Még a látszatát is el akarja kerülni, hogy ő és a politika egy helyen legyen.

Levelet írt Ingeborg Grässle képviselőnek, az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága elnöknőjének Polt Péter legfőbb ügyész. 

Mint ismert, Poltot meghívták az EP bizottságába, hogy ugyan, meséljen már kicsit azon nyomozásokról – legfőképpen az Elios-ügyről –, amelyeknél az uniós csalásellenes hivatal (OLAF) súlyos visszaéléseket tárt fel, ám a magyar ügyészség (vagy az általuk kijelölt nyomozati szerv) nem talált bűncselekményt. 

Polt Péter nem megy Brüsszelbe, hiába hívták több ügy miatt is

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Polt Péter legfőbb ügyész a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében játszott Magyarország – Észak-Írország mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2014. szeptember 7-én

Fotó, címlapi kép: MTI/Beliczay László

A hvg.hu cikke szerint Polt Péter az ügyészség honlapjára feltöltött válaszlevél szerint hamar visszautasította, hogy ő Brüsszelbe menjen – legfőképpen Jávor Benedek, a Párbeszéd párt EP-képviselőjének Facebook-posztjára utalgat Polt. Jávor ugyanis úgy tette ki a meghívás tényét, hogy az Polt szerint azt sugalmazza, neki ott a költségvetési bizottságban megjelenési kötelezettsége lenne.

null

null

Szerinte ez már olyan politikai dimenzióba helyezi a meghívást, amely már a folyamatban lévő európai parlamenti választáshoz köthető.

"Az Alaptörvény alapján viszont az ügyészek nem fejthetnek ki politikai tevékenységet, nem is működhet közre ilyenben.

Ennek megfelelően még a látszatát is el kell kerülni annak, hogy a magyar legfőbb ügyész közreműködésével tartott bizottsági meghallgatás politikai kampányeseménnyé váljon.

Emiatt – és a szoros határidő miatt – nem tud eleget tenni a meghívásnak, de a szakmai együttműködés iránt továbbra is elkötelezett" – írja a lap a válaszlevélre hivatkozva.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
minek menne? értelmes dolgot úgysem tudna mondani! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
minek menne? értelmes dolgot úgysem tudna mondani! =))
justhpeter
@RonaGyuri: A látogatás bátorság és jellem hiányában elmarad.
RonaGyuri
és képzeljétek, ha nem lenne elkötelezve az együttműködésért! =))
Nessy
Polt és a "politika mentesség"??? Ez aljas rágalom!
Polt abszolút független a kormánypártoktól, de leginkább Orbántól!
Na, aki eztet elhiszi, szamarabb a lónál!
arcmás
Polt Péter szervezet bűnözőket segít.
Polt Péter, Magyarország főügyésze egy demokráciában már régen a tényleges életfogytiglan büntetését töltené a börtönben.
Hogy ez nálunk nem így van, mutatja, hogy Magyarország nem demokratikus ország.
Banán... rohadt narancs köz... társaság.

Ezeket bántani kell. Fizikailag. Most már.
SystemError
Hát pedig Elios ügyben bőven van annyi bizonyíték, hogy a magyar maffia nélkül is le lehet folytatni azt az eljárást, amiben, ha más nem is lesz világos, mint hogy Polt az egyik legrohadtabb csigolyája a fidesz gumigerincnek. Mondhatnám, hogy ő egyszemélyben eladta az egész hazáját, mint a választási bizottságos tetűféreg nő.
CsipkeRózsa
Van orcája arra hivatkozni, hogy nem fejthet ki politikai tevékenységet, azért nem megy el. És ezt egy politikai alapon álló, az igazságnak ellentmondó főügyész válaszolja.
papa.49
Remélem a poltpot nélkül is letudják folytatni az eljárást és ha más nem is történik , de megbélyegzik a regnáló maffiakormányt !!!
human
Az amit művelnek akkor is korrupció, ha próbálják nagytőkés réteg építéseként eladni. Ha megkérdeznénk a 2010 előtti Orbánt ő is korrupciónak tartaná, de még mennyire.
Borsodi
Szorul a zabszem a seggben,tudja,hogy egy korrupt hazaáruló.Ezek az emberek csak itthon tudják megjátszani magukat,és hatalmuk is csak itt van addig amíg a fidesz meg nem bukik.Utána egymásra mutogatás,vádaskodás lesz.Már csak Brüsszelben bízhatunk.
advocat
Péter öcsém! A Viktorral együtt szotyizás? Az nem? Érdekes hozzáállás.
Sámannus
Hágába majd viszik, mint a kutyát láncon.
arcmás
Törvényerőre emelték a törvénytelenséget, ami miatt nem lehet már számon sem kérni a törvénytelenséget törvényesen.
Magyarország már nem köztársaság, és Magyarországnak már nincs Alkotmánya.
Erre nincs mentsék, mert tudatosan előre megfontolt szándékkal, egy egész ország kirablására szövetkezve, maffiamódszerekkel, megfélemlítve zsarolva, bántva az ország lakosságát, meglopnak, kirabolnak minket.

Ezeket most már bántani kell. Fizikailag. Mert csak ebből értenek.
Egy diktatúrában demokráciát csak (el)játszani lehet.
Az ellenzék ötlettelen, nem kreatív, és főleg nem erős.
Hány éve hagyják dúlni Orbánt?
Már a nyugdíjpénztári pénz elvételekor le kellett volna állítani az egész országot hetekre, de ha kell hónapokra!!!

Ha jót akarsz, csináld magad.
Marad a bosszú.
Egyenként kell elkapni ezeket.

www.youtube.com/watch?v=updCelZFeCE
csipetke
Ez igen érdekes,annak tudatában,hogy kilóra adta el magát orbánnak,azaz a fidesznek.Azt megértem,ha nem akar Brüsszelben magyarázkodni,(lenne mit),különös tekintettel a pökhendi kis pöcs,a nemzeti töklámpás vejkó 13 milliárdos csalása ügyében,amit az állam fizetett vissza ahelyett,hogy teljes vagyonelkobzásra ítélték volna ezt a kis izéééét.
nezelodo
Nem értik ezek a brüsszeli bürokraták a mi tisztakezű vezetőink észjárását! Kilátásba kellett volna helyezni pár millió Euró kiutalását, és az egész kormány ment volna ünnepelni
Nessy
Majd Brüsszel is megszokja, hogy ahol kínos kérdéseket tennének fel, oda pártunk és kormányunk nem megy. Lett légyen bizottsági ülés, rendkívüli ülésnap, bármilyen meghallgatás, sajtó tájékoztató.
Őket csak hódolat illeti,s nem bírálat! Természetesen ők lehetnek gorombák, beleüthetik más államos belügyeikbe az orrukat, zsarolhatnak. Ez hozzátartozik a "szuverenitásukhoz", meg a keresztény gyökereikhez.
namihami
Miért kéne odamennie?
Netán a napokban ott játszik a PAFC? Nem?
Akkor mi keresnivalója lenne ott?
nezelodo
@namihami: Pedig biztos, hogy összesöpörnék szó nélkül Orbán után az elköpködött szotyolamaghéjat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.