Még a látszatát is el akarja kerülni, hogy ő és a politika egy helyen legyen.

Levelet írt Ingeborg Grässle képviselőnek, az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága elnöknőjének Polt Péter legfőbb ügyész. 

Mint ismert, Poltot meghívták az EP bizottságába, hogy ugyan, meséljen már kicsit azon nyomozásokról – legfőképpen az Elios-ügyről –, amelyeknél az uniós csalásellenes hivatal (OLAF) súlyos visszaéléseket tárt fel, ám a magyar ügyészség (vagy az általuk kijelölt nyomozati szerv) nem talált bűncselekményt. 

Polt Péter nem megy Brüsszelbe, hiába hívták több ügy miatt is

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Polt Péter legfőbb ügyész a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében játszott Magyarország – Észak-Írország mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2014. szeptember 7-én

Fotó, címlapi kép: MTI/Beliczay László

A hvg.hu cikke szerint Polt Péter az ügyészség honlapjára feltöltött válaszlevél szerint hamar visszautasította, hogy ő Brüsszelbe menjen – legfőképpen Jávor Benedek, a Párbeszéd párt EP-képviselőjének Facebook-posztjára utalgat Polt. Jávor ugyanis úgy tette ki a meghívás tényét, hogy az Polt szerint azt sugalmazza, neki ott a költségvetési bizottságban megjelenési kötelezettsége lenne.

null

null

Szerinte ez már olyan politikai dimenzióba helyezi a meghívást, amely már a folyamatban lévő európai parlamenti választáshoz köthető.

"Az Alaptörvény alapján viszont az ügyészek nem fejthetnek ki politikai tevékenységet, nem is működhet közre ilyenben.

Ennek megfelelően még a látszatát is el kell kerülni annak, hogy a magyar legfőbb ügyész közreműködésével tartott bizottsági meghallgatás politikai kampányeseménnyé váljon.

Emiatt – és a szoros határidő miatt – nem tud eleget tenni a meghívásnak, de a szakmai együttműködés iránt továbbra is elkötelezett" – írja a lap a válaszlevélre hivatkozva.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
minek menne? értelmes dolgot úgysem tudna mondani! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
Ez igen érdekes,annak tudatában,hogy kilóra adta el magát orbánnak,azaz a fidesznek.Azt megértem,ha nem akar Brüsszelben magyarázkodni,(lenne mit),különös tekintettel a pökhendi kis pöcs,a nemzeti töklámpás vejkó 13 milliárdos csalása ügyében,amit az állam fizetett vissza ahelyett,hogy teljes vagyonelkobzásra ítélték volna ezt a kis izéééét.
kolnidre
Ilyenkor jut eszembe a Ceausescu figura
nezelodo
Nem értik ezek a brüsszeli bürokraták a mi tisztakezű vezetőink észjárását! Kilátásba kellett volna helyezni pár millió Euró kiutalását, és az egész kormány ment volna ünnepelni
Nessy
Majd Brüsszel is megszokja, hogy ahol kínos kérdéseket tennének fel, oda pártunk és kormányunk nem megy. Lett légyen bizottsági ülés, rendkívüli ülésnap, bármilyen meghallgatás, sajtó tájékoztató.
Őket csak hódolat illeti,s nem bírálat! Természetesen ők lehetnek gorombák, beleüthetik más államos belügyeikbe az orrukat, zsarolhatnak. Ez hozzátartozik a "szuverenitásukhoz", meg a keresztény gyökereikhez.
namihami
Miért kéne odamennie?
Netán a napokban ott játszik a PAFC? Nem?
Akkor mi keresnivalója lenne ott?
nezelodo
@namihami: Pedig biztos, hogy összesöpörnék szó nélkül Orbán után az elköpködött szotyolamaghéjat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.