A Fidesz új javaslata nagyon tág teret ad a szólásszabadság indokolatlan korlátozására és az ellenzéki szereplők több éves börtönbüntetésére: “Aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Igen, hétfőtől diktatúra lesz. Ha meg nem hétfőtől, akkor ahogy Kocsis mondta, várni kell 8 napot, hogy megszavazhassa a Fideszes maffia csapat...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Mirabilis: Azután meg jön majd az egykettőre szopás.Ha rendeleti kormányzás lép életbe – mégpedig időkorlát nélkül -, annak hatálya alatt nincsen választás. Sem önkormányzati, sem parlamenti. Nincs sajtószabadság. Nincs szólásszabadság. Akire azt mondja a hatalom gyakorlója, hogy rémhírt terjeszt, azt rövid úton vihetik a börtönbe. Azt pedig a hatalom gyakorlója fogja eldönteni, hogy mi minősül rémhírnek és mi nem. Varga Judit, aki igazságügyi miniszternek tartja magát, teljes erőből azért pedálozik, azt hirdeti és azért küzd – a lakájmédiával szoros összefogásban. Ha álhírről van szó, azt ki dönti majd el, hogy amennyiben arról ír a sajtó, hogy egy – vagy ötven – kórházban nincs az egészségügyi dolgozóknak védőfelszerelése (és tényleg nincs, nem az újságíró találta ki, az orvosok, nővérek is igazolják) akkor az álhírnek minősíthető és alkalmas a rémületkeltésre vagy sem? És azt ki, hogy álhírről van szó. De azt ki dönti majd el, hogy amennyiben arról ír a sajtó, hogy egy – vagy ötven – kórházban nincs az egészségügyi dolgozóknak védőfelszerelése (és tényleg nincs, nem az újságíró találta ki, az orvosok, nővérek is igazolják) akkor az álhírnek minősíthető és alkalmas a rémületkeltésre vagy sem? És azt ki a faszom fogja eldönteni, hogy mi akadályozza a védekezés eredményességét? Azt honnan lehet tudni, mi lett volna az eredményes és azt mi akadályozta? Met ezek a dolgok utólag igazolódnak be vagy utólag sem. Ez nem értelmezhető jogi fogalom. Ilyet politikus, főleg igazságügyi miniszter soha az életben nem ejt ki a száján. A hívek, a rajongók egészen pontosan értik, mi készül itt, és ki a f@szom fogja eldönteni, hogy mi akadályozza a védekezés eredményességét? Azt honnan lehet tudni, mi lett volna az eredményes és azt mi akadályozta? Mert ezek a dolgok utólag igazolódnak be vagy utólag sem. Ez nem értelmezhető jogi fogalom. Ilyet politikus, főleg igazságügyi miniszter soha az életben nem ejt ki a száján. A hívek, a rajongók egészen pontosan értik, mi készül itt.
SystemError
Tudjuk jól ez mire kell nekik. Eddig sem ezen múlt, hogy értelmes intézkedéseket hozzanak. 8 nap is sokat fog számítani, mert pontosan a következő 8 nap fog rávilágítani arra, amiért ezt akarják.
Nessy
Ameddig a kormány Orbánnal az élen a telj hatalomért küzd a valós védekezés ellen, addig a vírus köszöni szépen jól érzi magát, és egyre gyorsabban terjed! Védőruha, maszk, kézfertőtlenítő, a mesében!
Az egészségügyet magára hagyták, csak ígérnek nekik fűt, fát, lombvirágot, védőfelszerelést! Most is a sokat szidott, hordott civilek segítenek! A gazdaság és az emberek problémáinak megoldása, segítése, kimerül szankciók bevezetésében! Másra nincs keret a költségvetésben!! Miért nem tud a parlament otthonról is működni??? Ja, arra most nincs szükség!! Hiszen a kormány ellenzék nélkül azt tud csinálni, amit O.V. akar!
Klubtag
"...a védekezés eredményességét akadályozza..." na ez bármire ráfogható, pláne, ha vargajudit-i terminológiák alkalmazása mentés folyik a minősítés.
Ezzel az ellenzék, a kritikus média és a civil véleményalkotók levadászása venné kezdetét...éppen ezért az utolsó leheletig meg kell akadályozni, hogy Orbán teljhatalmat kapjon...ő nem lépes un. feladatorientáltan használni a lehetőséget, ő politikai céljai érdekében gátlástalanul használná ki a helyzetet. Amit itt az elmúlt hetekben - korrekt és rapid intézkedések helyett - össze-vissza ködösített, az önmagában felér egy széles tömegek elleni galád cselekedettel...persze a többiek sem különbek, akik az ő kottájából játszanak.
Eladott Ország
Ha rendeleti kormányzás lép életbe – mégpedig időkorlát nélkül -, annak hatálya alatt nincsen választás. Sem önkormányzati, sem parlamenti. Nincs sajtószabadság. Nincs szólásszabadság. Akire azt mondja a hatalom gyakorlója, hogy rémhírt terjeszt, azt rövid úton vihetik a börtönbe. Azt pedig a hatalom gyakorlója fogja eldönteni, hogy mi minősül rémhírnek és mi nem. Nem támadta meg idegen hadsereg Magyarországot. Járvány van, csúf, veszélyes, de nem olyasmi, ami indokolná a pánikot, indokolná a fideszesekben egyre erősebben felbuzgó lincshangulatot, nem olyasmi, ami a totális diktatúra korlátozás – ide értve az időbeni korlátozást is – nélküli bevezetését, a bíróságok működésének akadályozását vagy a szólás- és sajtószabadság korlátozást indokolná. Ilyen intézkedésre (törvényalkotásra) egyetlen EU országban nem került sor, csak Orbanisztán maffiaállamában! Éljen az alkotmányozó kétharmadom! Éljek én, legitim Orbán Viktor!
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/07/or-1.jpg
kereső
A törvényjavaslatnak nem csak az időkorlátjával van baj, hanem a tartalmával IS!Ismerve és megtapasztalva az elmúlt tiz évet, ezt a törvényt egy-az egyben a kukában kéne landoltatni.
Az időkorláthoz csak annyit- Franciaországban 2015 -ben, a súlyos terrortámadások után rendelték el a rendkivüli állapotot, amelyet aztán 2016. július 14-én feloldottak. Nálunk jelenleg is az van, minden különösebb indoklás nélkül hosszabit a 2/3.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.