Minden fő útvonalon megnövekedett az Európába tartó migránsok száma, a görög szigeteknél már a hát-nyolc évvel ezelőttihez hasonló aktivitás figyelhető meg, ez pedig a balkáni útvonalon Magyarországra érkezők számában is látszik – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán szombaton.

Orbán belbiztonsági főtanácsadója totális migránshullámoktól retteg

A műsorban elhangzott: újabb jelentős migránshullám veszélyezteti Európát, ami miatt az olaszok zárt táborok építésébe kezdtek, a déli határ túloldalán pedig mindennapossá váltak az összetűzések a migránscsoportok között, továbbá a magyar határőrök naponta mintegy ezer migránst akadályoznak meg az illegális határátlépésben. Eközben Brüsszel ultimátumot adott a tagállamoknak a migrációs paktum ügyében – hangzott el a műsorban.

A belbiztonsági főtanácsadó megerősítette: a migránsok száma mind a három fő – így a spanyol, olasz és görög-balkáni – útvonalon megnövekedett az utóbbi időszakban, de különösen a görög szigeteknél figyelhető meg jelentős – a hát-nyolc évvel ezelőttihez hasonló – aktivitás. Mindez – folytatta Bakondi György – a teljes balkáni útvonalra kihat, így jelentős a terhelés a délszláv államokon és a magyar határon is.

Megjegyezte: csak pénteken mintegy ezer főt kísértek vissza magyar határőrök a kerítés túloldalára, s az is látszik, hogy sokan Románia felől próbálnak bejutni Magyarországra, illetve Nyugat-Európába.

Kitért rá: az sem véletlen, hogy az olasz kormány is intézkedéseket próbál életbe léptetni, zárt táborokat kíván létrehozni és meghívta az Európai Bizottság elnökét, Ursula von der Leyent is a lampedusai migránstáborba, hogy a brüsszeli vezető saját szemével lássa, milyen állapotok uralkodnak Olaszországban.

Rámutatott ugyanakkor arra a tényre, hogy az Európai Unió jelenleg nem a migránsáradat megállítására fókuszál, hanem még mindig az érkezők befogadásának mikéntjéről folyik a párbeszéd.

A szakember felidézte: megjelent az unió migrációs csomagjára vonatkozó elgondolás, amelyet az EU belügyekkel foglalkozó tanácsa minősített többséggel megszavazott, s amelynek értelmében legalizálnák az illegális bevándorlást.

Kifejtette: mindezt úgy kell elképzelni, hogy az embercsempészek által elindított illegális migránscsoportokat legálisan beengednék Európába és ezután szétosztanák a bevándorlókat az egyes tagállamok között.

Bakondi György úgy vélekedett: példátlan és felfoghatatlan lenne az az eljárás, amelynek keretében akár bűnözők, terroristák is szabadon, ellenőrzés nélkül bejuthatnának Magyarországra és az Európai Unióba.

Leszögezte: a magyar kormány elutasítja az új terveket, amelyek megvalósítását szövetségeseivel igyekszik megakadályozni, s elérni azt, hogy a balkáni útvonalon érkezőket az Európai Unió határaitól minél távolabb megállítsák. Hozzáfűzte: a többi EU-s nemzetállam részéről is egyre nagyobb az ellenállás az új brüsszeli tervekkel kapcsolatban.

Forrás: MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Nem kellett volna szabadon engedni az embercsempészeket, te idióta!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Nem kellett volna szabadon engedni az embercsempészeket, te idióta!
twisted metal
Elengedtem ezt a dolgot - Isten öl meg mindenkit, írtja ki ezeket az életellenes faszszopó fideszeseket!
Yoda69
vakondi elvtars attol miert nem retteg hogy orban 500 ezer migrancsot szandekozik behozni csaladostol?
Mar volt olyan telepules, ahol a lakosok rettegesikben eluldoztek az ujjonan erkezett filippinokat, akik azota mar Nemetorszagban dolgoznak.
izéke
@Yoda69: de legalább megspóroltuk nekik az ideutaztatás,mi így spórolunk,a németeknek :))))
jáger laszló
Hát akkor az EU-nak valamit tenni kellene azért,hogy ne legyenek illegális ,migránsok,nem csak beszélni róla!!
A +oldást kellene keresni!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
simmering73
Na megjött Bakondi Süsü György, hivatásos rettegő.
izéke
@Shikari: neked baj van a szexuális életeddel,már sokadszor írtad,hogy mindenkit szeretnél összefogdosni. Nem kicsit vagy perverz,remélem nem állsz mögém a villamoson és nem kezdesz el tapizni :))))))))
jesz
rettegés helyett erősebb védelem kellene...a képeken jól látható, hogy nagyon nem megy az a migráns-elfogás...néhányat sikerül elkapni,a többi tipli az itteni erdőbe...

Az is látható, hogy a bevándorlás megállíthatatlan itt Európában, (még az USA is küzd az övéivel), mert a brüsszeli védett döntéshozók sunyik, és jópénzért szemethunynak, sőt...

Baj lesz ebből...Svédországban már most is nagy a baj, de az illegális menekültek továbbra is özönlenek..
izéke
@Shikari: a fajtámat? Ugyan miről ismernél fel te szerencsétlen? Én téged akár szagról,10 kilométerről,szél ellen :))) ( a műveletlenek ( te ) kedvéért Mágnás Miska )
izéke
@Shikari: aha,szóval mindenkinek letolnád a gatyáját és néznéd,hogy van kalapja,nincs kalapja? És mi a helyzet a nőkkel? Mindnek belenyalsz a seggébe és a szar íze szerint ítélsz?
ómió
Áááá, "potom"! "Csak ezrével" fordítjuk őket vissza naponta!
Aki Én
@Shikari: megint elfelejtetted, hogy egy elenyésző kisebbséghez tartozol. Te meg aztán különösen.
izéke
@ómió: honnan tudod? Csak mert ezt mondja a párt? Végülis mondhatnának milliót is,ki tudja ellenőrizni?
Toller Béla
Csak tartsátok meg ezt a félénk, ostoba öregembert! Ő meg a menekültügy, az három, nem is kettő ! És továbbra is toloncoljatok vissza mindenkit, most már kér lenne ezen változtatn ! Majd leülitek !
kakukkmadár
Bakondi elvtárs, csak emlékeztetőül: a migránsok szinte 100%-a 1 napon belül áthalad az országon, mert esze ágában nincs egy gusztustalan akkugyárban megrohadni! Szóval menj riogatni nyugat európába, mert őket érinti a probléma. (pl. kakadu elvtársad maga vallotta be, hogy az egymillió ukrán menekült mindössze 5000 gyereket járat itt nálunk iskolába, ez azt jelenti, hogy az anyukával együtt kb.1-2% -uk maradt Magyarországon...jujj, nagyon félek! Amúgy egyszer kérdezzen meg már egy szegedi magyart, mennyire retteg a városban lófráló nagyszámú arab és néger diáktól, bizonyára nagyon...:)
jáger laszló
Továbbra is 1 migránsfolyosóban látom az 1,+oldást amely Ausztria felé vezetne!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
namihami
Nem kizárólag a riogatás a célja, de ha egyszer (most) ez lett megrendelve!
A Vakondi is erre van tartva! ""Pénz beszél...!"" .
vitriol
Talán nem a főtanácsadó tanácsolta orbánnak, hogy hozzon be migráncsokat, sok munkás kell majd az akkugyárakba!?
Yoda69
@Shikari: Ezzel csak az az apró probléma van, hogy te nem vagy magyar es nem Magyarországról hányod ide az ostobaságaidat.
orban es NER klientúra után, ti román bertrollok okozzatok a legnagyobb bajt az orszagnak.
Yoda69
@Shikari: Ti? Mármint te meg durbincs, a fantomszopo?
Ne röhögtess Tibi, mindenki tudja rólatok hogy kocsog román fasz-szopok vagytok.
Kovács Máté
kis fönök jorbán 500 000 akkus embere átlesz világitva hogy ne legyen bene bünözö + egyéb alvilági alak de nem zseblámpaval basod
Clavigo
@Shikari: Míért nem otthon ,Konstancán téped a pofád,,more ?
nejlontacskó
@simmering73: nem vagyok fidesz hívő, de mostanában rengetegen jönnek, ezt látom szinte minden nap, amikor is, az ötvenötösön megyek Bács-Kiskun megyében Mórahalom és Tompa közötti útvonalon.
Elég nagy létszámú csoportokat szoktak őrizgetni a határvadászok...
ómió
@izéke: Onnan tudni, bolsiék agyatlanja, hogy napjában mutatja a TV híradó! Agy nélkül "nem fogod"!?
Havanagi
A fő riogató.Reszkessetek magyarok,a másik kapun meg hozzák be amigránsokat,akik aztán tényleg elveszik a magyarok munkáját.Retkes hazug,tolvaj banda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.