Kósa Lajos nagyon aggódott a Parlament mélygarázsának biztonsági rendszere miatt, az aggályok egy részét az Országgyűlési Őrség is osztotta.

A Népszava cikke szerint Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő (a párt önkormányzati választási kampányának felelőse) még márciusban aggodalmaskodott nagyokat a Parlament biztonsági rendszere miatt, kiemelve a mélygarázsi részt.

Csak próbálják "a biztonság látszatát fenntartani" a Parlament mélygarázsánál

A mélygarázs bejárata – Fotó: Google Street View

Kósa szerint az ottani biztonsági rendszer alkalmatlan arra, hogy kiszűrje a nem jó szándékú behatolókat, a mélygarázs bejáratánál lévő, földből kiemelkedő oszlop egy autót ugyan megállít, de egy motorost már nem, a kocsik beléptetési rendszerénél pedig a bankok is több lépcsős azonosítást végeznek.

Az ülésen a lap szerint az Országgyűlési Őrség parancsnoka, Tóth László dandártábornok is részt vett, aki arról beszélt, hogy számos problémát jeleztek már az Országgyűlés Hivatalának. 

"Az őrök például csak a behajtó autók rendszámát tudják ellenőrizni, azt viszont már nem, hogy ki vezeti a járműveket, valamint, hogy mit visz benne"

- olvasható a cikkben. 

A lap szerint Tóth arról is beszámolt, hogy a jelzéseikre semmilyen érdemi választ nem kaptak még, így próbálják a "biztonság látszatát" fenntartani.

Az is elhangzott a parancsnoktól, hogy a mélygarázs bejáratába csak egy személyautó fér be, amelybe 

legfeljebb 200 kilogramm robbanószer fér be,

és amely így a dandártábornok szerint csak a többi parkoló autóban tehet kárt.

A cikk szerint az ülésen az is elhangzott, hogy az országgyűlési őrség tagjainak a Parlamenten belül nincs zuhanyzójuk, ráadásul a női őröknek még öltözőjük sincs ott, így nekik a Képviselői Irodaházba kell átjárniuk.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Szerintem a leg brutálisabb, hogy az országgyűlési őrség tagjainak a Parlamenten belül nincsenek meg a munkavégzéshez szükséges szociális feltételek!!! Ő értük ki aggódik??!!!
namihami
Na, akkor lefordítom a Kósa-féle "" aggódást"".
---Adjatok sok-sok közpénzt, hogy valamelyik haver, gazdagon túlárazott módon, valami teljesen felesleges látszatmunkát csinálhasson. A pénz mindig jól jön, a luftballonhámozás pedig fideszsport. Viszont abban, a bőséges tapasztalat alapján, már verhetetlenek.
papa.49
Kupaklaja FOSOL ??? Van is miért, a nyalatkozó parancsnok se áll a helyzet magaslatán, az ,,eszmefuttatása,, szerint 200 kg robbanóanyag kárt tehet több autóban !!!
Utólagos kiképzésre lenne szüksége az a mennyiség még a parlamentet is megrongálná, a térnek teljesen ANNYI LENNE !!!
Commenter
@papa.49: Mit akar ez az észkombájn megbütykölni? majd a Viceházmester oda is küld őrséget. Elég volt a megbütykölésből lásd a Navracsics-Gulyás-Szájer féle gránitszilárdságút amit unalmukban a vonaton két brüsszeli út között dobtak össze. És ezt merik alkotmánynak (A Grundgesetz szót is lopták) nevezni.A mélygarázs az rájuk szakadhatna.
papa.49
Még annyit tennék hozzá az USA. ban ennyi robbanóanyaggal robbantotta fel a faszi a szövetségi épületet, sok áldozattal, és nagy anyagi kárral járt az is !!!
Commenter
@papa.49: az más volt, egy őrült. Ha ezek saját magukat robbantanák fel, csak jól járnánk.
human
Egyre több és szigorúbb biztonsági intézkedés kell. Minél aljasabb húzásaik vannak annál jobban félnek.
namihami
@papa.49: 200 kg C4-gyel (aminél már létezik ""jobb anyag""), bár azt nehezett a terrorbazárban beszerezni, szakszerű elhelyezés esetén a Parlamentet a Hortobágyra lehet áthelyezni.
(Általános terrorista kézikönyv 87. oldal)
És ez a parancsnok (aki ugyebár a legjobban ért hozzá, hiszen ezért ő a parancsnok).
papa.49
@namihami: A mélygarázs helyén lenne egy 300 méter átmérőjű lyuk, vagy 60,100 méter mély !!!
Na ennyit a ,,parancsnok,, hozzáértéséről !!!
Mondjuk én voltam még sorkatona, valamikor ...
papa.49
@Commenter: Persze az egy őrült volt, de itt én csak a ,,pk,, hozzáértését akartam megvilágítani, mint látom ehhez legalább egy atomvillanás kellene !!!
Most gondolj bele ilyen a ,,pl,, akkor a beo.k vajon milyenek lehetnek ??
babp1982
Fosnak a gecik érzik a végüket-:)))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.