A menzapályázaton győztest hirdetett a Kispesti Önkormányzat illetékes bizottsága, azonban a tegnapi támadások után Gajda Péter polgármester nem írja alá a szerződést, állásfoglalást kért a Közbeszerzési Döntőbizottságtól és a Fővárosi Kormányhivataltól is.

Megakadályozta a Momentum, hogy a szocik Mészáros Lőrinc zsebét tömjék

Gajda Péter kispesti polgármester nem írja alá a közétkeztetésre vonatkozó szerződést – jelentette be a polgármester a Facebook-oldalán. A menzapályázaton hárman indultak, végül egy cég maradt talpon, a tavaly alapított Szakácstündér Kft., amely a pályázatban vállalta, alvállalkozóként bevonja az üzemeltető Klassz Menzát, csakhogy arra korábban rengetetg panasz érkezett. A Klasszt – a sajtóban és a politikusok közül többen – Mészáros-közeliként emlegetik, azonban ez nem bizonyítható, csak egy nagyon áttételes és távoli kapcsolat fedezhető fel Mészáros korábbi érdekeltsége és a Klassz Menza tulajdonosa között.

A menzapályázatról ma döntött a Kispesti Önkormányzat Közbeszerzési és Közétkeztetési Bizottsága, amely értelemszerűen a Szakácstündért hozta ki győztesnek. A bizottság egyik tagja, a momentumos Paróczai Anikó nemmel szavazott, majd egy Facebook-posztban fakadt ki: a döntés felháborító, az ülésen többször jelezte, hogy a közbeszerzést érvényteleníteni kell, új pályázatra van szükség.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is kommentálta a döntést – aki az egész ügynek nagyobb nyilvánosságot adott azzal, hogy Facebook-oldalán "fideszes módinak" tartotta, hogy Kispesten az egy állva maradt ajánlattevőből választják ki a győztest, ma pedig azt írta,

a kispesti városvezetés szembe köpött minden tisztességes ellenzéki politikust.

Gajda Péter polgármesternél a bírálatok után betelt a pohár: noha biztos benne, hogy "most is szabályosan járt el az illetékes grémium", a biztonság kedvéért a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz és a Fővárosi Kormányhivatalhoz fordul állásfoglalással azért, hogy kiderüljön, az önkormányzat a jogszabályoknak megfelelően járt-e el. A válaszig nem írja alá a szerződést. Gajda közölte azt is, elindították a sajtó helyreigazítási kérelmeket és további feljelentéseket is tesznek.

Tudom, hogy mostanában nagyon divatos Kispestet rugdosni, de egy ilyen ügy esetében úgy érzem sokan túlléptek egy határt

- írta a polgármester.

(Kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Forrás: hvg.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@nemkati: A Fidesz "hazudozásai" azok, amiket ti, bolsik ráhazudtok! Ezek a "csontvázak", amik esegetnek ki a szekrényből! Neked nincsenek efftársaid? Ehhez képest ugyanazt a hazug mantrát tolod, mint akármelyik bolsevik csapat. Ez mutatja: ebben is hazudsz! A Fidesz lenne a bolsevik? Na! Már ezt is rájuk kell hazudnotok? Ez valami "mozgalmi határozat", vagy csak a de genere bolsevizmus? Én egyébként, még anno, csak arról értesültem, hogy Böszmefi vezéretek emberek százezreinek a fizetését és nyugdíjasok millióinak a nyugdíját nyulta le. De hazudd ezt is a Fideszre, számodra az a "testhezálló"!
nemkati
@ómió: Aki itt hazudozik, az te vagy. Milyen Böszmefi vezérről hablatyolsz? Bajnaira gondolsz? A 13. nyugdíjat az MSZP-SZDSZ kormány vezette be, és a világválság kellős közepén a Bajnai kormány alatt a Parlament megszavazta a megszüntetését a világgazdasági válság miatt. Észrevétele, hozzászólása se a te efftársaidnak, se a dagadt törpének nem volt a szavazáskor. Ha a g..i nem hazudja tele az országot, és nem vezeti meg az olyan hibbantakat, mint te is, és nem ígér még 14. havi nyugdíjat is, akkor 2010-ben nem kerül hatalomra ez a kártékony g..i. És ha marad a szoci kormány, akkor a válság elmúltával megint bevezették volna. Lassan 10 éve tombol ez az elmebeteg az országban. Ha annyira hasít a gazdaság, miért is nem vezették már be a 13., sőt a 14. havit??? Mert azt senki ne gondolja, hogy az a morzsa, amit a nyugdíjasoknak odavet amikor az érdeke úgy kívánja, az felér egy havi nyugdíjjal. Helló, röfik!!
ómió
@nemkati: Kár a hazug lényeteket másokra hazudni próbálni! Azt csak zombicsapataitok cumizzák! A 13. havi nyugdíjat meg azért loptátok el, sokaktól kétszer is, mert államcsődbe döntöttétek az országot! És nem azért, mert most a másikra hazudod, hogy "nem ellenezte"! Böszme vezíred visítva rohant az IMF-hez gigakölcsönért, mert kopogtatott az államcsőd! Válság az mindenkinek volt, de államcsőd előtt csak a "hozzáértők" álltak, mint a bolsi magyar kormány! Aztán meg is kapta a gigakölcsönt, aminek a fejében ezerrel zsebelte a magyart! Ezek vagytok ti! 94. után is népzsebelés, 2002. után meg országlegatyásítás és utána népzsebelés! Évi kétszeri gázáremeléssel, mint hab a tortán! Ne hazudd már ide, hogy fölöttünk lógó államcsőddel itt bárki 14. havi nyugdíjat ígért volna! Vagy eleve hazugságra álló szájjal mást nem tudsz? A bolsik újra bevezették volna?? Bruhaha! Röhögés nélkül tudtad ezt leírni? Pedig standupon jó poén lenne! Ez a kormány nem ígért ilyet, a gazdaságot kellett felpörgetni, felzárkóztatni a bolsi lerohasztás után, de egyébként is, a legközelebbi bolsi kormány újra ellopná! Ezek vagytok ti! Aljadék komcsik! Még, ha magatok helyett másokat hibbantozol meg elmebetegezel is!
kereső
Má1 nem azér- de nem az "államcsőd" veszélye miatt kellett, az IMF kölcsön - hanem a magyar nemzeti valuta védelmébená- hogy ne lehessen játszadozni a forinttal, legyen mögötte stabil deviza tartalék. A kölcsön nagy része az MNB trezorjába került deviza tartalékként- amit aztán az unortodioxia atyja el is kótya-vetyélt. ( ezzel is "snóblizott"- tőzsdézett a drága ember , mint az aranytartalékkal). Ja olyannyira volt államcsőd közeli helyzet- hogy egyetlen bank volt Magyarországon, amely támogatásra szorult- az az OTP volt. Ja, egy csődközeli országban.Ezt vizionálta a fidess 2010 augusztusában, amikor is elszállt erre a hirre a forint árfolyamma, a deviza alapú hitelesek meg a gödörbe. (Megyőződés, hogy a fiúk- shortoltak!, és bennfentes informnációt használtak fel- ami meg ugye bűncselekményde ennek se lett/lesz semmiféle következménye, mint a quaestor bennfentes információ kiadásnak/ ja ott csak 35000 kis befektető fut a pénze után).Orbán tényleg nem igért 2008-2010 között 14. havi nyugdijat- azt 2006-ban igérte.
division
"csakhogy arra korábban rengeteg panasz érkezett."
Csak kóstolnák meg ezek a fanyalgók az iskolai menzát a gyerekeim iskolájában, egyből megváltozna a véleményük, ráadásul ők nem ingyenélőként kapják, hanem ki van fizetve, még jogom is lenne reklamálni, csak minek. Rakok nekik pluszban uzsonnát, plusz még ebédet is szoktam olykor hozatni nekik ha éhesek maradnak néha.
Rockxy
éjjena momentum, mega szocik, mega mészároslőrinc üres zsebe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.