Más nem lenne büszke arra, aminek a GVH örül.

Azt mondják, „öldöklő” árversenyt indítottak, de valójában alig nézi valaki az állami olcsósító oldalt

Rigó Csaba Balázs. Kép: GVH

Július elsejei indulása óta több mint 650 ezer látogató kereste fel a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) online árfigyelő weboldalát – nyilatkozta elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Rigó Csaba Balázs elmondta, a rendszer első napján több mint 230 ezren kattintottak az oldalra, és az érdeklődés később sem csökkent; az indulás óta eltelt időszakban a látogatók 48 millió alkalommal töltöttek le adatokat és 264 ezer kulcsszavas keresést indítottak a portálon.

Ezek a számok valójában akkor sem a sikerről árulkodnak, ha eltekintünk attól, hogy Rigó MTI-ben idézett szavai alapján az arfigyelo.gvh.hu összes látogatójának több mint harmadát az első nap felhajtása hozta. A hvg.hu számoolta ki:

Az állami oldal említett látogatottsága azt jelenti, hogy áruházanként napi 20 alkalmazott és vásárló néz rá az oldalon feltüntetett árakra.

Az oldal jelentőségének tehát alapos túlbecsülése, hogy Rigó szerint „őldöklő” árversenyt indítottak el, 2 százalékkal csökkentve az élelmiszer-inflációt.

Az árfigyelő hat kiskereskedelmi lánc (Aldi, Auchan, Lidl, Penny, Spar, Tesco) mintegy 1200 boltjában, 62 termékcsoportba tartozó élelmiszerek árait kötelesek feltüntetni. A rendszer célja, hogy a felület segítségével a vásárlók eldönthessék, hogy melyik a számukra legkedvezőbb árban lévő, ugyanolyan minőségű termék, és ezt melyik boltban vásárolják meg.

Forrás: hvg.hu, MTI
Fotó: GVH

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Sok hűhó... és semmi! Még a Holdról is látszik, hogy orbáncék inflációt letörő akciója egy nagy kerek nulla!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
DR PRÉDlKÁTOR
Egyszer néztem meg. Nem volt értelme. Nem fogok 5 forintért átrohanni a másik üzletbe.
drrotf
Olyan öldöklő volt az árverseny hogy a vásárlók ebbe halnak bele egy idő óta!
colibri
Sok hűhó... és semmi! Még a Holdról is látszik, hogy orbáncék inflációt letörő akciója egy nagy kerek nulla!
lampa laz
Ennek azok a kistelepülések örülnek a legjobban,ahol minden utcasarkon várja őket egy Aldi, Auchan, Lidl, Penny, Spar, Tesco. Arról már nem is beszélve, ahol nincs ilyen lehetőség, ott félóránként indulnak vonatok a legközelebb eső Aldi, Auchan, Lidl, Penny, Spar, Tesco multikhoz. Na, ne panaszkodjon senki, mert fideszék mindent megvalósítanak amit a zemberek szeretnének.
szaboria1
Erre mondják " Nesze neked semmi fogd meg jól". Az ország lakoságának a 2/3 nem jár multikba vásárolni.
jáger laszló
Az emberek nem az árfigyelő árai alapján rohangálnak vásárolni az holtbiztos!
Sok hűhó semmiért!!
L lehet felejteni
csak ennyi
barátilag
J.L.
simmering73
Itt fényezik magukat a királyi szennycsatornán, hogy mekkora nagy buli ez a hülyeség. Mire ez alapján bevásárolsz többe kerül a leves mint a hús. Nesze semmi fogd meg jól egybites illiburnyák hülyéknek.
Nessy
Gyerm4kem szekált. hogy nyugdíjas vagyok, ingyen utazom, időm is van, nem gond három tétel három helyről való beszerzése. Fürgén ellépett a papucsom elől.
Macskaszem
Hetek óta fent van egy bizonyos sajt egy bizonyos áruházból, de hetek óta nincs ilyen sajt abban az áruházban. Semmilyen áron. Erről ennyit.
justhpeter
Semmi új nincs abban, hogy a NER-ben leggyorsabban az ostobaság és a hazudozás terjedt el.
Nessy
@Mirabilis: De sok pénzért csunálja valamelyik haver! A reklám újságok ezt a szerepet töltik be évtizedek óta! Úgy mellékesen a neten bármilyen árucikkre rátudsz keresni, hogy hol olcsóbb!
Nessy
Mint ahogy azokat a kék táblákat sem olvassa a kutya sem, csak útba vannak!
emerencia
@Nessy: Igen, ezért hívják ezeket megállító tábláknak. Normális esetben hasznos információkat tartalmaznak a vásárlók számára de Orbániában kormánypolitikai eszközökké silányultak.
Nessy
@emerencia: Pont erről van szó! Sablon szöveg, már inkább bosszantó táblák!
Juhász István
OK. Pl.: Keresek húst, tejet, krumplit, és mondjuk rizst. Az egyik a Pennyben olcsóbb, a másik a Sparban, a harmadik... nem is folytatom. Egy napos az akció, tehát spuri az összes boltot végigtalpalni, mert lemaradok a kurva nagy akcióról, amit szeretett kurmányunk biztosit részemre... Persze más dolgokat is meglátok, amire szükségem van, tehát az is a kosárba megy. Tisztára letöri az inflációt ! Nagyon régen CSÜTÖRTÖKI napokon indul a boltok heti... akciója, már kedden el tudom olvasni, mi mennyivel lesz olcsóbb a boltban, tehát tudok esetlerg kalkulálni is. OV megint nagyot lépett.
ómió
Márpedig az efftársaknak mindene a "szent piaci ár"!
Juhász István
@sgl. Nem érezted ki az IRÓNIÁT... Nálunk / Eger / egyébként a 3 nagy bolt egymás mellett van, gyalog 4-4 percre egymástól / Lidl, Penny, Tesco /. Az " OLCSÓ " benzinről annyit, hogy én általában HORN GYULA bérlettel utazok... Ha ezt tudod, hogy mit takar.
jáger laszló
És akkor mi lesz Németh Sziszi rezsibiztos új beosztása!!Ez idáig kifogástalanul helytállt
Úgy izgulok miatta!!??csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.