Egy gazdag és gyenge unióként jellemezte az Európai Uniót a magyar kormányfő a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) szombati zárónapján tartott előadásában.

Orbán: az Európai Unió egy gazdag és gyenge unióOrbán Viktor kormányfő (k) előadást tart a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2023. július 22-én. Mellette Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke (b) és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke (j). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor úgy fogalmazott: az Európai Unióról az a benyomásunk alakulhat ki, hogy szorongás gyötri és bekerítve érzi magát.

Az Európai Unió jól látja magát, egy gazdag és gyenge unió, amely lázadozó világot lát maga körül, "zavaros lárma, régi sérelmek, sok éhes száj, óriási fogyasztás" – sorolta és kitért az Európába indulni készülő milliókra.

Rámutatott: a Nemzetközi Valutaalap országlistája azt jelzi 2030-ra, hogy az első tízből kiesik a ma még ott lévő Nagy-Britannia, Olaszország, Franciaország, és a ma negyedik Németország a tizedik helyre csúszik vissza.

Ez a realitás – összegzett, hozzátéve: a félelem, a bekerítettség érzés az Európai Uniót az elzárkózás felé tereli, megijedt a versenytől. Az uniót egy kiöregedett boxbajnokhoz hasonlította, aki mutogatja a bajnoki öveit, de többet már nem akar bemenni a szorítóba. Mindebből egy gazdasági, politikai és kulturális gettóba való zárkózás következik – mondta a kormányfő.

Forrás: MTI

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
rémuszbácsi meséi süsü székelyeknek és még süsübb ,elbirkult alatvalóknak..
0rbán egy kártékony politikai nulla,aki csak azért provokál mert szereti ha olvashat magáról a nyugati sajtóban!
aki ennek a faxinak, 13 év országbitorlás ,töménytelen lopás és hazudozás után még mindíg hisz, az megérdemli az éhenhalást!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Mar a cim is ellentmondásos, mert a gazdagsag hatalom.
O1G abszolut nem erzi es erti az Unio erejet, sot minden tehetsegevel probalja azt gyengiteni. Ha nem lennenek olyan idiota barmok az Unioban, mint orban, mar reg az USA egyenrangu vetelytarsa lennenk.
csak úgy....
rémuszbácsi meséi süsü székelyeknek és még süsübb ,elbirkult alatvalóknak..
0rbán egy kártékony politikai nulla,aki csak azért provokál mert szereti ha olvashat magáról a nyugati sajtóban!
aki ennek a faxinak, 13 év országbitorlás ,töménytelen lopás és hazudozás után még mindíg hisz, az megérdemli az éhenhalást!
Nessy
Két hete még a csőd szélén állt az unió! Nem emlékszik rá, akkor mit nyilatkoztak, drága doktorminiszterelnökúr?
Clavigo
@Nessy: Azt is papírból olvasta...hogy emlékezne rá...
csak úgy....
@Maccska: te buta pötsch, magyarország eddíg az eu. pénzekböl létezett, most szarban vannak mert elbaxtak mindent szirre-szarra ,stadionra meg csuti kisvasútra...,lölöre-vöre és a náladnál sokkal magasabb kasztban lévö csicskákra!
-ti meg seggfejek a soros altatatásból a brüsszeli altatásra lettetek rákötve,hogy érezzétek a nagy vezéretek gondoskodását,aki egy fikarsznyival sem jobb mint a csaucseszkutok volt! :)
Revans
@durbincs:magára férne már 1 féregirtás büdös végbélféreg:))
Eladott Ország
13 év kétharmados többséggel, a magyar gazdaságtörténet legjobb 10 éve után államcsőd közben (16%-ot fizet a Magyar Állam a hiányát betömő kötvényekre), összeomló egészségügy és oktatás, vasúti közlekedés, ad hoc adók kivetése, elszigetelődött tolvaj autokrácia és mindez kikezdhetetlen népszerűség mellett. Tanulság? Fiatalok + beruházok meneküljetek! Forint shortolására játszók ide, ez aranybánya! „Megnézhetjük, hol van ma az euró” - Megnéztem, 380-on. A 2010-es "válságban" meg 275 volt. Mi ez, ha nem siker? Ja, ezt én se értettem, de én vagyok a hülye, hogy ennek a fasznak a szövegében értelmet keresek. Orbán gúnyolódik az euró-dollár árfolyamon. A forint bezzeg egyre erősödik, volt már jóval 400 felett is. Ez is a jó gazdaságpolitikánk bizonyítéka. Továbbra is csak azt tudom tanácsolni: Ne igyon gyógyszerre. Sajnos leállt a gyógyszerrel 2010-ben, azóota csak iszik és sziv... mármint mi szívunk. Ez a faszkalap úgy gondolja, hogy ha 13 év alatt eurómilliárdokból nem sikerült előbbre lépni, akkor pont most fog, eurómilliárdok nélkül? 13 év alatt lóf@szt se csinált ez a nyomorult szardarab, csak lenyúlta a pénzt, az ország meg teljesen leszakadt a régiótól. Már csak Bulgária van mögöttünk. Vásárlóerő paritásban már egál. Hát basszus ez a duma hogy tud még mindig hatni a - nyugat haldoklik - ezt mondta már Rákosi is aztán hallottam Kádártól most meg ez a segghülye varacskos kolostordisznó is ezt röfögi közben meg a haldokló nyugat egyre jobban van de ez senkit nem zavar. Félelmetes, hogy hogyan lehet ennyi baromságot összehordania egy országot vezető embernek ,féregnek...
kereső
Hetven évvel ezelőtt is ezt mondogatták nagyjaink- "a nyugat hanyalik, a szakadék szélén áll". Nem tették hozzá, ahogy te sem most. mi meg egy lépéssel előtte. Mi lenne most orbán viktor a "nyugat" -: merkel anyó szárnyai nélkül? Egy törpe párt kakaskodó, rikácsoló elnöke, vagy grazi ápolt. Hazugsággal nyerted meg orbán 2010-es is, azóta meg nem csak hazudsz, de lopsz , csalsz és árulóvá váltál.
Eladott Ország
@Maccska: ma, 14:22 ☺ Az agyad bomlott meg, formalinban a helye. Mindezt Romániában mondja, amely már minket is beelőzött. Odalöktek minket a kommunistáknak? A fidesz-kdnp ben mennyi volt kommunista, 3/3 besúgó, tartótiszt, ÁVH ivadék van? A KGB ügynököről is lehetne egy tanulmányt írni. Kína nem kommunista?! Röviden: összevissza beszélt minden faszságot. Nem arról beszélt a paraszt, hogy ki kell törni az összeszerelő státuszú, gyarmatosított gazdasági helyzetből. Nem arról beszélt a paraszt, hogy a fenti célt egyedül az oktatás radikális reformjával lehet elérni. Miről beszélt? Hát arról, hogy az Unióban vétózni fog. Ostoba tolvaj f@sz. "és nekünk nem osztottak lapot" Osztottak volna, de a minielnökünk elintézte, hogy szarba se nézzenek minket. Ez most tényleg elhiszi ezt az alternatív valóságot, amivel a híveket eteti ? Abban él, persze, hogy hisz benne. A környezete nem meri kritizálni, mert akkor elesik a konctól. A Nyugat 100 éve haldoklik állítólag, viszont Agyarország közben kétszer tönkrement, most fog harmadszor, de ez a félművelt, félbolond a hozzá hasonló népével élvezi az agóniát. „Szellemi alapnak az apát férfiként, az anyát pedig nőként definiáló alaptörvényt tekinti a miniszterelnök” - ezzel a dumával szerintem az óvoda második osztályban már bukni lehet. Hihetetlen, hogy van egy ország, ahol ezt az odakozmált értelmű töpörtyűt megválasztják. Persze ez már nem ország, csak egy banánköztársaság
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 13:20 ♂ Mindig a legveszelyésebb pillanatban vagyunk, amitől csak Viktor tud megvédeni. Ezt kajálja a segghülye fideszes birka vagy aki csak pénzért aljas 12 éve . Csak a szokásos: mindig a távoli jövőben lesz majd jobb, más a hibás a gondjainkért, és mi vagyunk okosak-mindenki más hülye. Csokonai azt írta hogy "Álmodozás az élet megrontója mely kancsalul festett egekbe néz", és ez most 2040-re vonatkozóan teljesen igaz, mert a a jövő évi költségvetést sem tudjuk normálisan elkészíteni, nem hogy 2040-be nézni! Ilyenkor Besenyő Pista bácsi jut az eszembe aki azt kérdezte, hogy: Noormmááliis?13 év kétharmados többséggel, a magyar gazdaságtörténet legjobb 10 éve után államcsőd közben (16%-ot fizet a Magyar Állam a hiányát betömő kötvényekre), összeomló egészségügy és oktatás, vasúti közlekedés, ad hoc adók kivetése, elszigetelődött tolvaj autokrácia és mindez kikezdhetetlen népszerűség mellett. Tanulság? Fiatalok + beruházok meneküljetek! Forint shortolására játszók ide, ez aranybánya! „Megnézhetjük, hol van ma az euró” - Megnéztem, 380-on. A 2010-es "válságban" meg 275 volt. Mi ez, ha nem siker? Ja, ezt én se értettem, de én vagyok a hülye, hogy ennek a fasznak a szövegében értelmet keresek. Orbán gúnyolódik az euró-dollár árfolyamon. A forint bezzeg egyre erősödik, volt már jóval 400 felett is. Ez is a jó gazdaságpolitikánk bizonyítéka. Továbbra is csak azt tudom tanácsolni: Ne igyon gyógyszerre. Sajnos leállt a gyógyszerrel 2010-ben, azóota csak iszik és sziv... mármint mi szívunk. Ez a faszkalap úgy gondolja, hogy ha 13 év alatt eurómilliárdokból nem sikerült előbbre lépni, akkor pont most fog, eurómilliárdok nélkül? 13 év alatt lófaszt se csinált ez a nyomorult szardarab, csak lenyúlta a pénzt, az ország meg teljesen leszakadt a régiótól. Már csak Bulgária van mögöttünk. Vásárlóerő paritásban már egál.
Nessy
Orbán, mint "első számú politikus". A negatív eredmény is eredmény, mondta hazánk egyik nagyja! De az is lehet, hogy "első számú politikus" , de dilettáns kormányfő!
Nessy
@Maccska: Tessen megnézni az elmúlt 13 év adatait, hány milliárd euró érkezett, hol állunk most a magas inflációval, a forint árfolyammal, államadóssággal. Igaz kialakult a családi és baráti körből egy milliárdos réteg. Az ország meg sereg hajtó lett életszínvonal tekintetében a régióban, az unióban. Jó szórakozást!
csak úgy....
@Őrnagy: te valami hasonló elmebetegségben szenvedsz,mint a @Maccska: kollégád..., csak az a különbség köztetek,hogy másban látjátok a világvégét ,amit nektek 0rbán fog elhozni! :)
0rbán szeret benneteket, neki ti vagytok a manna a kaviáros zsíroskenyéren!
csak úgy....
@Őrnagy: ezt töled ,mint súlyos elmebetegtöl el kell fogadnom,mivel nem tehetek semmit a gyógyulásod érdekében! - remélem megbocsájtasz nekem..
csak úgy....
@Őrnagy: ne nekem magyarázd a zárójelentésed,te elmebeteg!
láttam - Deák Ferenchez próbálod hasonlítgatni magad... ,ez valami egyedi lehet a sok Napoleon között? :)
csak úgy....
@Őrnagy: remélem azt elhiszed nekem,hogy anno Deák Ferenc több meggyözö erövel rendelkezett mint te , -te utolsó senki ,fidesz csinálta elmebeteg csicska ! :)
0rbán belöletek él és gyarapodik..
kereső
@Maccska: 14:22 Itt csak te, és az obsitos ajvékol. Mi köze van egyébként orbán első számú vezetésének ahhoz, hogy éppen európai létére Európát - legalábbis az uniót igyekszik szétverni- a béke galambja gatyájában, amelyben hordozza a békétlenség fegyverét. És, ha már ti itten el szoktatok bennünket küldeni - ti miért nem mentek az uralon túlra, ha ennyire "büdös" Európa? Olyan nagy az orosz szteppe, meg a kinában is van hely... imádjátok azt, ne a szülőföldeteket. Mi , magyarok maradnánk Európában, ha már államalapitónk ősei ide vezették a népet. Ti megettek- bizonyára tetszeni fog nektek a népi kina.
csak úgy....
@Nessy: állítólag egy hihetetlenül magas összeget szándékozik költeni az 0rbán kormány a közveszélyesekre..., remélem a szavazati jogugat megtarhatják,mert mi lenne a fideszékböl nélkülük..
Nessy
Mintha kis hazánkban nem éppen egy elég erőszakos centralizációt hajtana végre a kormány, minden területen !
csak úgy....
@Maccska: te idióta,honnan szerzed be az értesüléseidet ?
te buta cseléd, eriggy füvet nyírni hatvanpusztára , - azt tudod,hogy azt is az eu. pénzekböl lopta össze magának az indiai származásu 0rbán család?
justhpeter
@Philip Marlowe: 2040-ben nemhogy a kolostormalac, de Magyarország sem lesz. Nekem egy koszorú árát megéri.
csak úgy....
@Őrnagy: azt mondták már neked,hogy a fö erényed az erölködés? :)
kereső
@Maccska: Milyen Eu-t akartál? Gyakorlatilag nincs más lehetőség, mint szorosabbra fúzni a szövetséget, hogy az unió fel tudja venni a versenyt az usával, kinával. A külügyben, és a honvédelemeben ugye nem kell magyaráznom, hogy mi indokolja a "közös" álláspontot? Ti berzenkedtek- és közben imádjátok putyint, akinek nagy álma a szovjetúnió feltámasztása- az érdekszférával együtt- azaz a 2.vh utáni, a glasznoty előtti állapot felélesztése. Hiányzik nektek nagyon. A különbséget meg zongorázni lehet a két "unió" között. Nem értem az egészet- kommunistáztok, miközben nyaljátok egy kgb-s hátsóját, Most meg már az sem elég- jöjjön a kinai kommunista párt.
csak úgy....
@Maccska: "Brüsszel és moszkva egykutya." :) - ilyesmit csak egy született idióta írhat ide,aki kifogyott a sosem létezö érveiböl, de nem tud meglenni az 0rbán szaros segge nélkül !
tibim,te kibaxottu buta...
balos
@csak úgy...: Sajnos ebből a fideSSes seggből van még kGb. 2.5millió,ezeket nem lehet meggyőzni,hogy nem a középkorban vagyunk!Imádják,ha a vármegyei urak csontot dobnak a "csajkába"!
kereső
@Maccska: primitv suttyó! Ha nem tudod mi a különbség az erőszakos!, és az önkéntes klubvállalás között- akkor vedd elő az értelmező kéziszótárt. Ez csak a ti fejetekben/orbán után szajkózva létezik- összemosva a gyüm9lcsöt a motorvonattal.
ómió
Sőt! Korruptbolsiék ezerrel gyengítik!
ómió
@m73: Az efftársi hagyomány faszszopásotokat - ahogy a prájdotokon szoktátok, aberráltja - tartsd meg magadnak!
gina
Te meg egy elmebeteg zsiros mocskos cigány Ennyi !! már régen kitettelek volna az EU bol te beteg patkány
gina
@ómió: Nem unod?? megakadt a tü te proli cigány,,, libsi libsi. bunkó proli ennyit tudsz csak ???hahahahahahahaah
ómió
@gina: Szarkupac efftársnő! Oszolj!
Aki Én
@ómió a PRIDE SZAKÉRTŐ: Látom neked nagyon bejött a buzitéma, ott is ezt nyomod, ahol nem erről van szó.
Igaz, hogy 5 évesen voltál először pasival, te aberrált buzeráns?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.