A menzapályázaton győztest hirdetett a Kispesti Önkormányzat illetékes bizottsága, azonban a tegnapi támadások után Gajda Péter polgármester nem írja alá a szerződést, állásfoglalást kért a Közbeszerzési Döntőbizottságtól és a Fővárosi Kormányhivataltól is.

Megakadályozta a Momentum, hogy a szocik Mészáros Lőrinc zsebét tömjék

Gajda Péter kispesti polgármester nem írja alá a közétkeztetésre vonatkozó szerződést – jelentette be a polgármester a Facebook-oldalán. A menzapályázaton hárman indultak, végül egy cég maradt talpon, a tavaly alapított Szakácstündér Kft., amely a pályázatban vállalta, alvállalkozóként bevonja az üzemeltető Klassz Menzát, csakhogy arra korábban rengetetg panasz érkezett. A Klasszt – a sajtóban és a politikusok közül többen – Mészáros-közeliként emlegetik, azonban ez nem bizonyítható, csak egy nagyon áttételes és távoli kapcsolat fedezhető fel Mészáros korábbi érdekeltsége és a Klassz Menza tulajdonosa között.

A menzapályázatról ma döntött a Kispesti Önkormányzat Közbeszerzési és Közétkeztetési Bizottsága, amely értelemszerűen a Szakácstündért hozta ki győztesnek. A bizottság egyik tagja, a momentumos Paróczai Anikó nemmel szavazott, majd egy Facebook-posztban fakadt ki: a döntés felháborító, az ülésen többször jelezte, hogy a közbeszerzést érvényteleníteni kell, új pályázatra van szükség.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is kommentálta a döntést – aki az egész ügynek nagyobb nyilvánosságot adott azzal, hogy Facebook-oldalán "fideszes módinak" tartotta, hogy Kispesten az egy állva maradt ajánlattevőből választják ki a győztest, ma pedig azt írta,

a kispesti városvezetés szembe köpött minden tisztességes ellenzéki politikust.

Gajda Péter polgármesternél a bírálatok után betelt a pohár: noha biztos benne, hogy "most is szabályosan járt el az illetékes grémium", a biztonság kedvéért a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz és a Fővárosi Kormányhivatalhoz fordul állásfoglalással azért, hogy kiderüljön, az önkormányzat a jogszabályoknak megfelelően járt-e el. A válaszig nem írja alá a szerződést. Gajda közölte azt is, elindították a sajtó helyreigazítási kérelmeket és további feljelentéseket is tesznek.

Tudom, hogy mostanában nagyon divatos Kispestet rugdosni, de egy ilyen ügy esetében úgy érzem sokan túlléptek egy határt

- írta a polgármester.

(Kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Forrás: hvg.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Ez így egy hamisított hír, hiszen az egész ügyet (szokás szerint) Hadházy Ákos tárta fel, ehhez a Momentumnak semmi köze nem volt.
Az, hogy a szavazásnál a Momentumos nemmel szavazott, az nem ugyanaz, mint amit Hadházy tett az ügy nyilvánosságra kerülésével!
Béla333
Nem kellene számonkérni az MSZP-t, hogy mi ez az egész?
Mondjuk nekem nem újdonság az MSZP-Fidesz közös közpénz lopkodás, de még mindig vannak, akik a Fidesszel való összejátszással az LMP-t vádolják. Meg a Jobbikot!
Ébresztő!!!
CsipkeRózsa
@Béla333: Hadházy megírta, de ő nem tudta megakadályozni, hiszen nem tagja az önkormányzatnak, a momentumos tudta megakadályozni. A cím ezért nem hazudik.
Béla333
@CsipkeRózsa: 19.45
Az egyszem nemleges Momentumos szavazat sem tudta megakadályozni.
A nyilvánosság az, ami miatt az MSZP-s pogi sértődötten bejelentette, hogy nem írja alá, ami meg az ügy nyilvánosságra kerülését illeti, azt Hadházynak köszönhetjük.
Így neki köszönhetjük, hogy egyenlőre nem merték aláírni az MSZP-sek a Fideszesekkel az újabb mutyit!
Eriksson
Ez az eset is ékes bizonyítéka annak, hogy kifejezetten üzleti érdekeltségek helyzetbe hozása a lényeg s nem a kerületi lakosok érdeke.
Szerintem nem kellene ilyen nyíltan "politizálni", mert nagyon kilóg a lóláb.
Béla333
@Eriksson: 20.05
Nem kell ilyen szofisztikáltan fogalmazni szerintem!
A helyzet az, hogy az elmúlt 30 év bizonyítja: itt egy MSZP/DK-Fidesz maffia szövetség lopja szárazra az országot és nem tűrik, hogy ebbe bárki beleköpjön! Sem balról, sem jobbról!
A közös, bűntetlen, boldog lopkodás ami ezeknek a fontos!
Eriksson
@Béla333: Csak a magadét fújod. A dolog sokkal összetettebb mert ellopni csak azt lehet, ami egyszer már meg volt.
Láttál te már stadiont lelátó nélkül? Vagy uszodát medence nélkül? Azoknak a hűlt helyét? Ha igen, akkor azt ellopták. De mivel megvannak, akkor nem lett ellopva.
F_Viktor
@Béla333: Írod:
"... itt egy MSZP/DK-Fidesz maffia szövetség lopja szárazra az országot..."

Jajjjj, már Béla, majd a 2 százalékos pártod fog kormányozni? Akik legnagyobb ellensége saját maguk?
Akikből nem kértek a saját szavazóik sem, mert a választások előtt orbán szekerét tolták, illetve mindent megtettek, hogy rombolják az ellenzéket?

Mit gondolsz, szegény új polginak és a bizottságnak kit kellett volna kihozniuk győztesnek az egyetlen érvényes pályázó közül?
Béla333
@Eriksson: 20.31
Persze hogy összetett dolog a lopás! Mert ki mondta, hogy pl a lelátón levő székeket lopják el a politikusaink? Ez baromság!
De amikor a tényleges költség két-háromszorosát fizetjük ki a csókos alvállalkozóknak a közpénzből, ezt nevezzük lopásnak!
Amikor valamit meg lehet csinálni 100-ért, de a csókos alvállalkozó rosszabb minőségben megcsinálja 200-300-ért úgy, hogy abból visszaoszt a megrendelőnek, akkor azt nyugodtan nevezhetjük lopásnak!
Béla333
@F_Viktor: 20.39
Nekem nincs pártom! Valóban szimpatizáltam az LMP-vel a '18-as választások előtt és alatt, de azóta nincs pártom!
Okos hozzászólásodra:
1./ Nem új a polgi, újra lett választva.
2./ 1 pályázó azért volt, amiért az elmúlt évtizedekben mindig: meghívásos, mutyis pályázatoknál mindig meg lehetett oldani, hogy csak egy maradjon...
3./ Hogy az az egy maradék éppen a gázszerelő érdekeltsége? Biztos véletlen...
Eriksson
@Béla333: Mondom, ellopni csak azt lehet, ami egyszer már meg volt.
"tényleges költség két-háromszorosát fizetjük ki a". "abból visszaoszt a megrendelőnek" Hol itt a lopás?
"Fogalma
Aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa, lopást követ el."
De ha eleve kapja? Legfeljebb zsebreteszi, de nem lopja.
Béla333
@Eriksson: 21.00
Gondolom, te azért valójában nem vagy ennyire hülye, csak úgy teszel!
Ha az adóforintjainkból meg lehet valósítani 100 Forintért, de azt a korrupciós csatornákon keresztül 200-ért vagy éppen 300-ért csináltatjuk meg azokkal a vállalkozásokkal, akik visszaosztják a felülszámlázott részt, akkor az lopás.
Ha ezt nem érted meg, az a te problémád!
Eriksson
@Béla333: Ezt a kis riportot ha nagyon figyelmesen végighallgatod - de végig, sok mindent másként fogsz értékelni
www.youtube.com/watch?v=XQrnocg26Is
F_Viktor
@Béla333: Írod:
"1 pályázó azért volt, amiért az elmúlt évtizedekben mindig: meghívásos, mutyis pályázatoknál mindig meg lehetett oldani, hogy csak egy maradjon..."

A közétkeztetés rendszerét a mai formában fityeszes mutyi. Azaz kikerülhetetlen a fityesz maffia és a fityeszes oligarchák.
Ezért kár neked MSZP/DK/fityesz mutyit emlegetned, vesd már le a Gyurcsány fóbiádat.
Igen, megtehette volna Gajda és a bizottság, hogy érvénytelennek nyilvánítja a pályázatot, pl. arra hivatkozva, hogy nem fogadja el alvállalkozóként a Klassz Menzát, s új pályázatot ír ki, de akkor veszélyezteti a menzások ellátását, s következő körben ugyanúgy egyetlen fityeszes oligarcha marad talpon.

Írod:@Eriksson: 21.00
"Gondolom, te azért valójában nem vagy ennyire hülye, csak úgy teszel!"

Rosszul gondolod, @Eriksson: tényleg ennyire sötét :-)))
ómió
Csak nem maradt ki belőle a "visszaosztási ráta"?
nemkati
@ómió: Szeretnéd, hogy az ellenzék is magáévá tegye ezt a jó kis fideszes találmányt, a visszaosztási rátát? Mert akkor a fideszesek végre szabadabban alkalmazhatnák? Netán még törvényre is emelnék?
ómió
@nemkati: "fideszes találmány"? "az ellenzék magáévá tegye"? Hogy lehetsz ekkora "lemaradásban"? Lackner efftársad (Kispesti Önkormányzat) a "visszaosztás" témában "exkluzív interjút" adott, hisz náluk ez évek óta bejáratott efftársi szokás! Talán még doktorit is ír belőle, hogy hogyan működtetik ők ott az efftársi "visszaosztást"! Törvény se kell hozzá nekik és - mint mondja - évi 100 millát "csinálnak" maguknak per kopf! Aki ott erre nem képes - mondja ő - az hülye! Lemaradtál róla? Így nagyon könnyű lehet a Fideszre hazudni!
nemkati
@ómió: Fideszre, hazudni: össze nem illő fogalmak. Látod, hogy elterjedt az "alkotmányos költség"? Kinek a találmánya?
Kormányon levők és ellenzékiek esetében hatalmas a különbség. A kormányon levők lábai előtt óriási pénzek és lehetőségek hevernek, és ők minden alkalommal le is hajolnak érte, védekezés, szégyenérzet nincs, hiszen ők megtehetik. Az ellenzék viszont tudja, mekkora kárt okoz a hitelességüknek egyetlen ilyen eset is. Határozottan el is ítélik az ilyen magatartást, de ezt már nehéz lesz nekik kezelni, ez tény. Te pedig ugyanúgy alkalmazod a kettős mércét, mint a mostani hatalom. Mikor emelted fel a szavad mondjuk Voldemort vagy Simonka dolgai ellen, hogy a többi tízezret ne is említsem?
ómió
@nemkati: Fideszre hazudni az nem össze nem illő fogalom, hanem bolsevik "ima"! Mindennapos! Lackner efftársad "művét" az imént te is megpróbáltad! Nem jött össze! Amúgy ki, miért "hajol le"? A most alakult bolsevik önkormányzatok első dolga volt, hogy saját fizuját emelje meg! Nem kicsit! Brutálisan! Akkor ki is "hajol le" és miért is? Még, hogy "elitélik az ilyen magatartást"? Standupoljál vele! Kiröhögnek a pódiumról! Én speciel a hazudozásaitokat nem tudom követni, szóval, amelyikről nem tudok, az nem a véletlen műve!
nemkati
@ómió: Látom, a Fidesz hazudozásaira szemedet behunyod, az ellenzéknél meg ha nincs, kitalálsz. Lackner nem az én "efftársam", egyáltalán nincsenek "efftársaim", Lacknerről azt se tudtam hogy van, amíg ez az ügy ki nem derült. Bolsevik önkormányzatok, hát igen, azok mind a fideszes önkormányzatok, most, hogy egy csomó helyen ki lettek rugdosva, sorra dőlnek ki az otthagyott csontvázaik a szekrényeikből. Ezekről véletlenül nem hallottál, gondolom.

Abban a kerületben, ahol én lakom (XV.) az önkormányzat többezer dolgozója (ovodák, iskolák, rendelőintézetek stb. dolgozói) kapott fizetésemelést. Erre gondolsz? Szerinted nem kellett volna, netán pontosan tudod, hogy eddig is túl voltak fizetve az önkormányzati dolgozók? Itt, ahol az előző fideszes többség hónapokon keresztül megakadályozta, hogy a kerületnek költségvetése legyen, és februárban megakadályozta a béremelésüket is? Érdekesen gondolkodsz.
ómió
@nemkati: A Fidesz "hazudozásai" azok, amiket ti, bolsik ráhazudtok! Ezek a "csontvázak", amik esegetnek ki a szekrényből! Neked nincsenek efftársaid? Ehhez képest ugyanazt a hazug mantrát tolod, mint akármelyik bolsevik csapat. Ez mutatja: ebben is hazudsz! A Fidesz lenne a bolsevik? Na! Már ezt is rájuk kell hazudnotok? Ez valami "mozgalmi határozat", vagy csak a de genere bolsevizmus? Én egyébként, még anno, csak arról értesültem, hogy Böszmefi vezéretek emberek százezreinek a fizetését és nyugdíjasok millióinak a nyugdíját nyulta le. De hazudd ezt is a Fideszre, számodra az a "testhezálló"!
nemkati
@ómió: Aki itt hazudozik, az te vagy. Milyen Böszmefi vezérről hablatyolsz? Bajnaira gondolsz? A 13. nyugdíjat az MSZP-SZDSZ kormány vezette be, és a világválság kellős közepén a Bajnai kormány alatt a Parlament megszavazta a megszüntetését a világgazdasági válság miatt. Észrevétele, hozzászólása se a te efftársaidnak, se a dagadt törpének nem volt a szavazáskor. Ha a g..i nem hazudja tele az országot, és nem vezeti meg az olyan hibbantakat, mint te is, és nem ígér még 14. havi nyugdíjat is, akkor 2010-ben nem kerül hatalomra ez a kártékony g..i. És ha marad a szoci kormány, akkor a válság elmúltával megint bevezették volna. Lassan 10 éve tombol ez az elmebeteg az országban. Ha annyira hasít a gazdaság, miért is nem vezették már be a 13., sőt a 14. havit??? Mert azt senki ne gondolja, hogy az a morzsa, amit a nyugdíjasoknak odavet amikor az érdeke úgy kívánja, az felér egy havi nyugdíjjal. Helló, röfik!!
ómió
@nemkati: Kár a hazug lényeteket másokra hazudni próbálni! Azt csak zombicsapataitok cumizzák! A 13. havi nyugdíjat meg azért loptátok el, sokaktól kétszer is, mert államcsődbe döntöttétek az országot! És nem azért, mert most a másikra hazudod, hogy "nem ellenezte"! Böszme vezíred visítva rohant az IMF-hez gigakölcsönért, mert kopogtatott az államcsőd! Válság az mindenkinek volt, de államcsőd előtt csak a "hozzáértők" álltak, mint a bolsi magyar kormány! Aztán meg is kapta a gigakölcsönt, aminek a fejében ezerrel zsebelte a magyart! Ezek vagytok ti! 94. után is népzsebelés, 2002. után meg országlegatyásítás és utána népzsebelés! Évi kétszeri gázáremeléssel, mint hab a tortán! Ne hazudd már ide, hogy fölöttünk lógó államcsőddel itt bárki 14. havi nyugdíjat ígért volna! Vagy eleve hazugságra álló szájjal mást nem tudsz? A bolsik újra bevezették volna?? Bruhaha! Röhögés nélkül tudtad ezt leírni? Pedig standupon jó poén lenne! Ez a kormány nem ígért ilyet, a gazdaságot kellett felpörgetni, felzárkóztatni a bolsi lerohasztás után, de egyébként is, a legközelebbi bolsi kormány újra ellopná! Ezek vagytok ti! Aljadék komcsik! Még, ha magatok helyett másokat hibbantozol meg elmebetegezel is!
kereső
Má1 nem azér- de nem az "államcsőd" veszélye miatt kellett, az IMF kölcsön - hanem a magyar nemzeti valuta védelmébená- hogy ne lehessen játszadozni a forinttal, legyen mögötte stabil deviza tartalék. A kölcsön nagy része az MNB trezorjába került deviza tartalékként- amit aztán az unortodioxia atyja el is kótya-vetyélt. ( ezzel is "snóblizott"- tőzsdézett a drága ember , mint az aranytartalékkal). Ja olyannyira volt államcsőd közeli helyzet- hogy egyetlen bank volt Magyarországon, amely támogatásra szorult- az az OTP volt. Ja, egy csődközeli országban.Ezt vizionálta a fidess 2010 augusztusában, amikor is elszállt erre a hirre a forint árfolyamma, a deviza alapú hitelesek meg a gödörbe. (Megyőződés, hogy a fiúk- shortoltak!, és bennfentes informnációt használtak fel- ami meg ugye bűncselekményde ennek se lett/lesz semmiféle következménye, mint a quaestor bennfentes információ kiadásnak/ ja ott csak 35000 kis befektető fut a pénze után).Orbán tényleg nem igért 2008-2010 között 14. havi nyugdijat- azt 2006-ban igérte.
division
"csakhogy arra korábban rengeteg panasz érkezett."
Csak kóstolnák meg ezek a fanyalgók az iskolai menzát a gyerekeim iskolájában, egyből megváltozna a véleményük, ráadásul ők nem ingyenélőként kapják, hanem ki van fizetve, még jogom is lenne reklamálni, csak minek. Rakok nekik pluszban uzsonnát, plusz még ebédet is szoktam olykor hozatni nekik ha éhesek maradnak néha.
Rockxy
éjjena momentum, mega szocik, mega mészároslőrinc üres zsebe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.