Elégedetlen postások tüntettek szombaton Budapesten.

Mai tüntetés Budapesten – Újabb csoport kezdett nyíltan elégedetlenkedniillusztráció, MTI/Máthé Zoltán

Néhány száz postás demonstrált szombat délelőtt magasabb, inflációkövető béreket, tisztességes kommunikációt követelve – írja a 444.hu.

A lap szerint a Postások Független Érdekvédelmi Szervezete (POFÉSZ) és a Kézbesítők Szakszervezete (KÉSZ) által kezdeményezett esemény résztvevői a Battyhány téren gyülekeztek, majd együtt vonultak át a Gazdaságfejlesztési Minisztérium épülete elé, ahol rövid beszédeket követően átadtak egy petíciót, amit Nagy Márton miniszternek címeztek. A petíció január 1-től visszamenőleg inflációkövető bérfejlesztést, hosszabb távú bérfelzárkóztatási programot, és a munkáltató és munkavállaló közötti egyeztetéseket kér a postások számára.

Pfeifer Tamás, a POFÉSZ elnöke szerint azért van szükség a petícióra, mert a Magyar Posta által felajánlott 10 százalékos béremelés meg sem közelíti a 25 százalékos inflációt, ami miatt ők legalább 20 százalékos bérfejlesztést tartanának reálisnak. Pfeifer a tüntetésen elmondta, hogy a postásoknak nagyjából a fele, tehát 12 200 fő a bérminimumot keresi, ami bruttó 296 400 Ft.

Forrás: 444.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Nem tudom a postásoknak van-e szakszervezete?
Ha van, akkor erről a tüntetésről értesítette-e a többi szakszervezetet?
Ha igen, akkor szó volt-e arról, hogy gyertek velünk a mi tüntetésünkre szolidaritásból, aztán majd mi is elmegyünk a ti tüntetésetekre, ha majd ti is utcára vonultok a magasabb bért követelve?
Addig, amíg pár száz fős tüntetés van, addig a maffiózók csak röhögnek a markukba!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
@Philip Marlowe: téged senki és semmi más nem érdekel csak a fidesz, ez miatt nevezhet téged mindenki bátran idiótának!
Béla333
Nem tudom a postásoknak van-e szakszervezete?
Ha van, akkor erről a tüntetésről értesítette-e a többi szakszervezetet?
Ha igen, akkor szó volt-e arról, hogy gyertek velünk a mi tüntetésünkre szolidaritásból, aztán majd mi is elmegyünk a ti tüntetésetekre, ha majd ti is utcára vonultok a magasabb bért követelve?
Addig, amíg pár száz fős tüntetés van, addig a maffiózók csak röhögnek a markukba!!!
Rockxy
az nem érdekli a póstásokat, hogy nincs alkotmányunk?
a fideszmaffia azt csinál, amit a jogi maffia és a mazsihisz megenged neki.
Nyírfa
@Béla333: " Nem tudom a postásoknak van-e szakszervezete? "

Az első két sor. :) A többiben igazad van.
csak úgy....
@Philip Marlowe: én az eröltetett humorodat nem értem!
kire esküdött föl az a szarházi banda, a népre vagy csak a saját javukra?
jesz
@Nyírfa: 15.08...Béla 333 csak viccelni akart...majdnem sikerült..számomra egyértelmű volt a finom, pikírt bevezetője(első két sor)

Bocs :-)
Nyírfa
@jesz: 15.30

Nem "láttam" a viccet, van ez így. :)
csak úgy....
@Philip Marlowe: te ökör, nem veszed észre a fidesz aljas, oszd meg és uralkodj politikáját?
magyarországon, ha minen elégedetlen ember kimenne az utcára, akkor több mint 4 millióan lennének ,sajnos ebböl több mint 3 millió már anyagilag sem engedheti meg magának,hogy ne menjen melózni mert éhendöglik! -persze egyszer megindulnak az éhség és kilátástalanságuk miatt, akkor szét fogják tépni dühükbe a fideszt és a rongy támogatóit!
Eladott Ország
Hogy is volt? Csak ideiglenesen zárnak be postákat, majd a tavasszal újra kinyitják őket, aztán nem így lett. A postabezárások miatt nem lesznek elbocsájtások, más postákba irányítják a bezárt kirendeltségek dolgozóit, aztán nem így lett. Hazudtak. Megindult a Kamarák, Szakszervezetek leépítését, majd teljes eltörlését jelentő eseménysorozat. Dübörög az Orbán-rezsim. Az egész Unió meg tátott szájjal nézi ezt az eszetlen ámokfutást. Rákosi meg Ceausescu elégedetten és büszkeségtől dagadó mellel tapsolnak a pokol legforróbb bugyrában, ahová kiváló tanítványukat már epekedve várják. Megint egy társadalmi csoport, amelyik megszívja az elvileg az "elmúlt 100 év 10 legjobb évét" produkáló dilettáns, tolvaj bagázs kormányzását. Vajon hányan fognak közülük továbbra is a fideszre szavazni? Vicces, hogy 2023-ban még mindig van olyan, aki meglepődik hogy a kormány vagy a kormányhoz közel álló szervezet pont telibeszarja a náluk dolgozók és az állampolgárok véleményét. - Akkor most tüntetni fognak?- Levelet írnak Gulyás Gergelynek. Az mindig bevállik.- Az oké, hogy levelet írnak, de ki fogja kézbesítenil? Sőt, mi van, ha direkt azért krugatnak ki ennyi embert a postától, mert túl sok levelet hordtak neki? Kockás ingben.- Majd dobnak be értesítőt. Geri persze b@szik elmenni érte a postára szóval visszamegy a feladónak.
A szakszervezetek még nincsenek betiltva? Micsoda slendriánság Orbánc eftás’, hogy lesz itt teljes nemzeti egyetértés? A pedagógusoknak lehet összefogni a postásokkal, háziorvosokkal, ápolókkal, vasutasokkal. Az újságokból tudták meg a postás szakszervezetek is, hogy 1200 fős leépítés kezdődik. Jobb későn, mint soha, nemde eftásak’? Legalább megtudták, nem csak behívták őket egyszerre, mint 110 katonát a Bálna emeletére elköszönni. A nagyteheccségű’ kontraszelektált vezetés a leépítésben lájta a jövőt. Mindezt a kiemelkedő vezetői javadalmazások ellenére. Magyarország előre megy nem hátra.
e örö e bódottá
@jesz: Pikirten néha idehánysz. Sokfélék az emberek. Te ilyen pikirten idehányó vagy.
Eladott Ország
Szakszervezetük is van? Majd 23.58-kor megtudják a közlönyből, hogy már nincs. "Nem kivégzés, borotválás."(Virág elvtárs ) De előtte azért még vitessék ki a legújabb nemzethy' inzultációs íveket a kollégákkal, csak hogy tudják, mi a rend.
uploads.disquscdn.com/images/16635d534306e80079ebb6d35fe50dddadba68153f36913bc9836378f0d95181.jpg?w=800&h=360
e örö e bódottá
www.youtube.com/watch?v=6DBA5Wx9T7U

Kurva okos leszek, ha iszok. Valójában mindig ilyen kurvára okos vagyok, csak ha iszom, akkor kurvára megszáll az ihlet és szókimondó leszek és kurvára nem érdekelnek a következmények.
A legjobb családban is előfordul az ilyesmi (lásd, angol királyi család).

Holnaptól lépek egy időre... lehet, hogy öreökre, mert kipróbálok a új életet.
Egy próbát megér az új élet.
csak úgy....
@e örö e bódottá: hiányozni fogsz, sok sikert!
Aki Én
@Philip Marlowe: meg ne kérdezd, miért tart mindenki agyhalott bafasznak, te ostoba csicska.
jáger laszló
A postások folyton a pénzt számolják,de ez nekik nem elég!!
ők ebből a zsebbe is szeretnének!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
verőce21
A tüntetők létszáma nem éri el a kritikus szintet, tehát a többségüknek jó úgy, ahogy van...!
Lapozzunk...! Nincs itt semmi látnivaló...!
Nessy
Aztán majd amikor megkapják jó pár százan a felmondó levelüket, akkor szépen, udvariasan megköszönik, és hazamennek! Megérdemlik! Ha a saját érdekükben sem emelték fel a feneküket, akkor szilencium a továbbiakban.!
Terminátor
Egy lakóterület legfontosabb emberei:
1. Körzeti orvos
2. Postás
3. Polgármester
jáger laszló
Aki postásnak áll abból nagy valószínűséggel nem lesz milliomos!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
polgarb
@m73: tegnap 22:30 Ezek a párbeszédek kis tehén buta fejében zajlanak macska nyávogás közepette! Már megint elb@szták a gyógyszerezést Grazban!
ómió
Pedig, aztán, az árak igazán efftársiasan lettek "felszankcionálva"!
balos
@Béla333: A szarszervezeteknek vezetői sajnos már olyan szinten vannak,hogy könnyen besározódnak,csak hogy a tagsegg "örüljön" meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.