Magyarország továbbra is kész amerikai védelmi technológiával fejleszteni az ország légvédelmi rendszerét – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Washingtonban egy közép-európai idő szerint szombatra virradóra adásba került televíziós interjúban.

Az EWTN amerikai katolikus hírtelevíziónak nyilatkozva a miniszter azt mondta, hogy a védelmi együttműködés, a fegyverkereskedelem tekintetében Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök hét eleji washingtoni találkozója nem hozott újdonságot.

Amikor Mike Pompeo külügyminiszter az év elején Magyarországon járt,

a kormány már világossá tette, hogy szeretné amerikai védelmi technológiával fejleszteni az ország légvédelmi rendszerét annak érdekében, hogy a fejlettebb technológiájú közép-hatótávolságú rakétarendszer védje a legfontosabb infrastrukturális létesítményeket.

Amikor tehát amerikai rakétavédelmi fegyverek vásárlására utalnak, a februári Pompeo-látogatáson elhangzottakra utalnak vissza – szögezte le Szijjártó Péter.

Most, a májusi csúcstalálkozón magyar részről csak "megerősítették, hogy a szándék komoly, az előkészületek folytatódnak, és (...) hamarosan a befejező szakaszba kerülhetnek".

Szijjártó Péter kijelentette, hogy Donald Trump és Orbán Viktor találkozója nagyon baráti, közvetlen légkörben zajlott le. Úgy vélte, hogy a két vezetőnek nagyon hasonló a megközelítése a jelenlegi legkomolyabb nemzetközi problémák közül a migráció, a biztonságpolitika, a hazafias politika és a keresztény kisebbségek megvédésének területén is.

Szijjártó Péter: "Nyugat-Európában párhuzamos társadalmak fejlődtek ki"

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Sam Brownback, az Egyesült Államok nemzetközi vallásszabadságért felelős utazó nagykövete és BoB McEwen korábbi kongresszusi képviselő beszélget a konzervatív vezetők konferenciáján a virginiai McLeanben 2019. május 17-én. A háttérben Kumin Ferenc, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai kapcsolatok fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára, Szabó László, Magyarország washingtoni nagykövete és Sztáray Péter biztonságpolitikáért felelős államtitkár. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az interjúban a migrációról beszélve Szijjártó Péter kifejtette:

Nyugat-Európában már párhuzamos társadalmak fejlődtek ki az eltérő kultúrák miatt.

Nem közösségek keveredéséről van szó, hanem egymással párhuzamosan létező társadalmakról – húzta alá. Hozzátette, hogy ezek viszont nagyon komoly biztonsági kockázatot jelentenek.

Az elmúlt négy évben, a migrációs válság kezdete óta Európában 30 súlyosabb támadást követtek el bevándorló hátterű terroristák, és ezekben 300 ártatlan európai meghalt – mondta, kijelentve, hogy ez elfogadhatatlan.

Kifejtette azt is, hogy

a párhuzamos társadalmakban ráadásul a kívülről jövő kisebbség "hangosabb", nem fogadja el a helyiek kultúráját és szabályait, nem veszi át az elvárt viselkedési formákat.

Magyarország ezért tette teljesen egyértelművé, hogy illegálisan senkit nem enged be az országba, ezért épített kerítést a déli határon – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter.

A keresztény közösségekkel kapcsolatban Szijjártó Péter megismételte, hogy ezek közül kerülnek ki legnagyobb arányban – mintegy 80 százalékban – a vallásuk miatt üldözöttek világszerte. Nem fogadható el az, hogy – mint fogalmazott – a nemzetközi közéletben a diszkrimináció utolsó formájaként eltűrik a keresztények hátrányos megkülönböztetését. Példaként a húsvéti Srí Lanka-i támadásokat hozta fel, azt hangoztatva: politikai szinten senki nem merte kimondani, hogy a merényletek kifejezetten a keresztények, katolikusok ellen irányultak.

Elmondta Szijjártó Péter azt is, Magyarország a Közel-Keleten is segít abban, hogy a keresztények ott maradhassanak vagy vissza tudjanak térni. Már 35 ezer kereszténynek segített így a kormány – hangsúlyozta.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Azzal ugyanis, hogy elszigetelik más kultúrák befolyásától, halálra ítélik. A mai magyar kultúra ugyanúgy tartalmaz török, szláv vagy sváb jegyeket, mint magyart. Más kultúrák befolyása nélkül ma nem lennénk olyan büszkék a töltött káposztánkra – ami sokak szerint török eredetű -, a megszámlálhatatlan hazai termálfürdőnkre – amelyek megint csak a törököknek köszönhetőek – vagy épp a cigányzenére, amely már a magyar kultúra része. Nincs egyetlen olyan ország sem a földön – elszigetelt törzsek igen – amelynek kultúrája ne tartalmazná más országok kultúráját is. Ezek egyszerűen a korral változnak, formálódnak, átalakulnak. Megvédeni nem kell egy kultúrát akkor, amikor arra semmi szükség, hiszen nincsen veszélyben. A magyar kultúrát és hagyományokat az ország állampolgárai ápolják és őrzik, ez – sok más egyéb területtel egyetemben – nem az állam feladata. Sem Orbánt, sem pedig Szijjártót nem kérte fel senki arra, hogy megpróbálják megmenteni a magyar kultúrát. Különösen akkor nem, amikor bármihez is nyúljanak nemzethy kormányunk tagjai, rombolás lesz a vége. Orbán egymaga több pusztítást végzett ezen a területen, mint bármely más, rendszerváltás utáni miniszterelnök. Ha valakitől tehát valóban érdemes féltenünk saját kultúránkat és hagyományainkat, az pont Orbán és elvtársai.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Patyomkin Magyarország ugye petya?! Van egy kommunikált ország- és van egy valóságos Magyarország, amelyek a végtelenben találkoznak.
tulipan
EZ a narancsos hantaboly pont olyan, mint a főnöke! Egetverő ostoba, baromságokat kotyog össze!

https://hirklikk.hu/kozelet/bozoki-erjedes-es...
desir62
Itthon is ez történt.
Vannak a normálisan gondolkodók meg a fidióták.
kissé felnőttem
petike szégyen mert itt meg ewgy hatalmi elit meg agy leszegényedett nép az őt körülvevő struktúrával : kultúra, oktatás, egészségügy, utak, közlekedés, tovább is van mondjam még idősotthonok ! itthon meg: 600,000 elment, telitődtünk stadionokkal nektek kéne szuperkórház meg még mi nem a mentelmi jogotok is csak luxus ám
.Gondolj bele: nekem ha lenne 2 millióm havonta akkor is tojnák rátok nem még igy.Itthon tél sem volt hányan fagytak meg ezzel törődnél ez ellen tennél! 200 +- ? nézz utánna
Rockxy
@kokopelli: hanem a parazita pétékről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. September 17., 07:23
Eltűnt egy 15 éves fiú Budapesten
Itthon - 2019. September 17., 06:49
Késnek a vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon