Sem Karácsony Gergely, sem pedig Kálmán Olga nem tudná megverni Tarlós Istvánt egy most vasárnapi főpolgármester-választáson – derül ki a Nézőpont Intézet által a Magyar Nemzet című napilap számára készített telefonos közvélemény-kutatásából.

Felmérés: ez lenne az eredmény, ha most tartanák a főpolgármester-választást
Fotó: Kovács Tamás/MTI

A felmérés szerint, amit szombaton az MTI-hez is eljuttattak,

a budapestiek 71 százaléka úgy véli, Tarlós István nyerne, ha most hétvégén tartanák a voksolást.

A Nézőpont Intézet azt írta: míg Tarlós Istvánt a budapestiek közel kétharmada (62 százalék) alkalmasnak tartja a főpolgármesteri tisztség betöltésére, addig Karácsony Gergelyről (35 százalék) és Kálmán Olgáról (31 százalék) csak a fővárosiak egyharmada vélekedik így.

A kutatás összegzése szerint a regnáló polgármester legyőzésére Karácsony Gergelyt, illetve Kálmán Olgát a budapestiek egynegyede (27-27 százalék) tartja esélyesnek, míg Puzsér Róbertet a válaszadók 8, Kerpel-Fronius Gábort pedig 4 százalékuk gondolta befutónak.

Hangsúlyozták:

Tarlós Istvánra legalább 10 százalékponttal többen szavaznának, mint Karácsony Gergelyre, aki a szavazatok 36 százalékát szerezné meg a jelenlegi polgármester 50 százalékos támogatottsága mellet, míg 48 százalék ellenében Kálmán Olga 38 százalékra számíthatna. Kerpel-Fronius Gábort pedig még ennél is jobban, 54-22 arányban verné el a jelenlegi polgármester, mint ahogy Puzsér Róbertet is, 55-18 arányban.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása 2019. június 14. és 19. között készült 1000 budapesti lakos telefonos megkérdezésével. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb budapesti lakosságra nem, kor, és iskolai végzettség szerint. Ennél a mintanagyságnál a maximális mintavételi hiba 3,1 százalék.

82 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@fergeteg: Gondoltam válaszolok, de megsemmisültem az érveid miatt. Mocsok kemény vagy, nem engeded megülni az ész diadalát...
https://memegenerator.net/img/instances/43984...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Pegero: Gondoltam válaszolok, de megsemmisültem az érveid miatt. Mocsok kemény vagy, nem engeded megülni az ész diadalát...
https://uploads.disquscdn.com/images/23d585e2...
https://uploads.disquscdn.com/images/5d4cda07...
jesz
a mostani felmérés csak néphülyítés...majd az októberi választás előtt két nappal kellene egy friss felmérést közzétenni...ugyanis akkorra a még talpon lévő jelöltek alaposan be lesznek sározva...

most egy kávé mellől is bármilyen felmérést prezentál egy kezdő gyakornok...nincs jelentősége, csak a kattintásért járó fillérnek..
Pegero
@Eladott Ország: Tartom a véleményem! Puha kis pöcs vagy!
Sámannus
Mondjuk az agyzsibbasztás jobban megyen a pohoséknak mint a munka. A maffia úgy tesz mintha ezek a kupcihér hazaárulók kormányoznának, közben a seggüket törlik ki velük Leszarják velük együtt Budapestet is és az országot is.
Csak és kizárólag a szarkavaráshoz értenek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.