A fideszes frakcióvezető-helyettes elvenné a „nők 40” korengedményes nyugdíjat valakitől, aki a hivatalos magyar iratai szerint is nő.

Selmeczi gabriella a Pride másnapját választotta arra, hogy kikeljen a transzneműek ellen

Kép: Belföldi hírek – MCOnet / YouTube

Durva provokációnak nevezte Selmeczi Gabriella, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a Veszprémi Törvényszék ítéletét, amely szerint transzneműeknek is jár a nők számára a 40 év munka utáni kedvezményes nyugdíj, a „Nők 40”.

Közel két hete számolt be róla a Háttér Társaság, hogy a – Veszprémi Törvényszék döntését követően – már a Fejér Vármegyei Kormányhivatal is elismerte: a transz nőknek is jár a „Nők 40” elnevezésű kedvezményes nyugdíjazási lehetőség. A kérdést az Európai Unió Bírósága már 2006-ban eldöntötte, a kormányhivatal kekeckedése miatt mégis a bíróság közbelépésére volt szükség.

Selmeczi egy olyan személytől sajnálja a korengedményes nyugdíjat, aki egyébként 2013 óta a hivatalos magyar iratai szerint is nő.

A fideszes országgyűlési képviselő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában azt mondta: annak idején a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezéséért vezették be a „Nők 40-et”. Szerinte az alaptörvényből egyértelműen le lehet vezetni, hogy Magyarországon nincs társadalmi nem.

Magyarországon a transznemű emberek rendszerszintű hátrányos megkülönböztetés áldozatai a Háttér Társaság szerint: bár közel két évtizeden keresztül volt lehetőségük nemüket és nevüket hivatalosan is megváltoztatni, ezt a kormány javaslatára az Országgyűlés 2020 májusában bármiféle társadalmi egyeztetés vagy vita nélkül, egy közigazgatási salátatörvénybe rejtve egyik pillanatról a másikra megszüntette. Így a transzneműek nem csak, hogy nem ismertethetik el nemüket jogi szinten, de minden olyan esetben fel kell fedniük transz mivoltukat, amikor irataikkal igazolniuk kell magukat, például a munkakeresés, banki ügyintézés vagy egészségügyi szolgáltatások igénybevétele során.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ez a legnagyobb probléma ma kis hazánkban, drága MANYUP védőangyal?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
1semmi ügyet fúj fel a Selmeczi
Próbál médiaüggyé turbózni...
pótcselekvés az amit csinál a drága!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Ez a legnagyobb probléma ma kis hazánkban, drága MANYUP védőangyal?
Giovanni Alba
"... az alaptörvényből egyértelműen le lehet vezetni, hogy Magyarországon nincs társadalmi nem."
Azt akarja ezzel mondani a "szenátorasszony", Ereszes Jocó olyan alaptörvényt hozott össze a laptopján Brüsszel felé félúton, amelynek mélyrétegeiben el van rejtve a társadalomtudományok egyik alapvetésének cáfolata? Véleményem szerint Gabika nem tudja mit beszél, immár sokadik alkalommal.
"A társadalomban megfigyelhető nemi szerepekre irányuló, a pszichológia és szociológia tárgykörébe tartozó kutatások tárgyát képezi a társadalmi nemek tudománya, (angolul: gender studies, helytelen magyar megnevezése: „genderelmélet”) amely a tanult (nem biológiai) nemi szerepekkel és annak társadalmi vonatkozásaival foglalkozó diszciplína. A szociológia tárgykörébe tartozó tudományterület azokkal a társadalmi tényezőkkel foglalkozik, amelyekben a nők és a férfiak közötti társadalmi különbségek megmutatkoznak, kifejeződnek"
hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%A1rsadalmi_nemek_tudom%C3%A1nya
simmering73
Kedves propeller. Nem csak a gabriellát, a selmeczit is kis betűvel írjuk.
Menőmanó
A f@szért nem lehet békén hagyni az embereket, mért kell álladóan uszítani, mocskos nácikeresztény aljadékok?
nemkati
@simmering73: A selmeczi csak azért nagy S, mert a mondatot nagybetűvel kezdjük.
balos
@sgl: A hülyesége nő!@simmering73: Nálam ez a minimum!A nevük kisbetűvel a bűneik nagy bütüvel írandók a tömeggyilkosainknak!
kereső
"Szerinte az alaptörvényből egyértelműen le lehet vezetni, hogy Magyarországon nincs társadalmi nem."- hej, te bunkócska te drága!! A" társadalmi nem", mint fogalom időtlen idők óta létezik- Magyarországtól és az alapizétektől függetlenül. Azóta létezik- amióta társadalom van. Még egy ilyen buta vászoncselédet! És akkor még el is mondja, a barma, hogy a nők 40 a "nők iránti tisztelet, és megbecsülés jeleként került bevezetésre"- te hibbant agyú, ez már a gender!!!, azaz a" társadalmi nem "kutatási témája, milyen szerepet töltenek be a nők a társadalomban. Édes istenem gyere le, és vágjál már rendet!
Néro2
A manyup lóvé mellé ez is kell kiflicsücskös szenyátorasszony ?
A kurva anyádat.
kereső
Hány , magát nőnek érző (férfinak született) nőt lrinthet ez? érdemes ezért egy újabb társadalmi csoport ellen gyúlöletre uszitani? Bár ezeknek a tudatlan primitiv fideSS-seseknek teljesen mindegy, csak uszithassanak, gyúlölhessenek- mert a fsizmus ezt megkivánja. Magyarország állampártjának, és pártállamának a "zsidói", a "mások", meg a ballibek, meg a liberálisok. Valamikor , 1932-33-ban is igy kezdődött!
lusta
@Giovanni Alba: Próbálkozásnak nem rossz, de a mínusz 40 IQ átlagos nemzethy matyar gyapjas úgysem érti.
drrotf
Gabriella!Keresztkérdés: Mi lesz akkor ha egy nő akinek 40 éves munkaviszonya van elmegy nyugdíjba, és a nyugdíjazását követő napon férfivé operáltatja magát.Akkor megmarad a nyugdíja, vagy már neki sem jár a nyugdíj, hiszen már nem nő , hanem férfi lesz?
percsi
"402 milliárd forint veszteséggel zárta a 2022-es évet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) - derül ki a jegybank friss beszámolójából. Ekkora éves vesztesége még soha nem volt a magyar jegybanknak."

Még Gyurcsány idejében sem, fidfanok!

Idén még nagyobb veszteség várható!

És ezeknek transznemüek nyugdíjazása a legfontosabb! Behoznak egy törvényt, majd kényükre-kedvükre módosítgatják.

Gabriella, hogy valamit már ő is lerakjon az asztalra, hisz havonta milliókat rak zsebbe, hát most ez az égetően fontos gazdasági vészhelyzet jutott az eszébe. Nincs pihenés, a nép egymásra uszítástát hetente frissíteni kell! A Transznemüekre uszítás az egyik legsikeresebb.

A kormány 2020-ban a saját működésére 5215 milliárd forintot költött el
Hatvanszor írta át a kormány a 2022-es költségvetést
hvg.hu/gazdasag/20230117_koltsegvetes_2022_atirasok

Vészesen apad a pénz! Na meg a fidfanok is!
Én ezeknek a törvénymumusoknak bérét + egyéb juttatását, vagyonát, és a szabadságát venném el!
jáger laszló
Természetesen,csak a biológiai születésű nőkre vonatkozik a törvény
Minden más próbálkozás törvénytelen!
csak ennyi
barátilag
J.L.
csipetke
Ahogy elnézem ezt a kiflilopó luvnyát, hát nem vagyok benne biztos,hogy a lánykori neve nem Béla-e..Vagy Lajos...
csipetke
@simmering73: 18:10 tegnap Én már nagyon régóta kisbetűvel írom az öszes fidesznyik nevét, mert Nemecsekkel ellentétben ők valódi árulók...
gina
Nem tudom eldönteni higy ez a lény nő vagy férfi?? dehogy nagyon ronda az is igaz, jobb lenne kussolni,
telegdilaci
@Maccska:Miről hadoválsz,ha hiteles hír forrásból és nem az Orbán hazugságot szajkózó propagandájából tájékozódnál tisztában lennél vele hogy a legtöbb Lipsi a Fideszben van,ha egyáltalán tudod mit jelent a Lipsi szó!
Havanagi
Xarba lehetnek,ha már ezt a bányarémet is elővették.
ómió
Mióta lett nő egy "transz", efftársak! "Haladó észnyugta" óta?
Cucika
Ha Selmecire nézünk már az arcából meg lehet állapítani, hogy ő sem nőnek született.
percsi
@Philip Marlowe: "És csak egy kérdés: Vajon miért csak a baloldali szimpatizánsok, pártok támogatják ezt a buta őrületet?
Vajon miért? Miért?"

Azért mert a baloldali szimpatizánsok nem ütik bele az orrukat emberek magánügyeibe, nem lehet őket központilag utasítani arra, hogy utáljanak-bántsanak valakit, aki soha nem ártott neki.
Sok meleg és nem meleg férfi nevel-nevelt fel gyerekeket, látta el a családját ledolgozott munka után, mint a nők. Az, hogy a kormi nem becsüli őket, nem a melegek hibája. Nekem az az érzésem, hogy gabriella finoman beharangozta, a nők 40-s nyugdíjazása is be lesz fagyasztva!

"Tudjuk, hogy oldalaktól függetlenül vannak melegek."
Ha tudjátok, miért csak szelektíven utálkoztok?
A kormi vezér melegeket, akik ártanak közel 8 millió magyar embernek, akik mélyszegénységbe sodorták az országot, azt elfogadjátok, tapsikoltok nekik, ők nem gusztustalanok, hanem szentek.

- A meleg doktort-mentőst-tűzoltót, aki életeket ment, elfordulhatott a családodban-baráti körödben is,
- a meleg tanárt, aki gyermekeket tanít, talán ép akad ilyen tanárja a gyermekednek-rokon gyermeknek,
- a meleg kereskedőt, aki árúval szolgál, stb. stb.,
vagy is az átlag magyar melegeket gyűlölitek, köpköditek, kirekesztitek, gusztustalannak tartjátok.
Miért? Miért?
Azért, mert azok az emberek közé tartoztok, akik békét kiáltanak, miközben háborúra uszítanak!
Józsipapa
kiflicsücskös gabika...
mi a helyzet a 3.000 milliárddal ???!!!
laszlobihari
ha ránézek erre a "nőre"(???) egy színpadi darab jut eszembe, "a tolvaj kurva" Daniel Defoe-tól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.