A magyar nemzeti érdekeket szolgálja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 24 óra alatt kiléptette Magyarországot az "orosz kémbankból" – jelentette ki a Jobbik – Konzervatívok elnöke szombaton Budapesten sajtótájékoztatón, értékelve a kormány csütörtökön bejelentett döntését, miszerint Magyarország kilép a budapesti székhelyű Nemzetközi Beruházási Bankból.

Szorongatják Orbánt: hozza nyilvánosságra, hogy az orosz elnök "hogyan bírta rá, hogy Putyin-párti politikát folytasson"
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Gyöngyösi Márton elmondta: bár óriásplakátokon hirdeti a kormány, hogy a szankciók nem működnek, a maga példáján mégis azt bizonyítja, hogy vannak olyan jól célzott szankciók, amelyek jó hatással vannak Magyarországra is.

"Reméljük, a magyar kormány rászolgál a "drúzsba" díjra és a kilépésen túl a magyar adófizetők pénzét vissza is szerzi onnan, mert magyar tőkével járultak hozzá a bank üzemeltetéséhez"

- fogalmazott.

Emlékeztetett arra, hogy ezt a bankot még a szocializmus idején hozták létre a KGST országok finanszírozására, és Magyarország az első Orbán-kormány időszakában már egyszer kilépett, majd a 2010-es években egy újabb Orbán-kormány idején visszalépett.

A politikus szerint a szövetségesek bizalmának visszaszerzése érdekében nem elég most kilépni, ezért felsorolta pártja követeléseit. Ezek között említette, hogy

Orbán Viktor hozza nyilvánosságra, hogy a 2009-es szentpétervári találkozóján Vlagyimir Putyin orosz elnök "hogyan bírta rá, hogy Putyin-párti politikát folytasson".

Deklarálja a kormány – szólított fel az ellenzéki politikus –, hogy az igazságos béke pártján áll, aminek egyik feltétele, hogy az agresszor Oroszország elhagyja Ukrajna területét.

A követelések között említette azt is, hogy Magyarország minél előbb ratifikálja Svédország NATO-csatlakozását.

Gyöngyösi Márton szerint ha az általa megfogalmazottakat teljesíti a magyar kormány, akkor visszaszerezheti a bizalmat az Európai Unióban és a NATO-ban.

Forrás: MTI

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Terminátor
@Maccska: Putykó mivel zsarolta mög O1G-t agyarország főmaffiózóját?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szegény hazám
@Eladott Ország: No..No. Van itt egy nagy tévedés: ez nem hízott liba, hanem kövér ronda disznó. A többivel egyet értek.
szegény hazám
@karma1: " - orban maris becsicskult - ahogy azonnal lefekudt Pressmann-nak is! (Azert ez a Pressmann is tudhat valamit, ha kevesebb mint 24 oran belul az amerikai szankciokra valaszul orban es Magyarorszag kilep a kembankbol," Teljesen nem csicskult be, mert a hírek szerint orbán lőrinc kilépet, mészaros viktor meg belépet.
Dr. Proktor
@Terminátor: A pénz, sok pénz, mióta zsarolás? Az csak vásárlás... kilóra, ami a képet elnézve jó sok lehetett!
Juhász István
Ha ÉN TUDNÉK RÓLA VALAMIT, amit " titkolni " szeretne, de NAGYON... pl. valamiféle néhai titkos szervezetbe történt ÖNKÉNTES belépése, a megfelelő dokumentumokkal is alátámasztva... akkor most én lehetnék a TÁRCA NÉLKÜLI MINISZTER felelősség nélkül, de jó pénzért. Vlagyimir nyilvánvaló, hogy BIRTOKÁBAN van ilyesfajta dokumentumoknak. A baj csak az, hogy ELŐBB-UTÓBB minden nyilvánosságra kerül. Eddig mégMINDÉG igy történt...
Macskaszem
@Juhász István: Fotók bizonyítják, hogy az egyik legnagyobb orosz maffiózó a fideszeseknek csak Szeva bácsi, táskákkal hordta a pénzt nekik, hogy szemet húnyjanak az itteni tevékenysége felett. Orbán már akkor is bevédte a jól tejelő bűnözőket.
Olajszőkítésben üzlettársak voltak. Ő volt a 90-es évek-ben a szervezett bűnözés egyik legfelső szintű gengszterfőnöke.
Jelenleg nem mer kimozdulni Oroszországból, mert mindenhol körözött bűnözőnek számít.
Macskaszem
@Maccska: Nem nálam vannak, nem én zsarolom vele a Csutkányt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.