A közterületeken díjtalanul parkolhatnak az autók.

Orbán Viktor: hétfőtől ingyenes a parkolás az országban

A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját"

- fogalmazott a kormányfő. Emiatt indokolt a közterületi parkolási díjak megszüntetése – tette hozzá.

Orbán Viktor tájékoztatása szerint a kormány vasárnap a helyzet megoldása érdekében rendeletet alkotott, amely a Magyar Közlönyben még a nap folyamán megjelenik. Ennek értelmében hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon – közölte a kormányfő.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Ha megnézzük a hozzászólásokat, kiderül, hogy egyeseknek a Jóisten sem tud kedvére tenni: eddig az volt a bajuk, hogy Orbán nem segít. Most, hogy újabb rendelettel akarják a járvány terjedését lassítani, az a baj... Ebből is látható, hogy ez nem más, mint egyszerű szemétkedés!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
@Pálinkás Pál: Hát, elárulom: aki a jelen, igencsak veszélyes helyzetben dolgozni járni kényszerül, leginkább a vonatot, autóbuszokat, metrót - azaz a TÖMEGKÖZLEKEDÉST veszi igénybe, akkor is, ha autója van. Eddig mindenkit arra biztattak, hogy autóval ne menjen, még a vidékiek is max. egy Budapest-széli parkolóig, onnan a TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL. De a tömegközlekedés most nagyon is kockázatos, a hírek napok óta erről szólnak. Most úgy látszik, hogy az a legbiztonságosabb, ha - aki teheti - beül az autóba, elmegy a munkahelyére, ott kiszáll, bemegy dolgozni, stb. Ezt én is így látom, és a gyerekeim is így járnak el. Ezzel reméljük, hogy a fertőzöttségi görbe ellaposodik, nem egyszerre "rohanják meg" a súlyos betegek a kórházakat, hogy az orvosok már tehetetlenek legyenek, mert nincs elég lélegeztető, pl.
Ezt persze, csak akkor teheti bárki meg - és itt egy átlagos dolgozóról beszélek, nem egy menedzserről, cégvezetőről, meg egyéb nagykutyáról -, ha a költségei nem ugranak meg. Pl a parkolási díjjal. Ráadásul, az elmúlt időszakban különösen sok gond volt a parkolóőrökkel...
Szóval, a parkolási díj eltörlése igenis sokat segít a túlélésben.
vacsi
@dr. prédikátor: Senkit nem védek. Egyszerűen azt szeretném, ha ezt a vészhelyzetet sikerülne legyűrni. És nem magam miatt, hanem a családom miatt. Remélem, sokan gondolkodnak így. Azt, hogy kinek mi tetszik, mi nem, majd utána meg lehet tárgyalni!
Aki Én
@ómió: Hát igen, nehéz lehetett meglépni...
ómió
@Aki Én:Karigeri efftársad azért nem lépte meg?
evacica
@vacsi: Meg a lehetetlen parkoláson! Legalább jó nagy a káosz!Ezt meg majd rá lehet tolni a Főpolgármesterre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.