De nem tűnik el a politikából.

Az Index cikke szerint Twitteren jelentette be Szanyi Tibor, az MSZP emblematikus politikusa, hogy megszüntette az MSZP-beli párttagságát. 

Szanyi Tibornak már nem elég baloldali az MSZP, kilépett a pártból

Fotó: YouTube

Szanyi a Twitteren a következőt írta január 6-án, hétfőn reggel:

Vízkereszt, vagy a jó boszorkány ünnepe valaminek a végét, ill. az elejét jelenti.

Megszüntettem az MSZP-ben viselt tagságomat és tisztségeimet.

A magyar baloldalon szervezeti űr van, s ennek belakásával kívánok foglalkozni.

Aki ott van ott van, aki nincs nincs.

A barátság örök.

Az Index megkereste a politikust, aki csak röviden válaszolt feltett kérdéseikre:

őrületes baloldali vákuum keletkezett Magyarországon, jelenleg nincs egyetlen valódi baloldali tömörülés sem, csak neoliberális pártok működnek, holott ebben a társadalomban ma is sokan, sok fiatal is kifejezetten baloldali érzelmekkel és meggyőződéssel bír, így joggal igényli ezek hiteles politikai képviseletét.

Szanyi Tibor a lap azon kérdésére, hogy akkor az MSZP-t nem tartja baloldali pártnak, a következőt felelte:

nincs semmi meglepetés ebben, mintegy 15 éve mondom, hogy számomra az MSZP nem, vagy nem eléggé baloldali.

Szanyi Tibor azt is elmondta, hogy levélben tájékoztatta párttársait a döntéséről. 

Az Index emlékeztetett rá, hogy Szanyi Tibor tavaly szeptemberben alapított egy ökoszocialista tömörülést Igen néven, és bár a nyáron fogadkozott, hogy ezt nem fogja párttá alakítani, ennek most köze lehet Szanyi lépéséhez, amit a politikus nem is cáfolt a lapnak. 

Szanyi többször is nyilvánosan bírálta az MSZP-t az utóbbi hónapokban, emiatt nyáron visszahívták alelnöki tisztségéből, fegyelmi eljárások is indultak ellene. Szanyinak az EP-választás eredménye, a pártelnök Tóth Bertalan döntései nem tetszettek, de az őszi önkormányzati választás után sem volt maradéktalanul elégedett. 

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Szanyi eléggé elhasználódott arc ahhoz, hogy megváltsa Magyarországot. Főleg, ha az összefogást bomlasztja, nagy jövőt nem jósolok neki.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
reconsring
http://MooXi.net... - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Macskaszem
Szanyi eléggé elhasználódott arc ahhoz, hogy megváltsa Magyarországot. Főleg, ha az összefogást bomlasztja, nagy jövőt nem jósolok neki.
Shikari
Már eddig is hihetetlenül nagy szolgálatot tett a Fidesznek a Kapitány! :-)
karma1
@Macskaszem: Ugy latszik, egy komolyabb detox utan eljutott a tudataig a Nagy Kommunista Tanito, orban viktor uzenete hozza: "elvtarsak, a partot csak belulrol lehet szetverni", vagyis ugyebar mindenkinek megvan az ara, ezt jol eltalalhatta a csuti nyomoronc, es szabad utat adott szanyinak egy uj kamu baloldali part megalakitasahoz, akiknek semmi mas dolguk nem lesz, mint belulrol rohasztani az osszefogast. A mihazankat is megvette - (nem vagyok benne biztos, hogy Marki-Zayt is nem kornyekezte-e meg, mint regi fideszest, mert Marki-Zay legutolso megnyilvanulasa igencsak furcsara sikeredett)
nezelodo
Nem elég baloldali az MSZP? Szerintem egy Orbán tenyeréből etetett, húzd meg ereszd meg játékot játszó, (egyrészt elvtelen), fazonokból álló megzsarolt megélhetési politikusok gyülekezete. Nem tűnt fel senkinek, hogy pl miért tűnt el a soraikból egyik napról a másikra Gőgös, (olyan hirtelen mint a Simlicska cégei), aki harcosan tárta fel a maffiakormány ordító galádságait? Elgondolkodtató, nem?
Csizmás Kond
.. ha talál majd annyi rajongót akik hajlandóak lesznek eltartani a részeges szokásaival egyött hát rajta.
nezelodo
@Shikari: A mi két országos hírű fideszesünket és a választókerületet a whisky vette el a fidesztől, annyira szerette a piát az egyik, hogy 1,6 milliárd is ráment... Szerintem nem pártfüggő , hogy ki lesz alkoholista, vagy drogos. Amúgy vélhetően nagy létszámmal fog gyarapodni pl fideszesekkel is a tábor, mert állítólag van ahol a drogról úgy szoktatják le a delikvenst, hogy előbb a piára szoktatják rá, mert az arról való leszoktatásra már van módszer.
Állítólag játékgép szenvedélynél is bevált, és lehet, hogy lesz páciens egészen magasról is, hogy kipróbálják.
Némelyik fazont elnézve, még csak pia, és drog sem kell, mindkettő hatását produkálják örökletesen is, antiszociális viselkedésükkel, és a mellé párosult nulla erkölcsi érzékükkel. Aztán a törvény előtt lobogtatják a diliflepnit, mint az a fideszes polgi, aki egy településen sok száz millát nyúlt le, eladta az önkormányzat ingatlanait egyenként két három embernek is, a pénz sajátjaként eltette, aztán visszament az ország másik végébe orvosnak, büntetlenül.
Shikari
@nezelodo: Igazán hosszú és kimerítő eszmefuttatásod után csak annyit tennék hozzá, hogy Szanyi kapitány vodka imádata közszájon forog. Igen sokat lehetett látni szétütött állapotban is! Az biztos, hogy az alkoholizmus nem pártfüggő.
Jelen esetben viszont épp Szanyi kilépése volt a téma így ezt a kis színest ezért hoztam fel. Azt pedig, hogy a jövőben ki mire, mikor, hogyan fog rászokni, nem taglalnám, mert fogalmam sincs!
Lehet politikai hőbörögni, de a vén szeszkazán mégis csak az, aminek látszik: egy alkoholista!
Clavigo
@Shikari: Majd beül a fitymaszba.. Elfér a sok kiöregedett ,szutyok komcsi között.. Lesz még egy plusz segg,,,amit kinyalhatsz,bumburnyák.
Shikari
@Clavigo: Be is férne a csapatba, annyit tett már a Fideszért! :-))))))))))))))) Belülről verte szét az MSZP-t! :-9
Eladott Ország
Szanyi Tibor "már nem elég baloldali az MSZP", nem függetlenül attól, hogy nem termett neki újabb EP-mandátum. "A lét határozza meg a tudatot. Ha megisszuk a lét, a tudat elszáll." (Hofi)
Shikari
@Clavigo: Látod! Most egyetértünk! :-)))))))))))))))))
nezelodo
@Shikari: Én sem a jövőről, ha nem a múltról szóltam. A díszsírhelyeket a és az 1,6 milliárd hűlt helyét igazolásul bárki megtekintheti. Az említettek állapota ugyancsak nagyon is megtekinthető volt, piás és piás, és drogos és drogos közt nincs különbség, és visszataszító, bármennyire erős is a pártszimpátiád. Persze volt azért akit nem riasztott, a piás ember, el is hurcolászta (keresztény) légyottra pl. Londonba. Ja ezt a színest én is csak azért említettem, mert te is fontosnak tartottad körülírni.
Clavigo
@Shikari: Megint hánynom kell tőled...
Shikari
@Clavigo: Gyakorlatilag egy kis libsi pöcsnek tekintelek, de Szanyit illetően ez a véleményem! Akkora szolgálatokat tett a Fidesznek, hogy ott a helye! :-))))))))))))))))))))))
Shikari
@nezelodo: Ahogy jónak látod! Ha megemlíted, hát megteszed! Szanyi egy lepukkant alkoholista és ezen a tényen bármiféle replika nem változtat!
Eriksson
Szanyi kapitány Horn Gyula epigon. Csak kicsit izgágább. mert nem lehet bírni ezekkel a mai fiatalokkal.
nezelodo
@Eriksson: Néhányszor megfordult ott a Horn, ahol dolgoztam, hárman-négyen voltunk ott alkalmanként, soha egy korty italt nem fogadott el a borospincében és másutt sem.
Eriksson
@nezelodo: Nem a piás Hornhoz hasonlítottam Szanyit, hanem a szocialistához.
nezelodo
@Eriksson: Én, ahogy gondolom te is, a Horn Gyulát említettem.
A laza piásról nekem más, a keresztény-fideszes pityókás Pálffy ugrik be mindig, és a lézeres tv-s pártfogoltja, ahogy az előbbi bemutatót is tartott a parlamentben, hogy milyen ütős, és márkás potyaitalok vannak a parlamenti kantinban, az utóbbi meg a Szanyit is űberelte a tv interjú során. Mindkettő felemelően mókás volt, csak éppen rossz helyszínen adták az egyéniségüket jellemző műsort.
Eriksson
@nezelodo: Mókás ez a piás vonal.
Itt nem is Hajdú úr DK-s képviselő úr hadoválása volt a lényeg -mert gondolom bátorra itta magát-, hanem inkább László Imre, azóta polgármester úr szineváltozásai. :)))
https://www.youtube.com/watch?v=nBL3PbSWdQo&f...
nezelodo
@Eriksson: Na látod teljesen felesleges egyik vagy másik politikai oldalt a gyarlóságaiért mószerolni. Nálunk már Borkai előtt évekkel döntött a polgár, és nem a nem a piálás miatt hajtották el főtolvajt és nem is a bigámiáért, ahogy Győrben nem tették, ment az megtörténik a körülmények és tények kényszerítő ereje miatt is, és ez még csak az eleje...
Ja és gondolom együtt szoktál inni a Horn Gyulával hogy olyan pontosan ismerted a szokásait?
Eladott Ország
Ezt még értelmeznem kell, de amit a kapitány írt, ahhoz innom kell előbb!
https://uploads.disquscdn.com/images/446187bf...
Eriksson
@nezelodo: Helyben vagyunk...
Akarom mondani eljutottunk a tojástól a tyúkig. Meredek volt az út, de sikerült eljutni Borkaiig attól az egyszerű megállapítástól, hogy Szanyi kapitány Horn Gyula epigonja.
Beszélhettünk volna arról is, hogy ők mekkora harcostársak voltak, hogy Horn volt Szanyi példaképe, hogy váll a vállnak vetve küzdöttek a párt érdekeiért, hogy Horn halálával indult meg a bomlás, meg ilyenekről.
De nem, fel kellett szállni a piálós vonatra. Mert a mószerolásban van a spiritusz.
tineti
http://MooXi.net... - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
nezelodo
@Eriksson: Olvasd vissza magad, mert nyilván a piás vonal emlegetése rád nem vonatkozik 10:41. Addig rendben a piás vonal, amíg a neked nem tetszőkről szól, és amint visszaszól valaki rögtön elítélendő lesz. Borkaival, és ezt számtalan hozzászóló leírta, nem az a baj, hogy olyan hülye volt mint a DK-s Zsolti, hanem ez közpénz hegyek ellopásával együtt a Széchenyi terv pénzét is költötte a keresztény családi együttléteire. A drogozás pedig köztörvényes cselekedet, de az még egyetlen politikai szereplőnél sem jött össze, hogy hajmintát adjon a tagadása igazolására. Ha engem megvádolna ilyennel valaki, már fognám is az ollót, és a mintazacskót és vágnám a hajam, persze én nem vagyok politikus. Igaz papírzsákot sem kell húzni a fejemre, mert nem járok olyan helyre ahol nem láthatnak...
Eriksson
@nezelodo: Hát ez ilyen...
nezelodo
@Eriksson: Néhányszor megfordult ott a Horn, ahol dolgoztam, hárman-négyen voltunk ott alkalmanként, soha egy korty italt nem fogadott el a borospincében és másutt sem.
ma, 10:32
kereső
Azért ne hozzuk már egy lapra szanyit és Horn Gyulát.Zongorázni lehet a különbséget a kettő között- és nem szanyi javára dőlne el a verseny.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.