Hétfő délig kell megválaszolnia az Európai Parlament (EP) pótkérdéseit Várhelyi Olivérnek. A magyar kormány biztosjelöltje az írásbeli kérdéseket azért kapta, mert első körben nem bólintott rá a kinevezésére az Európai Parlament (EP) illetékes bizottsága.

Kínos kérdéseket kapott Várhelyi Olivér

Fotó: JOHN THYS / AFP

Az uniós ügyekre szakosodott Politico kiszivárogtatta a magyar jelölthöz intézett írásbeli kérdéseket, amelyekből kiderül, hogy a testület arra kíváncsi, mennyire ért egyet Orbán Viktor kormányfő politikájával.

Várhelyinek állást kell foglalni az elítélt macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki (49) befogadásának ügyében, illetve nyilatkoznia kell arról, hogy mit gondol a kormányfő Türk Tanácsban elmondott beszédéről. A bizottság továbbá kíváncsi arra, Várhelyi hogyan véleményezne egy tagjelölt államot, ha az uralná a közmédiát, korai nyugdíjba küldené a bírókat, elnyomná az ellenzéket és nem tenne a korrupció ellen. Szijjártó Péter (41) külügyminiszter szombaton úgy vélte, azért akadályozzák Várhelyi kinevezését, mert a jobboldali kormány jelölte. Ha Várhelyi megkapja a jóváhagyást, akkor jövő héten már Ursula von der Leyen teljes testületéről szavazhatnak az EP-ben.

Blikk

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ő is csak egy fanatikus Fideszes! Nem való kultúremberek közé!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Ő is csak egy fanatikus Fideszes! Nem való kultúremberek közé!
namihami
Nem a kérdések kínosak, hanem az azokra adandó IGAZSÁGHŰ válaszok.
Ha igazat mond--kirúgják, ha hazudik--azonnal szembesíthetik vele. Mindkét változat leégés.
luiz
Ellenzéki EP képviselők, vigyetek már egy hazugságvizsgálót arra a meghallgatásra, ahogy a múltkori kommentemben is kértem
Eriksson
Olyan kérdéseket tettek fel a jelölt úrnak, melyekre talán még egy kormányszóvivő sem tudna meggyőzően válaszolni.
csak úgy....
@Eriksson: te jól ismerted twist olivért? már copperfild dávid is tudta,hogy bárkisz hajlandó...
Eriksson
@Szeparepa2: Egy kényszerzubbony esetleg?
jesz
na...eljött az a pillanat, amikor az úrilány dugna is mindenkivel, de úgy, hogy szűz maradjon, ne essen folt a becsületén...
Yoda69
Majd O1G tanít neki egy két páva tánc lépést.
karma1
@Eriksson: 20.52-re: Persze, hogy sulyosabbak a kerdesek, hiszen o dontesi helyzetben van, amig egy szovivo csak azt papagajolja, amit a gazdi mond. Ezek mind-mind sarkalatos, es foleg letezo kerdesek, amik ebben a pillanatban Magyarorszagon fennallnak.
oliver nem viheti be a magyarorszagi problemakat a sajat donteseibe, amely donteseket a tobbi 27 orszaggal egyutt kell meghozni, teljes egyetertesben.
karma1
@Yoda69: Aaaa', a dagadt puhos mar felhagyott a pavatanccal - egyre jobban kiismertek es mar konkretan szoltak neki, hogy most kell abbahagyni ezt a kettosbeszedet, mert erre nem kivancsiak az unioban...:o))
Nincs jo valasz: szerintem ez az irasbelisegre valo kotelezes feler egy rendorsegi kihallgatassal, mert ez most nem a pusztaba kialtott szo lesz, hanem amit leir, ala is kell irnia felelosseggel. Ha viszont ebbe a kis dolgozatba leirja, hogy neki semmi koze orban politikajahoz, nem is ismeri, es hogy minden rendben van, akkor ez egy nyilvanvalo hazugsag lesz, amit vagy elfogad a bizottsag,. vagy nem. (Mert egyaltalan nem biztos, hogy akarmilyen szepenszolo bulbul-eneket produkal ebben a kis iromanyaban, azt a bizottsag egyaltalan nem koteles elfogadni, es lehetnek meg tovabbi, esetleg meg kinosabb kerdeseik.)
Ha viszont az igazsagot irja le, minden kerdesre valaszolva, akkor viszont orban fogja levadaszni otthon, mert nem allt ki mellette, ill. akkor ugysem valasztjak meg unios kepviselonek.
Ezek a kerdesek szerintem iszonyuan kinosak, es hogy ezt feltette neki Leyen asszony, abban szerintem Cseh Katalin momentumos unios kepviselo keze nyakig benne van. Ha o nem forditja le azt a levelet, es nem juttatja el Leyen asszonyhoz, akkor egy csomo m.o.- disznosag titokban marad, illetve nem kezelik a nagysaganak megfeleloen.
Jol van ez igy, erdekes lesz megtudni hetfo este az eredmenyt. Vagy kedden. Egy napon mar ne muljek...:o)))
karma1
@Yoda69: Tudod, itt minden application form-ban van egy kerdes, hogy "Tagja-e on barmilyen terrorszervezetnek, nem legalizalt civil csoportnak, stb..." es persze ezen mindenki rohog, nana, ha tagja volnek, ugysem irnam be, legalabb nyomoznak majd utana (minden esetben nyomoznak, kokemenyen!), ha meg nem, akkor persze beirom, hogy "Nem", de az embert akkor eri a meglepetes, amikor bar nem is hazudik, de nem ir be dolgokat, mert ugy gondolja, az nem emlitesre melto. Igy tortent, hogy itt egy itteni szuletesu fiatal lany keresett a lanyomek hoteljaban valamilyen irodai allast, es felsorolta az oneletrajzaban a vegzettsegeit (fiatal kora ellenere mar volt egy csomo vegzettsege, minden tanfolyamot, technikumot elvegzett, ami az utjaba kerult) es nem irta be azt, hogy alsotagozatos es ovodai tanari vizsgaja, diplomaja is van, mert nem gondolta, hogy egy hotel recepciosnak fontos lenne ez a tanari diploma. Nagyon rosszul tette, mert azzal utasitottak el a palyazatat, hogy elhallgatta a magasabb kepzettseget, igy a megbizhatosaga nincs igazolva! Jo mi? Mert kozben minden vizsgaja az embernek automatikusan megy a munkaugyi kozpontban a neve melle a rekordjaba. Szoval lehet az olivernek is majd szepiteni a gyermek farfekveset, de nem hiszem, hogy magara tudja-e venni a baranybort? Nagyon remelem, hogy Leyen asszony nem hulye, es a kesobbiekben nem akar a bizottsagaban orokke akadekoskodo, munkat bojkottalo balfeket...
RonaGyuri
@RonaGyuri: Mindenütt jó, de legjobb útközben

s ezt akkor is így véljük, ha egy helyben állunk

A mai matyar rögvalóságról elmélkedik „Orbán Viktor végzetes tévedése HaFr” című postjában a cimlap.blog. Arról ír, hogy Orbán nem is akar konszolidációt és így a komp-ország az komp-ország marad. Szívem szerint tenném hozzá: ha hagyjuk!
Azonban jön egy igencsak releváns gondolat: „Ez a nép nem akar diktatúrát és nem akar közép-ázsiai politikai rendszert. A mélyen gyökerező lomhasága és fantáziátlansága éppen úgy ellenáll ennek, mint a nyugatos létnek és erkölcsi-kulturális rendnek.”.
Nos ez valóban jó magyarázat nagyon sok mindenre. S igencsak jó megfigyelés. Azonban abban téved, hogy „ebben az erőben előny is van, nemcsak hátrány.”!
RonaGyuri
@karma1: tényleg nem hülye, de értékén kezeli a dolgokat. Szerintem arról van szó, hogy itt tudunk a legkevesebbet ártani. A bővítés nagyon nem aktuális így azon nem lehet sokat rontani. Viszont Orbán kéjeleghet azon, hogy nála kell a jópontokat begyűjteni! =))
karma1
@RonaGyuri: Gyurikam, a cenzor le van szarva, nekem mar a figyelmezteto ablakot sem hozza fel, ha be akarnek kuldeni valamit, hanem visszaadja a fooldalt...
Igen, ez egy isteni cikk, koszonom, hogy feltetted.
A modinak meg uzenem, hogy nyasgem! (Bocsi Gyuri, fogd be a fuleidet, en sem igy beszelek itthon, igaz, normalis emberek kozott elek...:)
justhpeter
Várhelyi utolsó véréig orbánista, ezért hazudnia kell, hogy bevegyék. Ám ha mégsem veszik be, Kövérék majd vitézi módon emlékeznek meg róla.
Eriksson
@karma1: Arra gondoltam, hogy majd egy évtizede Brüsszelben élő, dolgozó diplomatának miért magyar belpolitikai kérdéseket tesznek fel vég nélkül? Miért nem arról kérdezik, hogy milyen koncepciókkal készül az eljövendő munkájára?
Meg arra is, hogy más országok jelöltjei, akiknek priuszuk is van, miért mehettek át csont nélkül a mindenható bizottságnál?
advocat
@Eriksson: Mert a miniszterelnöke nem mond marhaságot a türkök előtt! És Viktor szívatja az "ellenzéki" önkormányzatokat, az unió ennyit tud "besegíteni" nekik. Mert azért Edogan látogatása - szerintem - a város szívatása volt! Így kezdődött, és még 2 és fél évig folytatódhat, ha ennyi eszük van. De a bosszú!!!
Eriksson
@advocat: Biztos, hogy erről van szó? Nem inkább Várhelyi személye ellen minden kákán csomót kereső kifogás?
karma1
@Eriksson: Nem tettek volna fel neki ilyen kinos kerdeseket, ha orban egy nyilt beszedben a turk tanacsban nem adta volna a szavat, hogy Varhelyi Oliver, a fideszes unios kepviselojelolt reven fogja kepviselni a turkok erdekeit az Unioban. Ilyet nem lehet csinalni, mert ez egyszer hazaarulas, aztan korrupcio, es nem utolso sorban protekcionizmus.
Most kepzeld el, hogy Te vagy egy atlagos dolgozo, teszed a dolgodat, amit kell, (persze mindig lojalis vagy a fonokodhoz, nagyon egyet ertesz vele mindenben, mint ahogy oliver is orbannal ), es a fonokod elmegy egy , az erdekcsoportodon kivuli orszagba, es ott megigeri nekik, hogy Te peldaul azon leszel, hogy minden zsidot kitursz az Uniobol, akik a turkok ellen lobbiznak az Unioban. (Ilyen persze nincs, ez csak pelda). Es ez Neked nem tetszik, mert ha megtenned (mert lojalis vagy a fonokodhoz), akkor nem kaphatnad meg ezt az allast, mert ez szembemegy az unios jogokkal. Ha nem hatarolod el magad a fonokod hulye igeretetol, akkor egyaltalan nem kaphatod meg az allast, mert ezek szerint Te olyan ember vagy, akit a fonoke Magyarorszagrol ugraltathat, a turkok erdekeben! Senki masnak a miniszterelnoke nem tett ilyen kinos kijelentest a leendo unios kepviselo neveben. Ilyet csak ez az ujnaci enged meg maganak, senki mas - ez mar vilagos. orban a mas farkaval veri a csalant, es egyaltalan nem erdekli, hogy kozben embereket tesz tonkre. Sot, most meg az is bekerult a pakliba, hogy ezt a varhelyit nemhogy nem nevezik ki semelyik tarcahoz sem, de esetleg haza is kuldik, mert most ugy nez ki, hogy ez a pali BARMIT megtesz orban parancsara. Tudod, most mar egyre jobban tele van orbannal az unio hocipoje is...
Józsipapa
FÜGGETLEN ??? KITŐL ??? MITŐL ???
A KORMÁNY HŰSÉGESEBB SEGGNYALÓJA !!!
Eriksson
@karma1: Eléggé plasztikus lett a példád, nem is akarom tételesen elemezni. De:
Ha Várhelyiek a szomszédság projektet szánják, akkor miért ne foglalkozhatna a türkökkel? Az unió is foglalkozik pl. a szíriai kurdokkal, holott messze esik a kompetenciájától.
Várhelyi megígérte, hogy elhatárolódik minden főnöktől, az unió alapelvei szerint fog dolgozni.
Ja, és a zsidó példa. Egyelőre úgy néz ki, hogy minden, de minden arról szól, hogy a zsidó lobbi legyen túlsúlyban minden uniós érdekképviseletben. S erről nem Orbán tehet.
karma1
@Eriksson: aranyom, mert a turkok nem szomszedaink. Valamint Iran sem, de nekik peldaul atomeromuvet meg gyorsitot segitunk felepiteni, nekik meg ezt igerte a puhos...:)
En nem latok nagyon zsidot - Magyarorszagrol peldaul egyetlenegy sincs az unioban...Nem is tudnek hirtelen mondani ilyet...:o)) Na, megyek mert nagyon koran volt mar reggel 6 ora...:o))))
karma1
@Eriksson: Ja, mielott megkerdezned, miert hoztam fel pont Irant, hat csak azert, mert orban mar mindenhol mindenkinek mindent megigert. Kinaban tancolt az elnok elott, Venezuelabol allitolagos magyarokat importalt, a turkoknek ezt a segitseget (lobbizast ertuk az Unioban ) igerte meg, erdogannak azt, hogy betelepitheti a terrorista es janicsarkepzojet a IX. keruletbe, putyinnak megigerte, hogy idehozhatja az eloretolt kemkozpontjat, egyszoval mindenkinek mindent,. Es minderre a penzt a rabszolgatorvennyel megnyomoritott magyar melosok adoforintjaibol teszi.
Magyarul: imadja a mas farkaval verni a csollanyt...:)
Macskaszem
@Eriksson: @Eriksson: Várhelyi megígérte...térdem csapkodom a röhögéstől. Orbán is megígérte...és azt is mondta, ne azt figyeljék, mit mond, mert az szerinte se ér szart se. Nos Várhelyi szóban egyből megtagadta a főnökét, azt mondta amit elvártak tőle. És azt fogja csinálni, amit orbán elvár tőle.
Eriksson
@Macskaszem: Ez prejudikáció. Ilyen értelemben soha senkiben nem lehetne megbízni.
Macskaszem
@Eriksson: Másoknak lehet adni a szavára, de a fideszére tilos. Kiismerték már, ez van.
Eriksson
@Macskaszem: Az irányvonal a lényeg, a politikai érdekek naponta változnak a helyzettől függően.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.