A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökségének tagjai április 27-én lemondtak tisztségükről, közölte a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága. A kar elnöke mostanáig a korrupcióval vádolt, több mint egy éve előzetesben ülő Schadl György volt, aki csak most, a büntetőügye megindulása előtt mondott le pozíciójáról A lemondás miatt összehívtak a végrehajtói kar rendkívüli közgyűlését. 

Lemondott Schadl György és a végrehajtói kar teljes elnöksége

Fotó: ATV/YouTube

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának (SZTFH) elnöke csütörtökön kézhez kapta azt a hivatalos dokumentumot, amelyben a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökségének tagjai 2023. április 27. napján lemondtak tisztségükről – olvasható az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményben.

A távozó elnökségbe a másfél éve börtönben ülő Schadl György elnök is beletartozik, aki szintén távozik posztjáról. Ezt Morvai Attila, Schadl ügyvédje erősítette meg a 24.hu-nak.

Az SZTFH azt írja a körülményeket figyelembe véve, az MBVK új elnökségének megválasztása érdekében a Hatóság elnöke a bírósági végrehajtásról szóló törvényben foglalt jogkörével élve intézkedett a Kar rendkívüli közgyűlésének összehívásáról.

Lemondott Schadl György és a végrehajtói kar teljes elnöksége

Schadl György másfél éve letartóztatásban van

Schadl György másfél éve letartóztatásban van, mégis csak most, a büntetőügye megindulása előtt mondott le pozíciójáról – teszi hozzá a hvg.hu.

Schadl György és 21 társa – köztük Völner Pál akkori igazságügyi államtitkár – ellen tavaly októberben emeltek vádat.

A vádirat lényege szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke 2018. májusát megelőzően, korrupciós kapcsolatot alakított ki Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium akkori parlamenti államtitkárával, akinek legalább 83 milliót adott át azért cserébe, hogy Völner számára kedvező módon járnon el több ügyben.

Schadl György hét társával előzetesen megállapodott abban, hogy eléri önálló bírósági végrehajtói kinevezésüket, cserébe a végrehajtói irodájuk működtetéséből származó osztalék nagy részét vagy teljes egészét átadják neki.

Schadl György és Völner Pál – több társukkal együtt – ártatlannak vallja magát. Schadlt, a szintén vádlott feleségét és sofőrjét 2021 őszén kapták el a ferihegyi repülőtéren, Schadl azóta van letartóztatásban. Ennek ellenére a végrahajtói kar elnöki posztjáról csak most mondott le.

Forrás: 24.hu, 444, hvg.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
A gazságügyi álomtitkár még szabadlábon?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
Jó sokáig húzták-halasztották! Erről is a fidesz kormány tehet.
Qqberci
A gazságügyi álomtitkár még szabadlábon?...
jáger laszló
Végre valami +mozdult,ha nem is ez lesz a végső +oldás!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
colibri
@sgl: Mintha Soros mostanában lecsúszott a süllyesztőbe, te nem így látod?
jesz
Ezna sadl a fizetését visszaadja vajon? Mertugye a sitten nem végzett érdemi munkát.
Lesz tülekedés a pozícióért...aki a legtöbb zsetont villantja, azé a pálya...
puszt
Beérkezett a számlájára minden pénz?
Clavigo
Hol vannak a szopós szájú trollok...?
drrotf
A LELKIISMERETÜK NEM HAGYTA ŐKET NYUGODNI, MERT KÜLÖNBEN ETTŐL A KORMÁNYTÓL NYUGODTAN MARADHATTAK VOLNA!MÁS JELENTÉKTELENEBB ÉS JELENTŐSEBB ÜGYEKBEN IS A KORMÁNY AZONNAL TÖRVÉNYT MÓDOSÍT, MOST EZT NYUGODTAN MEGTEHETI.MONDHATTA VOLNA AZT IS, HOGY AZ AKI A MEGBÍZÁSÁT 30 NAPIG NEM TUDJA ELLÁTNI BÁRMELY OKBÓL A HELYETT MÁSIK SZEMÉLYT KELL VÁLASZTANI, MERT AZ ELVESZTI A TÖRVÉNY EREJÉNÉL FOGVA A MEGBÍZÁSÁT, KINEVEZÉSÉT!DE EZ TÚLSÁGOSAN KEMÉNY FELLÉPÉSNEK BIZONYULT VOLNA, S EZÉRT A MI TÖRVÉNYT TISZTELŐ ORSZÁGGYŰLÉSÜNK 133 BÁTOR KÉPVISELŐJE ARRA AZ ÁLLÁSPONTRA HELYEZKEDETT, HOGY EGYSZER CSAK MEGJÖN A VÉGREHAJTÓI KAR ESZE ÉS LEMONDANAK AZ URAK A TISZTSÉGÜKRŐL!MOST JÖTT MEG NEKIK , NEM AZ E HAVI, HANEM, CSAK AZ ERKÖLCSI ÉRZÉKÜK, ÉS IGYEKEZNEK VISSZASZEREZNI A TISZTELETET ÉS A MEGBECSÜLÉST, AMI EGY ILYEN SZERVEZETNEK KIJÁRNA!!
nemkati
@jesz: Kaptak fizetést? Ha nem végeztek munkát az előzetesben, akkor mire kapták a fizetést?
És azt a munkát, amit addig elvégeztek, a sittidő alatt ki végezte? Az is kapott fizetést?
nezelodo
Na most majd összeül a végrehajtó maffia vezérkara, és választanak helyette másikat. Csak nehogy egy esetleges vádalku miatt, megint egy feketesuggű legyen a főnök, és a bíróság előtt derüljön ki. Egyáltalán a végrehajtó társaságot meg lehet vádolni azzal, hogy tisztességesek?
balos
@nezelodo: Hát,ha jobban "körül nézünk"van másik ezer nemzethy enyveskezű a "csomagban"!Ráadásul ez a lemondás szerintem kényszerítő eszközökkel történt!Vissza nyomták beléjük a nemzethy szart!
nezelodo
@Maccska: Na látod, csak együttműködött a két pszichopata, és igy érthető, hogy a másik miért uszta meg a 2006-s puccskisérletet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.