A 2006-os olaszliszkai ügyben emberölés és rongálás bűntette miatt 17 év szabadságvesztéssel sújtott egykori elsőrendű vádlott feltételes szabadságra bocsátásáról döntött a Szegedi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája.

Jól tanult, megbánta bűnét – elhagyhatja a börtönt az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja
Fotó: Vajda János/MTI

Juhászné Prágai Erika, a bíróság szóvivője kedden az MTI-vel azt közölte: ifj. H. D. elítélt a kiszabott szabadságvesztést a Szegedi Fegyház és Börtönben tölti, ahonnan feltételes kedvezménnyel július 15-én, a büntetést kitöltve 2023. október 14-én szabadulhat.

A büntetés-végrehajtási bíró megállapította, hogy az elítélt

a börtönben kifogástalan magatartást tanúsított, különböző címen 53 jutalmat is kiérdemelt, érvényben lévő fenyítése nincs. A fogvatartás alatt tanulmányait jó eredménnyel folytatja, júniusban érettségizik, önismereti és konfliktuskezelő tréningen is részt vett. Mindenben kifejezte megbánását, a fogvatartásának körülményei miatt számára megítélt kártalanítás összegét a sértett családja kapta meg. 

Kifogástalan magatartásának köszönhetően mintegy húsz alkalommal hagyhatta el az intézetet. Szabadulása után élettársához és gyermekéhez költözne, két helyről is munkáltatói szándéknyilatkozatot kapott.

A bíróság végzése ellen az ügyész fellebbezést jelentett be, hivatkozva az elítélt által elkövetett életellenes bűncselekmény súlyára és az elkövetés módjára, így a döntés nem végleges.

Ifj. H. D.-t a Debreceni Ítélőtábla 2009. november 13-án sújtotta jogerősen 17 év fegyházbüntetéssel az olaszliszkai emberölési ügy elsőrendű vádlottjaként. Az ügyben a bíróság három vádlottat ítélt életfogytig tartó fegyházbüntetésre.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én, a Borsod megyei Olaszliszkán, miután autójával a feltételezések szerint – amit azóta az eljárás megcáfolt – elsodort egy kislányt. A gyerek az árokba esett, de nem sérült meg.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Ez aztán örömhír!!!Egy mocskos gyilkos patkány, azért mert "jól " viselkedik ,idő előtt szabadulhat!!!A sitten kellene elrohadnia!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
A családot biztosan meghatja majd, hogy megbánta tettét és hogy milyen jól viselkedett a börtönben!Ez természetesen Szögi Lajost nem fogja vissza hozni és a gyerekek emlékeit sem tudják kitörölni amit ezek az állatok csináltak!
jesz
ez csakis egy kretén vicc lehet... a pályaudvarig szívhat "kinti" levegőt, aután marhavagonban irány a szibériai "fekete delfin"...na, ott lehet jól viselkedni...

Szégyen, hogy egy ilyen szabadul(hat)
maci0427
HAZUDIK !!! -- AZ ÜGYVÉDEK MINDIG EZT TANÁCSOLJÁK A VÉDENCÜKNEK !!! -- Szemét egy ország, xar liberális büntetésekkel ! Inkább börtönöket kellene építeni sok férőhellyel , hogy 99 évig ott rohadjanak meg ! Ez a cigány gyilkos sem fog kifogástalan magatartást tanúsítani és normálisan dolgozni és élni ! A nagy szabadulós buli meg gondolom, hogy nem fog elmaradni, akár csak a Marian Cosma gyilkosánál, akiről akkor írtak az újságok! Szegény , Magyarország és Magyarok...! Undorító, gusztustalan !!!
maci0427
@rokker33: -- Hazudnak. A vérükben van. Pontosan úgy van, egy rohadék kegyetlen gyilkosok ezek , nem emberek !!! / az állatok sem viselkednek így !!! /
görbetükör
Soha nem lenne szabad a rács mögül kijönnie egyik gyilkosnak sem!
painful
És az áldozat is kikelhet idő előtt a sírból?
Minden gyilkos tényleges életfogytiglant érdemel !!!
(ami harc közbeni az más - azt nem lehet egy bűncselekménnyel összehasonlítani)
papa.49
A bíró mehet vele együtt a sittre a következő bűncselekménye után !!!
dr. prédikátor
Ez aztán örömhír!!!Egy mocskos gyilkos patkány, azért mert "jól " viselkedik ,idő előtt szabadulhat!!!A sitten kellene elrohadnia!!!
vacsi
A szerencsétlen áldozat családtagjait, a gyilkosságot végigrettegő lányait, alaposan orrba vágták! Hát, gratulálok a bírónak, aki így döntött. Nagyon remélem, hogy egyszer ő is megismeri az áldozatok rokonainak az érzéseit!
simmering73
Még egy ilyen jóembert. És még börtönben van? Intő példa ez a többi gyilkosnak (pl Tatárszentgyörgy). Tanulni, jól viselkedni, pirospontokat gyűjteni és már nyílik is a börtönkapu, csak bujjatok rajta. Vagy ez azokra nem vonatkozik? Vannak jó gyilkosok és rossz gyilkosok?
Lepényleső
Az áldozatnak csak épp a taj és adószáma nincsen feltüntetve,egyébiránt bárki bármit
megtudhat róla akár a cikkből is. Ám az elkövető kilétéről mit sem tudhatunk,nehogy
messzire elkerüljük ha esetlegesen meghalljuk nevét? Inkább legyünk mi is potenciális
áldozatai,ha úgy hozzák az ő eminens gondolatai? Ezzel ugyan meg ne bántsuk galamb lelkét?
Levendula
Esetleg egy Kossuth díjat a gyilkosnak???

"A leopard cannot change its spots..."
bence
Ezt a bírót mellé csuknám ! Mindkettőt csak akkor bocsájtanám szabadon , ha felélesztené Szögi Lajost , vagy megfizetné a családnak ítélt 50 millió forintot ! Mivel egyik sem lehetséges a kettő közül , ezért amíg él ! a börtönben a helye ! Rohadjon ott élete végéig , a bíró pedig azért mert vétlen emberekre akar szabadítani egy emberi korcsot , aki nem riadna vissza egy újabb gyilkolástól ha a helyzet úgy hozná !
jesz
@Lepényleső: jól mondod...nálad a pont.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.