A fideszes frakcióvezető-helyettes elvenné a „nők 40” korengedményes nyugdíjat valakitől, aki a hivatalos magyar iratai szerint is nő.

Selmeczi gabriella a Pride másnapját választotta arra, hogy kikeljen a transzneműek ellen

Kép: Belföldi hírek – MCOnet / YouTube

Durva provokációnak nevezte Selmeczi Gabriella, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a Veszprémi Törvényszék ítéletét, amely szerint transzneműeknek is jár a nők számára a 40 év munka utáni kedvezményes nyugdíj, a „Nők 40”.

Közel két hete számolt be róla a Háttér Társaság, hogy a – Veszprémi Törvényszék döntését követően – már a Fejér Vármegyei Kormányhivatal is elismerte: a transz nőknek is jár a „Nők 40” elnevezésű kedvezményes nyugdíjazási lehetőség. A kérdést az Európai Unió Bírósága már 2006-ban eldöntötte, a kormányhivatal kekeckedése miatt mégis a bíróság közbelépésére volt szükség.

Selmeczi egy olyan személytől sajnálja a korengedményes nyugdíjat, aki egyébként 2013 óta a hivatalos magyar iratai szerint is nő.

A fideszes országgyűlési képviselő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában azt mondta: annak idején a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezéséért vezették be a „Nők 40-et”. Szerinte az alaptörvényből egyértelműen le lehet vezetni, hogy Magyarországon nincs társadalmi nem.

Magyarországon a transznemű emberek rendszerszintű hátrányos megkülönböztetés áldozatai a Háttér Társaság szerint: bár közel két évtizeden keresztül volt lehetőségük nemüket és nevüket hivatalosan is megváltoztatni, ezt a kormány javaslatára az Országgyűlés 2020 májusában bármiféle társadalmi egyeztetés vagy vita nélkül, egy közigazgatási salátatörvénybe rejtve egyik pillanatról a másikra megszüntette. Így a transzneműek nem csak, hogy nem ismertethetik el nemüket jogi szinten, de minden olyan esetben fel kell fedniük transz mivoltukat, amikor irataikkal igazolniuk kell magukat, például a munkakeresés, banki ügyintézés vagy egészségügyi szolgáltatások igénybevétele során.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ez a legnagyobb probléma ma kis hazánkban, drága MANYUP védőangyal?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Havanagi
Xarba lehetnek,ha már ezt a bányarémet is elővették.
ómió
Mióta lett nő egy "transz", efftársak! "Haladó észnyugta" óta?
Cucika
Ha Selmecire nézünk már az arcából meg lehet állapítani, hogy ő sem nőnek született.
percsi
@Philip Marlowe: "És csak egy kérdés: Vajon miért csak a baloldali szimpatizánsok, pártok támogatják ezt a buta őrületet?
Vajon miért? Miért?"

Azért mert a baloldali szimpatizánsok nem ütik bele az orrukat emberek magánügyeibe, nem lehet őket központilag utasítani arra, hogy utáljanak-bántsanak valakit, aki soha nem ártott neki.
Sok meleg és nem meleg férfi nevel-nevelt fel gyerekeket, látta el a családját ledolgozott munka után, mint a nők. Az, hogy a kormi nem becsüli őket, nem a melegek hibája. Nekem az az érzésem, hogy gabriella finoman beharangozta, a nők 40-s nyugdíjazása is be lesz fagyasztva!

"Tudjuk, hogy oldalaktól függetlenül vannak melegek."
Ha tudjátok, miért csak szelektíven utálkoztok?
A kormi vezér melegeket, akik ártanak közel 8 millió magyar embernek, akik mélyszegénységbe sodorták az országot, azt elfogadjátok, tapsikoltok nekik, ők nem gusztustalanok, hanem szentek.

- A meleg doktort-mentőst-tűzoltót, aki életeket ment, elfordulhatott a családodban-baráti körödben is,
- a meleg tanárt, aki gyermekeket tanít, talán ép akad ilyen tanárja a gyermekednek-rokon gyermeknek,
- a meleg kereskedőt, aki árúval szolgál, stb. stb.,
vagy is az átlag magyar melegeket gyűlölitek, köpköditek, kirekesztitek, gusztustalannak tartjátok.
Miért? Miért?
Azért, mert azok az emberek közé tartoztok, akik békét kiáltanak, miközben háborúra uszítanak!
Józsipapa
kiflicsücskös gabika...
mi a helyzet a 3.000 milliárddal ???!!!
laszlobihari
ha ránézek erre a "nőre"(???) egy színpadi darab jut eszembe, "a tolvaj kurva" Daniel Defoe-tól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.