A migráció támogatói, akik magukat a haladás bajnokainak vallják, Európát egy posztnemzeti, posztkeresztény korszakba akarják vezetni – mondta Menczer Tamás a Remix című, a visegrádi négyek országcsoport híreivel foglalkozó honlapnak.

Az államtitkár egységesnek véli a Visegrádi négyek országait

A külgazdasági és külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkárának szavai szerint a bevándorlás támogatói "annyira haladók", hogy úgy tűnik meghaladtak olyan alapvető értékeket, mint a biztonság és a határvédelem, támogatják a tömeges migrációt, földrészek és országok lakosságának kicserélését. Ezzel szemben a V4-ek – Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia – becsülik hagyományaikat, és meg akarják őrizni keresztény kultúrájukat – mondta az államtitkár hozzátéve, hogy a V4-es országok szilárd meggyőződése: Európa csak akkor lesz újra erős és versenyképes, ha erős tagállamokra épül.

A visegrádi országok egyetértenek abban is, hogy a migráció veszélyes, ezért meg kell állítani, a határvédelmet nemzeti hatáskörben kell tartani, és a hotspotokat Európán kívül kell létrehozni – hangsúlyozta Menczer Tamás.

Az államtitkár a V4-ek gazdasági teljesítményével kapcsolatba elmondta: ezekben az országokban jelentősen nagyobb a gazdasági növekedés, mint az EU-átlaga, és a V4-ek kereskedelmi forgalma Németországgal 55 százalékkal meghaladja a német-francia kereskedelmi forgalmat. Magyarországon tavaly mintegy 5 százalék volt a gazdasági növekedés, és továbbra is cél, hogy ez az érték két százalékkal meghaladja az uniós átlagot.

Menczer Tamás az interjúban felhívta a figyelmet arra, hogy a négy visegrádi ország kormánypártjai az Európai Parlamentben különböző pártcsaládokhoz tartoznak. A puszta logika azt diktálná, hogy emiatt civakodás van köztük, együttműködésük nem zökkenőmentes. Csakhogy nem ez a helyzet – hangsúlyozta az államtitkár.

"Felismertük közös érdekeinket és értékeinket, így aztán teljes az egyetértés minden létfontosságú kérdésben, mert a józan ész fontosabb, mint az eltérő párthovatartozás. Ezek a kormányok és vezetőik felismerik országaik és a V4-ek érdekeit. Az országok illetve egész Európa biztonsága a józan ésszel függ össze, nem a párthovatartozással" – mondta az államtitkár a Remixnek.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Tudják ki az a Menczer Tamás? Ismerős a neve, ugye. A valahai közszolgálati tévés sportriporter. Ma Szijjártó Péter jobb vagy bal keze, ki tudja. Mindenesetre, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. A focimeccsekről lovagolt át a diplomáciába. Én hiszek az emberek fejlődésében, de azért ez a Menczer sportosnak is igen gyengécske volt. A londoni olimpián a birkózó Lőrincz Tamást interjúvolta Menczer, egyik kérdését így vezetve fel: „Igen, egész nap jól ment ez a boksz.” A brit Telegraph magazin birtokába került egy, Menczer Tamás által írt email, ahol a magyar külügy arra kérte több ország nagykövetségét is, hogy küldjenek anyagokat no-go zónákkal és integrációs problémákkal (migránsok ) kapcsolatban. A cél tehát az volt, hogy negatív képet alakítsanak ki különböző országok nagyvárosairól úgy, hogy a menekülteket tegyék ezért felelőssé. A Telegraph által leközölt email pontosan megmutatja, mi mindenre volt képes a kormány azért, hogy újabb indokokat találjon a gyűlöletpropagandája alátámasztására.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fideszes gyökér
Magyar, lengyel, cseh és szlovák
Együtt szopja Orbán faszát.
(államtitkár)
Jozefina
@Eladott Ország: esküszöm ha rajtam múlna téged javasolnálak Weber helyett!!! Szeretem a kommentjeidet!!! Minden ül,amiket írsz!!! Gratula!!!
papa.49
Ennek ,,be van építve a narancsos szemüveg,, mert nem látok rajta ilyet, de hogy torzít az biztos !!!
tulipan
Ő miért is ne vélhetné, ha egyszer mára ezt kapta parancsba, ámde ATTÓL még nem lesz IGAZ!!!
Nessy
Talán még abban sem értenek egyet, hogy ki mit szeret ebédre, nemhogy a politikában! Még a lengyel PiS ami egyetért velük, de a nép már ott se nagyon, különösen az orosz barátság terén.. A szlovákok remekúl el vannak az euróval, a csehek meg egyre többször keresnek külön utakat. Lényeg, hogy Menczer politikai tisztánlátását nem homályosítják el a tények!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok