Egyenruhás munkavállalók helyett nemzeti elkötelezettséggel bíró harcosokat szeretne a honvédelmi miniszter.

„Harcászati szintre lépünk” – Szalay-Bobrovniczky ezzel indokolta a vezérkari főnök leváltását

Kép: MTI/Illyés Tibor

A háborúval indokolta a Magyar Honvédség vezérkari főnökének, Ruszin-Szendi Romulusznak a váratlan felmentését Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter – számol be az ATV.hu. A parlament honvédelmi bizottsága kedden hallgatta meg Ruszin-Szendi utódját, Böröndi Gábort. A bizottság ülésén a miniszter azt mondta:

Nulladik, harcászati szintről hadműveleti szintre lépünk.

Szalay-Bobrovniczky szerint vitathatatlanok  Ruszin-Szendi érdemei, de az ukrán háború miatt szemléletváltásra van szükség. Mint az ATV.hu idézi, ezt mondta, a Honvédségben „nem egyenruhás munkavállalókat”, hanem nemzeti elkötelezettséggel bíró „harcosokat” szeretnének.

Forrás: ATV.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Orbán háborúba sodorja az országot- még egy kampány hazugság dől meg!!!, mert nem az ellenzék az , aki ezt akarja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@Sakk Matt: f i d i o t á k!Betűzöm,mert esetleg a tehenész nem érti a lényeget!A sinkarcsi pedig azt hiszi,hogy a szájer hívta randira!
telegdilaci
@csak úgy.A Magyar honvédség maximum golyófogónak jó,most már végképpen hogy minden hozzáértő Tisztet kirúgtak,lenne jó pár vénember a Parlamentben is akiket a koruk miatt talonba lehetne tenni,megértek a nyugdíjra! rossz volt nézni tegnap a Parlamenti felszólalásoknál ahogy a kormány nevében a képviselő kérdésére Fónagy János mit össze hablatyolt,makogott,lehet fogalma sem volt arról hogy miről beszél
telegdilaci
@drrotf:Ezek szerint azok a katonatisztek akiket egyik napról a másikra lapátra tettek,nem voltak nemzeti elkötelezettek ahogy a Szendi hadsereg főparancsnok sem,vagy az volt a Baj hogy nem esküdtek fel Orbán vezérre!
ómió
Miközben efftársilag nálunk már Linder efftárs óta a "seregfelszámolás" a divat?!
kereső
Ha, "nukleáris elrettentés" oktatási tananyag. akkor atombombánk is lesz?
kereső
A honvédelmi miniszter azzal indokolta Ruszin-Szendi Romulusz felmentését és Böröndi Gábor kinevezését a Magyar Honvédség élére, hogy háború van, és a “nulladik, harcászati szintről hadműveleti szintre lépünk” - valamint a fiatalítással.

A szomszédban háború folyik, a magyar kormány a béke álláspontján van, és azonnali tűzszünetet akar, de elhúzódó háborús helyzetre számít, ehhez pedig “hadműveleti szintű tudásra, szakértelemre van szükség” - írja az atv.hu.

Tényleg háborúba akar lépni orbán, és esetleg ezzel nem értett egyet a volt vezérkari főnök?T

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.