A Pénzügyminisztérium gyorsan reagált is a nyugdíjemeléssel – vagyis annak elmaradásával – kapcsolatos hírekre.

A Pénzügyminisztérium figyelmezteti a nyugdíjasokat: „Álhír!”MTI/Bruzák Noémi

Ahogyan mi is megírtuk, az idősek képviselőinek évközi emelésre vonatkozó kérése hiábavaló volt. Az államháztartásért felelős államtitkár szerint a Központi Statisztikai Hivatal adatai nem indokolják ezt. „Szinte biztos, hogy nem lesz évközi nyugdíjemelés, legkorábban a törvényben is előírt, a valós inflációhoz igazított, novemberi korrekcióval nőhet az idősek ellátása” – erről tájékoztatta a Népszavát a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának (NYUSZET) elnöke.

Nem sokkal később maga a Pénzügyminisztérium reagált a Népszava információira egy közösségi oldalukon tett bejegyzésben.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Nyírfa: A PM levele nem cáfolja a nyuszet közlését- mert csak arról ir varga minisztériuma, hogy januárig visszamenőleg lesz nyugdijkorrekció- szerintük emelés!!, amennyiben az inflációs adatok ezt igazolják. Szó nincsen benne arról, hogy ezt a jelenlegi adqatok ismeretében már meg kellene lépni- majd november hónapban, az augusztusi tényadatok alapján- a szokásos módon. És a pm hazudik, mert a nyuszet nem közölt álhirt- hiszen nem is a novemberi korrekcióról beszélt, hanem a félévesről.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Eladott Ország: 13:11 Várom, hogy mellik fideSS-es fogja kimondani:"Elvtársak, nem zsömle kicsi, hanem a pofátok nagy!"
vitriol
Általában minden álhír, amit a fidesz mond!
drrotf
A FIDESZ már nem csak fideszül beszél és nem magyarul, de úgy is gondolkodik!Szerintük a pénzügyminisztérium államtitkárának azon kijelentése mely szerint "szinte biztos, hogy nem lesz nyugdíj emelés év közben..." azt jelenti magyarul, hogy még nem döntöttek ebben a kérdésben és szinte biztos hogy talán lesz évközi nyugdíj emelés!Egyenes , nyíltan , úgy hogy azt minden magyarul tudó megértse ,az urak nem beszélnek .Attól félnek az urak hogy számon kérnék az emberek azt amit mondtak, ígértek!
ómió
Évközben még akkor se emelnek, ha az éves inflációt efftársiasan hazudják meg!?
balos
@szópó--ómió: nedvese a jocónak!Miért van olyan fura érzésem,hogy anyádon már nem tudsz elmenni,így itt vered az orrod a kultúrhába?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.