Orbán Viktor bejelentése alapján nem világos, milyen felhatalmazást kaptak most a polgármesterek húsvétra, mindenesetre a főpolgármester nagyon drasztikus intézkedéseket nem akar hozni.

A főpolgármester egyelőre nem akar teljes kijárási tilalmat

A hvg.hu értesülése szerint  Karácsony Gergely nem rendel el kijárási tilalmat Budapestre, ahogy a város lezárása sem merült fel – tudta meg a híroldal a főpolgármester környezetéből.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután azt jelentette be, határozatlan időre meghosszabbítják a jelenleg érvényes kijárási korlátozást (ami indokolt esetben lehetővé teszi az otthon elhagyását, ide értve a kültéri sportolást és a fodrászt is), a polgármestereknek pedig külön lehetőséget ad, hogy húsvét idejére – tehát hétfőn 24 óráig – a saját településükre, városukra nézve további szigorításokat vezessenek be.

Egyelőre nem világos, hogy milyen jogosítványokat kap a főpolgármester, illetve a kerületi polgármesterek, ehhez meg kell várni a Magyar Közlönyben megjelenő rendeletet.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Remekül csinálta orbán...el kell ismernem...ha ez a zöld valami elrendeli a kijárási tilalmat...akkor amúgy is közutálatnak örvendő képe még lejjebb kerül...megválasztásakor mondtam,öngól az ellenzéknek karácsony...és a csúti ezt remekül kihasználja,rájátszik rendesen...ebből a helyzetből geri gyerek nem tud jól kijönni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.