Néhány várt intézkedés kimaradt a demográfiai csomagból, de kerültek bele új elemek is. Pár bejelentés még nem egyértelmű, de összeszedtünk minden részletet, amit most tudni lehet.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ez mind szép. De miből? Ez most úgy néz ki, hogy a család egyik felét meghívom egy hat fogásos ebédre, amit a család másik felével fizetettek meg, illetve ebéd után a vendégekkel is közlöm, hogy mennyit kell törleszteni az ebéd árából.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Ez mind szép. De miből? Ez most úgy néz ki, hogy a család egyik felét meghívom egy hat fogásos ebédre, amit a család másik felével fizetettek meg, illetve ebéd után a vendégekkel is közlöm, hogy mennyit kell törleszteni az ebéd árából.
tulipan
@Nessy: Ugyan, már! MNem látosd, hpgy szinte térden állav könyörög a szülőkorú nőknek, de eddig még nem vette észre, hogy úgyis hiába! A múlt évben az előzőm évinél 17 %-al kevesebb gyermek született!!! Nem tökhülyék a nők! Emlékszel még? A '70-es években a beígéret 3 gyerekért lakást lehetett kapni? A
tulipan
@Nessy: a párok beígérték a 3 ygereketr,. megkapták a lakáast és a megszabott 5 év után,sem született meg csak 1 gyerek, utána meg szépen, visszatörlesztették a megszabott összeget! :))))
szaboria1
@Shikari: Nézzük csak kik is nyernek megint. A gyermek utáni SZJA eltörlése megint a gazdagoknak fog kedvezni lásd Orbán feleségét neki sem kell fizetni holott évi jövedelme se semmi. Miért nem családi pótlékot emelik meg? Még a csok is sok embernek azzal sem lesz elérhető, hogy használt lakást vegyen, mert a keresete a minimálbér körül alakul és abból hitelt törleszteni gyermekeket nevelni sem könnyű.
simmering73
A józan többség nem kajolja be ezt. Az illiberális kisebbség pedig bekómál a nemzetmegvezető lózungjaitól, de természetesen ők sem fognak többet szülni.
szaboria1
@Shikari: A különbségre kell figyelni pl. egy 230000.-ft/hó fizetésű nyer 34500.-ft/hó míg aki havi 1.000000.-Ft az már 150000.-ft nyer. Akkor ki is tud könnyeben gyermeket nevelni? Tudod évek tapasztalat mondja velem ez sem így fog működni amit tegnap az Orbán bedobott. Mert ugye ez még nincs rendeletben bevezetve? Emlékszel e még vagy akkor még netán hátul gombolós voltál amikor az első ígérete a 3 szoba 4 kereék volt.
Sziszifusz
" Ne arra figyeljenek amit mondok, hanem arra amit teszek. "

Vezérünk az átverés nagymestere. Nála sohasem azt jelentik az ígéretek, amit először gondolhatunk róluk.
Az ajándék amit ad, olyan mint az egyszeri paraszt lány ajándéka, Mátyás királynak. (Adtam is ajándékot, meg nem is.)

Orbán Viktor ígéretei, hasonlatosak a lókupec szavaihoz. Csodálatos paripának írja le azt a girhes gebét, amit rásóz a vevőre.
El kell ismerni, nagymestere annak amit csinál, ez a tény inkább elkeserítő mintsem reményt adó.
lusta
@szaboria1: A dolgozók 43%-a minimálbérre van bejelentve. Látatlanban ki merem jelenteni, hogy ennek a 43%-nak a többsége nő. Ez pedig így csak 22.350 forint. Érdekességként megemlíteném, hogy semelyik kormánynak sincs pénze. Az az adófizetők pénze, amit olyan bőkezűen osztogatnak most. Az egészet átgondolva és utána számolva látható, mennyire megterheli a költségvetést a bejelentett ámokfutás. Ugyanis rövidtávon még lehet mindezt finanszírozni, de hosszútávon, különösen az uniós pénzek elmaradásával, már nem.
lusta
@Shikari: Drága sztrovacsek, a népesedéspolitikára van egy apró ténybeli válaszom. Nagy-Britanniában már nem a pakisztáni nők szülik a legtöbb gyereket, hanem a lengyel nők. Ugyanakkor a lengyelek azon siránkoznak, rohamosan fogy a lakosság.
Ezt a pénzt ma adják, de a gyereket fel is kell nevelni és egyből jön a kérdés. Miből? a 99 ezres nettó bérből?
tulipan
iGÉRGETNI A LEGKÖNNYEBB!! A valóság ellenben ez lesz! Na meg az, hogy olyan deja vu-érzése van az embernek, mintha ilyenre lett vóóóna má' pééélda, a '70-es években! Ámde a nők, most sem hagyják ám, ahogy akkor sem hagyták magukat zsarolni és megigérték a 3 gyereket, az ígéretre megkapták a lakást, aztán nem lett csak egy baba, a többit letörlesztették! :)))) Az elmúlt évben, a nagy hájpacni igérgetései ellenére, megint 17 %-al kevesebb gyermek született, mint az azt megelőző évben!!! :)))) alfahir.hu/2019/02/11/evertekelo_egeszsegugy_orban_viktor_kunetz_zsombor_melyszegenyseg
tulipan
@Shikari: Te narancsködben ábrándozó csonthülye vagy!! :))))))))
papa.49
Olyan lesz ez is mint a 2016. nagy hangon bejelentett ,,Vidéki városok ,, program egyet biztosan tudok Kecskemétnek ígért 80 milliárdot, és aból a városi utakat felújítani, mi lett A NAGY SEMMI !!!
A város útjai kritikán aluliak egy, két út fel lett újítva aztán vége !!!
Visszatérve a kedvezményekre ezt miért nem lehet ,,VISSZAMENŐLEGES,, hatállyal bevezetni???
A nejemnek a nagymama gyesből is vontak adót, pedig 4 gyermeket neveltünk fel meg akkor még 2 unokát is !!!
szaboria1
@Shikari: Egy szónak is száz a vége ez csak ígéret Orbánék ígértek már sok minden ők ígértek 14 havi nyugdíjat is. Pedig ugye dübörög a gazdaság szerintük. Nekem mint nyugdíjasnak valahogy nem a reál értéken emeltek. Az a 2,7% még a megemelt élelmiszerekre sem elég. Ráadásul olyan jó rendelet lett megalkotva, hogy hiába dolgoztam 10 évig úgy, hogy nappal 8 órát irodában dolgoztam este heti 4 - 5 alkalommal 5 órától 10 vagy 11 óráig vizsgáztattam és annak a levont járuléka már nem lett beszámítva mert az 1994 előtt volt. Akkor hoztak egy olyan rendeletet csak 1988- tól az adózott évek számítanak.
tulipan
@Shikari: Minek a "végében" reménykedsz, te kretén agyhalott?
Aki Én
@Shikari: ,,Amikor a kormánytól kap a népesség"
Arra gondolsz, hogy az ellopott pénzből visszakap valami aprópénzt? Ráadásul megint csak a felső tízezer jár jól, mert a négy gyerekes szegényeknek nincs miből szja-t fizetni, jó esetben 2,5 millióból vesznek autót, tehát ez a kedvezmény rájuk nem vonatkozik...
Ami őket érinti, az a világelső áfa, a 2010 óta bevezetett 28 új adónem, a gyenge forint,a történelmi magasságokban lévő üzemanyagárak, a brutális áremelések, a fiatalok tömeges elvándorlása...
Aki Én
@Shikari: Igazad van, tényleg ott kell keresgélni.
Mint mondjuk a néhai Kommunista Ifjúsági Szervezet titkáránál, aki a Liberális Internacionálé alelnökeként Soros-ösztöndíjas volt. Tehát ha van igazi szoclib tolvaj, az a gazdád.
tudode
Azzal együtt, hogy ORBÁN VIKTOR a rendszerváltás REMÉNYSÉGE volt, de "csak" volt, mert TÖRTÉNELMI ESÉLYT szalasztott el azzal, hogy FÉLBILLIÁRD froncsit tett narancsköddé a BETONTEKNŐIVEL, pedig
.
-- ha legalább a felét a FIATAL HÁZASOK számára kulipintyóra költi,
.
-- megvalósúlhatott "volna" az ŐFÉLESÉGE kulipintyóhoz való jutása, azaz
.
www.hocipo.hu/content/view/149_feszekrakas_orban_modra_4
.
Ezzel is elszaladt vele a paci pimpi, hiszen ki tudja milyen HADICSELLEL 93-ban már a Svábhegyi villát tudhatta magáénak
.
www.youtube.com/watch?v=Ii2mNSTUT7k&t=680s
.
Így kell ezt csinálni!
Nessy
Életkezdési hitel 10 millió forint. Ekkora összeg nem jelzálogalapú hitel?
Tényleg komolyan kérdezem.
Macskaszem
@Shikari: Ettől bizony beindul a megélhetési gyerekgyártás, meg a megélhetési házasodás. Felveszik a 10 millát, elválnak, újraházasodnak, elválnak, újraházasodnak. Unalmukban meg amúgy is csinálnak 4 gyereket, csak mostantól be lesznek árazva. A negyedik lesz a legértékesebb. Négytől már a kocsi is jár.
szaboria1
@tudode: Kapott a Hold utcába egy úgynevezett tanácsi lakást ami 135 m2 volt potom pénzért 574000.-ft megvettek és 63 millióért el is adtak. De előtte havi 1000 dollárért bérbe adták. És van pofája azt állítani, hogy Ő vagyontalan.
Macskaszem
@Shikari: Miért, ez bőven belefér a pakliba.
Macskaszem
@szaboria1: És ez csak egyetlen csepp a lopás tengeréből.
Macskaszem
@Shikari: Azt hiszi orbán, hogy pénzért mindent meg lehet venni ,még a gyereket is. Bizonyos réteg tényleg hajlamos rá.
kereső
Valahogy nem örülök.Nem örülök, mert semmi sem indokolja,hogy egy család Xara Picassojának a felét én fizessem,hogy megszülessen az a 4.gyermek.Ha csak ezért születik- akkor "megélhetési"!! gyermekvállalókról van szó-még akkor is,ha dolgoznak.Akkor ugyanabba a kategóriába tartoznak, mint azok, akik a gyermekekből tartatják el magukat.(finoma fogalmazva).
Milyen jó is ez a visszamenőleges szja kedvezmény- az eddig esetlegesen befizetett adót vissza is lehet majd igényelni?(nem akarok tippeket adni a Tv.iróknak).
Használt lakás-meg a CSOk- felső határ nélkül? (eddig 35 milla volt!)- mégis miért én finanszirozzam annak a lakásvásárlását, aki egyébként is megengedheti magának mondjuk a 100 millás lakást, házat-villát?
Már megint azok fizetik meg az egésznek az árát, akik hónapról-hónapra élnek, hogy a novák katalinoknak legyen még egy-két-három lakásuk pluszban-amit ki tudnak adni jó pénzért. Tényleg katicának hány gyermeke van? Ha nem négy, akkor hajrá a negyedikért- mert akkor a bérbeadott ingatlanjai után sem fizet szja-t.
Ez az egész erőszakos gyermekvállalásdi nagyon hasonlit egy 80 + évvel ezelőtt futott programhoz. Csak kérdezem, hogy aki teljesiti a tervet, annak kész van már az "aranykereszt"?
Macskaszem
@Shikari: Igy van, a megélhetésiek nagyon is fogják érteni.
Eladott Ország
Az egész EU-ban csak a bolgárok szegényebbek a magyaroknál. Az Eurostat jelentése szerint a tényleges egyéni fogyasztás mutatója alapján, ami vásárlóerő-paritáson hasonlítja össze a tagállamok népességének fogyasztását egyedül Bulgáriában volt rosszabb élni mint Magyarországon. A hiteleket vissza is kell fizetni, ingyen pénz nincs. Vajon hányan fognak megfelelni a hitelképességnek, illetve tudnak élni a demográfiai csomaggal? Vagy éveken, évtizedeken belül eladósodott nagycsaládosok ezreivel lesz teli az ország.
csak úgy....
@Shikari: mikor a terhes fiatal asszonyt kirúgják a cégtöl,mert terhes?
tibi,te gondolodni is hülye vagy?
papa.49
EBBŐL SE LESZ SEMMI, GYERMEK MEG A LEGKEVÉSBÉ !!!
CsipkeRózsa
Még több gyerek születne, ha a 27 %-os Áfát is elengednék minden vásárlás alkalmával, az 5 gyerekes anyáknak.
verőce21
A bankárok álmát jelentette be többek között a miniszterelnök: A halasztott törlesztést!
arcmás
Populista látszatintézkedés.
A látszat néha, de Orbán mindig csal.
Orbán: Csak a kezemet figyeljétek. Látjátok? Nem látjátok? Na látjátok!

www.youtube.com/watch?v=D9RMDXhkTa4
papa.49
Nagyon egyszerűsítve a dolog így fest, megesküdnek, lesz 1 gyermekük, természetesen albbérletben kezdik az életüket...
jön a 2. gyermek, jó esetben nem mondják fel nekik az albérletüket, megszületik a baba, de könyörgöm MIBŐL LESZ PÉNZE HÁZAT LAKÁST VENNI, " KISGYERMEK MELLETT, mikor egy adag pelenka 10 ezer forint ???
A csutipatkány elmondta a lázálmát az már cseppet érdekli, hpogy NEM FOG MEGVALÓSULNI SOHA !!!
Rockxy
Hiába no, nem így kéne ezt, hanem másképp! :D
csak úgy....
@Shikari: köne szedned ,valami agyi serkentöt, tibim...
1magyar
A terhes nőt kirúghatják a munkahelyéről ha kiderül? Ki tudja?
arcmás
A gyerekvállalók köszönik szépen.
A pénzt elköltik, aztán majd lesz valahogy - talán hárommal több gyerek születik éves szinten. Vagy nem.
A stadionnyi gyerek-boom elmarad most is - az évszázad bejelentése után is.
Szinte belelúdbőrözöm, ahogy a sok hulladék fideszes bele-libabőrözött a populista Orbán hazug hatalommegtartó látszatintézkedéseinek bejelentésére.

Valószínűleg már megint a zsidók meg a cigányok járnak jól.
Nem vagyok anti-izé mindenféle, de tényleg.
Vagy mégis?
Nem akarok anti-izé lenni, de a zsidók, meg a cigányok nem hagyják.

Beperlem a zsidókat, meg a cigányokat 1 millió dollárra.
Én nem akarom utálni őket, de ezek MINDIG olyasmiket tesznek, amiért úgy érzem, hogy utálnom kell őket.
Szeretni akarok, de ezek belekényszerítenek a viselkedésükkel a gyűlöletbe.

Holnap felkeresek egy nemzetközi jogászt, és beperlem a zsidókat, meg a cigányokat 1 millió dollárra.
ENNYI !!!
arcmás
Beírtam a keresőbe, és már meg is találtam a megfelelő ügyvédet.
1 millió dollár.
verőce21
Ebből a vasárnapi "nagy banki hitelkínálgató"-ból csak egy dolog a biztos: hogy pénz lesz hozzá!
Az összes többi tényező bizonytalan.
A bankok annyi pénzt teremtenek hozzá, amennyi csak kell! Még annál is többet. Én részemről kevésnek tartom csak a fiatalok eladósítását a cél érdekében, és aránytalanul nagy terhek felvállalását. Nyilvánvaló, a nagyszülök nem tudnak szülni a fiatalok helyett, de hogy a fiatalok szüljenek is, gyereket is neveljenek, dolgozni is eljárjanak, szülőtartást is vállaljanak, az ország népességének gyarapítását (nemcsak szintentartását) is vállalják, a bankok hasznáról is gondoskodjanak, a nyugdíjasok nyugdíjának kifizethetőségét is biztosítsák, de nem utolsó sorban az ország fejlődéséről is gondoskodjanak, túl nagy elvárás feléjük.
A "nyugdíjastartásért" cserébe ki kellene terjeszteni a szülők, nagyszülők kezességvállalását is a folyósított hitelekre, ne csak a fiatatalok menjenek tönkre, rokkanjanak bele, a meg nem született gyerekek miatti banki kölcsönök törlesztésébe, mert nyilvánvaló, hogy a támogatások kétharmada egyszerű banki hitelekbe fog torkollani.
A nyugdíjasok zöme pedig... ha nem érdekelt a sikerben.
tulipan
@arcmás: Pontosan, így igaz! Ez volt a '70-es években is!!! Szerencsére, a nők továbbra sem engedik magukat ÁTVERNI!!!
1magyar
@verőce21: A devizahitelek után nem lesz sok olyan hülye fiatal aki ezért szül - az biztos.Megtanultuk a leckét.
verőce21
Tegnap láttam éppen, fiatalokat szólítottak meg az utcán riporterek. Nem lelkesedtek a fiatal lányok a pénzért szülésre, de a megfelelő partner volt náluk a fő szempont.
Engem nagyon felbőszít, hogy a bankok karmai közé akarják lökni a szülőképes generációt.
verőce21
Persze hozzáteszem még a jobb érthetőség kedvéért, az fel sem merül, hogy a fiatalok esetleg nem akarnak felvenni hitelt, mert albérletben maradnak, vagy a szülők nyári konyhájában, másik lakásában laknak, és a harmadik megszületett gyermekük után kapnak készpénzben a tenyerükbe 10 millió forintot. Nem! Csak, ha hitelt veszel fel a banktól, majd a számítógép memóriájában lehúznak egy tízest (a milliókból) a hiteledből.
A kezükbe egy fillért sem ad a kormány. Ez egy banki biznisz.
1magyar
@verőce21: Ez mindig így volt, már a szoc.-ban is, kp-t nem kaptunk csak jóváírást.
kereső
Azért némelyek el vannak itt tájolódva egy kicsit! 3 gyermekes cvsaládnak AD a kormány 35 milliót+ 2,5 milliót kocsira/,ha bevállalja a 4.gyermeket!/.
A 35 millióból 10 millió a vissza nem téritendő támogatás, a többi HITEL!!!- tehát banki adósbirálat után esetleg kap valamennyi hitelt-kamatkedvezménnyel. Na jó kapja meg,meg mind a 25 milliót. Mennyi annak a törlesztőrészlete 25 éves futaidő esetén, mondjuk 6,7 fix kamattal számolva? Az aki azt mondja, hogy ad a kormány, számolja ki, vesse össze azzal,hogy a magyar dolgozók 72%-a minimálbéres-és mondja meg, hogy miből élnek a hiteltörlesztés kifizetése után!Miből fogják nevelni a 3,vagy négy gyermeküket? A 149.000.-Ft-os minimálbér nettója:99.000.-Ft.
Tessék számolni. Mit adott a kormány?-és főleg KINEK?
verőce21
@1magyar: (09:57) Az igaz, hogy így volt a szoc.-ban is, de ha családi házat építettél házilagosan, akkor a banktól a kezedbe kaptad a szoc.pol. támogatást. Ha csak ugyanannyi hitelt vettél is fel a banktól, amennyi a támogatás volt. És a szoc.pol.-ból annak idején meg is lehetett építeni a házat,(azzal az önerővel, amit a hitelhez fel kellett mutatni).
Tehát nem zavarta a családokat kiheverhetetlen hitelekbe.
Eladott Ország
Az egész demográfiai program csak parasztvakítás. Nem a probléma megoldás a célja ennek a tróger bandának, hanem a hatalom megőrzése! Az valahogy sosem fér bele a sikerpropagandába és a nemzést népszerűsítő retardált kormányreklámokba, hogy a gyermekszegénység ma Magyarország egyik legsúlyosabb társadalmi problémája. Például az EU Alapjogi Ügynökségének friss jelentése szerin a magyar gyerekek több mint harmada él létminimum alatt. Ők azok, akiknek a szülei nem tudják rendszeresen fizetni a lakbért, a lakáshitelt, a rezsit, különösen a fűtést, ahogy nagy eséllyel a családnak autóra, telefonra, nyaralásra, tévére és mosógépre nem telik, étel pedig, ha egyáltalán jut, többnyire kétes minőségben kerül az asztalra. Szintén ők azok a gyerekek, akik számára elérhetetlen a minőségi oktatás és egészségügyi ellátás.
Eladott Ország
B+ a kivándorlást kéne megfogni! Mit ér, hogy milliók születnek, ha milliók megpattannak, ahogy elérik az ivarérettséget? Már nem az egyetem, hanem a középsuli után meglépnek a gyerekek külföldre tanulni. Kik maradnak itthon? A 16 évesen a suliból kimaradó teljesen hülyék és képzetlenek. Na ezen kéne változtatni! Ja, bocsánat, kudarcba fulladt az új oktatási modell, megint átszervezik a rendszert ,17 év lesz a tankötelezettség korhatára, jönnek a technikumok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.