Elutasította az ellenzéki országgyűlési képviselők panaszait a Legfőbb Ügyészség az MTVA-székháznál tavaly decemberben történtek ügyében.

A politikusok azután nyújtották be panaszukat, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség január 21-én elutasította a hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt tett feljelentésüket.

A képviselők ebben azt kifogásolták, hogy az MTVA biztonsági őrei erőszakkal vezették ki őket a köztévé Kunigunda utcai székházából, amikor be akarták olvastatni ötpontos követelésüket.

A feljelentés elutasítása ellen panasszal éltek, amelyben kétségbe vonták azt a jogi megállapítást, miszerint az MTVA közérdekű üzem, a képviselők ott nem jogszerűen jártak el és a biztonsági őrség jogszerűen lépett fel velük szemben.

A Legfőbb Ügyészség a panasz elutasításának indoklásában felhívta a figyelmet:

hivatalos személy elleni erőszakot csak jogszerűen eljáró hivatalos személlyel szemben lehet elkövetni.

A köztévébe behatoló képviselők politikai követeléseket akarták nyilvánosságra hozatni.

Ennek érdekében jogalap nélkül be akartak jutni a szerkesztőségekbe, a stúdiókba és az azokhoz tartozó vezérlőkbe. Tehát nem jogszerűen jártak el, akciójuk politikai jellegű volt, ezért fokozott büntetőjogi védelem nem illette meg őket – közölte a Legfőbb Ügyészség.

A hatóság szerint a képviselők a biztonsági őrség tájékoztatása, figyelmeztetése és egyértelmű tiltása ellenére próbáltak bejutni az élő adást készítő helyiségekbe, amivel a közérdekű üzem rendeltetésszerű működését akadályozták, illetve veszélyeztették volna.

A közmédia biztonsági szolgálata törvényesen és megalapozottan lépett fel, az arányosság követelményét betartotta, a képviselőkkel szemben alkalmazott testi kényszer jogszerű és biztonsági szempontból szükséges volt. A képviselők ugyanakkor ellenszegültek a jogszerű testi kényszernek – írta a Legfőbb Ügyészség.

Mivel a biztonsági őrség fellépése jogszerűen volt, rendőri intézkedésre alapot adó, országgyűlési képviselők sérelmére elkövetett bűncselekmény gyanúja nem merült fel

- áll a közleményben.

A Legfőbb Ügyészség leszögezte azt is, hogy az MTVA-székház, illetve annak azon részei, amelyekbe a képviselők be akartak jutni, egyértelműen az elektronikus hírközlő hálózat részei, így közérdekű üzemnek minősülnek.

A Legfőbb Ügyészség megállapította, hogy a feljelentést elbíráló KNYF jogi álláspontja megalapozott volt, az ellene benyújtott panaszok pedig alaptalanok, ezért elutasította azokat.

A Legfőbb Ügyészség határozata honlapján, az alábbi linken olvasható: ugyeszseg.hu/51158-2/

A köztévé Kunigunda útjai székházába ellenzéki képviselők jutottak be tavaly december 16–17-én, akik szerették volna beolvastatni az ötpontos követelésüket. A tucatnyi képviselőnek azonban nem sikerült sem a tévés vezetőkkel beszélniük, sem pedig a stúdiókhoz közel jutniuk, mert a köztévé biztonsági emberei nem engedték őket szabadon mozogni az épületben.

Végül a független Szél Bernadettet és Hadházy Ákost az őrök kidobták az épületből, a DK-s Varju Lászlót pedig leteperték

- írja az Index az ügy kapcsán.

Az esetről a 444-hez szivárgott ki egy felvétel, amelyet az MTVA rögzített. 

A felvétel akkor készült, amikor ellenzéki politikusok december 17-én bementek az MTVA székházába, hogy beolvashassák az ellenzék és a tüntetők öt pontját.

Forrás: MTI, Index, 444.hu

Címlapi kép: YouTube

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Jól jegyezzük meg ezt az arcot. A rendszerváltásnak hazudott 1990-es bűvészkedést felelősségrevonás és elszámoltatás nélkül úszta meg, miközben a III-as főcsoportfőnökségen kapta a mócsingos csontokat 1990 előtt is. Aztán Olajos Sanyibácsi belügyminisztériumában intézkedett emberek megnyomorítására, tönkretételére. Most épp az MTV-t védő kutyákat felügyeli közpénzből. Most az ő emberei bántalmaztak utasításra egy országgyűlési képviselőket.
https://24.p3k.hu/app/uploads/2016/11/tasnadi...
Tasnádi László államtitkár, akit még ki is tüntettek A jó elvtárs nem vész el csak átalakul ( energia megmaradás törvénye)
A rendszerváltás előtt azonban III/II-es ügynök volt operatív tisztként dolgozott, Nagy Imre újratemetéséről is jelentett többek között, ami 2014-ben derült csak ki a széles közvélemény számára. Áder Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztésére léptette elő Tasnádit "kimagasló szolgálati tevékenysége elismerésül nemzeti ünnepünk, október 23-a, az 1956. évi forradalom és szabadságharc 60., valamint a köztársaság kikiáltásának 27. évfordulója alkalmából".
https://kep.index.hu/1/0/1387/13877/138774/13...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.