A felelős állami politika legfontosabb teendője minden eszközzel erősíteni a szülőföld gazdaságilag megtartó erejét az összes nemzeti közösség számára.

Kövér László elárulta, mi a felelős állami politika legfontosabb teendője
Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond Erdélyben, a Hargita megyei Csíkjenőfalván, a Tercs közbirtokosság magyar állami támogatással megvalósított vágóhídjának és húsfeldolgozó üzemének avatásán 2023. október 7-én. MTI/Veres Nándor

Ezt mondta Kövér László szombaton Csíkjenőfalván, ahol a hagyományos Felcsíki Állatvásár és Gazdanap keretében adták át a Tercs közbirtokosság magyar állami támogatással megvalósított vágóhídját és húsfeldolgozó üzemét.

Az Országgyűlés elnöke kifejtette: a jólét, a biztonság és az otthonosság érzete mindenki számára csak a szülőföldjén érhető el, ezt a célt szolgálja a Kárpát-medencében a magyar állam külhoni gazdaságfejlesztési programja.

A felavatott beruházás is azt jelzi: Székelyföld él és élni akar, a maga munkájából akar előbbre jutni, nem mások ellen, hanem önmagáért, a székely családokért, a több mint ezer éve itt élő nemzeti közösségért.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A földbuta házmester náci dumája borzasztó. Már az 1 bites magyar is látja, hogy ez semmi másért nem szó, mint a hatalom megtartásáért. Máig sem tudnak leszállni arról a téveszméjükről, hogy a környező országok "magyarjainak" szavazatai elegek lesznek a hatalom megtartásához. Pedig már régen el kellene gondolkozniuk azon, hogy a bukás után hova fognak menekülni, amikor a támogatott magyarok pénz hiányában elfordulnak tőlök. Az "üldözött keresztény" jelmez akkor már nem fog segíteni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
A házmester álláspontja
Mindenki éljen és boldoguljon ott ahol született,a saját szülőföldjén!!
A migránsoknak más az üléspontjuk!!
Hát csak ennyi
barátilag
J.L.
justhpeter
A földbuta házmester náci dumája borzasztó. Már az 1 bites magyar is látja, hogy ez semmi másért nem szó, mint a hatalom megtartásáért. Máig sem tudnak leszállni arról a téveszméjükről, hogy a környező országok "magyarjainak" szavazatai elegek lesznek a hatalom megtartásához. Pedig már régen el kellene gondolkozniuk azon, hogy a bukás után hova fognak menekülni, amikor a támogatott magyarok pénz hiányában elfordulnak tőlök. Az "üldözött keresztény" jelmez akkor már nem fog segíteni.
Giovanni Alba
Mi a vihar az a "közbirtokosság"? A kolhoz újmagyarul?
kereső
@Giovanni Alba: A "kolhoznál" sokkal régebbi fogalom.
"közbirtokosság: a közös tulajdonban levő (erdő és legelő) ingatlanok használatának szabályozására az érdekeltekből alakult társulás. A közbirtokosságok az egykor fennállott közös birtoklás vagy haszonvételek (→ nemesi közbirtokosság) osztatlan fenntartása következtében, hogy a jobbágyfelszabadítás után közös tulajdonban hagyott úrbéri tartozékok használata miatt, máshol a korábban megvolt → földközösség maradványaiként, ismét máshol kisebb-nagyobb érdekeltség által közös tulajdonként szerzett birtokok (legelő) által maradtak fent vagy alakultak meg. Működésüket saját maguk által alkotott alapszabály szerint folytatták. (→ még: erdőbíró)"
Giovanni Alba
@kereső: ma, 07:24
Köszönöm a korrekt választ, ebből is tanultam valamit. Viszont a kisördög nem nyugszik, ez most azt jelentené, hogy határozott léptekkel megyünk az ispánok által mutatott úton a vármegyékbe, a szebb jövőbe? Mert mi előre megyünk, nem hátra, még kevésbé vissza, az árvalányhajas, tulipános uram-bátyám világba?
SÍva
És főleg az "tisztelt" Kövér "úr", hogy a dolgokat a nevén nevezzük mert így lehet hatásosan fellépni ellene!
kulabombaafityiszre
Brüsszel a hibás,mert brüsszel a hibás,ezért brüsszel a hibás.
Ennyi a ti gazdasági megtartó erőtök,lacafasza.
Bár ez is a szegény iskolázatlan buta fidernyák szavazóknak szól
kereső
@Giovanni Alba: Nem tudom, hogy merre akarnak menni, hogy nem előre a 21. századba az teljesen világos. Erdélyben a közös használatú erdőkre, legelőkre megmaradt ez az elnevezés. Bizonyára hallottál már az "erdőbirtokosságokról"- Magyarországon- ez egy társulási forma (ptk-ban szabályozott), amelyben a közös használatú - azaz osztatlan közös tulajdonú erdőket ebben a formában gondozzák, és kezelik. Tervszerúen végzik a kitermelést, az újratelepitést, az ápolást- és a tulajdonosok a tulajdoni hányaduk alapján részesülnek az eredményekből, és viselik a terheket.
kereső
"Az Országgyűlés elnöke kifejtette: a jólét, a biztonság és az otthonosság érzete mindenki számára csak a szülőföldjén érhető el, ezt a célt szolgálja a Kárpát-medencében a magyar állam külhoni gazdaságfejlesztési programja."- tessen mondani, ez nem az adott állam feladata lenne? A magyar államé nem az lenne, hogy NE az erdélyi/felvidéki/ujvidéki magyart támogassa a szülőföldjén maradás miatt, hanem a magyarországi magyart?? - ezen a 93 ezer negyzetkilometeren? Ezért él,és dolgozik immár 700 ezer magyarországi magyar külföldön, ezért születik ma már a legtöbb magyar gyermek ezekben a külföldi országokban, mert 13 éve nektek fontosabb aerdélyi magyar szülőföldjén maradása, mint a magyarországi magyaroké. Miért kell a magyar államnak- a rabló magyar kormánynak növelni egy másik állam gdp-jét??, és ezzel növelni az ott élők- magyarok, románok, svábok,,,, életszinvonalát, miközben a magyarországi magyaroké rohamosan romlik.
Nessy
Székely föld a maga erejéből akar talpon maradni , és fejlődni, a mi pénzünkből!
szaboria1
Mit várunk Kövérék már igen meg vetették a lábukat Erdélyben. Csak figyelni kell mennyire sok pénzt adtak azokra a helyeket ahol saját birtokuk van. A hús üzemhez is már biztos van egyiknek tulajdon része.
bence
kövér laci ! Takarodnátok már el ! Az Isten szólítana magához benneteket !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.