Egészen sajátos közleményt írt az ácsiaknak „Közlemény” címen a település országgyűlési képviselője, Czunyiné Bertalan Judit, miután kiderült: katódgyár épül Ácson.
Czunyiné a katódgyár miatt aggódó ácsiaknak: "Nagy gyárat kértek, most itt van"

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A Telex szerint Czunyiné az írásában hosszasan sorolja, hogy a beruházás miért biztonságos, illetve miért nincs szükség aggodalomra.

Mint arról korábban írtunk

520 milliárd forintból épül új kínai – elektromos akkumulátorokhoz való – katódgyár a Komárom-Esztergom megyei településen.

A tervek szerint a gyár 2026-ra készül el, és 900 új munkahelyet teremt. A beruházáshoz a magyar állam pénzügyi támogatást nyújt, ennek mértékét azonban csak akkor hozzák majd nyilvánosságra, ha azt az Európai Bizottság jóváhagyta. 

A képviselő most azt írta, hogy úgy érezte: az elmúlt napok tiltakozása után neki is meg kell szólalnia, főleg, hogy az „ellenzéket támogató szervezetek hangadói” is megjelentek a településen, akiknek „semmi nem drága”. Az országgyűlési képviselő bár csak levele végén, de leírja, hogy a beruházást igazából a helyiek kérték. Felidéz egy 2018-as választási fórumot, mikor „nagy bajban volt Ács”.

„A most hangadó tiltakozók és rágalmazók akkor azt kérték, jöjjön Ácsra is valami nagyberuházó, ne csak Komáromba, jelöljön ki a kormány beruházási célterületet, hogy a város pénzügyileg is stabil legyen. Most itt van”

– írta a képviselő. 

Forrás: Telex.hu

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Tunes1106
Nagyon jó dolog a katód gyár Iváncsán is az elektróda részlegben gyártják az anód és katód elemeket! Nem véletlenül itt van a nehézfém mérgezés is mert itt vannak felhasználva hozzá a legjobban rákkeltő anyagok! Ahogy Iváncsán is nagy nehezen elismerték, az NCM (Kobalt-Lítium-Mangán-Nikkel-oxid) rákkeltő anyagokat! Akinek van esze ezt nem engedi!!
Eladott Ország
Ács erre szavazott. Kapnak 900 távolkeleti vendégmunkást ( nem keresztényt! ) és mérgező kutakat. Köszönjék meg a polgármesternek! Ácson nem mondták, hogy ácsi. Direkt keresztény filippínókat hozatnak. Így aztán majd nem lehet belekötni, hogy eltérő fajú, akarommondani kultúrájú népek! 520 milliárd / 900 munkahely = 578 millió forint/munkahely 578 millió forintnyi környezetszennyező és energia igényes beruházás egy új munkahelyért cserébe, akiknek egy jó része vélhetően nem is magyar lesz. Nagy az öröm, mi Ácsiak? Döbörgünk, fejlődik a falu. Aztán megy majd a csodálkozás,ha egyre több lesz a rákos és negyedáron sem veszik meg az ingatlanokat, mert a kutya nem akar egy akkugyár mellett élni.
Az összes szar szennyező gyár összeszerelő üzeme itt lesz nálunk és még vigyorogni is kell hozzá, 200 ezer nettóért és még rákos betegséget is nyerhetünk vele. A kínaiak meg röhögnek, napszámosokkal dolgoztatva éhbérért, egy kib@szott mérgező hulladék lerakatot csinálnak ebből az országból. Magyarország most már nem csak átvitt, de szó szoros értelmében is egy pöcegödör, minden szempontból. Jó reggelt Ácsiak! Végre rátok is süt a nap. Üdvözlöm a fityeszes polgit, szavazzatok rá továbbra is. Ács, neked ez most Mohács!
Eladott Ország
Czunyiné! A büdös qrvaanyád vót' má?! Az ácsi polgármester egy rendes fidióta hordatag. A tudatlan tahó választói elől gondosan titkolja, vagy nem is tudja, hogy az akkumulátor katódja kobalt tartalmú a cég nevében pedig csak véletlenül van a cobalt szócska és csupán véletlenül gyárt elektromos akksikba katódokat. A kongói kobaltbányák kínai felügyeletű kiemelten környezetbarát működtetéséről pedig műholdkélpeken is jól látszó környezetszennyezést lehet tapasztalni. Ott, ahol a védőmaszkos ellenőrök pár óra tartózkodás után az akkumulátor szétszerelő üzemben kiütésesek, megfososodók, hányingerrel küszködők lettek egy ilyen kobalt felhasználó üzem ajándék! Az öreg indián kérdése jut ilyenkor az eszembe: Hé fehérember! Mit csinálsz, ha leölted az utolsó vadat, kiirtottad az utolsó fát, megmérgezted az utolsó patakot? És én még azt hittem korábban, hogy a vasgyár környezetszennyező. A vas nem mérgező, sejt romboló, mint a kobalt. Ja és a vas szerves része az élőlényeknek, míg a kobalt ki nem ürülő mérgező elem bennük, ha bekerül. Akkora az afrikai kobaltbánya, hogy a műHoldról’ is látszik? A kobaltkék az szép szín, ebből kijönne 33 nagy stadion. Hazaárulás ez már a javából. - Akkumulátorgyárat szeretnék a kertem végébe...
youtu.be/bCDO8PCVGgE
Nessy
Finoman fogalmazva, ez a "közlemény" olyan jobboldali, fideszes! Cinikus és pofátlan!
jesz
a mondat így kerek: ..most itt van, nesztek!
Eladott Ország
@Macskaszem: ma, 16:34 ♦ Nem lesz sem anód, sem katód! Mentek 3,14csába a sittre! Egyébként an(y)ód, hogy van, fidesz birkája?! Ezt a vérgeci, vércinikus, sötét koca teremfocistát az egész családjával együtt odaköltöztetném 1 hónapra a bátonyterenyei üzem tőszomszédságába lakhelyelhagyási tilalommal, kötelezően fúrt kútból származó vizet használva. Csak hogy érezze a törődést. A Gödi Samsung gyárban a 2 nyelven van kiíírva az összes információ: dél koreaiul és ukránul. Ennyi. Az amszterdami piroslámpás negyedben is két nyelven van kiirva a qrváknak a segélyvonal elérhetősege, magyarul és románul. Ez a globalizáció. Mi volt ehhez képest a Rákosi alatt épített egy szem Dunai Vasmű... zöldövezet. Az hogy mennyira van átb@szva a fidesznyik választó meg az ellenzéki, meg a nem megyek el választó, meg a nincs kire választó: a TESLA akkugyárát USA-ban csak a sivatag közepén engedték megépülni: és ez a sivatag akkora mint Magyarország. A gyárat úgy tervezték a Nevada sivatagban, hogy teljesen önellátó legyen. A Tesla nap-, szél- és geotermikus energiákat felhasználva szándékszik ellátni a létesítmény energiaszükségletét. És ha már minden településen lesz akkugyár, akkor jöhet mindenhova még egy! És még mindenki hozzon magával mégegyet, amit meghosszabbítjuk Bicskéig
uploads.disquscdn.com/images/f364b4fbd03932caa62677649127ea5c399b47cc76bc788a9cbc811909acfbad.jpg?w=800&h=381
Tunes1106
@sgl: Iváncsán m6 oldali gyár fő folyosó jobb oldal anód baloldal katód gyártósor!
AMORÁLISOK
van olyan hogy anód meg olyan ho KATÓD ( nem az ölelgetős hé) akár fizika rádiózás ha iskolába nem hallottál róla akkor csak jártál nem tanultál semmit. nagy sebességes folyamat gyorsitó PL villanyboylerben a vizkő telenitéshez lágyitáshoz pontosabban gázboylernál is.
jáger laszló
Tessék már felhomályosítani,hogy a katód melyik alkotórésze karcinogén!!
Én egyedül a Ni oxidról tudom!!
Köszönöm szépen...
csak ennyi
barátilag
J.L.
justhpeter
Ácsiak ! Nektek adom Czunyinét örökös katódgyári rabszolgának.
namihami
""Megkaptátok!""
Miként Czunyinét is! Ti választottátok, most élvezzétek a sikereiteket!
kulabombaafityiszre
Az összes fidernyák vezetöt a trollocskákkal együtt be kell költöztetni egy biztonságos akkumulátor gyárba,így védve a vezetők és nagypofáju trolljaik életét,hiszen kint a nagyvilágban ebben a háborús helyzetben nem biztonságos nekik.
Revans
@durbincs:
Maga is csak egy retyó szökevény büdös ürülék?:))
jáger laszló
Czunyiné mint katód szakértő garantálja az akkugyár biztonságos működését az ácsiaknak...
Boldogok a tudatlanok...
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
Mit nekünk a bibliai tíz csapás, mikor van fideszünk...felérnek száz csapással
balos
1 segghülye férfi vezetőnél,már csak 1 hülye picsa lehet rosszabb!A cunyi rá a bizonyíték!
Emmersson71
@ómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
ómió
@Emmersson71: Bolsiék aberráltja! Szopd le őket, mire vársz!?
Emmersson71
@ómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
jáger laszló
+eszem a kalapom ha Czunyiné értelmesen L tudná magyarázni a Li akkumulátor működését
katód,anód közötti különbséget a szilárd és folyékony elektrolit szerepét jellemzőjét!
Csak ennyit a kételkedésemhez,magyarázatához!!...
barátilag
J.L.
Tunes1106
@sgl: Iváncsán már folyik az engedélyeztetés 2. gyár építésére. 3db 300 méteres kút van fúrva a gyár területén ,kolostormalac nem csak a földet a vizet is eladta alólunk! 5 éven belül szerintem a gyár körül nem lesz mezőgazdaság kiszipolyozzák a földet. Örülhetünk ha valami véletlen folytán nem szennyezik el a víz bázist is!
ómió
@Emmersson71: Ha szopod őket, aberrált, hazudd meg nekik!
Emmersson71
@ómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
ómió
@Emmersson71: Aberró! Ha szopod, így promózod őket!?
AMORÁLISOK
a döglött macska is 9 életét veszti ám egyszerre
Emmersson71
@ómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
ómió
@Emmersson71: Aberró! Szopiszüneten vagy!?
Emmersson71
@ómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
ómió
@Emmersson71: Aberró! Ez még a szopásszüneted!? Kiéhezel!
Emmersson71
@ómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
ómió
@Emmersson71: Aberró! Mindkettőnek "alultápláltja" vagy!?
Emmersson71
@ómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
ómió
@Emmersson71: Aberró! Régóta vagy "Szopoklész"!?
Emmersson71
@ómió: @szopómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.