Iványi Gábor nemrég arról számolt be, hogy a dolgozók csaknem tíz százaléka mondott fel a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) által működtetett intézményeknél, mivel alig tudnak fizetést adni a dolgozóiknak.

Semjén Zsolt azt állítja, a kormány nem tartozik Iványi Gábor egyházának
Fotó: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke (b) beszél a párt parlamenti frakciója adományának átadásán, mellette Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője az Ökumenikus Segélyszervezet budapesti segélyközpontjában 2023. szeptember 1-jén. A KDNP idén is csatlakozott a segélyszervezet "Iskolakezdés együtt!" elnevezésű adománygyűjtéshez. MTI/Kovács Attila

A lelkész szerint, a helyzet akkor rendeződne, ha a kormány kifizetné, amivel tartozik a szervezetnek.

Az egyházpolitikáért felelős miniszterként is tevékenykedő Semjén Zsoltnál a DK-s Arató Gergely érdeklődött Iványiék egyháza ügyében.

Semjén, aki egyben miniszterelnök-helyettes is, a parlament honlapján elérhető válaszában provokatívnak nevezte az ellenzéki politikus hozzá intézett írásos kérdéseit, kioktatta amiért nem tudta helyesen leírni Iványi egyházának a nevét, felrótta Gyurcsány Ferenc bűneit, majd közölte:

a kormány minden jogszerűen járó támogatást kifizetett és folyamatosan kifizet.

Hozzátette: jelenleg nincs semmilyen fennálló tartozásuk a MET felé.

Csak azt tudom javasolni, hogy a MET próbáljon megállapodni a NAV-val a részletfizetésben, majd – az ismertetett állami támogatásokkal felelősen gazdálkodva – próbálja megoldani a felmerült problémákat

– tanácsolta Semjén.

Iványi a héten tartott sajtótájékoztatót az ügyben, ahol elmondta: az EJEB ítélete alapján az állam csak 2016-ig térítette meg azt a kárt, amit egyházi státuszuk jogtalan elvonása okozott.

Az egyházi státuszunk elvonása miatt évente nagyságrendben kétmilliárd forint támogatástól esünk el. Így a magyar állam tartozásának becsült összege 14 milliárd, a mi tartozásunk majdnem tízszerese

– fogalmazott a lelkész.

Iványi szerint ha a kormány nem hagy fel módszeres kivéreztetésükkel, megtörténhet, hogy több száz hajléktalan visszakerül az utcára, vagy meghal, mert ellátatlan marad, családok százai veszítenék el egyetlen élelemforrásukat, több ezer hátrányos helyzetű gyermek esélyét az oktatásra, valamint mentális sérültek, idős emberek, bántalmazott anyák sorsa kerülne végveszélybe.

Semjén azt állítja, hogy 2010-2022 között a MET csak a köznevelési intézményei után összességében több mint 15 milliárd forint állami támogatást kapott, szociális intézményeit pedig ugyanebben az időszakban 5,4 milliárd forint adófizetői pénzzel támogatták.

Forrás: 24.hu, Népszava

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Ha Semjént a szarvára akarja kapni egy svéd szarvas, nem állok az útjába.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Ha Semjént a szarvára akarja kapni egy svéd szarvas, nem állok az útjába.
Nyírfa
Azért szólok: Iványit kicsinálni, és vele együtt azokat az embereket - rászorulókat, hajléktalanokat, felnőtteket és gyermekeket -, akiknek a túlélését próbálta és próbálja a vésőkig biztosítani, egy szocipata - de írhatnék nácit is - viselkedésére hajaz. Kereszténység? Csak nézlek: mivé válhat egy ember.
jáger laszló
Semjén szerint a kormány nem tartozik ,de a MET igen!!
1 biztos itt valaki hazudik!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
Semjénből sok van ,egy is több a kelleténél, Iványiból pedig kevés. Ez a fő probléma, nem a pénz. Csótányból mindig több van, mint pillangóból. Zsóti, te több távcsöves szálkeresztet láttál mint templomkeresztet. Mennyi pénzt b@sztál el egy sikertelen , gyengén rendezett kacsafing vadászati nem világkiállításra. Iványi legalább a kisembereken és rászorulókon segít, amíg te halmozod a hazaárulást és a vallás lealacsonyítását. Az egyházat a lélek helyett haszonszerzésre használjátok. És hány évig nem lehetett bejegyzett egyház miattatok te gyökér? Ezzel mennyi pénzt vesztettek? Azt is megmondhatná a keresztyén csótány, hogy ennyi pénzből hány rénszarvast lőtt Iványi szerte a messzi északon. És akkor még nem is szóltam a hajléktalanok jachtoztatásáról és szoptatásáról vagy a hátrányos helyzetű gyerekek táboroztatásáról az Adriánál. “Semjén: A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség 2010 óta összesen 26,5 milliárd forintot kapott” Azt miért nem mondja, hogy mennyit kapott volna, ha a keresztény-ifjúkommunista csúti csóka személyes bosszúja ként nem szünteti meg egyházi státuszát, nem kaphatott állami támogatást, meg 1 % személyi jövedelemadót?!
justhpeter
Semjén egy horog- és szégyenkeresztény ßarkupac, aki a "bevett egyházak" segítségével közösen Orbán alfelének szapora nyaldosásból élnek. Nem véletlenül voltak jelen egyházi vezetők Orbán kötcsei eligazítási bolondulásán.
vitriol
semmilyen zsolt eddig sem mondott igazat, mért kockáztatná meg éppen most? Tehát, ha Iványi azt állítja, hogy tartozik neki a kormány, akkor azt tessék tudomásul venni, és kiegyenlíteni a számlát! Egyébként is köztudott, hogy ez a kormány fűnek-fának tartozik, ideje lenne már rendezni a tartozásait!
Eladott Ország
Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek azt a 12 milliárdot, amit Strasbourg megítélt nekik még nem fizettétek ki, a qranyádat, műkeresztény Zsóti'! Nem vehettek volna belőle egy Rose d' Ort, (Arany Rózsa jachtot). Ha egyház akkor hol van az egyházi státuszra járó állami pénz?! Hogy hogy Iványiék nem tudnak róla semmit? Semjén keresztényként a hazugság nem megfelelő cselekedet. Semjén: Megpuszilnálak Lacikám, de épp az imént nyaltam ki az főnök seggét.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/122905512_2693853884276899_7628091575660233655_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=n_g5L6LCynUAX990b1d&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBz5ovXvvtd0ZXM2B96XvC5JQnQJ0kj98ZsaPQldBYQcA&oe=653623BD
Eladott Ország
Gané' került a reverendába... A püspöki kar szerint kampánycélú hangulatkeltés a tanárok engedetlensége. Ha az oktatás megbecsüléséért kiállás az, akkor a misén a fideszre szavazás buzdítás az mi?!
twitter.com/janos_hary/status/1631965356179836931
A „két kurafi” nemzetmegvezető Kft. És meg is kapja a tapsot..."Az ő kereszténységük nem védelemre, hanem magyarázatra szorul"
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/301841565_3214143268847285_8504511765831364267_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=49d041&_nc_ohc=k5BnISx9cqcAX-ocGzu&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDIZKENTL5SQ9TRuPDXZVnCioGiU3CBRE2K6Ntus4TKbw&oe=6514AFC2
Megáldana Szentatyám, a 60. születésnapom alkalmából? – Hogyne fiam 25-40 euró között van a katalógus ára, válaszd ki és fizesd be az árát a pénztárban.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/297211567_510996510828546_7828812592356670932_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=49d041&_nc_ohc=uGHW-M4mciAAX8w0Krf&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAz7Zv2AcCv4bf-vEEN0sDaC7qGSt0U1Hop_qkXRsW3RQ&oe=6514244F
Eladott Ország
@Maccska: ma, 13:25 ♣ Nincs bingód fideszes phaszszopó, szellemi toprongy, idióta fidesz birka!
"Fiam, csak a Fidesz – mondta az egri pap a riporternek, miután Habis mellett kampányolt a templomban. A szószékről is csak zúdul a kormánypropaganda."
egriugyek.hu/eger-ugye/fiam-csak-a-fidesz-mondta-az-egri-pap-a-riporternek-miutan-habis-mellett-kampanyolt-a-templomban
Én is hallottam, hogy több településen azért nem járnak templomba, mert a pártállamot/állampártot dicsőiti a klérus!
Szevasztok
Rossz helyen imádkozik,összetévesztette Jézust Marxal.
twisted metal
A fehér keresztényvilágot az amerikai kőgazdag zsidók védelmezik (igaz, önérdekből, mert össze vannak fonódva) és nem a Pápa, és nem Erdő Péter, és nem Orbán Viktor, és nem Semjén Zsolt - na, erre varrjál gombot!
twisted metal
(Még mindig nics november elseje? Pedig már duplán számolom a napokat - Kétszer kettő néha öt)
balos
@twisted metal: kultúrhából kitűnő!A felszópásód már olimpinára jogosít!
balos
Ahitlernél is a Lemaradok"voltak az elsők akik kimaradtak a névsorból,de ha szerencsés volt akkor nem érte meg a legyilkolását!Hát a családbsrát nyilasaink is mindent megtesznek az említett "deviánsok" (szerintük)leszakadásáért!
twisted metal
@balos: Ööö, te miről is beszélsz? (csak félve kérdezem: Te kommunista vagy?)
Addig hallgassunk zenét, amíg kitalálod, hogy hol basztad el az életed...

www.youtube.com/watch?v=a_426RiwST8

Tudod - nem kell tudnod, de azért elmesélem - én nem kurvára nem vagyok egyik oldali sem, így baloldali sem!
twisted metal
@balos: Azt hittem ennyi idő után már rájöttél, hogy vitatkozásban jó vagyok!
Hogy hívják azt a görög faszt, aki szintén jó volt vitatkozásból?
2023-ban a kutyát nem érdekli!
twisted metal
@balos: Akkor most kiestem a kosárból?
Hű, de... kéne csinálnom valamit, de nem csinálok semmit!
Tudod, mennyi kosárból estem ki az életem során? Eggyel több vagy kevesebb már nem számít!
twisted metal
Sorskérdés: Hová költözzem a nyugdíjba vonulásom után?
Amerikába, Izraelbe, Görögországba, Portugáliába vagy egy óceánjáróra?
Napi gondok...
csak úgy....
@twisted metal: pápua új guineába törzsfönöknek! ott ellébecolhatnál a otthoni tapasztalataidból...
twisted metal
Azt észrevette valaki, hogy direkt bosszantom a Propeller népét?
Úgy vettem észre a halál borítja ki a legjobban az embereket. Így hát adunk neki!
(azt csak halkamón jegyzem meg, hogy mindent tudok a halálról)

A lényeg, hogy leszarom a halált! Az emberek legprimitívebb félelme! Ja, csak azért vagyok nagyot mondó, mert én már kétszer szembe néztem a halállal és semmit nem éreztem - mármint azt illetően, hogy meg fogok halni !!!
Te fasz, ha elfognak és kínzással fenyegetnek, akkor fuss a halálba!
Ja, hogy én megmenekültem? 100-ból egy ilyen van!
Ja, hogy kétszer menekültem meg - százból egy ilyen van akkor is! (kétszázból kettő az százból egy)

Én másokat parasztozok, de közben én is imádok primitív lenni - csak úgy magyar paraszt módra!
Felmelenget...

www.youtube.com/watch?v=WNeLUngb-Xg
twisted metal
@csak úgy...: Az otthoni tapasztalataim arra elegek, hogy túlélem Arnageddont sokakkal ellentétben.

Most mindenki elkezdett belem kötni? De tényleg? Mii a fasz van veletek, skacok?
Mit írtam, ami most hirtelen mindenkit kiakasztott?

Tényleg nem értem.. évek óta ilyen vagyok, így nyomom és ti pont most akadtatok ki - de tényleg?!
Nem értem miért?!

Akkor most legyek mindenki ellensége - de tényleg?

Tudok az lenni - akár hiszitek, akár nem.
Ez a világ mindenképpen elpusztul mindenkistül. én csak próbáltam kedvezni nektek - azt hittem ezt értik legalább páran.

Ha nem, hát nem!
Így jártatok!
balos
@twisted metal: Én pedig a nyilasgeciket basztatom,hogy érezzék a törődést!
balos
@twisted metal: Ha tehetném 1 lakatlan szigetre ahol1 ember állat él!Én!
balos
@twisted metal: Hát pedig a nihilben élni lehet,de minek szívód a levegőt el a budiból?
Lepényleső
...és ez pont annyira igaz,mint minden amit eddig mondott,- mint pártja ahogy katolikus,úgy demokratikus?
evacica
Zsolti Zsolti már megint hazudsz!? Nem szép ez egy állítólagos hívőtől!Az igazság az, hogy tartozik, bírósági ítélet van rá de, a jellemtelen főnököd bosszút esküdött Iványi ellen és tönkre akarja tenni, és vele együtt azt a sok szegény embert akikért Iványi dolgozik és ő nem vagyont gyűjt, meg luxus vadászatokra mászkál mint te! Szemét jellemtelen ember az ilyen, gondolom az isten is megveri előbb vagy utóbb
simmering73
"Már az sem igaz, hogy a MET visszakapta volna az egyházi státuszát. 2013-ban az Alkotmánybíróság kimondta, hogy a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget alkotmánysértő módon fosztották meg egyházi státuszától, és a magyar államnak 2012. január 1-jével helyre kellett volna állítani a státuszukat. Az alkotmánybírósági határozat az eredeti státusz helyreállítását mondta ki, az azzal járó jogokkal együtt. Ez soha nem történt meg."
nepszava.us/az-orban-kormany-tartozik-ivanyi-gabor-egyhazanak-nem-forditva/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.