Hat magánintézményt von állami irányítás alá a kormány – szúrta ki az mfor.hu a Magyar Közlönyben.

Magántulajdonban lévő meddőségi központokat államosít a kormány
Fotó: Pixabay

Az államosítotás előtt álló intézmények a következők:

Forgács Intézet Egészségügyi és Szolgálató Kft., Budapest,

Kaáli Ambuláns Nőgyógyászati Intézet Kft.-t, Budapest,

Kaáli REK Reprodukciós Központ Kft., Szeged,

Pannon Reprodukciós Intézet Egészségügyi és Szolgáltató Kft., Tapolca,

Várandós Egészségügyi Szolgáltató Kft., Budapest,

Sterilitas Egészségügyi Ellátó Kft., Budapest.

Novák Katalin később Facebook-oldalán ezt üzente:

Újdonságok a meddőségkezelésben!Magyarországon minden ötödik pár meddőségi problémákkal küzd. Azt szeretnénk, hogy minden vágyott gyermek megszülessen, ezért segítjük a jövőben még jobban a nehézségekbe ütköző párokat. Eltöröljük a teljesítmény volumen korlátot, azaz a jövőben a lombik kezeléseknél nem alakulhatnak ki várólisták. A kapcsolódó gyógyszerek támogatását 100%-ra emeljük és növeljük az állami felelősségvállalást, hiszen az emberi élet nem üzlet! Azért dolgozunk, hogy a jövőben mindenki egységesen magas színvonalú, ingyenes meddőségi ellátást kapjon várakozás nélkül.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
A magántulajdon szentségéről hallott már ez a nagy keresztény?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
Jól mondta egy közgazdász: Állampárt van, amely terjeszkedik mint a kisgömböc! Egyúttal ez Magyarország halála!
görbetükör
A magántulajdon szentségéről hallott már ez a nagy keresztény?
nezelodo
Vajon mi indokolja ezt a döntést? Feltétlen le kell zülleszteni ezeket az intézményeket a Kásler felügyelte szintre?
tudode
Az un. ÁLLAM a trottyos gatyájában olyan rossz gazda, mint a him -alája-, -föléje, -melléje!
.
Vajon még mire fáj a műfogsora őféleségének!!!
justhpeter
Vagyis minden ami normális volt eddig le lesz züllesztve.
Nessy
Van egy halk kérdésem! Megveszik, vagy csak közlik, hogy ez holnaptól népnemzeti, és az egész intézményre, ingatlannal,felszereléssel együtt ráteszik a mancsukat??
görbetükör
Az államositás kommcsi tempó.
"Édesapám, ezek ugyanazok."
Nessy
@görbetükör: Szép emlékű 1948-49-s évek államosítási gyakorlata!
Clavigo
Ez a zállamosítás hogy fog vajon lejatszódni ?? Aszongya a Paplanszájú ,hogy einstand,,oszt jó napot..?? Az eddigi tulajokkal mi lesz,ha nem akarnak bele egyezni ? Elássák őket ?
nezelodo
Számíthatunk arra, hogy a szép emlékű Róth Manó emlékére a kedvenc kisvendéglőnket, vagy panziónkat önként felajánlja a tulaj a százlábú Rasinak, a maradék fehér holló suszterünk meg a KTSZ-be vonul majd a vezér kedvéért, mert nem tud elszakadni a KISZ-es akcióterveitől? Jaj, hogy bír majd szegény lány a számtalan butikkal, kütyübazárral? Ja majd a fater valamelyik samesza egyéni képviselői indítvánnyal megoldja egy éjfélkor benyújtott, és azonnal jóváhagyott törvényjavaslattal a parlamentben...
karma1
Irigyek vagytok mindannyian! Hat senki se veszi eszre, hogy a Teremto Ero, Kozepeuropa Genhordozoja most azt talalta ki, hogy akinek nehezen szuletik (vagy eddig sehogyse - gyereke, akkor azok ellatogatnak ezekbe az allamositott megtermekenyitokbe, ahol a Lankadtpocsu Genhordozo azonnal tesz rola, hogy a leendo kismamanak a fule is kette alljon, oszt jonapot.
Ebben is o akar az elso lenni, a Problemamegoldo Harcos keresztapa. Mondom, irigyek vagytok,...
@Gauntlet: 14.56-ra: valoszinu a baratod nem ezt mondta, hanem forditva egy kicsit: PARTallam van, vagyis a fidesz part a parterdekeket tette az allam es az allampolgar erdekei ele... (Allampart mindenki lehet(ne), ha a puhos odaengedne a kormanyzashoz oket)
nezelodo
@karma1: Lehet, hogy kicsit bonyolultak vagyunk, és egyszerűbb szándék vezérli a főnit. Előfordulhat, hogy nem passzolnak a NER-be ezek a cégek, mert nincs három hónapos várólista, meg teljesítmény volumen korlát! Aztán még nincs kiírva a cégtáblán, hogy "Lánynak szülni dicsőség, asszonynak kötelesség!"
A következő a falusi temetők lesznek, mert az van kiírva, hogy "Feltámadunk". Ki kell javítani, Hofit utánozva hogy "Fel, támadunk!" Végül is a NER-ben harcos nemzet lettünk, azt pedig hogy hol kezdünk újabb csatát, majd óriásplakáton időben tudatja a vezér!
karma1
@nezelodo: Szerintem csak az jar az agyaban, hogy valamelyik orvosbaronak hogy tudna atpasszolni egy jol kiepitett maganrendelot, amit NEM fideszes orvos tulajdonol ebben a pillanatban. Ugyanigy volt a kaszinokkal - nehany tisztesseges, adozo embere volt a biznisz, akik befizettek az adot a NAV-nak, mert megerte nekik, erre gyorsan hozott egy rendeletet a puhos, hogy erkolcstelen, rontja a gyerekek erkolcset, blablabla, aztan 3 honap mulva letette ezusttalcan a ven parokasnak, habbal a tortan, hogy meg csak penztargepet se kelljen bekotnie a NAV-hoz, amire a legutolso susztert is kotelezik Magyarorszagon. Aztan elvette a trafikokat 20 000 embertol, majd hozott egy mukodesi teruletrol szolo torvenyt, es akiktol elvette a trafikot, foldonfutova teve oket az utcara dobta, helyukbe fideszes csokosokat ultetve... Sok bune van ennek a szemet bandanak...
nezelodo
@karma1: A játékgépek betiltásában és "újraosztásában azért meghatározó szerepe volt a dugva tartott tesó játékgép szenvedélyének is. Ráadásul vonzódik a kovácsoltvas kerítések utaztatásához is a MÉH telepre...
karma1
@nezelodo: Kar, hogy itt a lajknal nincs valasztasi lehetoseg a reakciora... TENYLEG??? Ifjabb orban gyozo lenne a dugott teso, aki gepfuggo? Errol meg nem is hallottam... Dehat nem bongeszhetek allandoan a neten ilyesmik kozott? Koszonom a kiegeszito infot!...:)
nezelodo
@karma1: Nem hülyék a népek, hogy Csákváron hangosan kiabálják a hatvanpusztai kerítést, stb. Hallgat a mély...
kereső
És minden nőnek kötelező lesz európa DNS-t igénybe venni donornak? Sok-sok pici kis orbán. Brrrrrrrrr...
Komolyra- ezek amihez eddig hozzányúltak, az kivétel nélkül xarrá vált- kivéve nekik, mert a csókosnak, rokonnak sok-sok pénzt termelt. Kiváncsi vagyok- ki fogja megkapni az "üzletet", mert semmi másról nem lehet szó- hiszen eddig ezek a meddőségi központok az ördög találmányai voltak, és semmijen azon kesergett, hogy elpusztitják a be nem ültetett életképes zigótákat.
Veres András meg arról értekezett nem is olyan régen - ,hogy a lombikbébi program minden formája BŰN!( magyar nemzet ,,,)
Az államositás? Mégis hogyan?Persze majd "nemzethy közérdekre" hivatkozva kisajátitanak?
szegfue
Az azért elgondolkodtató, hogy ezekkel a magánintézményekkel miért nem köt szerződést az OEP és fizetné a meddőséggel kapcsolatos kiadásokat?! Meglehetősen "érdekes" lesz ezeknek az intézményeknek az "államositása"... pl. a jelenleg ott dolgozóknak az állam fizeti majd a azt a bért, amit most kapnak (ami nyilván jóval az átlagon felül lehet), vagy "szélnek eresztik" őket?!
Nessy
@szegfue: Majd akad valami kedves rokon, barát, ismerős, akinek kell egy jól jövedelmező állás! Nem baj, ha nem ért hozzá, lényeg a lojalitás! Egyre gyakrabban találkozik ezzel az ember. Ezért nem lehet csodálkozni, ha valamiből népnemzeti lesz, annak annyi!
solidedge
Már elég öreg vagyok de talán megérem amikor államosítják Mészáros Lőrinc vagyonát.
volvós
Én is arra gondoltam, hogy a méhszaroslölőke nyeri meg a pályázatot,
talán még ehhez is ért ??? Igaz Ő csak egy " gázszerelő " kontár...
szegfue
@Nessy: Hát akkor ebből nem lesz több gyermek, mint ahogy remélik!!!
advocat
Nemzeti Gyereknövelő Vállalat lesz? Mint Rákosi elvtárs idejében is minden NEMZETI volt! (Van ilyen Rákosista fotóm, megküldjem?)
nezelodo
@karma1: Van egy harmadik tesó, azt nem lehet látni, nagyon becsípődött neki a játékgép, na meg a bankkártyák, és némi önmérsékletre szorították ez ügyben. A helyiek szerint a hatvanpusztai kovácsoltvas kerítés felkeltette a majorság megvásárlása után az érdeklődését, de nem mint 19. századi alkotás, hanem mint eladható haszonvas.
karma1
@easissen: menj mar anyadba az osszes rohadt nickneveddel egyutt, te szemetlada! Rongald mashol a levegot, te szar parazita!
karma1
@nezelodo: Tan csak nem a szakmai ver utkozott ki a putriszokeveny familian?...:o))))
Eladott Ország
Mindeközben egyéb frontokon is megérkeztünk a pártállami időkbe, aki nem élt az 50-es években, annak most itt a remek alkalom, hogy belekóstoljon. Hat darab meddőségi központot ÁLLAMOSÍT a kormány. Mondom hat darab MAGÁNTULAJDONBAN lévő meddőségi központot. Az intézkedést Novák Katalin egy fideszes házi konferencián már félszájjal belengette, mondván, hogy a kormány segíteni akar a 150 ezer meddőségi problémával küzdő párnak, ezért a meddőségi kezelések a jövőben olcsóbbak, gyorsabbak és mindenki számára hozzáférhetőek lesznek. Az emberi élet nem üzlet – mondá a 22 éves egyetemista államtitkár-helyettes főnöke, és nem nyílt meg alatta a föld. Tehát a kormány segíteni akar, ezért magántulajdonban levő intézményekre ráteszi az enyves kezét. Vagy úgy. Nem tudom, hogy ezeknek a magántulajdonoknak a tulajdonosai ez idő tájt éppen mit csinálnak, de nem hallom, hogy ordítanának, úgyhogy biztos minden rendben van. Engem azért érdekelne, hogy ahhoz, hogy január elsejétől ingyenessé váljanak a meddőségkezelésben használt, jelenleg is finanszírozott gyógyszerek és meddőségi beavatkozások, ahhoz miért kell lenyúlni magántulajdonokat. Államilag. Akkor mi volt a baj a Rákosi-rendszerrel?Érdekelne, mitől lesz jobb az állami rendszer, hogyan férnek majd hozzá többen a kezelésekhez, honnan lesz több orvos, több eszköz? Ki fogja fizetni azokat az orvosokat, akik eztán közalkalmazottak lesznek? Vagy nem? Egyáltalán milyen jogi alapja van az államosításnak, és mekkora görénység kell ahhoz, hogy a magyar egészségügyet lepusztító állampárt vegye magának a bátorságot, hogy arról pofázzon: az emberi élet nem üzlet. Mondjuk ez szó szerint igaz. A lopás és a korrupció a legnagyobb üzlet.
A magánklinikákat meg azért államosították, mert rájöttek, hogy milyen nagy üzlet és különben is kell a hely a csókos fideszes orvosoknak. Azonkívül minden nőbe több hímivarsejtet fognak beültetni, hogy nagyobb legyen a szaporulat.Talán az eddigi tulajdonosokat megkérdezték: adjátok? vagy úgyis visszük !
Eladott Ország
@karma1: ma, 11:33; Putriszökevény, A TÉBOLY KÉPEI. A GRAZI ÁPOLTTÓL A LIBASZAROS FOCIPÁLYA MELLETT ELPÖF... www.facebook.com/watch/?v=2217121705023042
img.index.hu/imgfrm/5/8/6/0/MED_0014145860.jpg
Lepényleső
...s mivel a napkirálytól tudjuk; "Az állam én vagyok!" - sejthető,hogy kié lesznek a tulajdonjogok?
nezelodo
Feltételezem, az pusztán a véletlen műve, hogy egyetlen intézmény sincs olyan a listán, amelyik nem ellenzéki vezetésű településen tevékenykedik.
Eriksson
Tuti biztos, hogy jó pár magán doktor úrnak mos másképpen lesz gazdaságilag.
Azért ha belegondolunk, a leendő kismamáknak oltári nagy segítség lesz, ha minden kezelést ingyen fognak kapni ezután.
Ismerek olyan fiatalasszonyt aki milliókat költött művi megtermékenyítésekre, eredmény nélkül. Ma már túl van a negyvenen, lemondott a vágyott babáról. Azt a sok herce-hurcát, szenvedést, vesztett reményt senki nem fogja tudni feledtetni vele.
karma1
@kereső: Mar megjelent kasler agymenese: Nemzeti Reprodukcios Kozpontot FOG letrehozni - most mar ugye megvan, mibol, friss faszolas! - szoval ha ezt a 6 jolmukodo meddosegi kozpontot kezbekaphatja, csinal majd belole egy silany kis valamit, es mar megvan a cel is: 2022-re 4000 gyerek fog szuletni a jovoltukbol! Az Orwell altal elkepzelt ijeszto vilag kutyafasza ezekhez az elmebetegekhez kepest,. Kivancsi vagyok, mikor jon majd be a kepbe mengele es az o kiserletei, mint kiindulopont?
tudode
Bármire, amire ráteszi a tapogatóját a közjogilag érvénytelenül partizánkodó kormány(fő), annak annyi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.