Nagy Ervin a színháztörvény kapcsán egyebek között arról beszélt, hogy öngyilkosság lenne ellehetetleníteni azt a kultúrát, amely éppúgy a jobboldalé, mint a baloldalé.

Nagy Ervin is megkapta a magáét a Fidesztől, miután beszólt Kocsis Máténak

Mindezt arra reflektálva mondta, hogy Kocsis Máté "zaklatószínháznak" nevezte a Katona József Színházat a Gothár-ügy miatt. A kormány ezt használta fel indokként a színházak finanszírozásának átalakítására.

Nagy Ervin az RTL Klub Házon kívül című műsorában úgy fogalmazott, pöcegödörszerű képződmény a magyar politikai élet.

Nagyon komoly indulatokat gerjeszt bennem egy-egy ilyen félnótás országgyűlési s*ggnyalónak a hozzászólása. Olyan embereket bélyegeznek meg, akik egyébként köztiszteletnek és közszeretetnek örvendenek, akikre nem szokták rásütni, hogy 'ez állandóan ott van a baloldali tüntetésen, meg ez liberális bérenc', meg ilyeneket, nem. Mi csináljuk a munkánkat, és most jön egy ilyen Kocsis Máté-szerű képződmény – és most nem megyek egy bizonyos szint alá –, de egy ilyen ember hogy jön ahhoz, hogy minket, akit (ki merem jelenteni, hogy) egy ország szeret és tisztel – és ez nem nagyképűség, mert nem Kossuth-díjas vagyok és nem repkednek a díjak felém – egy ilyen típusú csávó azért, hogy a főmérnöknek fölfelé nyaljon, emberekről bármit ki mer jelenteni egyfajta politikai szituációban, amitől ő azt gondolja, hogy ebből valamifajta nyeresége lesz"

– mondta a Katona József Színház színésze.

Az ATV összeszedte egy videóban a fideszes reakciókat. Halász János szerint Nagy Ervin megmutatta igazi arcát, és ezzel a monológgal mindent képviselt, csak nem a kultúrát. 

Dömötör Csaba Facebook-oldalán azt írta, "Nagy Ervin a kultúra védelmére hivatkozva képződményezik, pöcegödrözik és mocsoládézik. Azt is mondja, hogy a politika ellen is használhatják majd a „kreatív energiáikat”.

Amit bemutatott, az nem kultúra, és nem is kreativitás, hanem szimpla útszéli stílus. Ezt az ellenzéki provokátoroktól megszoktuk, de a művészektől nem ezt reméljük, bármit is gondoljanak az ország dolgairól.

Bárcsak a színházi zaklatásokról mondott volna hasonló veretes véleményt. Már csak azért is, mert ha valami árt a magyar kultúrának, akkor az az, ha ezeket eltussolják

- írta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Lehet, hogy Ervin erosen fogalmazott, de a vastagboru fideszesek nem is ertenek masbol - lasd legnagyobb szoszolojuk, bzsoti veretes nyelvezetet.
A mindig is seggnyalo ader most megszolgalta mind a szep elnevezeset "bajszos szar" a "tiszteloitol", mind az "alam gojostolla" a megduplazott fizetesert - a kulfoldon tanulo lanyai ugysem lesznek raszorulva a magyar kulturara, az csak az otthon maradt szegenyeknek mutathatna remenyt...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
Csak mégegy megjegyzés. Nem pofázni kell, hanem megmagyarázni, hogy esetleg valamit félreérthetett, vagy nem jól látja. De ehhez már ész kellene. Sok-sok ész! De az nincs, csak beszólás! Mint a játszótéren, vagy még ott sem.
cirip
Sajnos vihar a biliben az összes "zaklatási botrány"! Hatalmi harc, taigetosz
Sajnos mindig is mindenhol volt , van és lesz "zaklatás". Ezen az alapon az összes színházat be lehetne zárni.Legyetek kedvesek még mélyebbre ásni, még régebbi dolgokat előkotorni, attól függően, mikor, ki(k)nek az érdekei kívánják!
Nyírfa
Nem azt mondta Orbán, hogy a magyar egy őszinte, szókimondó nép? Igaz, azt is mondta, hogy ne arra figyeljünk, amit mond, hanem, arra, amit cselekszik. Gyakorlatilag mindegy, bármit mond, bármit tesz, az átok az országra nézve.
Nagy Ervin kimondta, amit olyan sokan gondolunk, sokkal, de sokkal többen, mint ahányan elmegyünk tüntetni. Részemről respekt!
vukkocska
Nagyon tetszett Nagy Ervinnel készített beszélgetés. Ezek meg csak fröcsögjenek Kocsis Mátétól Dömötör Csabáig mind :)
Borsodi
Sok Nagy Ervin kéne és egyetlen egy Kocsis Máté se.Fideszröl meg nem is hallanánk
cikicakk55
Nagyon jól tette ngy Ervin,hogy ilyet nyilatkozott. Én is arra jutottam,mint itt oly sokan,hogy Bayer útszéli stílusa nem zavarja a FideSSt.de amit egy színész mond,jogos dühében,az már pocskondiázás. Jó lenne ha minél több olyan színész és közismert ember hallatná a hangját,akiknek a szavai,tettei eljutnak a kis emberek,az agymosott emberek fülébe is. Szerencsére látszik,hogy repedezik kívülről és belülről is a Fidesz,de nem árt a folyamatot felgyorsítani. Túl sok Magyar ember hal bele az egészségügy leamortizálásába és túl sok értelmes,okos, fiatal menekül el ebből az országból. Nem kell megvárni még el fogy a Magyar. Ellenzéki pártok,ez nektek is szól. nem egymásra kéne acsarkodni,hanem az embereket egyetlen egy nagy tömbbe fogni és úgy ráereszteni a Fideszre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.