Elutasította az ellenzéki országgyűlési képviselők panaszait a Legfőbb Ügyészség az MTVA-székháznál tavaly decemberben történtek ügyében.

A politikusok azután nyújtották be panaszukat, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség január 21-én elutasította a hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt tett feljelentésüket.

A képviselők ebben azt kifogásolták, hogy az MTVA biztonsági őrei erőszakkal vezették ki őket a köztévé Kunigunda utcai székházából, amikor be akarták olvastatni ötpontos követelésüket.

A feljelentés elutasítása ellen panasszal éltek, amelyben kétségbe vonták azt a jogi megállapítást, miszerint az MTVA közérdekű üzem, a képviselők ott nem jogszerűen jártak el és a biztonsági őrség jogszerűen lépett fel velük szemben.

A Legfőbb Ügyészség a panasz elutasításának indoklásában felhívta a figyelmet:

hivatalos személy elleni erőszakot csak jogszerűen eljáró hivatalos személlyel szemben lehet elkövetni.

A köztévébe behatoló képviselők politikai követeléseket akarták nyilvánosságra hozatni.

Ennek érdekében jogalap nélkül be akartak jutni a szerkesztőségekbe, a stúdiókba és az azokhoz tartozó vezérlőkbe. Tehát nem jogszerűen jártak el, akciójuk politikai jellegű volt, ezért fokozott büntetőjogi védelem nem illette meg őket – közölte a Legfőbb Ügyészség.

A hatóság szerint a képviselők a biztonsági őrség tájékoztatása, figyelmeztetése és egyértelmű tiltása ellenére próbáltak bejutni az élő adást készítő helyiségekbe, amivel a közérdekű üzem rendeltetésszerű működését akadályozták, illetve veszélyeztették volna.

A közmédia biztonsági szolgálata törvényesen és megalapozottan lépett fel, az arányosság követelményét betartotta, a képviselőkkel szemben alkalmazott testi kényszer jogszerű és biztonsági szempontból szükséges volt. A képviselők ugyanakkor ellenszegültek a jogszerű testi kényszernek – írta a Legfőbb Ügyészség.

Mivel a biztonsági őrség fellépése jogszerűen volt, rendőri intézkedésre alapot adó, országgyűlési képviselők sérelmére elkövetett bűncselekmény gyanúja nem merült fel

- áll a közleményben.

A Legfőbb Ügyészség leszögezte azt is, hogy az MTVA-székház, illetve annak azon részei, amelyekbe a képviselők be akartak jutni, egyértelműen az elektronikus hírközlő hálózat részei, így közérdekű üzemnek minősülnek.

A Legfőbb Ügyészség megállapította, hogy a feljelentést elbíráló KNYF jogi álláspontja megalapozott volt, az ellene benyújtott panaszok pedig alaptalanok, ezért elutasította azokat.

A Legfőbb Ügyészség határozata honlapján, az alábbi linken olvasható: ugyeszseg.hu/51158-2/

A köztévé Kunigunda útjai székházába ellenzéki képviselők jutottak be tavaly december 16–17-én, akik szerették volna beolvastatni az ötpontos követelésüket. A tucatnyi képviselőnek azonban nem sikerült sem a tévés vezetőkkel beszélniük, sem pedig a stúdiókhoz közel jutniuk, mert a köztévé biztonsági emberei nem engedték őket szabadon mozogni az épületben.

Végül a független Szél Bernadettet és Hadházy Ákost az őrök kidobták az épületből, a DK-s Varju Lászlót pedig leteperték

- írja az Index az ügy kapcsán.

Az esetről a 444-hez szivárgott ki egy felvétel, amelyet az MTVA rögzített. 

A felvétel akkor készült, amikor ellenzéki politikusok december 17-én bementek az MTVA székházába, hogy beolvashassák az ellenzék és a tüntetők öt pontját.

Forrás: MTI, Index, 444.hu

Címlapi kép: YouTube

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desiro
shikari meg a pegero az eladhatatlan ócsai lakóparkban lakik.
Csak azé mé inggyé kapták a rühes, bóhások.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Ez várható is volt p.p fidesz pártkatonától!!?? De gondolom a történetek még itt nincs vége!!!?
rokker33
@Jozefina: igen várható volt de teljesen egyetértek a határozattal! Jogszerűen intézkedett a biztonsági szolgálat hisz az a dolguk, hogy az illetéktelen behatolókat vagy a nem kívánatos személyeket távol tartsák az épülettől!! Mit képzelnek magukról ezek az analfabéta senkiházi csürhe banda, hogy csak úgy mindenhová bemehetnwj engedély meg előjegyzés nélkül!!!Mocsok senkik mikor kapnak ezért büntetést!?
Eladott Ország
Jól jegyezzük meg ezt az arcot. A rendszerváltásnak hazudott 1990-es bűvészkedést felelősségrevonás és elszámoltatás nélkül úszta meg, miközben a III-as főcsoportfőnökségen kapta a mócsingos csontokat 1990 előtt is. Aztán Olajos Sanyibácsi belügyminisztériumában intézkedett emberek megnyomorítására, tönkretételére. Most épp az MTV-t védő kutyákat felügyeli közpénzből. Most az ő emberei bántalmaztak utasításra egy országgyűlési képviselőket.
24.p3k.hu/app/uploads/2016/11/tasnadi-laszlo-e1480521256942-1024x575.jpg
Tasnádi László államtitkár, akit még ki is tüntettek A jó elvtárs nem vész el csak átalakul ( energia megmaradás törvénye)
A rendszerváltás előtt azonban III/II-es ügynök volt operatív tisztként dolgozott, Nagy Imre újratemetéséről is jelentett többek között, ami 2014-ben derült csak ki a széles közvélemény számára. Áder Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztésére léptette elő Tasnádit "kimagasló szolgálati tevékenysége elismerésül nemzeti ünnepünk, október 23-a, az 1956. évi forradalom és szabadságharc 60., valamint a köztársaság kikiáltásának 27. évfordulója alkalmából".
kep.index.hu/1/0/1387/13877/138774/13877418_667b5d0f9b28086de981302862d44803_x.jpg
kereső
@rokker33: figyelmedbe ajánlom a 2012.évi XXXVI. Törvényt.-amely a mai napig hatályos-és az első kétharmados fidesz parlament szavazta meg.
polar450
A képviselők csak akkor tudják ellátni feladataikat, ha rendelkeznek mindazokkal az információkkal, amelyek munkájukhoz szükségesek. Különösen fontos, hogy az Országgyűlés által alkotott törvények végrehajtását ellenőrizzék, ennek érdekében tájékozódhassanak a végrehajtó hatalom tevékenységéről. Az Országgyűlésről szóló törvény ezt kétféle módon segíti elő. Egyrészt arra kötelezi az állami szerveket, hogy támogassák a képviselőket megbízatásuk ellátásában, adják meg részükre a szükséges felvilágosítást, másrészt a képviselők jogaként fogalmazza meg a valamennyi közintézménybe való bejutást, illetve a dokumentumokhoz, kiadványokhoz való hozzáférést.Mindezt az Ogytv. a törvény 94. § (4) bekezdésében így foglalja össze:A képviselői igazolvány valamennyi közigazgatási szervhez, valamint a közintézetekhez és közintézményekhez belépésre jogosít. A képviselő – a feladat- és hatáskörrel rendelkező miniszter által szabályozott módon – jogosult a Magyar Honvédség, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, a rendvédelmi szervek és a vámhatóság működésére szolgáló területre is belépni. E jogosultság gyakorlása nem eredményezheti az érintett szervek rendeltetésszerű működésének aránytalan sérelmét.Az MTVA közintézmény, az adófizetők tartják fenn évente több tízmilliárd forintból azért, hogy objektív, pártatlan tájékoztatást kaphassanak ország-világ történéseiről. Közintézmény, melynek működését a köz választott képviselőinek jogukban áll ellenőrizniük, képviselői igazolványuk pedig belépésre jogosítja őket az intézménybe.Pont.
Pálinkás Pál
@kereső: Rokkernak ilyet hiába ajánlasz,mert analfabéta fideszes...a hozzászólásait is kapja...csak bemásolni tudja!!!
rokker33
@Pálinkás Pál: írtam már párszor hogy nem vagyok fidesz párti sem analfabéta! Ezt a felcsúti csüngőhasú sertést vágóhídra kellene vinni a többi disznóval együtt!!! DE!!! Amit az ellenzéknek nevezett csürhe csinál azt sem tartom helyesnek!! Nem most kell vergődni, mikor már majdnem mindent elloptak Orbánék és minden fontosabb pozíciót fideszes tölti be!! Már késő az ellenzék kevés ahhoz hogy leváltsák őket!!
rokker33
@Shikari: Ennyi fizetésért vagyis ahogy a politikusok szokták mondani tisztelet díjért érdemes hülyének lenni !!Kell egy kis feltűnést kelteni,hogy nehogy feledésbe merüljenek!Ezt teszi a fidesz is a soros gyuri plakát meg az ócsó hitel a családoknak csak az EU választás miatt csinálja mindenki!!
desiro
shikari meg a pegero az eladhatatlan ócsai lakóparkban lakik.
Csak azé mé inggyé kapták a rühes, bóhások.
Pálinkás Pál
@rokker33: Ebben igazad van...nincs ellenzék...
Eladott Ország
@Pegero: vastagbor.atlatszo.hu/2018/09/28/kover-laszlo-a-tokeletesen-megvezetett-fidesz-szavazo-prototipusa/
Sajnos látszik, hogy Kövér László totálisan magáénak vallja a kormány hazugságokra és lózungokra épülő politikáját. Nem érti, hogy nem véletlenül nem sikerült miniszteri pozíciót szereznie harminc év alatt sem. A jelenlegi országgyűlés elnöke nem tud különbséget tenni a manipulatív politikai nyilatkozatok és a tényleges vélemények között, ezért dühös. Az Orbán által felépített alternatív valóságban él, és gyűlöl mindenkit, aki másképpen gondolkozik, mint ő. Mindenkit, aki másképp gondolkozik, mint a Fidesz polgárinak, haza- és családszeretőnek csúfolt eszmerendszere. Kövér a tökéletesen megvezetett Fidesz-szavazó prototípusa!
uploads.disquscdn.com/images/23d585e2f5dd7d0e4d1b667e6a805bd81029d0957f0d328a716df1e811208640.jpg?w=600&h=410
Kookas
@Eladott Ország: ezt a csikari meg az a sügér is tudja?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.