Háromszáz állást nem tud betölteni a BRFK, átszervezésekkel enyhítik a létszámhiányt.

Háromszáz rendőrjárőr hiányzik Budapestről

Több mint háromszáz betöltetlen rendőrjárőri, járőrvezetői és járőrparancsnoki státusz van Budapesten – derül ki abból a válaszból, amit a Budapesti Rendőr-főkapitányság közérdekű adatigénylésünkre adott. A BRFK kimutatása szerint a kerületekben összesen 1223 ilyen státusz van rendszeresítve, a betöltött álláshelyek száma azonban csak 920, vagyis a teljes létszámhoz 303 dolgozó hiányzik.

A válasz alapján a 25 százalékos létszámhiányt helyettesítésekkel igyekeznek megoldani. Ez azt jelenti, hogy a körzeti megbízottak, a BRFK Rendészeti Szervek Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Főosztályának munkatársai, valamint megerősítő erőként a Készenléti Rendőrség tagjai is rendszeresen ellátnak járőri feladatokat.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
Ez gyakorlatilag nem probléma. Az ország legnagyobb gondja a migráncsok.
36
Minden területen a demográfiai gödör alján vagyunk.:(
Az elmúlt 40 év elhanyagolt családpolitikájának az egyik tragikus következménye ez is.:(
Macskaszem
Talán nem kéne minden botlábú focistának stadiont építeni, meg Ugandába meg a halál f@szán kórházakat, meg milliárdokból szavazatokat vásárolni, akkor lenne pénz tisztességes fizetésekre az állami szolgáknak. Amúgy meg orbán lesz@rja, ha az egész ország egy nagy no go zóna lesz is, csak ő hatalomban maradhasson.
colibri
Kevés a rendőr, elmennek a "szakmából". Nincs elég orvos, gyerekorvos, eü dolgozó, pedagógus, mindemellett egyre többen távoznak nyugatra munkát vállalni és ÉLNI. Erről az orbán állam tudomást sem vesz, csak minden szócsövön fújja a migráncs-akciótervet. Nem számít nekik, hogy nekünk mennyibe kerül az a sok blődség, amit csak a plakátokra felhordanak. Ha mi nem változtatunk, orbán egyre mélyebbre visz a mocsárba. Ő sem örökéletű, de visszatekintve is láthatjuk, mennyi kárt okozott már az országnak. ...és még mennyit fog, ha felelőtlenül ráhagyjuk...
lusta
@colibri: Közben a török vendégmunkások tömege fog érkezni az országba. Természetesen a gaz multik hozzák be őket és a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk sajnálkozva széttárja karját, hogy biza semmit sem tudnak ez ügyben csinálni.
kereső
@lusta: már nem fog.Tiszaújvárosban 3000 török vendégmunkás van.Meg ukránok tömkelege.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.