A bíróság elutasította Hadházy Ákos felülbírálati indítványát, amelyben a független országgyűlési képviselő a Karmelita kolostornál vele szemben április elején történt rendőri intézkedést és bántalmazást sérelmezte – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség kedden az MTI-vel.

Hadházy a sérelmére hivatalos eljárásban, csoportosan elkövetett bántalmazás miatt tett feljelentést, a bíróság persze elutasította az indítványt

Közleményükben emlékeztettek:

Hadházy Ákos jogi képviselője útján feljelentést tett a sérelmére hivatalos eljárásban, csoportosan elkövetett bántalmazás, hivatali visszaélés és aljas indokból vagy célból elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt.

A feljelentés szerint Hadházy Ákos április 5-én a Karmelita kolostornál lebontott hatósági kordon visszaépítésének megakadályozása érdekében szervezett akcióban vett részt országgyűlési képviselőként, ennek során passzív magatartással a szabad véleménynyilvánítás jogával élt.

Hadházy Ákos állítása szerint jogsértő cselekményt nem követett el, ezért vele szemben – mentelmi jogára is figyelemmel – bármilyen, a személyi szabadságot korlátozó intézkedést, így testi kényszert sem lehetett volna alkalmazni, tehát jogtalan volt és bűncselekményt valósított meg a vele szembeni rendőri fellépés.

A parlamenti képviselő – és még két ember azonos tárgyú – feljelentését a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elutasította, arra figyelemmel, hogy a feljelentett cselekmény nem bűncselekmény

- írták.

A főügyészség közölte, a feljelentést elutasító határozattal szemben Hadházy Ákos – jogi képviselője útján – felülbírálati indítványt nyújtott be.

Ennek alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság a sérelmezett határozatot a közhatalom gyakorlásával vagy közvagyon kezelésével kapcsolatos kiemelt bűncselekmény, a hivatali visszaélés miatt felülvizsgálta, és a felülbírálati indítványt elutasította.

A bíróság a végzésében – az ügyészség indokolásával egyetértve – kimondta, hogy az intézkedő rendőrök a feladatukat a törvényes előírásoknak és az elöljáró utasításainak megfelelően hajtották végre – olvasható a közleményben.

Azt írták, "semmilyen adat nem merült fel azzal kapcsolatban, hogy a sérelmezett, testi kényszer megvalósításával végrehajtott rendőri intézkedés, illetve az ennek alapját képező parancsnoki utasítás arra irányult volna, hogy a rendőrök a hivatali kötelességük szándékos megszegésével a véleménynyilvánítás szabadságát gyakorló országgyűlési képviselőnek jogtalan hátrányt okozzanak".

Hozzátették, a rendőri intézkedés célja, a lebontott kerítés eredeti állapotba történő visszaállítása törvényes volt a közbiztonság megóvása érdekében, ennek Hadházy Ákos többszöri felszólítás ellenére ellenállt.

"Erre figyelemmel alkalmaztak vele szemben – törvényesen – testi kényszert, ugyanis egy országgyűlési képviselő mentelmi joga a rendőri intézkedés akadályozására nem terjed ki" – áll a főügyészség közleményében.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
Hadházy ügyvédje nem mondta, hogy több tucat rendőrrel szemben esélye sincs? jót röhögnek rajata, oszt jónapot...ügyvédet kirúgni, hagyni a francba az egészet...
Szevasztok
Jó űzlet ez Ákinak,beéri ennyivel,mint az összes ellenzéki barom. Szavazóknak üzeni Ákos, bankszámla meg minden a régi, tessék segíteni mert az Oooban.
verőce21
"A Karmelita kolostornál vele szemben...!" - vele szemben, srévizavét...? :)
csak úgy....
a fideszes magyarok kibaxottu buták ,- erröl is csak 0rbán tehet...,aki mesterségesen,készakarva csinált a magyarokból hibbant , buta birkanyájat! :)
Péter2
Mivel minden magyar jogi fórum lejárva , innentől jöhet a Strasbourgi Emberjogi bíróság , ahol 100% , hogy nem fog elhasalni , megint öregbítve Magyarország amúgy is siralmas nemzetközi megítélését , egy újabb bizonyíték a jogállam tiprására !
verőce21
Dr. Szarházy forradalomról álmodozik... Már volt egy, 2010-ben. Azóta rend van...!
Aronka
Valójàban hatsz@rhàzy volt az erőszakos. Börtönbe az antiszemita Hatszarhazyval!
Aronka
@Péter2: Minden nemzetközi biróságon is elhasalna Hatszarhazy, mert hazudik és korrupt.
Aronka
@csak úgy...: Minden magyar fideszes a lelke mélyén.
NKF
Jól meg kellett volna rugdosni ezt a Köcsögházyt
ómió
Akkor, "nem nyert" a bolsi kordonrombolás!?
Giovanni Alba
"feladatukat a törvényes előírásoknak és az elöljáró utasításainak megfelelően hajtották végre "
Parancsra tettem.
Giovanni Alba
@Őrnagy: ma, 10:37
A keresztényi szeretettől áthatva meg is rugdalták, meg is taposták, ahogyan azt az új szervezeti és működési szabályzat előírja, mert szolgálnak (a mindenkori hatalmasságokat) és védenek (az olyan egysíkúakat mint te is, a valóságtól) de mondd Kőagy, nem vetted még észre, hogy nem a bűnösökre haragszol, hanem a tükörre, mert megmutatja igazi aljasságukat?
Csukott szemmel nézted a videót?
CsipkeRózsa
'90 után, a kezdeti időkben. még a szondázást sem kellett elszenvednie az o.gy. képviselőknek, mert a "mentelmi jog".
Giovanni Alba
@Őrnagy: ma, 14:02
El vagy maradva néhány brossúrával gyagyás kőagy, az a kerítés már régen szerepet váltott, a hivatalosságok szerint se volt munkaterületet határoló létesítmény.
Nem olvasol újságot? A mocskolódás bezzeg megy.
www.blikk.hu/politika/magyar-politika/karmelita-kolostor-kordon-onkormanyzat-valasz/zm4t5ym
"Nem kért a helyi önkormányzattól engedélyt építőcég területlezárásra a Karmelita környékén. Ez derül ki a hivatal válaszából, amit Hadházy Ákos független képviselő kérdésére adtak. A jogi helyzet tehát pont ugyanaz, mint 2007-ben, amikor még Orbán Viktor vezetésével bontottak egy olyan kordont, amelyet úgymond "biztonsági okokból" állítottak. Akkor Orbán Viktor vezette a bontókat, most viszont az ő rendőrserege használ könnygázt a bontók ellen. Így változik a világ, vagyis az üléspont határozza meg az álláspontot – írta a bejegyzésben a politikus."
Giovanni Alba
@Őrnagy: ma, 15:13
Nagy a baj gyagyás kőagy, ha már értelmezni sem tudod az olvasottakat. A lekerített rész nem építési terület, de ha az lenne, mi jogosítja fel a kormány tagjait és a vendégeiket, hogy szabadon grasszáljanak arrafelé?
Egyébként Hadházy (ez a neve te pöcs) azt csinálta amit Viktorka a barátaival az Országháznál. Vagy azt már elfelejtetted? Vagy neki mindent lehet, másnak semmit?
Ébredj már fel.
Egyébként itt egy kis csemege, ha már az a fixa ideád, hogy a HM a Karmelitához költözik, ez egy nagy baromság.
Az addig igaz, hogy föl kell cuccolniuk a Várba (mert ami jó volt azt okvetlenül szét kell barmolniuk, de és most hegyezd a szemed: "E feladat méltó és megfelelő környezetben történő ellátásáért a HM fokozatosan a Hadtörténeti Intézet és Múzeum korábbi, Kapisztrán téri épületébe költözteti a minisztérium vezetésének egyes szervezeti egységeit – tudatták."
Érthető? Nem? Akkor nézd meg egy térképen.
"A Kapisztrán ( volt Nándor) tér, Nándor laktanya (ma Hadtörténeti Múzeum) 1900-ban, a bal oldali épületszárny a Tóth Árpád sétányra ( volt Bástya sétányra) néz"
Az egykori Honvéd Főparancsnokság felújítása anyagi okokból felfüggesztve.
Ezzel befejeztem a korrepetálást, a továbbiakat próbáld önerőből megoldani, és ne sétálgass a tűző napon, nem tesz az jót.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.