Rettentő egészségi állapotban vannak a magyarok: minden második ember szív- és érrendszeri, vagy daganatos megbetegedésben hal meg, legalább hárommillió embernek magas a vérnyomása és a koleszterinszintje, egymillióan cukorbetegek, emellett a lakosság fele túlsúlyos.

Rettentő állapotban a magyarság

Az uniós átlaghoz képest hazánkban jóval többet dohányoznak és fogyasztanak alkoholt, kevés zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, ugyanakkor mozgásszegény életmódot folytatnak. Számos betegség felismerése csak későn történik meg, amikor már nincs segítség.

Nem véletlen, hogy a magyarok átlagéletkora elmarad az uniós átlagtól. Ezeken a drámai statisztikákon próbál változtatni a Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogram, amely 1700 helyszínen 500 ezer látogatón 7 millió szűrővizsgálatot végzett el az elmúlt időszakban.

Forrás: Blikk

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Azért nézzük már meg az okokat is! Miért is él egészségtelenül a magyar ember? Miért nem eszik egészséges ételeket? Miért nem eszik elég gyümölcsöt,miért nem eszik elég zöldséget? Miért isznak annyian? Szerintem semmivel nem dohányoznak többen Magyarországon,mint más államokban. Az alkohol is ugyan úgy meg van minden országban. A Lengyelek és az Oroszok ,de még a Románok is többet isznak mint nálunk.Ameddig 1 Liter bor olcsóbb,mint egy liter tej,még is mit várnak el az emberektől? Egyszerűen nem futja az egészséges életre. A stressz legalább annyira kiváltó oka a ráknak,mint a dohányzás,az alkohol,vagy a drog. A koleszterint is a sok olcsóbb,de egészségtelen étel gerjeszti. Majd ha annyit keres egy munkás,hogy megvehesse az egészségét,akkor lehet mondani,hogy szégyelljük magunkat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
A mentális állapotokról ne is beszéljünk. Elég csak végigolvasni a fórumon az illiberális birkanyáj hozzászólásait.
cikicakk55
Azért nézzük már meg az okokat is! Miért is él egészségtelenül a magyar ember? Miért nem eszik egészséges ételeket? Miért nem eszik elég gyümölcsöt,miért nem eszik elég zöldséget? Miért isznak annyian? Szerintem semmivel nem dohányoznak többen Magyarországon,mint más államokban. Az alkohol is ugyan úgy meg van minden országban. A Lengyelek és az Oroszok ,de még a Románok is többet isznak mint nálunk.Ameddig 1 Liter bor olcsóbb,mint egy liter tej,még is mit várnak el az emberektől? Egyszerűen nem futja az egészséges életre. A stressz legalább annyira kiváltó oka a ráknak,mint a dohányzás,az alkohol,vagy a drog. A koleszterint is a sok olcsóbb,de egészségtelen étel gerjeszti. Majd ha annyit keres egy munkás,hogy megvehesse az egészségét,akkor lehet mondani,hogy szégyelljük magunkat.
arcmás
A sportnemzet.
Mert nem üvölt úgy senki a lelátón (fuss Forrest, fuss), mint a magas vérnyomású, koleszterinszintű, cukros, rákos, szívbeteg túlsúlyos magyar, aki a második emeletre felkapaszkodás után meg akar halni - mert inkább meghal, minthogy még egy emeletet meg kelljen mászni.
arcmás
Meghalni könnyebb, mint gyalog felmenni a harmadik emeletre.
RonaGyuri
@simmering73: a kettő egy csöppet sem független egymástól! =))
Nessy
Azért a dohányzás mellett illene szót ejteni a szállópor koncentrációról, amivel néha Pekinggel vetekszünk. Sajnos veszélyesebb, mint a dohányzás!
Ezeknek az ad hoc szűréseknek van egy hátulütője. A látogatónak mérnek egy magas vérnyomást, egy fokozott cukor eredményt, esetleg még egy magasabb koleszterin szintet is. Aztán nem történik semmi az esetek zömében. A legritkább esetben megy el a delikvens a háziorvosához, és kezdi el a diagnosztikai kálváriát.Aztán kezdődik a terápiás beállítás. Nagyon kevesen tudják megoldani egy vérnyomás napló vezetését akár csak egy héten át. A 24 órás ABPM ( vérnyomásmérő) a holter (EKG) olyan elavult készülékekkel történik, ami egy fizikai dolgozónál, vagy esetleg emberekkel foglalkozó paciens esetében zavaró lehet. A vérnyomásmérő félóránként felfújja magát, nem éppen csendben. Talán érdemes lenne körül nézni a világban praktikusabb megoldást keresve.
Szép a sportolás, csak mikor, hol! A stadion nem a mezei polgárnak épül. A meccs nézés, nem igazán "sport"! Egy uszoda bérlet nem a minimálbérhez, vagy a kis nyugdíjhoz van szabva. Futni lehet! Legfeljebb több káros anyagot lélegzik be, mint ha dohányozna. Minden ligetet, parkot, erdőt írtanak ilyen, olyan beton épület, vagy úri társasház miatt. Szóval szépek a számok, csak kevés a valós eredményük.
görbetükör
Elsődlegesen orvos, kórház kellene, ahol gyógyítanak még akkor, amikor nem késő.
Hogy ne kelljen műtétet követő fertőzésben meghalni, hogy a sűrgősségi osztályon ellássák a betegeket.
Hogy legyen megfelelő körülmény és személyzet az egészségügy minden területén.
Ez a fő ok és nem az, hogy az emberek túlsúlyosak, meg hogy nem mozognak eleget.
Az olcsó étel nem egészséges és munkaidő után miféle testmozgást tud még végezni a hulla fáradt egyén, mikor még ott a család is?
Nem is beszélve arról, hogy a sok kivágott fa, erdő lebetonozott puszta helye, a levegő szennyezettségét növeli.
Aki meg nehéz fizikai munkát végez és belerokkan, az hamarosan hajléktalanként fog felébredni. :)
Ez az illibsi-féle hazaszeretet, meg az emberek védelme. Ne csak a migránsoktól védjen a kedves vezér, hanem az életkörülmények javítására kapott eu-s lóvét az emberek életkörülményeinek javítására fordítsa. Hogy ne haljanak annyian idő előtt, hogy ne meneküljenek a gaz, de gazdag Eu-s országokba. Mert amíg ez van, addig tíz gyereket szülni is kevés lesz a megmaradt családoknak, a magyar fogyni fog!
emerencia
@Nessy: "Nagyon kevesen tudják megoldani egy vérnyomás napló vezetését akár csak egy héten át." Nekem úgy sikerült, hogy az üzemorvos üzent velem a háziorvosomnak, hogy legyen szíves mérje meg a vérnyomásomat. Egyszer meg is mérte és adott egy kis könyvecskét, hogy mérjem magamnak. Két hónap múlva megnézte és azt mondta, hogy szuper a vérnyomásom. Ez 2018 kora tavaszán történt és én azóta reggel és este megmérem és beírom. (A félévente esedékes szakorvosi ellenőrzésen sem mérik meg mindig.) A kitöltött vérnyomásnapló pedig arra jó, hogyha netalántán ingerenciája támadna az üzemorvosnak, hogy nyugdíj előtt alkalmatlannak nyilvánítson és emiatt veszélybe kerül a munkahelyem, ezzel tudjam bizonyítani, hogy igyekszem valamit tenni az egészségem érdekében. Tisztában vagyok azzal, hogy O1G fasisztoid rendszerében bármikor bárkire ráfoghatják, hogy önhiba miatt nincs toppon az egészsége és emiatt "megérdemli" akár az idő előtti halált is megspórolandó csekélyke nyugdíját. Mégis próbálkozom lehetőségeim függvényében tenni az egészségemért mert az a mániám, hogy szeretnék néhány olyan nyugdíjas évet, amit nem kell fájdalmak közepette eltöltenem. Sajnos Magyarországon nagyon sok embernek ez nem adatik meg...
tulipan
remek hír, mondhatom! A narancsos önjelőlt vezér, persze, ,mindenkinek rontja az állapotát!!!
emerencia
Az un. Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramnak csak abban az esetben van értelme, ha meg is gyógyítanak a felfedezett betegségből és azt a páciens igénybe is tudja venni. (Pl. van rá pénze.) Annak semmi értelme, hogy valakik (nem minden esetben hozzáértők!!!) ingyen kiszűrjék a beteget majd sorsára hagyják. Attól félek továbbá, hogy a rossz egészségügy miatti idő előtti elhalálozástól való reális félelem a silány életminőséggel párosítva még tovább növeli a stresszt ami a betegség súlyosbodását segíti. Az erre szánt pénzek érdemi gyógyítás helyett továbbra is zabálós konferenciázásra, sportra, vellnessre, néphülyítésre fognak elmenni, gazdagítva a nem közvetlen gyógyító tevékenységet végző és a velük szövetkező egészségügyi haszonélvezők pénztárcáját.
magyarbakancs
Amíg a társadalom nincs rá kényszerítve arra,hogy megfelelően védje saját egészségi állapotát mert majd meg gyógyítanak és nem tartozik magafelé semmi kötelezettséggel itt a helyzet nem változik.
egy példa.
Dohányzol fizess 10% EU hózajárulás helyett mondjuk 12%-ot.
Ha egészségesen élsz korodhoz képest jó EÜ állapotban vagy fizess kevesebbet 9%-ot.
Ja ehez több biztosítási rendszer kellene.
ahol te mind ember eltudod dönteni milyen csomagot akarsz meg fizetni.
Ahol elkerülhető a hálla pénz,a
verőce21
Tulajdonképpen nem is a kórházak leromlott állapotával van a baj, hanem a magyarok beteges, rossz genetikájával.
Illetve nem magyarok. Mert én cigányokkal látom tele a rendelőintézeteket állandóan és túlnyomóan.
verőce21
A kórházakból egyébként is 45-50-et meg kellene szüntetni Magyarországon, hogy látványosan javuljon az eü. ellátás színvonala. És csökkenjenek a várólisták is.
kokopelli
@cikicakk55: A csepeli haverom pár évvel ezelőtt mesélt egy viccet,hogy miért is halnak a
magyarok előbb,mint a más nemzetek "tagjai" Kb így szólt: Holott...
-a japánok esznek minden szart órákon keresztül,és isszák hozzá a "Shuzo"-t
-az olaszok zabálnak mindent ami tészta és ami ráfér,...és vedelik a bort hozzá
-az angolok húst esznek rogyásik és Whisky-znek orrba-szájba
-a csehek meg a németek knédliznek és söröznek amíg a mentő kijön
-a franciák mindent állatot megzabálnak,ami "háromra" nem tűnik el,és pezsgőznek!
...ezeket a cuccokat mi is esszük és isszuk,ergo nálunk csak az lehet az ok
a korábbi elhalásra,hogy mi magyarul beszélünk!? ...(;-()
(elnézést,de csak homályos emlékezetből idéztem) (;-))
Csizmás Kond
A dohány és az ital mellé szégyen nélkül oda kell sorolni a tömegétkeztetésből származó jelenségeket is ami egymagába kiteszi az előző kettőt.
Nessy
@verőce21: Tegnap a János szemészeti ambulancián reggel 7-12 között a közel 100 beteg között egyetlen cigány nem volt. Ezt tapasztalom hathetenként, amikor ott vagyok. Viszont van egy nagyon profi, beteg centrikus orvos és nővér gárda.
Tudod hány beteg nem dohányzik, csak nagyvárosban él, és COPD-je van? És ahogy növekszik a gépkocsi állomány, öregszik a busz és teherautó állomány, úgy növekszik.
Az a baj, hogy erre a két okra ( dohányzás, ital) fókuszálnak, miközben más okokat nem vesznek figyelembe, különösen, ha annak megoldása pénzbe kerül. A dohányzáson és az italon nagyon sokan, élen az költségvetés, remekül keresnek! Ergo egyetlen "ellenszerük' van, az adó emelés!
tulipan
@Csizmás Kond: Tök véletlen, egyetértek!
verőce21
@Nessy: Látod a szemészet az, ahol soha, vagy alig lehet cigányt látni. Sőt én nem emlékszem rá, hogy szemüveges cigánnyal találkoztam-e valaha. Olvasás, minek az? Sőt, szürkehályog kezelésük is igen ritka.
(Ugyanez a helyzet náluk az Urológiával.)
És az eszüket sem használják el tanulásra. Sőt nem is hülyék, hogy devizahitelbe keveredtek volna. :)

Ha megkérdezed az alsó tagozatos cigánygyereket, hogy mennyi három meg kettő? - Csak pislog, nem tudja. De ha úgy teszed fel a kérdést, hogy "Na idefigyelj, van két biciklid, hányat kell lopnod még hozzá, hogy öt legyen?" - Csillogó szemmel vágja rá, hogy "Még hármat!"
tulipan
@durbincs: Hoooogy? Neked már megint mi a gondodod, Te melegvárhy, narancsops segnyaldodosó, ezért szaros pofájú félfaroknyi Sügér, ott a Ploesti denevérsazros bányakecód mélyén, a sexi Shikarival? a Petro mellett ? a bedes Denevér-kulát rágicsálva? Most aztán nyaldoshatod a gazdád seggét!!! :) ez egyetlen lehetséges, sertéstelepi alkalmazott? menj már szaporán a tiszta vízért mosd ki a vályúkat újra , csili-vilire ? etetés lesz,a narancsos malackák megéheztek,hajrá? azt ropd ám sebesen és ne lopjd a munkát,mint bányába Te 50IQ-s, azt a tökfejed meg ne verd állandóan a falba jó, mert az már amúgy is egy született agyrepedt ,s csak bocskoros bedesbaki vagy? azt meg ne próbálj hablatyolni te szerencsétlen, hisz soha nem ment az neked? verembe világrajöttél nem kell hogy megint 2 napig ugasd a holdat ,a giliszta alkatoddal ? a tücsöknyi hangoddal ?Te rettenet Bedes Kapcás szörnyeteg? moslék Ajakú bányarecskás ? Tácsad ki jól a szád megyek WC-re..? Te mini IQ-bajnok? Hülye Ballonkabátnyitogató...? Csicseregni is megpróbálták,. te légnemű... lehetséges, hogy beteg vagy, te Bezzeg-Tinó ? - 2689
tulipan
durbincs: Hoooogy? Neked már megint mi a gondodod, Te melegvárhy, narancsops segnyaldodosó, ezért szaros pofájú félfaroknyi Sügér, ott a Ploesti denevérsazros bányakecód mélyén, a sexi Shikarival? a Petro mellett ? a bedes Denevér-kulát rágicsálva? Most aztán nyaldoshatod a gazdád seggét!!! :) ez egyetlen lehetséges, sertéstelepi alkalmazott? menj már szaporán a tiszta vízért mosd ki a vályúkat újra , csili-vilire ? etetés lesz,a narancsos malackák megéheztek,hajrá? azt ropd ám sebesen és ne lopjd a munkát,mint bányába Te 50IQ-s, azt a tökfejed meg ne verd állandóan a falba jó, mert az már amúgy is egy született agyrepedt ,s csak bocskoros bedesbaki vagy? azt meg ne próbálj hablatyolni te szerencsétlen, hisz soha nem ment az neked? verembe világrajöttél nem kell hogy megint 2 napig ugasd a holdat ,a giliszta alkatoddal ? a tücsöknyi hangoddal ?Te rettenet Bedes Kapcás szörnyeteg? moslék Ajakú bányarecskás ? Tácsad ki jól a szád megyek WC-re..? Te mini IQ-bajnok? Hülye Ballonkabátnyitogató...? Csicseregni is megpróbálták,. te légnemű... lehetséges, hogy beteg vagy, te Bezzeg-Tinó ? - 2690
tulipan
@verőce21: EZ a saját tapasztalatod, avagy csak a szokásos ostoba, náci feketítő viccelős általánosítás? Ilyet én is tudok ám! MINDEN verőce21 sötét kretén!!!
tulipan
@durbincs: Hoooogy? Neked már megint mi a gonddod, Te melegvárhy, narancsops segnyaldodosó, ezért szaros pofájú félfaroknyi Sügér, ott a Ploesti denevérsazros bányakecód mélyén, a sexi Shikarival? a Petro mellett ? a bedes Denevér-kulát rágicsálva? Nem működik a minifurulyád?? Most aztán nyaldoshatod a gazdád seggét!!! :) ez egyetlen lehetséges, sertéstelepi alkalmazott vagy, ugyi? menj már szaporán a tiszta vízért mosd ki a vályúkat újra , csili-vilire ? etetés lesz,a narancsos malackák megéheztek,hajrá? azt ropd ám sebesen és ne lopd a munkát,mint bányába Te 30IQ-s? azt a tökfejed meg ne verd állandóan a falba jó, mert az már amúgy is egy született agyrepedt ,s csak bocskoros bedesbaki vagy? azt meg ne próbálj hablatyolni te szerencsétlen, hisz soha nem ment az neked? verembe világrajöttél nem kell hogy megint 2 napig ugasd a holdat ,a giliszta alkatoddal ? a tücsöknyi hangoddal ?Te rettenet Bedes Kapcás szörnyeteg? moslék Ajakú bányarecskás ? Tácsad ki jól a szád megyek WC-re..? Te mini IQ-bajnok? Hülye Ballonkabátnyitogató...? Csicseregni is megpróbálták,. te légnemű... lehetséges, hogy beteg vagy, te Bezzeg-Tinó ? - 2691
Eladott Ország
A fidesz azokat képviseli akik zsebből kifizetik a magán egészségügyi ellátást, van pénzük egészséges ételeket venni/enni... A maradék 90% meg le van szarva. Sürgősen meg kell reformálni egészségügyet és a stadionok helyett ide kell önteni az ezermilliárdokat! Bezzeg a stadionokat és a kormányközeli cégek növekedését/sikerességét figyelve elsők lennénk...Mondjam vagy mutassam.
a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fcivilhetes.net%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Flarge%2Fpublic%2Fkepek%2Fadbgkortx9xnaaaaaelftksuqmcc_0.png%3Fitok%3DUUAbxdaT&key=aEA7JXHPvOmaVnAMZUvg4Q&w=600&h=401
Inkább mutatom. a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fcdn.c.photoshelter.com%2Fimg-get%2FI0000ImH8I3PjXVQ%2Fs%2F650%2F650%2FFejer14102614.jpg&key=Lqtz8lx0blFD3TOebYtPEA&w=600&h=337
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--NR8PUUKy--/w_1160/6ojMOU5Ey6TVAV94s.jpeg
Gyógyulási, halálozási mutatók alapján egészségügyi eredmények. A piros a gyenge szolgáltatás, sárga a közepes, zöld a megfelelő.
Eladott Ország
@verőce21: ma 09:47, Írod: "A kórházakból egyébként is 45-50-et meg kellene szüntetni Magyarországon, hogy látványosan javuljon az eü. ellátás színvonala. És csökkenjenek a várólisták is." Hülye seggfej vagy, attól mitől javulna bazdmeg!
Húzzál már a büdös picsába a hülyéid közé a fidesz szemináriumba, te agyalágyult, barom! Mi a fasznak írsz irkálsz ide te idióta!
kokopelli
@tulipan: addig amíg a román hajósoknak Konstancában nem "lichten Ankert",
addig szakértőt játszik!!
verőce21
@Eladott Ország: (14:48) "attól mitől javulna"? - Mire én ezt elmagyaráznám neked, stroke-ot kapnál és már nem is lenne szükséged rá, hogy tudd. Igaz, így is lökött vagy a témához. Én belülről látom ezt, nem a másik, a betegoldalról.
Úgyhogy húzzál el innen, tovább, Karácsonyfa seggdugaszos.
kokopelli
@cikicakk55: a különbséget megláthatnád a magyar és a nyugati (pl. német) lakosság
öszzevetésénél!A szakorvosra várás ideje,a felszerelése,a fogadó hőlgyek és nővérek
hangulatán,az olvasásra kitett hírlapok és újságok mellet,azonnal kapsz egy következő
időpontot,amit majdem mindig te kérsz és meg is kapsz!A 12 évvel ezelőtti látogatásom
papírjai 2 percen belül előkerültek! Más világ,mert a havert szoktam Pesten is kisérgrtni,
ha megkér és éppen nem vagyok úton,ergo látom!A pénz nem minden?Dehogynem!
Mindannyiunk pénze elég lenne,ha a tolvajok hagynának valamit az orvosi területre,és az
egészséges táplálkozásra is!
Eladott Ország
@verőce21: Tegnsap 15:35; Világos az érvelésed, ami nő az csökken, és ami esik az emelkedik. Jelszavad, csak a fidesz!
hirhatar.com/wp-content/uploads/csak_a_fidesz.jpg
A fideszes célközönség ezt jól issza.
uploads.disquscdn.com/images/509fa15da6cdb73453497aa05bfa461b0916092315bb5bb944aee57962f2447a.jpg?w=600&h=401
tulipan
@durbincs: Hoooogy? Neked már megint mi a gondodod, Te melegvárhy, narancsops segnyaldodosó, ezért szaros pofájú félfaroknyi Sügér, ott a Ploesti denevérsazros bányakecód mélyén, a sexi Shikarival? a Petro mellett ? a bedes Denevér-kulát abrakolva? Most aztán igszán nyaldoshatod a gazdád seggét!!! :) ez egyetlen lehetséges, sertéstelepi alkalmazott? menj már szaporán a tiszta vízért mosd ki a vályúkat újra , csili-vilire ám? etetés lesz,a narancsos malackák megéheztek,hajrá? azt ropd ám sebesen és ne lopjd a munkát,mint bányába Te 50IQ-s, azt a tökfejed meg ne verd állandóan a falba jó, mert az már amúgy is egy született agyrepedt ,s csak bocskoros bedesbaki vagy? azt meg ne próbálj hablatyolni te szerencsétlen, hisz soha nem ment az neked? verembe világrajöttél nem kell hogy megint 2 napig ugasd a holdat ,a giliszta alkatoddal ? a tücsöknyi hangoddal ?Te rettenet Bedes Kapcás szörnyeteg? moslék Ajakú bányarecskás ? Tácsad ki jól a szád megyek WC-re..? Te mini IQ-bajnok? Hülye Ballonkabátnyitogató...? Csicseregni is megpróbálták,. te légnemű... lehetséges, hogy beteg vagy, te Bezzeg-Tinó ? - 2693
tulipan
@durbincs: Hoooogy? Neked már megint mi a gondod, Te melegvárhy, töpszi, narancsos seggnyaldodosó, ezért szaros pofájú félfaroknyi Sügér, ott a Ploesti denevérszaros bányakecód mélyén, a sexi Shikarival, meg verőce 21-el? a Petro mellett ? a bedes Denevér-kulát abrakolva? Most aztán igazán nyaldoshatod a gazdád seggét!!! :) ez egyetlen lehetséges, sertéstelepi alkalmazottként ? menj már szaporán a tiszta vízért mosd ki a vályúkat újra , csili-vilire ám? etetés lesz,a narancsos malackák megéheztek,hajrá? azt ropd ám sebesen és ne lopjd a munkát,mint bányába Te 50IQ-s, azt a tökfejed meg ne verd állandóan a falba jó, mert az már amúgy is egy született agyrepedt, s csak bocskoros bedesbaki vagy? azt meg ne próbálj hablatyolni te szerencsétlen, hisz soha nem ment az neked? verembe világrajöttél nem kell hogy megint 2 napig ugasd a holdat ,a giliszta alkatoddal ? a tücsöknyi hangoddal ?Te rettenet Bedes Kapcás szörnyeteg? moslék Ajakú bányarecskás ? Tácsad ki jól a szád megyek WC-re..? Te mini IQ-bajnok? Hülye Ballonkabátnyitogató...? Csicseregni is megpróbálták,. te légnemű... lehetséges, hogy beteg vagy, te Bezzeg-Tinó ? - 2694

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.