna a rendkivuli allapotot - de minden fideszes kokemenyen le volt benulva, es erdekes modon mindannyian a sajat boruket es poziciojukat feltettek szemmel is jol lathatoan. Ha AKKOR kihirdeti a szuksegallapotot, az ellenzek nem tudta volna sem a tunteteseket, sem az MTVA szekhazba valo bejutast, sem a szakszervezetek megszervezodeset vegrehajtani.
A tortenelmi pillanat elmult - most utolagosan megprobaljak - foleg propagandaeszkozokkel - a folenyuket fitogtatni, de most mar tul keso. Olyan ez az egesz szitu, mint amikor az emberen kepzodik egy fekely, hosszu honapokig faj, gyulik a genny, es egyszercsak kirobban az egesz: az osszes mocsok, genny kifolyik a sebbol, de a seb meg honapokig nem gyogyul, vagy csak nagyon nehezen, lassan, es foleg tulnyomoreszt MAGATOL!,..Ez a termeszetes utja-modja a "gyogyulasnak" - emberen, tarsadalmon ugyanezek a torvenyek ervenyesulnek,...:o)))
Madácsi Pali
@Desischado: a javaslatom lenne az a kezdet amiről irsz, hisz az alaptörvény eltörlése törvénytelenné tenne minden ráépített O1G törvényt.
Madácsi Pali
@karma1: a javaslatom végrehajtásához szerintem csak akarat kell. Mert akkor meg lesz az ellenzéki, demokratikus egység és a Kossuth téren a támogató több 10.000-es tömeg. A tüntetést az ülés tervezett idejére meg kell szervezni.
karma1
@Madácsi Pali: Hat eppen itt a bibi! A koverek NEM fogjak osszehivni a rendkivuli parlamenti ulest - ez a bojkott tipusu viselkedes, kivonulas a Parlamentbol, donteskeptelenne tenni az egesz parlamenti ulest, - ez mind-mind az orban regi politikaja. Asszem (de ebben nem vagyok biztos ) szerintem most csak rendkivuli ulest lehetne osszehivni, ugyanis szerintem most teli szunet van. De azt hiszem, hogy meglesz a felduhodott tomeg - a legnagyobb kerdes a rendorok es egyeb hadero atallasa a nep oldalara. Ha ok nem allnak at, akkor polgarhaboru torhet ki, mert orbanek nem riadnak vissza attol sem, hogy a nep koze lovessenek. Egyszeruen sarokba vannak mar szoritva, nem tehetnek egyebet, mert ha engednek a tomegnek, akkor a tomeg nagyon gyorsan bortonbe viszi oket az atallt rendorok segitsegevel - ez volna a legfontosabb lepes. Amig a fegyveres erok ezeket a rablokat vedik a bekes tuntetokkel szemben, addig sajnos semmi nem fog valtozni, Ahogy mar mondtam, orbanek elszamoltak magukat, mindent tultoltak: a migransozast, sorosozast, es persze a hab a tortan a rabszolgatorveny es az onallo birosagok felallitasanak a torvenye volt.
Annyira magabiztosak, hogy lathatoan nem keszultek fel egy B tervvel - ez teljesen vilagosan latszott mar december 12.-en is, amikor a politikusoknak nem volt kiadva, hogy mit valaszoljanak az ellenzeknek, hogyha a rabszolgatorvenyre kerdeznek ra. Asszem Szabo Timea vagy Szel Bernadett allt oda kover ele,es kerdezett ra arra, hogy allitsa le a torvenytelen szavazast, es hogy vonja vissza a rabszolgatorvenyt, es kover egy kurva szot sem tudott valaszolni, de meg csak kemenykedni sem tudott - egyszeruen minden fideszes lebenult. rezsisziszi, rogantonyo csak vigyorgott, egyedul a kis kocsis mateka allt oda orban melle, - vegig az volt az erzesem, hogy azert, hogyha orban osszeesik, utana tudjon kapni.
karma1
@Madácsi Pali: Ezzel a hozzaallassal - vagyis hogy a kormany egyaltalan nem akar targyalni semmilyen szinten sem az ellenzekkel, - es minden szinten ellehetetlenitik az ellenzeket, szerintem a legrosszabb hozzaallas az egesz ugyhoz.
Innentol kezdve az ellenzek sokkal jobban osszekovacsolodik, es ha lesz olyan forumuk, (az ellenzeknek) amin elerhetik a szeles civil retegeket, akkor nyert ugyuk lesz, hidd el!
A kormanypropaganda egyaltalan nem mukodik - rosszul kommunikalnak mindent, rosszul reagaljak le az ellenzek lepeseit, habony-rogan teljesen kiengedte a kezebol a kezdemenyezest, az egesz kormanyoldali propagandat attoltak bayrzsotira, aki eddig semmi mast nem csinalt, csak tragar modon szidalmazta az ellenzeket, meg a "nem-magyarokat" (akik nem a fideszre szavaztak), es aki ilyen minosegben (mint propagandista, aki onalloan otletel) nagyon pocsekul szerepel, es semmi massal nem tud "fenyegetni", mint a bekamenettel.
Es persze erzi nagyon jol zsoti is, hogy kurva nagy a baj, mert csak felteteles modban beszel az egeszrol, mert orban csak egy olyan utasitast adhatott ki, hogy a propagandistak oldjak meg a szitut, de hogy egy bekemenetre van-e penz, tudnak-e eleg csa'polot importalni Lengyelorszagbol es Ukrajnabol ("egyszer majd kerunk magatol valamit", szoval a karpataljaiaknak most kene meghalalni a rengeteg lovet, amit - allitolag - adott nekik orban. )
bayer nem tudhatja, hogy mit tehet es mit nem tehet - o is csak orban seggebol tud kikandikalni.
orban merhetetlen nagyravagyasa, hatalomehsege, de legjobban a pszichopata uldozesi maniaja most fogja meghozni a "gyumolcset": mivel ha orban nem utasit senkit sem kozvetlenul valamilyen cselekvesre, akkor a rendszer osszedol, mert orban ismeri egyedul a ner-t- az egesz rendszert. Nelkule az egesz rendszer kartyavarkent fog osszedolni, eroskezu vezeto nelkul. Hal Istennek...
Madácsi Pali
@karma1: a nép közé lövetést semmivel nem lehet igazolni! Az O1G azonnali, nem csak politikai végét jelenti. A rendkívüli ülés határozatképtelensége, csak az orbáni rezsim törvényes kifogása a törvénytelenül működtetett rendszerben, hisz a törvényeket lábbal tiporták a "törvényalkotási" folyamatban.
karma1
@Madácsi Pali: A nep koze lovetes mindennek az alja. De ha beszamitjuk a helyzetbe orban merhetetlenul elferdult habitusat, akkor sajnos MINDENRE fel kell keszulni - sajnos erre is! orban elvesztette mar reges-regen a valosaggal minden kapcsolatat, neki a kisvasut kell, focipalyakkal, wszamolgatni akarja a milliardjait, ami egyenlore meszaros neven van - tudod, nem szeretnek meszaros helyeben lenni. Egy ocska marionett-bab, akinek neha ugy kell megnyilvanulnia meg a sajat neveben, hogy fingja nincs arrol, hogy mi tortenik korulotte, vele, es ha csak egy kis esze van, akkor azt is tudja, hogy amit csinal, az a legszemetebb bunteny, amit nem egy (EGY) ember ellen kovetnek el, hanem egy egesz orszag ellen...:o((((
Lepényleső
Aki nem erre számított,az nevezhető hülyének?
Arnolista
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
anima
Nem lehet a parlamentben (nem vagyok hajlandó nagy kezdőbetűvel írni az Arkham Elmegyógyintézetre hajazó ugrálóvárat!), nem lehet az utcán...
Akkor hol lehet?
És ez nem diktatúra...
Aha.
Akkor menjünk el tényleg a falig, és égjen minden!
Alena
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Üdvözöljük ==> bit.do/eCNPE

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.