Csütörtökön 10 órától Kormányinfót tart Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

Kormányinfó: eddig maradhatnak biztosan az árstopokGulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. március 23-án. MTI/Soós Lajos

Az Országgyűlés jövő héten dönt a benyújtott békepárti határozatról, ezzel kapcsolatban Gulyás Gergely elmondta kérnek minden politikai erőt, hogy pártpolitikától függetlenül támogassák a határozatot, hogy ezáltal a magyar emberek akaratát is meg lehessen erősíteni.

Magyarország továbbra is minden humanitárius támogatást megad Ukrajnának

– hangsúlyozta a miniszter.

Gulyás Gergely elmondta, a kormány tegnap röviden tárgyalt több aktuális ügyet is. Továbbra is a legfontosabb téma az Ukrajnában zajló háború aktuális állása. Az elmúlt hetekben több nyilatkozat látott napvilágot, ami komoly aggodalomra ad okot – tette hozzá a miniszter. Ezek a kijelentések nem a béke, hanem az eszkaláció irányába mutatnak – hangsúlyozta.

A magyar kormány továbbra is a béke mellette áll, és fegyverszállításokban hazánk továbbra sem vesz részt.

A NATO haderőfejlesztéséről is szólt a miniszter, aki emlékeztetett, hogy a NATO nem léphet be háborúba, csak ha egy tagállamát külső támadás éri. Tagállamok védelmi eszközeinek és védelmi kapacitásának fejlesztésében részt veszünk. Magyarország a NATO részeként teljesíti a rá háruló feladatokat, de a NATO szabályainak megfelelően ezt is csak védelmi céllal teszi.

Az Európai Unió is aktívabb lett a katonai területen, ez – a miniszter szerint – helyes. Emlékeztetett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök volt az első, aki egy közös haderő felépítését szorgalmazta az Európai Unióban már évekkel ezelőtt.

Közös lőszerbeszerzés is lesz az Európai Unióban, bár lesznek tagállamok, amelyek a lőszereket Ukrajnának adják át, Magyarország azonban nem fogja ezt a példát követni.

Az M1 kérdésére Gulyás Gergely elmondta, a kormány fenntartja az infláció mérséklését szolgáló intézkedéseket. Emlékeztetett: az elmúlt hetekben az infláció csökkenő pályára állt. A miniszter szerint ez a folyamat nyáron felgyorsulhat, az év végére pedig el fogjuk érni, hogy egyszámjegyűvé válik a pénzromlás mértéke hazánkban.

Az árstopokat és egyéb intézkedéseket addig kell fenntartani, ameddig az infláció jelentősen nem csökken

– jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A tűzszünet és a béketárgyalás vezetnek el arra az útra, amely mindkét fél érdeke – hangsúlyozta Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy a harmadik világháború kockázata soha nem volt olyan nagy, mint manapság. Ezért

Magyarország nem támogat semmilyen olyan lépést, amelyek a háború eszkalációjához vezethetnek.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Hányingerem van ettöl a meleg senkitöl és bandájától, tiszta Sztálini idök, innen ebböl az országól menekülni kell,,,,,komolyan utálok már itt élni, ez lenne a demokrácia??? egy csoport elmebeteg tolvaj,, orosz seggnyaló mondja meg hogy éljen ez a nép. szomorú,,,,,
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Jó nagy pofon a szarnak. A cikkből csak az nem derül meddig marad az arstop. Ugyanis az infláció addig nem csökken amig arstop van, egyenleged sőt a kivezeteskor meg ugrani is fog.
Ha az arstoppot addig tartják amíg infláció van, akkor örökre megmarad
Nessy
Nem érzi álságosnak Gulyás Gergely ezt állandó "béke szózatot"? Nem adunk Ukrajnának lőszert, nem támogatja kormány az ukránokat fegyverekkel ! Ellenben Putyin, és az oroszok védelmében sorozatban emel vétót, nem szavaz meg uniós állásfoglalást, húzza az időt a finn - svéd NATO csatlakozás jóváhagyásával kapcsolatban a kormány!
jáger laszló
Konkrétan +mondom!!
Addig maradnak ameddig a kormány jónak tartja
Punktum
Csak ennyi
barátilag
J.L.
Macskaszem
Csökkenő pályára állt az infláció? Hol, te nagyon marha gulyás?
Juhász István
Amig JELENTŐSEN nem fog csökkenni az infláció... Tehát MARAD a csirkefarhát. Kirántani meg lehet a krumplit is, csak KICSIT más az ize.
terlasz
"Az árstopokat és egyéb intézkedéseket addig kell fenntartani, ameddig az infláció jelentősen nem csökken"

Ameddig az árstop marad, addig az infláció sem fog csökkenni. Jól tudjátok hogyan lehet kizsigerelni a népet, a választási osztogatást duplán beszedni. Aki figyel, az ezt várta, nincs meglepetés. A birkáitok meg jól működnek, mint tapsgépek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.