Lemond Varga Judit igazságügyi miniszter a Magyar Nemzet értesülése szerint. Ő vezetheti a Fidesz listáját a 2024-es EP-választáson. A Magyar Nemzet értesülését az igazságügyi miniszter nem kívánta megerősíteni, mert erről még a Fidesz elnökségének is döntenie kell.

Lemond Varga Judit igazságügyi miniszter

- írja a Magyar Nemzet. A kormánypárti lap kedden arról írt, hogy az igazságügyi miniszter fogja vezetni a Fidesz–KDNP európai parlamenti listáját 2024-ben. Varga Judit most a Magyar Nemzetnek azt mondta:

A 2024-es EP-választásnak most nagyon nagy a tétje: konzervatív fordulatot kell elérni az európai intézményekben, és ebben szeretnék aktív szerepet vállalni. Ez a feladat viszont, ahogyan miniszteri teendőim is, egész embert kíván, ezért a miniszterelnök úrral már közöltem is a lemondási szándékomat július 31-ével. Azt hiszem, az a helyes, ha az igazságügyi tárca vezetését átadom olyannak, aki erre száz százalékban tud koncentrálni.

Varga Judit szerint hatalmas megtiszteltetés volt számára ez a négy év, felemelő érzés volt a magyar érdekeket képviselni.

Ezt fogom tenni a jövőben is, de most már egy kampány fókuszában. Az alaphírt nem szeretném megerősíteni, hiszen a konkrét listához a Fidesz elnökségének döntése szükséges. Azt viszont igaz, hogy az Európai Parlamentben képzelem el a jövőmet

- fogalmazott Varga Judit.

Lemond Varga Judit igazságügyi miniszter

Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond a Háromszáz éves a Kúria címmel rendezett jogtörténeti konferencián a Kúrián 2023. június 19-én. MTI/Hegedüs Róbert

A tervezett EP-s munkájáról elmondta:

Nem titkolt célom, hogy az európai kapcsolatrendszerünkben sokkal több szövetséget építsek, és ehhez az európai politikával kell fő szabály szerint foglalkozni. Azt látjuk, hogy egy éledő konzervatív mozgalom bontakozik ki Európa-szerte. Erre kell alapozni. Mindig azt mondtam, hogy nem az számít, ki, milyen pártcsaládhoz tartozik, a lényeg az, hogy meg kell dönteni az unióban uralkodó aránytalan balliberális túlsúlyt.

Varga hozzátette:

Vissza kell térnie egyfajta józanságnak, amely az európaiak érdekeit helyezi előtérbe, legyen szó migrációról, genderről vagy éppen háború és béke kérdéséről. Engem ez a cél vezérel, nyilván úgy, hogy ezekben az ügyekben a magyar álláspont nyerjen teret.

Azzal kapcsolatban, hogy van-e remény valódi konzervatív fordulatra azt mondta,

Én az emberekben hiszek, s nekünk van mit mondanunk számukra Magyarországon és Európában is. A magyar módszer alapja a konzultáció, a közvetlen választói kapcsolat. Érdemes megkérdezni az emberek véleményét, érdemes őszinte és egyszerű jelszavakat a zászlónkra tűzni, mint például: No migration, no gender, no war! – ahogy a CPAC-en a miniszterelnök fogalmazott. Hiszek abban, hogy a siker kulcsa az lehet, ha ezt a felfogást minél több helyen magukévá teszik.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szegfue
@Qqberci: Ja! És megmutatták neki az utat is!:))
kereső
A patkány "előre menekül" arról a trágyadombról, ami az ő hathatós segitségével épült Magyarországon. Ugyanezt akarja Európában- " konzervativ" fordulatnak eladni. Miközben nem épitettek mást- mint egy félfeudális, militáris-hazug fasiszta rendszert. Kedves Európa- már 2018-ban kajabáltunk, hogy állitsátok meg a magyar Arturo Uit- de bevédtétek, hagytátok, hogy igy legyen. " miért hagytuk, hogy igy legyen"??
csipetke
Nocsak..Nem tudott megbírkózni a Pegazussal, vagy a völNER üggyel?Vagy csak eldugják Brüsszelben,mielőtt feljebb csapnak a lángok a schadl-ügyben..Vagy csak beteszik a Brüsszeli "elfekvőbe", ott nem csinál nagy bajt, igaz,hasznot se hajt
Giovanni Alba
"Azt látjuk, hogy egy éledő konzervatív mozgalom bontakozik ki Európa-szerte. Erre kell alapozni."
A második mondat helyesen, valósághűbben: Ezt a hullámot kell meglovagolni.
Giovanni Alba
@Maccska: ma, 07:53
Te már nem is érzed teljesnek a napodat ha nincs meg a jó kis kegyeletsértés?
Kapjál már a fejedhez te prosztó!
Egyébként meg a párhuzamokról, ha D. Klárát az ura küldte ki, akkor ezek szerint (szerinted) hegedűs jucus ura a kolostormalac?
Giovanni Alba
@Maccska: ma, 08:00
Helyesebben 01G nem indított semmit, csak a lehetőségeket figyelte, hogy melyik hullámra lehet felülni. Lépjél hátrébb a bájer zsoca hátsójától, meglátod, mennyivel szélesebb a látóhatár.
Neked mindenki idióta, aki nem te vagy?
Giovanni Alba
@Maccska: ma, 08:07
Ebből is látszik, mennyire torzít a szemüveged. Ez a párhuzam nem stimmel.
Még csak vitatkozni sem lehet vele, akkora nyilvánvaló baromság.
Mondom, próbálj meg leválni a zsocáról mielőtt végképp becsavarodsz.
Giovanni Alba
@Maccska: ma, 08:09
Próbálkozott a fősodorban lavírozni, de aztán rádöbbent hogy esélye sincsen az Európai Néppártot maga alá gyűrni. Be is durcizott, és meglehetősen simlis módon ki is lépett -mielőtt kirúgták volna- bár ott felejtette a kdnp-t kémkamerának.
Fineszes góbé a vezíred.
kulabombaafityiszre
Jucus bejelentette a lemondási szándékát,miután a dagadt minielnök közölte vele,jelentse be lemondási szándékát.Megy a fidesz elfekvőjébe.
Macskaszem
Nocsak, bővítik a brüsszeli LMBTQ közösséget?
ómió
Csak nem Brüsszelbe készül, "korruptbolsi-térítőnek"!?
Nyírfa
A lemondás a lényeg, szó nincsen európai kiküldetésről. Juditra terhelő vallomást tehettek, sürgősen ki kell vonni a forgalomból. Egy minden szinten súlyosan korrumpálódott miniszterrel - ráadásul az igazságügyben! - nem futnak neki sem az EP-választásnak, sem a már így is megingott soros elnökségnek.
Rogánért sem tenném tűzbe a kezem.
nezelodo
Elmegy felszámolni a korrupciót Brüsszelbe? Gondolom viszi magával szárnysegédnek a Völnert, meg a végrehajtó Gyurikát is. Biztos nagy sikere lesz ott is, legalább helyben tudja gyalázni az ottani bürokratákat.
balos
@m73: Mikor döglik meg a köcsög?Mikor a vargajózsijudit fiúval kefél!
izéke
@m73: olyan finoman,szinte már művészien fogalmazod meg a lényeget,szinte lehet érezni a lágy rímeket,a jambusok zöngéjét,felmerül az emberben a kérdés : Mire gondolhatott a költő? :))))))(((()(
Nyírfa
@izéke: 09.10

:)))) Mondanám, hogy szinte a bűvkörébe vonz, de ez esetben maradok a társalgási szintnél. :)))
szaboria1
@Maccska: Ő Dobrev Klára és nem Gyurcsányné! Ja és ráadásul az EU parlament alelnöke.
ómió
@m73: Oldódj fel, szarkupac efftárs, a bolsi latrinában!
szaboria1
Már ma reggel a politológusok is azt mondják valami van, mert még a választásokig sok minden történhet. Nem olyan 100% az a Brüsszel.
dr. prédikátor
melyik nyilvános házba fog Brüsszelben dolgozni???
drrotf
Nem korai az Ő jelölése az Európai Bizottságba?Az az érdekes hogy a FIDESZ a legkorábban jelölte meg a listavezetője személyét, s ez teljesen szokatlan ettől a párttól.Vajon mi lehet az oka?A Völner ügyben a meghallgatását ezzel nem akadályozhatják meg, mert ha Ő Brüsszelben lesz akkor is meghallgathatja a bíróság ha szükségesnek tartja, és akkor elválik hogy Ő érintett-e az ügyben vagy nem.
szegfue
@Maccska: 7:53 Tényleg sokkal "elegánsabb", hogy Varga Judit felvette a CSOK-ot, majd pikk-pakk "megszabadult" a férjétől, most meg tőle szabadul meg a magyar kormány:))))
izéke
@Horizont: nyaligátornak még jó lesz :))))))
nezelodo
@Horizont: Egyetlen kár, hogy az Ördög ügyvédjét is elvesztette, vagy ekveszejtette...
Lepényleső
A hír igaz,- annyira mint amannyire volt igazságügyi miniszter?
ómió
@m73: Bolsi szarkupac! Oldódj fel az efftársi latrinában!
ómió
@Horizont: Csak nem fuldoklasz már a bolsi latrinában!? Attól vannak "efftársi vízióid", vagy téged csak mindig "meghazudtat"!?
ómió
@Horizont: Ha kussolnál, bolsi szarkupac, kezdd el!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.