A szegedi városvezetést börtönválogatottként ábrázoló plakátjai miatt egymillió forintot kell fizetnie a Fidelitasnak, és hetvenezer szórólapot kell a szegediek postaládáiba eljuttatniuk azzal, hogy hazudtak – vette észre a hvg.hu a város honlapján.

Hetvenezer szórólapon kell bevallania a Fidelitasnak, hogy hazudtak
Fotó: szeged.hu

A Szeged.hu azt írja, tavaly októberben és novemberben is a városháza előtt tartott sajtótájékoztatót a szegedi Fidelitas arról, hogy

Gyulán első fokon nem jogerősen elítélték Botka László polgármester munkatársait. Ekkor szórták tele Szegedet a börtönválogatottas szórólapjukkal, jelentek meg az óriásplakátjaik, molinóik.

A Fidelitast Kalmár Gábor kabinetvezető, Mózes Ervin volt címzetes főjegyző és Solymos László volt alpolgármester is beperelte. Azt kérték a bíróságtól, állapítsa meg a jó hírnév sérelmét, és kötelezze elégtétel adására és sérelemdíj megfizetésére a Fidelitast. A Fidesz-ifjak ugyanis

elhallgatták, hogy Gyulán a parkolóbérletek ügyében első fokú, nem jogerős ítélet született, az ítéletben kiszabott büntetést a bíróság felfüggesztette.

Ezek az elhallgatások teremtették meg az alapját az egész hazug szórólapkampánynak.

A Szegedi Törvényszék első fokon elutasította a keresetet. Szerintük

a szólásszabadság és a véleménynyilvánítási szabadság erősebb, mint a jó hírnév védelme.

Provokatív, gúnyos kampányt folytattak a bíróság szerint, de erre lehetőségük volt. Közügyről van szó, ennek szabad vitatása mindenkit megillet, így nem állapítottak meg jogsérelmet. A felperesek megfellebbezték ezt az ítéletet.

A Szegedi Ítélőtábla immáron jogerős ítéletében kötelezte a Fidelitast arra, hogy

70 ezer példányban szórólapot juttasson el a szegedi háztartásokba, amelyen a Szegedi Ítélőtábla által meghatározott pontos tartalommal kell tájékoztatnia a városlakókat, hogy megsértették Kalmár Gábor, Mózes Ervin és Solymos László jó hírnevét.

Emellett személyenként egymillió forint sérelmi díjat is kell fizetnie a Fidelitasnak a felpereseknek.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
A bolsi fidesz KISZ tagozata túlárazott közpénz lenyúlással egybekötve megteszi amit a haza megkíván. Csókos nyomda elkészíti sajnálkozva, hogy nem 200 ezer példányban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Semmi gond, kinyomtatják 70 ezer példányban hogy hazudtak. Törökül.

De sokkal valószínűbb, hogy csak leszarják.
Macskaszem
Szerintem a szórólapot lesz@rják, a büntetést meg a fidesz fizeti a mi pénzünkből.
nezelodo
@simmering73: Gennyes egy banda, a Simicska pedig rosszul fogalmazott, elhagyta a többesszámot amikor a harcostársát minősítette, pedig az összes fideszesre vonatkozik. Az átadási, fellebbezési cirkuszokkal pedig tovább hergelik a saját híveiket is. Nem baj, jó ha megismeri az ország kifélék ezek. Borkai csak egy kis szelepet nyitott meg, a benne lévő nyomástól majd kiömlik a többi mocsok is egyre nagyobb rést ütve a "hazáért dolgozó tisztakezű fideszesek" nimbuszán.
Aki Én
A bolsi fidesz KISZ tagozata túlárazott közpénz lenyúlással egybekötve megteszi amit a haza megkíván. Csókos nyomda elkészíti sajnálkozva, hogy nem 200 ezer példányban.
nezelodo
@Aki Én: Neylonszatyros átutalással pedig kifizetik, ahogy nálunk is szokás volt a Lenin fiúk utódai között. Úgyis itt a fotón az egyik eléggé Gangesz parti kipcsáknak néz ki
Józsipapa
Böröcz Lacika meg az a Pesti hugyos nadrágos hülyegyerek kifizei...
namihami
Ha a Fidesz minden ilyen hazugság utáni lebukása kötelezően 70.000 példányba kerülne, akkor az Amazonas fáiból se maradna.
nezelodo
@Pegero: Na látod, mit követett el a Botka? Oly sokszor hivatkoztatok a jogra, és a bíróságra, itt mégsem érvényes? A fijuk valótlanságot állítottak megvan az ítélet, miért a Botkát kellene elmarasztalni?
Hogy ki az a Simicska? Tudod, akiről azt mondta Orbán, ő a legokosabb köztünk, és nagyrészt ő alkotta meg Orbán személyiségét, és teremtette meg a párt gazdasági hátterét. Ja nem tudod ő seftelt Kaya Ybrahin és Josip Toth irataivak, és szabadultak meg a jelentős köztartozást felhalmozó Mahir cégektől. Ja és Simicska tulajdonolta a Lajta-Hansági és a Sárvári AG-t, a Közgépet ,a súlyosan túlárazott pályázatokkal együtt. Mégis besokallt amikor a Paks II terhére meg akarta venni az RTL-t Orbán. Az egyáltalán nem szeplőtelen Simicskának ez már túl sok volt, és akkor történt a politikában példátlan átkeresztelése Orbánnak. Na persze ezt te pontosan tudod a többivel együtt.
fahrenheit451
Parasztok öltönyben.
Ez kicsit bornírt...
Aki Én
@Pegenyo: egysíkú, unalmas pöcs vagy. A jelekből ítélve nem találtál még férfipartnert magadnak, hiába kerested itt is nyilvánosan, ezért osztod itt a kevés eszedet. Kösz, de tartsd meg.
csak úgy....
@Aki Én: szerintem is,ez a @Pegero: egy unalmas pöcs,még a tibinknél is unalmasabb,pedig az aztán baromira uncsi tud lenni!
nezelodo
@Pegero: Örömmel látom, hogy a Nézőpontnál a helyed. Remélem a siker sem marad el, ahogy most a választásoknál megjósolta az intézet. Viszont ha belefér az érdeklődési körödbe Orbán pályafutásának politikai és gazdasági elemzése 2002 április közepétől, kiváncsi lennék mi jön ki belőle, amihez persze Simicskának semmi köze... Írhatnál kezdetnek a Váli völgyi hatalmas árvízkárok 4.8 milliárdos rendezéséről, 2006-ról a Mészáros Lőrinc tündökléséről, Mr Arábikáról a baltás gyilkosról, Metró tenderről, (persze a Gripen beszerzésről) Pecináról, a bankárokról, Princztől Tarsolyig, lehetne szentelni néhány karaktert Felcsútra, a stadionmániára, megemlíthetnéd a led világítás féle bizniszt, amihez persze a fidesznek semmi köze, a Simicska-Közgép állami védelméről, aztán a Paks II RTL Tv szálairól. Nem kihagyható e keresztény kurzus, és a migráció, a Merkel sallertól a kerítés építésig, na meg a Néppártban való tündöklés és bukás sem kerülhető ki. Aztán jönnek a diktátorok sorra, hogy Orbán Putyin szeme és füle az EU-ban, És egy nagy ugrás után még azért a fidesz garnitúra tisztakezűsége is szót érdemel Borkával és az mostani önkormányzati választásokkal bezárólag. Az meg, hogy a szocikat akik ugyanolyan korruptak mint Orbán, csak nem férnek annyihoz hozzá, a tenyeréből eteti, a zseniális politikus érdekeinek tudom be. Látod a Botka, ha későn is levonta a tanulságot, és elkezdődött a távolodás. De hol marad az ország, és az oly sokszor hivatkozott magyar emberek érdekeinek képviselete? Azért erre már, amint a jelek mutatják már legalább ott figyelnek a polgárok, ahol nem csak a közszolgálati hazugságfolyammal lehet etetni az embereket. És ezért erős még mindig a megvezetett vidék fideszes szavazóbázisa.
nezelodo
@Pegero: Elég gyenge érv arra miért lehet kifosztani az országot! Még a nyolcvanas években kiírta valaki egy szovjet katonaszoborra, ne vigyorogj Iván, semmi sem tart örökké, 150 év alatt sem váltunk törökké! Tanulság minden önmagát örökkévalónak hívő hatalom számára ez a kijelentés, na nem azért mert Orbán zavarta el őket... Persze szeretné elhitetni, hogy tőle rettegve futott az Urálig az itt ideiglenesen állomásozó szovjet hadsereg. Ennek is vége lesz, és megint megtöltitek a damaszkuszi utat, és bizonygatjátok, hogy ti belülről bomlasztottátok Orbán illiberális rendszerét.
vitriol
70 ezer = nagyon kevés! - és nemcsak a postaládákba, hanem minden kéménybe felírni korommal!
nezelodo
@Pegero: tegnap 19:48. Ezt a dumát nyomták a hatvanas hetvenes években, a hozzád hasonló propagandisták, akik akkor is azt hitték örökké az a hatalom marad, ahogy ma a fidesz vezetője is hiszi, pedig már inog a hazug rendszere.
Václav Havel, a Visegrádi Négyek alapítója 2002-ben, amikor először megszabadultunk Orbántól, így látta: „Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de Európát is!” Igaza lett, és lám, most sem gondolkodtok, csak a fideszes kamaszos nagyképűség és a kipcsák vér munkál bennetek, Matolcsy pöttyökkel a hátsótokon, de még ez sem írja felül a történelmi tapasztalatot. A következő csapás az lesz, ha a Pintér kiesik a sorból, és elkezd sorban dőlni a dominó...
nezelodo
@Pegero: Gondoltam, hogy egy tapasztalatlan svihák vagy! Amúgy olvasd vissza magad, és csak azután papolj a gyűlöletmentességről. Aztán ha tudod ki volt Václav Havel, ízlelgesd a jóslatát.
advocat
@Pegero: A kísérlet nem sikerült. Van ilyen.
nezelodo
@Pegero: Nacsak, hogy megöregedtél egyszerre...Rendesen alábecsülöd a koromat, és az ismereteimet is. Nem baj, nem szeretek versenyezni senkivel. Akik hozzád hasonlóan egykor a hamvaimmal akarták gazdagítani az anyaföldet, így halottak napja körül rezignáltan járom végig a már horpadó sírjukat. Elvitte őket a kivagyiság és a gyűlölet.
Az említett történelmi ismereteidből pedig a jelek szerint semmilyen következtetést sem voltál képes levonni.
SystemError
@Pegero: 21:52 Akkor most miért élteted újra ezt a korszakot más szereplőkkel...?
SystemError
@Pegero: Jó képességű gyerek vagy látom. IGEN:)
SystemError
@Pegero: Ha ennyire idős vagy, mint hazudod és a mondandóddal azonnal ellentétes képeket posztolsz..:) nem érzed idétlennek a kis képecskéidet ennyi idősen. Lutra albumozol is?...Vagy már agyilag visszafelé vagy és újra 16 éves vagy képletesen... Szólj, ha pelenkázni kell, tudok jó idősek otthonát
SystemError
@Pegero: Mi van lebasznak, ha túl jófej vagy...?:) Tudom, hogy le..na mindegy lehetsz még te is szabad ember egyszer..
SystemError
@Pegero: Mond meg neki, hogy ne kokózzon ennyit, mert ha szitu lesz, akkor már késő nem lyukas zoknikat keresgélni ! :)

azonnali.hu/attachment/0030/29719_copy_2_borkai_festmeny.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.