Európa számára továbbra is a bevándorlás a legfontosabb kérdés, kezelését azonban a nemzetállamokra kell bízni, mivel a brüsszeli vezetés nem hajlandó megfékezni a folyamatot – mondta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Rogán: a veszély állandósulni fog, ha az EP-választás után továbbra is a baloldal akarata érvényesül
Fotó: MTI

Rogán Antal a Századvég nemzetközi felméréseire hivatkozva kijelentette, hogy az illegális bevándorlás elleni uniós fellépéssel nem csupán a magyarok, hanem a kontinensen élők többsége is elégedetlen.

A Juncker-Timmermanns féle Európai Bizottság alatt – tette hozzá – az egyik legjelentősebb tagország elhagyta a közösséget, több mint 2 millió bevándorló pedig beáramlott. Sikertelen integrációjuk biztonsági válsághoz és a terrorveszély fokozódásához vezetett, a határokon ráadásul újabb tömegek várakoznak a bejutásra – hangsúlyozta Rogán Antal.

A veszély tehát nem múlt el, sőt állandósulni fog, ha a májusi EP-választás után továbbra is a bevándorláspárti baloldal akarata érvényesül az unió vezetésében. A szociáldemokrata, liberális és zöld pártok alapvető jognak gondolják a bevándorlást, vezetőik ismeretlenek tömegeit léptetnék be Európába, migránskártyákat és migránsvízumokat adva nekik

- mondta.

Rogán Antal szerint hivatalos dokumentumok nélkül senkit nem szabad átengedni a határokon, a Soros-féle szervezetek helyett pedig az érintett tagállamok határvédelmi kiadásait kell támogatni a központi uniós költségvetésből. Magyarország 2015 óta 300 milliárd forintot költött ilyen kiadásokra, Brüsszelből viszont támogatás nem, csak ígérgetések jöttek – fűzte hozzá.

A miniszter szorgalmazta a keresztény értékek erőteljesebb képviseletét is, kiemelve, hogy másfél ezer éve ezek jelentik az európai kultúra alapját.

A kereszténység Európában egyre inkább háttérbe szorul, a baloldal a létjogosultságát is megkérdőjelezi, miközben a muszlim országok a muszlim vallási jelképeket kötelező jelleggel használják

- fogalmazott a miniszter.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az uniós döntéshozatalt a magyar szavazatok is befolyásolhatják, amennyiben a májusi EP-választáson Orbán Viktor programja megkapja a többség támogatását, és a Fidesz jelöltjei erős felhatalmazással jutnak az Európai Parlamentbe.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Madácsi Pali
Tonyó! Aki eleget "beszél a zsebetekbe" az már nem migráns? Inkább te és agazdád tüntök pofátlan hazudozóknak, akik mindent elkövetnek az unió ellen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borsodi
Előkerült ez a mocsok is mert fél a felelősségre vonástól, a letelepedési kötvényeket ő adta el a migránsoknak,aztán letagadták majd elismerte.Hazug embereknek nincs szavuk.mindent elkövetnek,hogy hatalmon maradjanak,idióták hisznek nekik.
www.youtube.com/watch?v=ni_2HzMDeUo
simmering73
Ez is megnyitotta a pofáját? Bőg a csorda.
advocat
Lépjetek ki, és akkor nem b...gatnak! Esetleg egy népszavazás? De ahhoz meg gyávák vagytok! Ld.:vasárnapi boltzár.
evacica
Na mi van Toncsi? Te beszélsz veszélyről aki a betelepedési kötvényekkel boldog boldogtalant beengedtetek, csak az volt a lényeg, hogy fizessenek! Persze saját és haverjaitok zsebét tömtétek ezekkel a pénzekkel a visszafizetés meg ezé a birka magyar népé! Szemét banda az egész fidesz vezérkar!
tulipan
Jól van kapzsi Toncsi! Ezzel az "előrejelzéssel" Megnyugtattál

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.