Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter levelet küldött a dán, a finn, az izlandi, a norvég és a svéd külügyminiszternek az Európai Tanács főtitkárának címzett közös levelük miatt.

Szijjártó Péter csalódott a dán, a finn, az izlandi, a norvég és a svéd külügyminiszterben is
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A miniszter hétfő este a Facebook-oldalán is közzétette az öt ország miniszterének írt levelét, amelynek magyar fordításában az áll: "az európai család egyes országairól szóló álhírek terjesztése csak megoszláshoz vezet és aláássa ezen multilaterális intézmények működését".

Kiemelte: kötelességének tartja, hogy

komoly aggodalmát és csalódottságát fejezze ki, hiszen a miniszterek levelükben konkrétan hivatkoznak Magyarországra és azokra az intézkedésekre, amelyeket a kormány a koronavírus-járvány leküzdése érdekében hozott.

Továbbá sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a magyar koronavírus-törvény szükségességével és arányosságával kapcsolatos biztosítékok, amelyeket különböző fórumokon adtak, nem oszlatták el aggodalmaikat, és a Magyarország ellen intézett "megalapozatlan, politikailag motivált támadásaik" nem szűntek meg.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy ez a törvény valójában bővíti az Országgyűlés magyar kormánnyal szembeni előjogait. Nem tartalmaz semmilyen az Országgyűlés tevékenységére vonatkozó korlátozást: továbbra is felügyeletet és kontrollt gyakorol. Továbbá a törvény lehetőséget ad az Országgyűlésnek arra, hogy a felhatalmazást bármikor visszavonja – tette hozzá.

"A kormány csak abban az esetben foganatosíthat különleges intézkedéseket, ha azok a járvány alakulásának fényében szükségesek és arányosak az állampolgárok életének, egészségének, biztonságának megvédése és a gazdasági stabilitás érdekében"

- szögezte le.

Az Országgyűlés továbbra is ülésezik, és minden intézmény és hatóság folytatja a munkáját. A koronavírus elleni védekezésről szóló törvény értelmében hozott intézkedések csak a veszélyhelyzeti állapot megszűnéséig maradnak érvényben – tette hozzá.

"Az Európai Tanács lényege a nyílt párbeszéd és az együttműködés" – fogalmazott a miniszter, hozzátéve: továbbra is készen áll bármilyen felmerülő aggály személyes megvitatására. Addig azt hangsúlyozta, a magyar emberek kellően érettek ahhoz, hogy megfelelő döntéseket hozzanak saját országuk jövőjéről, s azt kérte, ne vonják kétségbe ezen képességüket.

(MTI)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Mi 11 éve vagyunk csalódottak nap-mint nap a hazug,aljas,néplesz@ró,ország-lerabló,arrogáns,pökhendi fidesz-banda miatt.Ehhez képest a magyar zseléipar fellendítőjének csalódása habostorta
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gyütt Mönt
Tanítsuk őket móresre, illetve demokráciára.
csipetke
Mi 11 éve vagyunk csalódottak nap-mint nap a hazug,aljas,néplesz@ró,ország-lerabló,arrogáns,pökhendi fidesz-banda miatt.Ehhez képest a magyar zseléipar fellendítőjének csalódása habostorta
Zsopiale
Aztán azokat kurvára meghatja ám ez a kelekótya paprikajancsi... hahaha... minél jobban picsog, annál jobban kiröhögik...
Nessy
Drága külügyérünk! Aztán remélem beleírta a levelekbe a közbeszerzés nélküli milliárdok adományozását, az ingatlan ajándékozásokat, a nem váltás tiltását, a Karton Pack államosítását, a Samsung gyár gyámság alá vételét, már ami a iparűzési adóját illeti, az önkormányzatoktól elvont pénzek sport centrumokra költését, az isztambuli egyezmény ratifikálása elleni rendeletet, az éjszaka leple alatti törvényjavaslatok másnapi megszavazását a 133 bátor ember által, és a többit melyeknek semmi köze a járványveszély elhárításához. Kéretik nem hülyének nézni egész Európát!
legott
És ki nem szarja le Szijjártót?

Azért, mert külgazdasági és külügyminiszterként csinál dolgokat, amiről természetesen beszámol a fideszes-média-holding-shit, hogyaszongya: "Szijjártó csinál dolgokat külgazdasági és külügyminiszterként"
DE!!!
De az van, hogy azért, mert csinál dolgokat, az nem jelenti azt, hogy el is ér valamit, illetve a tárgyalópartnerek tartják valamire is ezt a szerencsétlent.

Egyszer már megbukott a keleti nyitás, meg a kereskedőházasdi - ami veszteséget természetesen (a Fidesznek természetesen) mi magyar adófizetők fizettünk ki az ország és a magunk kárára.

Az egész világon senki nem tartja semmire ezt az embert - emberileg sem, és külgazdasági és külügyminiszterként sem !!!
Azért, mert mosolyognak mellette mások a fényképeken, és mondanak mindenféle "szépet", az nem az elismerés, a megbecsülés jele (ezt tudtad, te pöcsarcú fideszes?), csak protokoll.

És akkor most innen, erről az alapról kezdjük újra, hogy ki a faszom az a Szijjártó - melyik lyukból kaparták elő ezt a nyomorultat?

Alíce csodaországban nem annyira elbaszott rémmese, mint ami Magyarországon folyik!

Mindenki leszarja Szijjártót, de a Dánok és a Norvégok biztos: index.hu/kulfold/2020/05/11/koronavirus_jarvany_dania_norvegia_svedorszag_lazitas_korlatozasok_enyhites_menetrend_ujranyitas/
csak úgy....
rettenet ez a pötyi! ö mindenkibe csalódott de fogadok,hogy nem sajnálta senki...
ha valakinek már öten mondják,hogy kapj az eszedhez,akkor miért az az öt a hülye és nem az az értetlen eggyes gyerek? pötyink egy fing ugor?
namihami
Szegény külügyérek, most lehet igazán sz@r nektek! A Mi Petink csalódott bennetek.
Ezúton hívnám fel a fenti országok illetékeseit, hogy fordítsanak fokozott figyelmet rájuk, nehogy elkeseredésükben valami jóvátehetetlent kövessenek el. ""A Peti csalódott""---ez már több, mint nyomós ok valami végzetes tettre.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Egy echte vak-tyúk eset

Tanár-út II. kivételesen fején találta a szöget, bár apró hibák vannak ebben is, s egy nagy is: a végén engem nem idézett!!! =))

„Médinapló - Orbán útilaput köt-e Szijjártó talpára?” című postjában tőle szokatlan logikus rendben és a szokott szövegértés nélkül elmélkedik az Orbán-utódlás dologról.
Az elemzés jó, még akkor is, ha – na ez tőle nem szokatlan – a kiindulásban egy fontos momentumról megfeledkezett: ebben a témában egy sok milliárdos üzletről van szó, aminek nagyon nagy az alkotmányos költsége is. Így a „folyamatosan kontroll alatt tartottam” dolog arra is utal - szerintem elsősorban -, hogy ő is megkapja a részét!=))
A post végén a szerző azt találta ki, hogy „Tíz mondat Szijjártó Péterről” felkiáltással másoktól idéz. Nem rosszak, de szerintem az enyém lényegre-törőbb és sokkalta relevánsabb: külgarázda! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Több mint csak egy egyértelmű bizonyíték

Orbán HR politikáján túl lerántja a leplet a stratégiáról is

Tarlós István, az önkormányzati választásokon elszenvedett mértes bukása után kinevezett országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízottként „19 pontban szedte össze elképzeléseit a meghozandó közlekedési tárgyú döntésekre”.
Az imádott ME-jének írt előterjesztésében nem csak arról tett tanúságot, hogy a fővárosra tett „áldásos tevékenysége” (hogy csak 2 példát említsünk a közlekedés köréből: fonódó villamosok és az M3-saga) most már országos szinten is tobzódik. Bár az ötletek zöme most is budapesti.
Atonban ennél is árulkodóbb az az aposztrófáció, amit az elaborátumhoz biggyesztett: „a pandémia idején meghozandó közlekedési tárgyú” intézkedések!!!
Igen, ahogy ez Orbán szinte minden szabad-kéz intézkedésénél egyértelmű: semmi köze a vírushoz. Csak ennek ürügyén bármit megtehet, hát ki is használja!!! =))
solidedge
Ez semmi ahhoz képest amennyire ezek csalódtak Szíjjártóban.
nezelodo
Istenem, mekkora válság helyzetet teremtett a megrovás, amit Orbán okozott nekik és megüzent a Szíjártó szájával kimondva! Nem is tudom mikor heverik ki ezt a hatalmas sokkot, politikailag és gazdaságilag!?
Gyütt Mönt
Nem tudom, ti hogy vagytok ezzel, én nem csalódtam Szíjjártó úrban. Hozta a papírformát. Kell ennél több?
Nessy
@Gyütt Mönt: Isten ments! Ez is sok! Különben milyen papírra gondoltál?? :-)
balos
@Gyütt Mönt: Most igazán fején találtad a szöget!Ezek az urak mindig lopnak!Szóval uri rablók!
Qqberci
Ne aggódj, szíjrágó, ők nem csalódtak benned: tudták, hogy hülye vagy...
tudode
Szerenád őfélesége jobb kezének:
.
www.youtube.com/watch?v=IaaNdeU2ebA
.
Ejnye, bejnye!
.
Nem kellene védeni a védhetetlent!
ómió
Pedig anarcholiburnyákék "csak adták, mi lényegük"!
Nessy
@ómió: Ahogy írod! Külügyérünk valóban nem adhat mást, csak mi lényege!
vitriol
Erős a gyanúm, hogy az öt külügyminiszter /dán, finn, izlandi, norvég, svéd / csalódottsága sem kisebb, mint szíj-ártóé, de petike akár egy elkényeztetett gyerek azt hiszi, mindig övé kell legyen az utolsó szó, - megint visszaszólt nekik. Visszafoghatta volna magát, nem kéne szaporítani az ellenségeket, mert M.o. új vezetése majd nem győzi kibékíteni a fél világot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.