Az európai gazdaság jövőbeli alakulására az autóipar változása lesz a legnagyobb hatással, és ennek az átalakulásnak Magyarország az egyik éllovasa – írta Facebook posztjában szombaton a külgazdasági és külügyminiszter, miután vendégül látta Vang Csuan-fut (Wang Chuanfu), a BYD autóipari vállalat elnökét, akivel áttekintették a vállalat magyarországi működésének tapasztalatait.

Szijjártó szerint ebben igazi éllovas Magyarország – Közösségi oldalán dicsekedett a miniszter

Fotó: Facebook/szijjarto.peter.official

Szijjártó Péter posztjában úgy fogalmazott: a BYD a világ egyik legsikeresebb autóipari vállalata: csak augusztusban több mint 274 ezer ekektromos járművet adott el, illetve idén összesen 3 milliót gyárt majd. A BYD az egyik legjelentősebb szereplője az autóipar meghatározó változásainak.

"Ma Dunakeszin láttam vendégül a vállalat tulajdonosát és elnökét, Vang Csuan-fut, akivel áttekintettük az autóipar globális átalakulását. Egyértelműen megállapítottuk, hogy az európai gazdaság jövőbeli alakulására az autóipar változása lesz a legnagyobb hatással, és ennek az átalakulásnak Magyarország a globális éllovasai közé tartozik" – írta.

A posztban a miniszter megemlítette: Vang Csuan-fu most éppen egy európai körúton van, ennek keretében látogatott el Dunakeszire is, aminek köszönhetően közösen áttekinthették magyarországi működésük tapasztalatait.

A BYD elnöke örömmel nyugtázta, hogy egyre több magyar város utcáit róják vállalatai elektromos buszai – fűzte hozzá bejegyzésének végén Szijjártó Péter.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ezt a rohadékot kivégzése után formalinba kéne tenni, intő példának az utókornak...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
ezt a rohadékot kivégzése után formalinba kéne tenni, intő példának az utókornak...
Sakk Matt
Szíjjártó Kakadu kommunista seggnyaló csicska!
Eladott Ország
Éllovas nemzet vagyunk! Az apokalipszis éllovasai. Az, ha beledöglünk is! Majd ha bedől (akár hónapokon belül) a kínai bankrendszer, és leáll minden (lásd még Fudan, és a belgrádi körül is jó nagy csend van), akkor megnézem Petike arcát. Másrészt, mire ezek "termelni" fognak 2026-2027 környékén, addigra nagy eséllyel már piacképes hidrogéncellával fognak a japánok rendelkezni. Lesz majd lóf@sz meg esti fény. Lónak a f@szát lesz a lovasnemzet éllovas. Lóhalálában vágtatnak egy gebén a szakadék felé. Egy nagy adag lócitrom lesz legfeljebb a végeredmény a lókupec által lóvátett országban. Fordítva ülnek a döglött lovon. Mondják az igáslónak: előre húzd ne hátra. Néhány év alatt tönkrevágják a kínaiak az országot majd lelépnek a haszonnal. Addigra jön egy új technológia és mennek máshova nekünk meg itt marad Európa legnagyobb szemétdombja. Köszönjük mein Führer! Orbánék napról-napra a túlélésre élnek, bizonyíték rá a hetente átírt költségvetés, ők csak akkor gondolkodnak hosszútávban, ha lopásról van szó. Nagy pofáraesés lesz ebből. Remélem az összes elhasznált akkumulátort a csirkefejű kakadu meg apja kertjében fogják elásni.
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2F1.bp.blogspot.com%2F-ctPmJjV8wLc%2FXYFUe65JN_I%2FAAAAAAAAAPs%2F9Dl2nVoO82c7ynaWeMGboS-Q8hOj53T2QCLcBGAsYHQ%2Fs1600%2Flofasz.jpg&key=BmxmU0yECHmfpaXabjDtPg&w=800&h=386
Eladott Ország
Vas és acél országa, háromszázezer lélegeztetőgép országa, ezer stadion országa, egymillió kínai vendégmunkás országa. Lóf@sz leszünk, nem (él)lovas. A tudatosan lenullázott innováció még a sereghajtást is megnehezíti. Már most is gyakorlatilag csak a földünk kell, mert bent van az EU-ban, és mert ha szennyeződik, nem nekik fáj. Hektárakban mérhető hazaárulás! Most annyi akkumulátort kell majd visszavennünk és Magyarországon szétszedni és tárolni amennyit itt gyártottak vagy ki számolja majd azt?! Semmi baj majd betesszük a lélegeztetőgépraktárba mindet. Egy főre eső elektromosautó hulladékra gondolt a Kakadu? Szerintem lesz az alföldön egy új, 1000 méter magas "akku hegy", vagy az a hihetetlen jó terv, hogy a feldolgozhatatlan veszélyes hulladékokat a kimerült magyar bányákba paterolják. Európa motorja, pannon puma, kereszténység védőbástyája és így tovább blablabla. Lóvá tett nemzet. És közben hallható volt a fitymacsattogás. A környezetünk elszennyezésében meg, akár világelsők is lehetünk, szép siker lesz ez is.
namihami
---Szijjártó szerint!
Szijjártó szerint mi már annyi mindenben voltunk/vagyunk/leszünk a világ vezetőhatalmai között, hogy az ember tényleg nem érti, hogy akkor hogyan lehet, hogy kizárólag Bulgária van már csak (MÉG!!!) mögöttünk! Igaz, a szöveg ugyanez volt, amikor még Románia is ott volt!! Nnnna, most már nincs!
kulabombaafityiszre
Ebben már éllovasok vagyunk.Igaz szíjjártó?
"A hevesi kormányhivatal 103 millió forintos büntetést szabott ki az abasári, illegálisan tárolt akkumulátor-hulladék ügyében, amit az Átlátszó tárt fel augusztusban. A határozat szerint a hordókon lévő felirat hamis volt, az azokban tárolt hulladék valójában veszélyes. A büntető határozat szerint a veszélyes hulladék engedély nélküli raktározásával megvalósult a környezetveszélyeztetés vétsége. A határozatban már bizonyítékot is találtunk arra, hogy a 11 ezer hordóban tárolt 1 700 tonnányi hulladék a dél-koreai tulajdonú SungEel Kft. Bátonyterenyén lévő akkumulátor-üzeméből származik."
atlatszo.hu/orszagszerte/2023/08/30/a-batonyterenyei-akku-feldolgozobol-kerult-11-ezer-hordo-veszelyes-hulladek-abasarra-szazmillios-buntetest-szabtak-ki/
Aki Én
Az orbáni-infláció és korrupció mellett?
izéke
@Pálinkás Pál: még egy lenint akarsz? Azt az egyet is ki kellene már dobni a kukába putyinnal és társaival együtt
Sakk Matt
@Maccska: Abcug kapitalisták?! Jól van, Lenin legémy :)
lusta
Közben senki sem beszél egy apróságról. Már most gőzerővel keresik az alternatív megoldásokat, miután a lítium kitermelése köszönőviszonyban sincs a szükséklettel. Most. Mi lesz itt holnap?
Péter2
@lusta: Amerikaiak megtalálták , már próbagyártáson van az új lit-ion nélküli akkumulátor , aminek a töltésideje pár perc !
Nessy
Mire minden gyár sok milliárdos állami támogatással megépül, fele elavul!
telegdilaci
@Pálinkás Pál:Sajnos hogy az EU-ban a legnagyobb inflációban és a lenmagasabb árakban is éllovasok vagyunk!
telegdilaci
@Nessy:Annyi támogatást kapnak ezek a külföldi vállalatok a munkahely teremtésre,hogy előre több évre kifizetik a dolgozók bérét,és közben nem is Magyar Embereknek hoznak létre munkahelyeket,és még a vendég munkásoknak milliárdokból építenek munkásszállót,is,mi ebben a haszna Magyarországnak,nyílván semmi,a befektetők a hasznot kiviszik az Országból a külföldi vendég munkások nem itt költik el a fizetésüket az Országban,haza küldik a családjuknak!
ómió
Autóipar plusz "cullangok"!? Pedig az efftársak, ha tehetnék, ezt is "lenépszavaztatnák"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.