A Mol-csoport csalódottan értesült a Zágráb Megyei Bíróság ítéletéről a Sanader-perben, hiszen a korábbi határozatok, mind a magyar hatóságok, mind pedig a horvát kormány által kezdeményezett nemzetközi választottbíróság (UNCITRAL) részéről azt állapították meg, hogy a Mol nem követett el bűncselekményt – közölte a cég.

A Mol-nak nem tetszik, hogy börtönre ítélték a vezérét

Azt is megjegyezték, a Mol ragaszkodik korábbi érveihez, határozottan visszautasítja a nem megfelelő üzleti magatartásra vonatkozó állításokat, és továbbra is minden eszközzel védekezik a bűncselekménnyel kapcsolatos alaptalan vádak ellen.

"Csalódás van bennünk, de meglepetés nincs: ez már nem az első tisztességtelen eljárás volt, amit Horvátországban folytattak le" – írták.

Legutóbb 2015-ben a horvát alkotmánybíróság is hatályon kívül helyezte azt az Ivo Sanader volt horvát miniszterelnök büntetőügyében hozott ítéletet, amely kimondta, hogy a korábbi miniszterelnök kenőpénzt fogadott el az INA-val kapcsolatban – emlékeztettek. A bíróság akkor is több, súlyos eljárási hibát jelzett, és a bírósági eljárás újrakezdésére kötelezte a zágrábi megyei bíróságot.

Ezzel egybevág a magyar Fővárosi Törvényszék döntése miszerint fennállt a veszélye annak, hogy a horvátországi eljárás során sérül a tisztességes eljáráshoz való jog és nem biztosítható az ügy pártatlan elbírálása – jegyezték meg.

Leszögezték, az elnök-vezérigazgató továbbra is teljes mértékben élvezi a Mol-csoport Igazgatóságának bizalmát és támogatását. "A Mol INA-val kapcsolatos stratégiája pedig változatlan, ahogyan azt néhány hete is bebizonyítottuk a rijekai maradékfeldolgozási projekttel kapcsolatos beruházási döntés jóváhagyásával" – áll a közleményben.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
"Csalódás van bennünk, de meglepetés nincs: ez már nem az első tisztességtelen eljárás volt, amit Horvátországban folytattak le" – írták.
Igazatok van. Tisztességes eljárás csak itthon van nektek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Talán delegálni kellene Polt Pétert, hogy bemutassa , a magyar ügyészi gyakorlatot!
szegfue
Naná, hogy "nem tetszik" a Mol-nak!! Hernádi ugyan miből fizethette ki a 10 mill. EUR-t, a saját zsebéből?! "Csak ugy" a volt horvát m.elnököt sem vádolták volna, ha nem lenne benne valami igazság...
Csizmás Kond
... akkor most szeretnétek ha bezárnák ?
jesz
@Csizmás Kond: semmi esetre sem. Nem jó senkinek, ha guggolóba teszik. Még belegondolni is rossz, hogy itt marad a MOL vezető nélkül?...brrrr..csak jönnének-mennének az emberek, kedvetlenül, még a koszt sem esne jól...aztán a kasszát sem lehetne rábízni akárkire.

Így jó, ahogy van. (kíváncsi vagyok, a Momentum megkérdezi-e valaha, mennyibe is fáj nekünk ez a per?)
Lepényleső
Vajon melyik elítéltnek tetszik,hogy elítélik a köztörvényes (vagy egyéb) bűneiért? Ezen ugyan nem is lehet
csodálkozni,hiszen le van írva hogy Horvátországban? Itt továbbra is bűnözhet szabadon,hiszen ilyen a hatalom?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.